Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרתי עכשיו מהליכה 'ספורטיבית' בירושלים קרוב לדרך חברון. בדרך ראיתי לפחות 3 מכוניות שונות, במקומות שונים שנסעו בלי

אורות!

לשניים מהם צעקתי שישימו לב שהם בלי אורות, והם נבהלו. ישר דפקו ברקס, הבינו את הטעות, הדליקו והמשיכו לנסוע.

תשע בערב, מקום די חשוך (הם לא נראו לי חשודים:wink:), והם נוסעים בלי אורות.

אולי הם פולניות :-)

(למי שלא הבין, על משקל 'אני אשב לבד בחושך...')

אוסטרליה, אוסטרליה, ההיית או חלמתי חלום:?:

פורסם

לעיתים רחוקות אני גם רואה אנשים ששוכחים להדליק אורות,לפעמים נידמה להם כשהם רואים טוב יחסית למשל בעיר בגלל פנסי הרחוב שהם כבר עם אורות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני פוגש כאלה באיזורי הכפרים על כביש מהיר מידי יום. הם גם אוהבים ללכת בשורות על שוליים צרים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גם אני לצערי ניתקל בכאלה,

והכי מסוכנים הם בעלי המכוניות הכהות שאי אפשר ליראות אותם בלילה!! - כבישים לא ממש מוארים וכבישים מהירים!

הם לא שמים לב כמו שהם לא מרגישים שהמראות שלהם מקופלות :-)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

בחלק גדול מהמכונית היום התאורה בלוח השעונים נדלקת אוטומטית בלי קשור לאור דלוק/מכובה

תוסיף לזה תאורה בחוץ ונהגים לא חכמים בעליל וקיבלת תשובה .

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

אני משער שזה קשור לעובדה שבמכוניות מודרניות רבות, תאורת לוח המחוונים דולקת תמיד.

אני זוכר שעד לפני מספר שנים, ברוב הרכבים בהם נסעתי, התאורה הנ"ל הייתה נדלקת רק בהדלקת האורות.

כאשר מתחילים נסיעה באזור מואר היטב, מספיק רגע אחד של חוסר תשומת לב כדי לחשוב שהאורות הודלקו כבר.

בכל מקרה, אני חושב שכדאי להתרגל להדליק אורות תמיד, גם ביום.

עריכה: אופס הקדימו אותי :-)

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

סכנת נפשות!

מבחינתי, נהיגה נכונה היא: אור מעבר לנהיגה ביום ואור דרך לנהיגה בלילה. לצערי, הרבה נהגים מתקמצנים להדליק אורות ביום, ועוד יותר מתקמצנים להדליק את אור הדרך (ה"גבוה") בזמן חשכה. גם תאורת רחוב אינה תירוץ כיוון שחלק גדול מהמקומות היא לא מספיקה. כמו כן, תאורת רחוב איננה תמיד דולקת לאורך כל שעות החשכה, לרבות שעות הערב המאוחרות או בזמן עננות.

בנהיגת לילה, חשוב להגדיל את הראות והנראות ככל הניתן, כולל:

1. הקפדה על נקיון של שמשות (גם מבפנים), מראות, משקפיים ופנסים.

2. עמעום תאורה פנימית (אור תקרה ותאורת לוח שעונים) ככל הניתן

3. הדלקת אור הדרך בכל מקום שבו הוא נדרש וכשלא מסנוורים אף אחד אחר.

4. הפניית המבט הלאה אל מעבר לאזור המואר ואף לתוך אלומות אור של רכבים אחרים ממול.

5. התאמת מהירות לעומק אלומת האור (עד 60 קמ"ש באור מעבר ועד 100 קמ"ש באור דרך)

בנסיעה בדרך דו-סטרית, יש להשתמש באור הדרך עד שרכב מהכיוון הנגדי מתקרב לשטח אלומת האור שלנו. בשלב זה יש להאט ואז לרדת לאור מעבר וקצת לפני שהנהג השני חולף על פנינו (כאשר פניו נמצאים בזוית אלכסון לפנסי הרכב שלנו) לחזור מיד לאור הדרך ולא שניה מאוחר יותר. בין השאר, כך ניתן להימנע מהצורך לגרום לעין להסתגל למעבר מאור לחושך לאחר שחולפים על פני אלומת האור של הרכב הבא ממול. כמובן שבדרך רב-מסלולית עם הפרדה ניתן להדליק אור דרך מוקדם מאשר בדרך חד-מסלולית.

בפניות הדוקות שמאלה יש להפעיל את אור הדרך - בשאיפה לאורך כל הסיבוב. כך אנו גם מאירים חלקים מהסיבוב עבור הנהג שבא מעברו השני וגם מתריעים לו על נוכחתנו מעבר לסיבוב; קו נכון בסיבוב עוזר לעשות זאת מבלי לסנוור אף אחד. גם בפניות ימינה אפשר בדרך כלל לעבור לפחות חלק מהסיבוב באור הדרך וכך להינות מהיתרונות הללו בטרם נרד לאור מעבר כדי למנוע סנוור. כנ"ל בצמתים וכיכרות.

גם היכן שלא צריך או שישנה סכנת סנוור - ניתן להיעזר בהבהוב רגעי כדי לקלוט עוד קצת מידע על המשך הדרך!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

דבר כזה עוד לא ראיתי.

אני לא יודע מה יותר גרוע - מה שפותח השרשור תיאר או אורות גבוהים במקומות עם פנסים ותאורה ואורות ערפל דלוקים (אין ערפל בחוץ) ומסנוורים אותך ככה שאתה לא יודע מאיפה זה בא לך.

פורסם

יוצא לי לשבת עם השומרים בכניסה לישוב שלי, ברוב המקרים הנהגים שוכחים בלילה אור גבוהה.

כל הבעיה מתחילה מחוסר אכפתיות, חוסר תשומת לב, חוסר ריכוז.

היום זה אורות, מחר זה מנוע רותח שהגיע לקו האדום, מחרתיים זה צמיג מפונצ'ר.

וכל דבר כזה יכול לגרום לתאונה שטוטית.

צריך לחנך את האנשים שרכב זה מכונה, משהו השתבש צריך לתקן אותו כמה שיותר מהר כדי לשמור על פעולה תקינה.

איך אנשים לא שמים לב לדברים האלה, מה הם לוקחים שהם כל כך מעופפים?

אני תודה לה' יותר מידי פדנט, חסר 2 PSI בצמיגים (בעיקר בגלל הבדלי טמפ') וכבר אני מרגיש תרכב משחק כמו מטוטלת על

הכביש.

פורסם

עדיף על אנשים שנוהגים עם רגל אחת על הדשבורד

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אנשים שמדליקים פנסי ערפל קדמיים,אחוריים או לחילופין כאלו שנשרפה להם נורת דרך ומנסים "לפצות" על החיסרון עם אור אור גבוה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...