Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה. הגעתי לגיל 26 וחצי עד כה, בלי הישג משמעותי בחיים.

מבחינת לימודים, עשיתי עד כה פסיכומטרי שם קיבלתי כ600 נקודות (זה משתנה לפי סכם כמותי, מילולי, אנגלית וכללי)

חסרות לי בגרויות חובה ע"מ לקבל תעודת בגרות מלאה.

כרגע אני גר אצל אמי היקרה, אבל אני כבר כל כך שבע שאני מת לעבור, רק שהמצב המובטל שלי כרגע לא מאפשר לי כלכלית לזוז מהבית. אם אני אזוז, זה יהיה בלי ספק לב"ש, שלמרות הכל, העיר הזו מושכת אותי ואני רוצה לגור שם מאד וללמוד בבן גוריון.

אני בכיוון של להתאפס על עצמי וללכת לכיוון לימודים אקדמאים.

אז אני מבקש עצה, לא אכפת לי אם מקצועית או חברית, העיקר שאשמע דיעות לכאן או לכאן.

האופציה היחידה שאני רוצה לעצמי זה ללכת למכינה קדם אקדמית של האוניברסיטה. זה לימודים ברמה גבוהה יחסית ומאפשרות לי להשתלב בעולם האקדמי בצורה טובה יחסית עם נקודת פתיחה משופרת.

נניח והייתם במצבי, מה הייתם עושים?

נשארים עוד קצת בבית כדי לשפר את המצב בעו"ש?

הולכים ברב"ק, נרשמים למכינה ויהי מה ועוברים לב"ש וכבר שם משפרים את המצב התעסוקתי עד תחילת המכינה?

אני די איבדתי את עצמי בחודשיים האחרונים. אני בד"כ בן אדם שמח אבל המצב מדכא לחלוטין שאני נמצא בו.

תודה מראש.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תכנס למערבולת רגשות,תנסה לשמור על ראש צלול עד כמה שאפשר.

האם יש לך כיוון בנוגע תחום לימודים ?

600 נק' זה ציון לא רע.

בב"ש תוכל להכנס לדירה ברמה גבוהה עם עוד שני שותפים בעלות של 900 ש"ח -לא רחוק מהאוניברסיטה.

תוכל להשלים בגרויות בבתי הספר המקצועיים כמו "לחמן" לדוגמה,כמה מקצועות חסרים לך?

אולי גם הוכל לעזור לך למצוא עבודה בב"ש.

Gn'f'R

פורסם

היי. תודה.

ראשית, לגבי עבודה בב"ש, אני מאד אשמח. אם רלוונטי, צור איתי קשר בה"פ עם האימייל שלך, ואשלח לך קובץ קו"ח מעודכן.

דבר שני, אני אדם מאד סנטימנטלי, להכל אני מכניס רגש אז אי אפשר שלא להיות רגשן לגבי החיים שלי.

אני מאד רוצה ללכת דווקא לכיוון של מכינה ופחות לכיוון של השלמת בגרויות.

למיטב הבנתי, מכינה עושה עבודת הכנה טובה יותר לעולם האקדמיה מאשר בגרויות.

הכיוון שחשבתי עליו הוא הנדסה מכנית/ממוחשבת כלשהי.

מכיוון שממילא קשה להתקבל להנדסה, אבל לשם אני שואף וכרגע אני מוכן לעשות הכל כדי ללכת על זה. חיכיתי מספיק והגיע הזמן להמשיך הלאה.

שוב, המון תודה.

פורסם

באיזו שנה עשית את הבגרויות ומה נשאר לך להשלים. זה יוכל לעזור קצת.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

אין על מה,

תן לי מס' ימים לבדוק עם כמה מכרים שלי לגבי עבודות סטודנטים.

אין צורך בקו"ח כרגע ,אני אבדוק אם יש משרות פנויות קודם.

Gn'f'R

פורסם

אפשרות נוספת, במקום להשלים בגרויות או מכינה אקדמית, היא לעשות אפיק מעבר של האוניברסיטה הפתוחה. המשמעות היא שעליך לעבור בציון מסוים שורה של קורסים באוניברסיטה הפתוחה ואז תוכל להמשיך בשנה ב' של הנדסת תוכנה באוניברסיטת בן גוריון. (ללא השלמת בגרויות וללא פסיכומטרי.)

מצרף קישור לעניין.

http://www.openu.ac.il/afik/BGU_handassa.html

העניין העיקרי שיש לקחת בחשבון הוא שעל מנת לעמוד בדרישות אפיק המעבר עליך להשיג ציונים גבוהים מאד בקורסים הנדרשים. לא יודע אם הרקע הלימודי הקודם שלך יאפשר לך זאת. זה לשיקולך.

ישנו סניף בבאר שבע.

לשם המשך קבלת עצות מחברי פורום, כדאי לציין עוד פרטים על מגורים נוכחיים, בגרות במתטיקה ופיסיקה והערכה מסוימת של יכולתך בתחומים אלו. כמובן, ישנם גם תחומים מועילים נוספים ללימוד.

תצליח.

פורסם

הכיוון שחשבתי עליו הוא הנדסה מכנית/ממוחשבת כלשהי.

מכיוון שממילא קשה להתקבל להנדסה, אבל לשם אני שואף וכרגע אני מוכן לעשות הכל כדי ללכת על זה. חיכיתי מספיק והגיע הזמן להמשיך הלאה.

עם פסיכומטרי 600 יהיה לך די קשה להתקבל לפקולטה להנדסה של אוניברסיטת בן גוריון. אולי תצליח להתקבל לכל מיני מחלקות פחות נחשבות בפקולטה, כמו למשל הנדסה גרעינית.

ובכל מקרה, שנת הלימודים הבאה מתחילה בעוד שלושה חודשים ונראה לי שכבר פיספסת את ההרשמה לשנה זאת.

עדיף מאוחר מאשר אף פעם, ואתה בהחלט הולך להתחיל את הלימודים שלך בגיל מאוחר. אני התחלתי את הסיבוב שלי בפקולטה להנדסה בגיל 25 והייתי אחד המבוגרים בשנתון שלי, אתה במקרה הטוב תתחיל ב-27 אז על אחת כמה וכמה. זה לא אסון גדול, בטח שלא מבחינה חברתית, אבל בגיל כזה יש לך פחות חשק ועצבים לעבור את הזובור של שנים א'-ב' בהנדסה. מה גם שבגיל כזה רוב האנשים שואפים להגיע לסוג של עצמאות כלכלית, מה שמתנגש עם העובדה שאתה צריך לתת את כולך ללימודים ולא ממש יכול לעבוד.

אז עכשיו אני אחזור להיות פרקטי לרגע:

בשביל לשרוד כמו שצריך תואר בהנדסה בבן-גוריון אתה לא יכול לבנות על עבודה בשנתיים הראשונות. אתה חייב להגיע עם כיסים מספיק עמוקים שיאפשרו לך לשרוד שנתיים בלי שום הכנסה, אחרת אתה בבעיה רצינית. זה נכון לרוב התארים בפקולטה, כמעט לכולם. למדו איתי כמה חברים שניסו לשלב בשנים א' ו-ב' לימודים ועבודה, אולי אחד הצליח וגם הוא בבעיה של ציונים וגרירת קורסים.

אם אתה נעול על בן גוריון ולא מוכן לשמוע על שום מקום לימודים אחר, אתה צריך לתת 100 אחוז מעצמך בשנה הקרובה ולסיים אותה עם שלושה יעדים -

1. שיפור בגרויות.

2. שיפור פסיכומורי.

3. 50-60 אלף ש"ח בצד, בחיסכון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מסכים עם קודמי - קשה לשלב לימודי הנדסה עם עבודה (אם כבר אז להשתלב כמאבטח באוניברסיטה).

לגבי ההתלבטות שלך איך להתחיל, אני חושב שמכינה עדיפה מלשפר בגרויות, והיא תכין אותך טוב יותר לחיים האקדמיים.

בהצלחה!

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

תודה לכל מי שהגיב. בהחלט יש לי המון חומר למחשבה, אני יודע.

כמה דברים.

לגבי אפיק מעבר, יש לי מכר שעשה את זה, וחסרות לו מיומנויות אקדמאיות בסיסיות שלומדים בשנה א', הוא גורר ציונים כבר שנתיים כי הוא עדיין בהשלמות קורסים. כך שהאופציה הזו, לשמחתי הרבה, לא באה בחשבון. אני מעדיף לקרוע את התחת ולהגיע ישירות לאקדמיה מאשר לעשות את זה. אולי כאופציה אחרונה, אם אהיה ממש כושל.

לגבי שנה"ל הקרובה, דווקא יש מסלולים פתוחים עדיין בבן גוריון. קבעתי ל8.8 ל"רגע האחרון" מה שנקרא. אבל זה לא יהיה רלוונטי כי כאמור אצטרך מכינה.

אני בהחלט מעדיף מכינה על פני השלמת בגרויות, גם משום שיש לי אופציה למגוון מלגות עזר שבהחלט יכולות לעזור לי כלכלית להתחיל להזיז את החיים שלי קדימה. יש לי עוד הרבה לעבור, זה בטוח.

לגבי הגיל, יש לי אקסית שמבוגרת ממני באי אילו שנים והלכה על אופצית "גיל הפטור". היא כרגע לומדת משפטים בעברית והיא לקראת אמצע שנות ה30 שלה. אז בהחלט אף פעם לא מאוחר.

פורסם

אני היתי ממליץ כמו קודמי.

תנצל את השנה הנוכחית לעבודה, תקרע את התחת ותחסוך כמה שיותר.

בלימודים מאוד קשה לשלב עבודה שתוכל לכלכל אותך (אני מדבר מנסיון אישי) ואז זה פוגע ביכולת הלימודית.

איתי יש הרבה חברה שלומדים שהם גם יותר מבוגרים ממך, הממצוע אצלנו הוא 24-25 בהתחלת התואר (אני מדבר על יהודים-ישראלים, במגזר הערבי הגיל הוא 19-20).

Got To love It

פורסם

מכינה זה דבר מעולה בהחלט עדיף פי כמה וכמה על השלמת בגרויות. השלמת בגרויות גם עולה כסף ואם יש לך הרבה להשלים זה עלול לעלות יותר ממכינה.

מה גם, כמו שאמרת - המכינה מכינה אותך בצורה מעולה ללימודים האקדמאיים. לא מוצא שום אופציה עדיפה על זו במקרה שלך.

פורסם

בוא נסתכל על המצב מנקודת מבט אחרת.

אתה הולך עכשיו לגור בב"ש, לעשות שם מכינה, לשלם לפחות 900 שקל על שכירות/מעונות (ועם הוצאות נלוות ועוד שנה אקסטרה מהחיים) ובינתיים לקרוע את הת*ת בעבודה סטודנטיאלית שאולי תעזור לך להגיע לשכר מינימום ולנסות לשמור את הראש מעל המים מבחינת ציונים.

לחליפין, אתה יכול ללכת ללמוד במרכז במכללה כגון אפקה או HIT, ללמוד בשעות הערב ולעבוד בשעות הבוקר ואפילו לחסוך כסף ולשפר את מצב העו"ש ע"י כך שתמשיך לגור עם אמא שלך. אחרי 4 שנים אתה מסיים עם תואר אקדמי ממכללה מוכרת, גם חוסך את עלות שכר הדירה ומפנה אותה לחסכון וגם מרוויח את הקירבה למרכז ולחיי החברה.

במרכז יש חברות שמחפשות בנרות סטודנטים שנה א' וב' כדי לגייס אותם. אם תצליח למצוא עבודה בחברה כזו, גם תרכוש את הניסיון (הכל כך קריטי למהנדסים צעירים) וגם תוכל לשפר את תנאי ההתחלה שלך יחסית לבוגרים טריים של אוניברסיטה או מכללה שרק עכשיו סיימו תואר אך אין להם ניסיון מעשי ביד.

גילוי נאות: סיימתי תואר ראשון בהנדסה ב HIT בלימודי ערב, וגרתי שם במעונות סטודנטים.

פורסם

ברור שאתה רוצה לעזוב את בית אמא. השאלה היא האם אתה מסוגל לעמוד בכך - ואני מדבר במבט כלכלי בטווח של כמה שנים.

כמובן שקיים גם ההיבט של התנאים בבית - אם היחסים עם אמא נינונים וההתערבות היחידה שלה בחייך היא קריאה לארוחת הערב, או שמא היאת מתערבת בכל פסיק ומפריעה לך לקיים חיים תקינים. אם המצב הוא הראשון נראה כי אתה צריך ללכת בדרגם של לא מעט סטונדטים אשר מסיבות כלכליות חוזרים לבית ההורים גם בגיל מבוגר יחסית.

מאותו שיקול צריך לבדוק גם את האפשרות ללמוד במוסד אחר - כמובן שהשאלה היא מה רצונך ללמוד. "הנדסה" הוא מונח כללי ביותר, רק בטכניון, נניח, יש לא פחות מ-9 פקולטות שונות להנדסה ולזה צריך להוסיף פקולטות הקרובות להנדס (מדמ"ח וארכיטקטורה) וסדרה ארוכה של פקולטות למדעי הטבע ורפואה.

מבחינת הגיל - לא קל להתחיל לימודים אקדמיים בגיל 27, אבל הכרתי אנשים שהתחילו לימודי רפואה בגיל 30 ויותר - אחרי קיירה צבאית (טייסים וכד') או לימודים אקדמיים אחרים. ולא לשכוח שמשך לימודי הרפואה כמעט כפול ממשך לימודי ההנדסה.

לא ברור לי מדוע ננעלת על ב"ש - לימודי ההנדסה בטכניון ובת"א נחשבים עדיפים אקדמית. נכון שהמחיה בערים אלה, בעיקר ת"א יותר יקרה, מאידך, אם אתה מתבסס על בית ההורים אפילו לחלק מהזמן התחשיב הכלכלי משתנה לטובת ת"א או הטכניון (בהתאם למקום המגורים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מעוניין להמשיך ולחיות בבית אמי עוד. לא חשובות הסיבות. אני פשוט רוצה לזוז מפה.

למה אני נעול על ב"ש? שאלה טובה.

המון אנשים שאני מכיר הלכו ללמוד שם, ובין אם הרמה יותר טובה בטכניון או בתל אביב, הרמה החברתית בב"ש זה ה-דבר שכל סטודנט שהיה שם מדבר עליו.

ולפעמים, דווקא הרמה החברתית היא מה שעוזרת לך להמשיך הלאה.

• תוכן חדש...