Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי כמה כתבות ובהם גיליתי פרט מעניין שאין דבר כזה מגבר לסאב בעל SQ גבוהה (אני מדבר על מגברים איכותיים PG,MCINTOSH,ROCKFORD,JL,SOUNDSTREAM,XTANT....) בבדיקה שנערכה נבחרו מגברים אם אותו הספק?וחוברו לאותו סאב תוצאות הבדיקה היו שההבדל היחידי שהמגברים היותר יקרים היו פשוט UNDERATED ומגברים יותר זולים היו OVERATED אבל כולם תיפקדו באותה צורה(SQ) ולא היה הבדל משמעותי.

אז שאלה שלי למה בכל זאת יש הבדלים משמעותיים במחיר הרי בסופו של דבר המגברים יתפקדו זהה?.

פורסם

זה לא משהו חדש אחי, להגברה אין SQ השאלה פה, איך אתה משתמש בהגברה, ועם אילו אלמנטים

ומה הסיגנל שלך...

הגברה של מגבר יוקרתי מבית SOUNDSTREAM(לדוגמא) לא תהיה שווה הרבה אם הוא יהיה עם סיגנל בקליפינג של 1:6. אתה מסכים איתי לא ?

בכל אופן, גם סובארו אימפרזה, וגם ב אמ וו, יש להן אותן נתונים, והן מתפקדות כימעט אותו הדבר.

אבל הב אמ וו עולה כפול, יש דבר שנקרא מוניטין, יש דבר שנקרא תוכלת חיים

איכות חומרים, התחממות, משך זמן עבודה......

אה , ולגבי המגברים יש עוד משהו שנקרא הקרוס אובר שלו, הצורה שהוא תוחם, והפונקציות שלו

זה גם חלק מהעיניין..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

מגבר הוא לא רק כוח הוא עוד הרבה דברים : חיתוכים, כיוונונים, הגבול שהוא מתחיל לזייף, וזה גם הרבה תלוי מה אתה מגביר...

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

לדעתי. אני חושב כול המגברים כמעט אותו דבר. חוץ מהיחידה של ההגברה שכול חברה יש לה

את הטכנולוגיה שלה. למשל נצילות יותר גבוה. תווך גדול יותר של הרצים. עומס שונה וכו...

בעצם אם תיקח מגבר 1:1 כמעט ולא תשמע הבדלים. מה שעושה את ההבדלים בעיקר זה הקרוס אובר.

וגם חלק ממהגנות של המגבר...

ראיתי כרוס אובר של מגבר לנזר. הוא ממש בנוי טוב ומרכיבים טובים יחסית לפלטיניום אהודיו.

ואז ראיתי את הלנזר מול הDENON מגבר לרכב. שהכרוס שלו ממש מתקדם עם רכיבים ממש זעירים.

והמחירים. אני חושב כך.

דוגמה מגבר זול. בונים אותו ושולחים אותו לנמען.

מגבר ברמה. בודקים שהכול תקין עושים לו חוברת רצינית. אחרי שמרכיבים אותו במפעל בודקים אותו שנית שהוא תקין. עושים עבודת עיצוב ברמה יותר גבוהה. חומרים PCB הגוף קירור הפוטוציומטרים יותר מסיביים.

ההלחמות יותר טובות וכו. וכול זה .......זה מה שבעצם מיקר. וגם כמובן השם. השם דופק כבר חצי קופה.

אבל שני החברות משתמשות באותם רכיבים. כמו כול המגבר. של פיליפס או טושיבה או של ST או מוטורולה וכו.

זו דעתי.

תמיר

***** Amplifiers Jobs *****

***** VW Golf Function *****

***** 050-7-266-766 *****

מכירה של רדיו דיסק:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=46216

פורסם

אז כל מה שיקבע את מחיר המגבר הוא שם החברה,אמינות(שנרכשה אם השנים),ואיכות החומרים איכות הבנייה שאותה לא נוכל לשפוט באותו רגע אלא לאחר מספר שנים של שימוש.

גם הזכירו פה את הקרוס אבל אם יש לי את הקרוס ברדיו דיסק או קרוס חיצוני אז אפשר לוותר על קרוס מתוחכם של מגבר(שגם הוא מוסיף לערך של המגבר).

מגבר CLASS A או CLASS AB או מגבר שפורפרת גם בדכ יעלה יותר ממגבר CLASS X,D אבל האם יש הבדל ממשי ביניהם(אני לא מתכוון לתכונות של כל CLASS אלא לאיכות הסאונד) ?

פורסם

חבל להסתבך עם זה מי שלא מבין. פשוט מגבר ערוצים רגיל לרמקולים זה יהיה מגבר מסוג CLASS AB.

ומגבר להספקים ממושכים גבוהים יהיה מגברים מסוג CLASS D וקדומה.

תמיר

***** Amplifiers Jobs *****

***** VW Golf Function *****

***** 050-7-266-766 *****

מכירה של רדיו דיסק:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=46216

פורסם
מגבר הוא לא רק כוח הוא עוד הרבה דברים : חיתוכים, כיוונונים, הגבול שהוא מתחיל לזייף, וזה גם הרבה תלוי מה אתה מגביר...
אנשים שחושבים שיש להם מערכת שמקכוונת לSQ בד"כ לא משתמשים בכיוונונים של המגבר אלה בפרוססורים, אקולייזרים, ליין דירברים, וקרוסים אקטיביים שנמצאים לפני ההגברה, ומשתמשים במגבר בתכונות הFLAT שלו בלבד..
פורסם

נגיד יש לי סאב סתם דוגמא שמסוגל לקבל 750 RMS

ואני שם לו נגיד מגבר פשוט של לאנזר שמוציא 500 RMS

ועל אותו הסאב אני שם מגבר של JL AUDIO 500/1

אז לא יהיה הבדל כ"כ רציני???

למכירה סאב רוקפורד פאוור T1

למכירה מגבר רוקפורד פאוור 501BD מונובלוק

פורסם
נגיד יש לי סאב סתם דוגמא שמסוגל לקבל 750 RMS

ואני שם לו נגיד מגבר פשוט של לאנזר שמוציא 500 RMS

ועל אותו הסאב אני שם מגבר של JL AUDIO 500/1

אז לא יהיה הבדל כ"כ רציני???

אם שניהם, בתנאי מעבדה כמובן, היו מוציאים 500 watt נקי לסאב, וכמובן הסאב היה

מכוון לאותו תדר, עם אותם תנאים, הסיכוי למצוא את ההבדל היה בין קלוש למזערי.

פורסם
חבל להסתבך עם זה מי שלא מבין. פשוט מגבר ערוצים רגיל לרמקולים זה יהיה מגבר מסוג CLASS AB.

ומגבר להספקים ממושכים גבוהים יהיה מגברים מסוג CLASS D וקדומה.

תמיר

זה לא בדיוק נכון .אם תקח את המגברים שנחשבים OLD SCHOOL של PPI או של SOUNDSTREAM או תקח את סדרת TITANIUM של PG המגברים האלה נחשבים למאוד טובים בתקופתם ותראה שהם מבוססים על טכנולגיה של CLASS A ו CLASS AB והם היו הרבה יותר יקרים והרבה יותר טובים(לפי תגובות של אנשים ובקורות ציוד של ירחונים) מרוב המגברים שהתבססו על טכנולוגיית CLASS D .
פורסם
אם שניהם, בתנאי מעבדה כמובן, היו מוציאים 500 watt נקי לסאב, וכמובן הסאב היה

מכוון לאותו תדר, עם אותם תנאים, הסיכוי למצוא את ההבדל היה בין קלוש למזערי.

שום סאב לא "מוציא 500 וואט נקי"

סאבים מזיזים אוויר ביחידת מידה שנקראת דציבל או dB.. והיא מודדת את עוצמת הרעש מתנודות האוויר האלו (SPL..)

מה שאתה אומר אולי היה נכון אם לכל סאב בעולם היתה נצילות של 100% אבל מכיוון שאין דבר כזה, אין גם מוציא 500 וואט נקי, עצמה מודדים בDB ולא בוואטים - וואט זה להספק, לסאבים אין הספק!

פורסם
שום סאב לא "מוציא 500 וואט נקי"

סאבים מזיזים אוויר ביחידת מידה שנקראת דציבל או dB.. והיא מודדת את עוצמת הרעש מתנודות האוויר האלו (SPL..)

מה שאתה אומר אולי היה נכון אם לכל סאב בעולם היתה נצילות של 100% אבל מכיוון שאין דבר כזה, אין גם מוציא 500 וואט נקי, עצמה מודדים בDB ולא בוואטים - וואט זה להספק, לסאבים אין הספק!

נראה לי, שאתה "שומע" רק מה שאתה רוצה "לשמוע"/לקרוא...

איפה אתה רואה שרשמתי שהסאב מוציא הספק?! מי שמע על דבר כזה?

רשמתי בפירוש: "היו מוציאים (המגברים) 500 watt נקי לסאב"

אז אל תצוטט את מה שלא רשמתי...

פורסם

יש D.F שהוא חייב להיות גבוה למגבר חזק שמגביר סאב חזק בשביל לקבל דיוק בעוצמות גבוהות. אם הוא נמוך אז גם הסאב הכי איכותי ישמע מרוח. וצריך להדגיש שעיוותים מורגשים הרבה פחות בתדרים נמוכים מאשר בתדרים גבוהים.

• תוכן חדש...