Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פורום שלום ,

אני פונה אליכם עקב תקלה שיש ברכב שלי ,

הרכב שלי סוג - דייהו נובירה , ששנת היצור שלה היא 2000

מנוע 1,600 , 16 שסתומים !!

התקלה היא -

שבעצם הרכב מניע ונכבה אחריי שניה,

את הבעיה ניסתי לבדוק בכמה אופציות -

1.החלפתי את משאבת הדלק- לא עובד !

2.החלפתי צינור חלוקה + מזרקים ווסת לחץ דלק - לא עובד !

3.החלפתי חיישן סלד (קרנק)- לא עובד!

4.לאחר כל הניסיונות , החלטתי לבצע מספר פעולות , כגון:

החלפתי רצועת טיימינג + שתי מותחנים ,ומשאבת מים

והכל לפיי הספר והסימנים !

בדיקת ניצוץ =חיובי

הסימנים מראים רק על בעיה במערכת הדלק

התחלתי לבדוק את צמת החשמל של המזרקים,

לאחר פתיחת סוויץ למזרקים מגיע , +קבוע ו - לא מגיע בכלל , גם ברגע שנותנים סטארטר .

חשבתי שהבעיה במחשב ניהול מנוע , שגם הוא הוחלף לאחד שעבד ברכב זהה אחר .

הבעיה היא שלא מגיע - למזרקים ואייני לא יודע מה גורם לכך, המחשב פשוט לא רוצה לשחחר - למזרקים , וגם מחשב אחר .

בגגל זה אני פונה אליכם ,

כבר לא יודע מה לעשות בנוגע לרכב

וצריך את עזרתכם ,ומקווה לסייעו מהיר ממכם לפתור את התקלה !

תודה רבה !

פורסם

האם עם ספריי קרבורטור במצערת הוא מניע?

כמו כן לנובירה יש פיוז או RELAY למזרקים בקופסת פיוזים בתא מנוע בדוק אותם. 99 אחוז שהבעיה שם לפי מה שאתה מתאר.

פורסם

למזרקים מגיע + אחרי סוויץ המינוס מגיע בפולסים מהמחשב, סיכוי נמוך שתצליח לבדוק אם מגיע מינוס בעזרת רב מודד כי הפולסים מהירים מידי לרב מודד פשוט במידה והשתמשת איתו.

האם אתה שומע את המזרקים מתקתקים תוך כדי הסטרטר? (תנסה להרגיש עם היד תקתוקים מהמזרקים).

כדי לבדוק אם מגיע פולסים למזרקים תנתק את אחד הקונקטורים מהמזרקים ותחבר לקונקטור לד פשוט (בשום אופן לא נורת ביקורת!) תחבר את הלד ישירות לקונקטור ללא נגד ותן סטרטר תבדוק אם הלד מהבהב (הלד אחרי זמן קצר ישרף מהמתח הגבוה אבל יעבוד מעט)

תנתק חוט הצתה אחד ותחבר לו פלאג חיצוני ותצמיד אותו לגוף המנוע, ותן סטרטר ארוך בדוק שיש ניצוץ לאורך זמן (כ5-3שניות סטרטר) כי אולי אחרי מס שניות הניצוץ מפסיק.

יכול להיות שיש ניצוץ ויש דלק, אבל אחרי שהמנוע מניע ההזרקת דלק לא נכונה כי יש חיישן תקול שגורם לשיבוש ההזרקה.

הייתה לי בעיה בדיוק בדיוק כמו שלך ברכב בדיוק כמו שלך והחלפתי גם כמוך כמעט את כל המנוע, ובסוף הממיר קטליתי היה סתום!! נסה לנתק את האגזוז לפני הממיר ובדוק.

פורסם

כן אם ספרי קרבורטור הוא מצליח לעבוד. ובדקתי את הקופסה של הנתיכים ושם הכל בסדר גמור לאחר שבדקתי גם שם אחרי החלפת ממסרים

פורסם

בדוק את עניין הממיר קודם, אם אתה אומר שיש הזרקה ויש ניצוץ.

ובדוק שהחיישן תת לחץ בסעפת היניקה (MAP) מחובר ושהצינור וואקום לא קרוע.

בדוק את חיישן מצב מצערת.

ותבדוק קומפרסיה.

פורסם

בבדיקה שגיליתי מגיע למזרקים + ו- לא הצלחתי למדוד , אבל איני שומע ומרגיש אם המזרקים אכן עובדים :\

ושאלה נוספת למה אסור לחבר נורת ביקורת רגילה ??

בבדיקת ניצוץ הכל תקין נותן לא הפסקה.

כמו כן החלפתי גם חיישן סלד ויחוס שנמצא בפולי למטה !שאין מצב שזה זה אחרת לא היה הצתה.

אבל הבדוק לגבי ניתוק בין סעפת פליטה לדוד למטה.

פורסם

סתם הערה שלא נועדה לפגוע,אז סליחה מראש אם בכול זאת נפגעת.

אני רואה את הרשימה של החלקים שהחלפת ועדיין לא מצאת את הבעיה,אני בעד לתקן דברים לבד כשאפשר אבל אם לא הולך,אז כדאי ללכת למוסך שיתן לך כיוון אחרת אתה תמשיך לבזבז כסף ולהחליף חלקים תקינים.

נקודה למחשבה.והמון בהצלחה עם הרכב ומקווה שתפתור אותה במהרה ותעדכן כי אני מאוד סקרן לדעת מה גרם לזה!

ושוב סליחה אם עצבנתי או פגעתי,זאת לא הכוונה!

פורסם

החלקים אשר החלפתי הם חלקים מרכב שקנתי לפני חודשים . רכב ללא טסט מניע ונוסע. קניתי אותו בגלל שהגיר שלי התחיל להחליק ולעשות בעיות ומאז החלפתי את הגיר והאוטו נישאר לי לחלקים.

כך שאין לי בעיה להחליף חלקים לצורך בדיקה..

פורסם
בדוק את עניין הממיר קודם, אם אתה אומר שיש הזרקה ויש ניצוץ.

ובדוק שהחיישן תת לחץ בסעפת היניקה (MAP) מחובר ושהצינור וואקום לא קרוע.

בדוק את חיישן מצב מצערת.

ותבדוק קומפרסיה.

את החיישן MAP כבר בדקתי אם הצינור היה קרוע הוא היה מגמגם אבל מניע , ואם הוא היה מנותק הוא לא היה מניע בכלל , אבל הוא מניע לשניה ונכבה.

קומפרסיה תקינה לחלוטין , עשיתי לרכב אוורוול מלא רינגים לאגרים מחזרי שמן ושיפוץ ישור ראש הכולל שסתומיים שנשרפו לי!!

פורסם

בדרך כלל אם רכב מניע לשניה ונכבה יז יש מצב שהבעיה באימובילזר של הרכב,אני מחליף הרבה קודנים שמפסיקים לעבוד ונותנים בדיוק את אותו סימן כמו אצלך. אם יש לך 2 מפתחות אז תנסה להניע עם השני ( אולי בעיה בציפ ) או אולי בעיה באנטנה..בכול מקרה נשמע שהרכב שלך במצב מעולה כך שלא נראה לי שזה בעיה במנוע.

פורסם

אני אמנם ממש לא מבין ברכבים, אבל הייתה לי בעיה דומה בנובירה 2001 שלי ובסוף התברר שהבעיה הייתה בקויל (סליל הצתה פגום).

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

חברים היום ניסיתי לסדר את כל מה שאמרתם לי אם זה להחליף סליל הצתה , פירקתי את החיבור בין הסעפת פליטה לדוד למטה, ביטלתי את הקודנית וגם השתמשתי במפתח אחר. וכלום לא עוזר . חיברתי היום מכשיר סקאנר והוא רשם לי כך ווסת בקרת כמות דלק,מעגל מנותק. אני מודה לעוזרים ובכל אופן מחר אני יקח את הרכב לבדיקה במוסך..

פורסם

יש ברכב הזה אימבולייזר מקורי , סיפור יקר אבל תתמקד בזה.

לחבר יש רכב מקורי בלי שטויות אזעקת קליפורד ומפתח רגיל, יום אחד לא הניע נגרר לחשמלאי שם הוחלף רכיב באימבולייזר ב2000 שקל וכבר שנתיים המנוע מניע בלי בעיות .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...