Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני צריך לקנות רכב למשפחה, תקציב נע בין 75 - 100 אלף שקל (תלוי ברכב).

בעבר קניתי עם אבא שלי רכב כמעט חדש (שנה על הכביש) עם 19000 ק"מ. בבדיקה יצא נקי. לאחר שנה גילינו (כשהתחילו התקלות) שהרכב עבר תאונה קשה (אבדן להלכה), תוקן בצורה חובבנית ביותר ונמכר לנו במחיר מלא.

(בקיצור - אני עדיין בטראומה מהמקרה...).

ראיתי בחברות הליסינג מלא רכבים, שנת 2011, עם ק"מ נמוך מאד, במחירים מפתים (לדו': פוקוס 2011, 15-20 אלף ק"מ, ב 85000ש"ח. כשיש לי עוד שנתיים אחריות יצרן!). לכאורה, עיסקה מצויינית! הפחד שלי - איך אני יכול לדעת בביטחה שחברת הליסינג, שרכביה לא במוטחים, לא תיקנה בעצמה רכב לאחר תאונה ומוכרת לי אותו כחדש? מי יכול בוודאות לזהות דבר כזה?

חשבתי לקחת את הרכב למוסך של פורד. הם מבצעים בדיקה בתשלום, האם זה יותר אמין ממכון (אני כבר לא סומך על אף אחד!)

- עוד דבר: יש רכבים עם 0 ק"מ בחברות הליסינג, במחירים מוזלים (לדו': I30CW חדשה (אני אהיה יד שנייה מליסינג, 0ק"מ), ב 104000. איך כאן אדע שאין רמאות?

תודה!

יניב

פורסם

כדי להיות רגוע קח את הרכב לבדיקה. אם אתה יכול לעשות את זה במוסך של היבואן - מה טוב. "בזבוז" הכסף שווה לך את השקט הנפשי.

בנוגע למכוניות עם 0 ק"מ בחברות הליסינג - מדובר במכוניות שיושבות מעל לשנה ללא קונה ושחברת הליסינג חייבת להפטר מהן. זו קנייה מצוינת אם אתה נשאר עם הרכב לזמן רב. כך יקטן ההפסד מהעובדה שאתה יד שנייה מליסינג (שלכאורה לא צריך להיות כי הרכב אצלך מיומו הראשון על הכביש, אבל ככה זה).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפותח השרשור: אם ברכב שקניתם ביצעתם בדיקה במכון, מן הסתם אתם יכולים לתבוע את המכון על כך שלא עלה בבדיקה על התאונה.

לפי הבנתי, כל תיקון בידי פחח, בפרט כאשר מדובר בתאונה קשה, אמור להיות מלווה גם בריתוכים, דבר אשר מקל על הבוחנים לזהות את התאונה.

בנוסף, התיקונים מלווים בצביעה, דבר אשר מותיר סימנים תמיד, כאשר הסבירו שלא ניתן לטשטש את הסימנים של הצביעה.

לכן, מציע שתבהיר מה בדיוק קרה, אולי לא לקחת את הרכב לבדיקה, שזה לדעתי סיכון גדול מאוד.

לא יודע אם שמת לב, אבל אני לקחתי מעל 10 רכבים לבדיקה, ותמיד בחלק של בחינת התאונות שמתי לב שהם בודקים ביסודיות, עם פנס, היו מס' פעמים שהראו לי במפורש את הסימנים של תיקונים, אבל לא נתקלתי במקרים של תאונות קשות, יותר נזקי פח פשוטים יחסית.

לגבי רכבים עם 0 ק"מ, מדובר ברכבים ששכבו אצל היבואן תקופה ארוכה, מעל שנה הם חייבים להיפטר מהם, בד"כ הם מעבירים אותם לחב' ליסינג שימכרו את זה כרכב משומש, אבל למעשה מדובר ברכב של נסע, כך שלא מבין מדוע אתה חושש, לכאורה זו צריכה להיות עסקה בטוחה.

אם אתה חושש לתאונה, תביא אתך איזה פחח למגרש, שיעשה בדיקה לרכב.

פורסם

תודה על התשובות. אני אחדד את השאלה:

האם ייתכן מצב שמכון הבדיקה / המוסך המרכזי לא יעלו על תאונה שעבר הרכב.

אני שואל את זה בעיקבות המקרה שקרה לאבא שלי: מכון הבדיקה הוציא את הרכב עם דברים זניחים בלבד כשלמעשה הרכב עבר תאונה קשה (אובדן להלכה) ותיקון פיראטי.

אני שואל את זה מכיון שאני יודע שחברות הליסינג לא מבטחות את הרכבים שלהם. רכב שעבר תאונה מטופל אצלם במוסכים והדבר לא נרשם בשום מקום. האם יכול להיות מצב בו הוחלפו חלקים שעברו תאונה בחלקים חדשים וכך הבדיקה תצא תקינה?

(לדוגמא: רכב שנכנסו בו חזק מהצד. כריות האויר יצאו. החברה מחליפה את הדלתות, מקמבנת את האלקטרוניקה של כריות האויר (שלא עובדות יותר) ומוכרת את הרכב. ברכב שאבא שלי שיחקו עם האלקטרוניקה כך שלא היו בכלל כריות אויר והדבר לא התגלה)

פורסם

בבדיקה אמורים לגלות שרכב עבר תאונה, גם קלה. אפילו שהחליפו חלקים לחלקים חדשים, זה עדיין משאיר סימנים של תאונה, כמו שכתבו מעליי. לכאורה יש כאן חשד לרשלנות בבדיקה, בלשון המעטה.

לגבי פוקוס 2011 ד״א - אולי עדיין יש בקל אוטו עליו מבצע יד שניה 0 ק״מ מליסינג - ב88 אלף שקל.

http://www.wheel.co.il/index.php?instance=5&actions=show&instance_id=9&current_lang=1&id=3657&machine_news=1

כך שלשלם עבור פוקוס שעבר 20 אלף ק״מ 85 אלף זה מוגזם קצת. :)

פורסם
תודה על התשובות. אני אחדד את השאלה:

האם ייתכן מצב שמכון הבדיקה / המוסך המרכזי לא יעלו על תאונה שעבר הרכב.

אני שואל את זה בעיקבות המקרה שקרה לאבא שלי: מכון הבדיקה הוציא את הרכב עם דברים זניחים בלבד כשלמעשה הרכב עבר תאונה קשה (אובדן להלכה) ותיקון פיראטי.

אני שואל את זה מכיון שאני יודע שחברות הליסינג לא מבטחות את הרכבים שלהם. רכב שעבר תאונה מטופל אצלם במוסכים והדבר לא נרשם בשום מקום. האם יכול להיות מצב בו הוחלפו חלקים שעברו תאונה בחלקים חדשים וכך הבדיקה תצא תקינה?

(לדוגמא: רכב שנכנסו בו חזק מהצד. כריות האויר יצאו. החברה מחליפה את הדלתות, מקמבנת את האלקטרוניקה של כריות האויר (שלא עובדות יותר) ומוכרת את הרכב. ברכב שאבא שלי שיחקו עם האלקטרוניקה כך שלא היו בכלל כריות אויר והדבר לא התגלה)

קצת סדר בבלאגן -

1. תמיד יש סיכוי שמכון בדיקה, גם המקצועי ביותר, יפספס ליקוי. אתה יודע, בסופו של דבר מי שבודק את הרכב זה בן אדם, לא מחשב. אם אתה נוקט באמצעי הזהירות המקובלים הסיכוי שזה יקרה הוא די קטן עד כדי זניח, אבל תמיד קיים.

2. גם בחברות ליסינג שמטפלות במוסכים הפנימיים שלהם יש תיעוד ממוחשב לכל טיפול וטיפול שעבר הרכב. אין דבר כזה רכב שנכנס למוסך וזה לא רשום בשום מקום, לא אצל חברת ליסינג מסודרת.

3. לדעתי את הרכב של אבא שלך קניתם מסוחר קטן שהציג את עצמו כנציג של חברת ליסינג גדולה ולא ישירות מהחברה. אני לא מאמין שחברה גדולה תתעסק עם רכבים כאלו, הם פשוט מגלגלות אותם לסוחרים קטנים ש"דוחפים" אותם ללקוחות תמימים.

4. כמו שכתבו לך כאן, יש בשוק המון עודפים של רכבי יד ראשונה אפס קילומטרים במחירי היצף. פוקוס דור קודם ב-85 אלף ש"ח, מאזדה 3 ב-90 אלף ש"ח, קיה פורטה וטויוטה קורולה ב-100 אלף ש"ח בערך וכו'. אלו רכבים חדשים שאף אחד לא נסע עליהם אפילו לא קילומטר, ככה שאין טעם לשלם 85 אלף ש"ח על רכב שכבר נסע 15 אלף קילומטרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לצורך צמצום הסיכון ברכישת רכב משומש יש:

1. לקחת את הרכב לבדיקה. זה אומנם לא נותן ביטחון של 100% אך אמור להצביע האם הרכב תאונה. כשאני רכשתי את הרכב שלי, מכון הבדיקה עלה על תיקוני פח קלים, אז ודאי שיעלה אל תאונה רצינית.

2. לקנות רכב מעסק מוכר ובעל מוניטין. חברות הליסינג הגדולות ומגרשי הטרייד אין המוכרים לא יסכנו את השם שלהם בשביל למכור עוד רכב.

פורסם

בתקציב שלך, עם הכותרת של השרשור, הייתי הולך על קניה אך ורק מהחברה. אומנם הוצאת הרבה כסף, אבל הרווחת שקט נפשי, אחריות לכמה שנים, וחוויה של נהיגה ברכב חדש.

בהצלחה!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

עם תקציב של 100K אפשר להוסיף עוד קצת ולקנות רכב חדש. יש גם תוכניות מימון והלוואות. ככה פותח השרשור יקבל רכב חדש עם אחריות מלאה וזה צמצום סיכון. ללכת לקנות רכב משומש מראש עם פחד לדעתי זה לא הדבר הכי נכון לעשות, במיוחד כאשר יש תקציב שמתקרב לרכב חדש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אגב, ביחס לפוביות של פותח השרשור, הרי שגם קניה אצל יבואן רכב, כאשר מדובר ברכב חדש, עדיין לא תמיד תעיד על שקט ובטחון שלא יעבדו עליך.

כך למשל, קרו מקרים שמכוניות קיבלו מכות בזמן השיט באניה, היבואן בחר לבצע תיקון, מבלי ליידע את הלקוח. לעתים קורה שלקוח מצליח להבחין בשינויי גוון או שלקוח פונה לפחח אשר מאשר לו את הדבר.

קרו גם מקרים בהם יבואן החליף דלת שקיבלה מכה, גם במקרה זה, מקצוען יכול לגלות זאת.

מציע לא לפחד יתר על המידה. ביצוע מספר בדיקות יכול למנוע עגמת נפש.

פורסם
עם תקציב של 100K אפשר להוסיף עוד קצת ולקנות רכב חדש. יש גם תוכניות מימון והלוואות. ככה פותח השרשור יקבל רכב חדש עם אחריות מלאה וזה צמצום סיכון. ללכת לקנות רכב משומש מראש עם פחד לדעתי זה לא הדבר הכי נכון לעשות, במיוחד כאשר יש תקציב שמתקרב לרכב חדש.

הסיבה לקניית רכב משומש הייתה בגלל הרצון למנוע ירידת ערך. למה לקנות חדש ב 123000 אם אפשר לקנות רכב בן שנה, כמעט חדש (15-20 אלף ק"מ) ב 85000. זה הפרש עצום!!! לא לדבר על כך שאחרי 3 שנים ה 123000 הופך ל -70000- 60000, ממה שראיתי.

הסיבה שהלכתי על ליסינג ולא פרטי היא מכיוון שבליסינג אכן יש הגיון הכך שבנאדם סיים הסכם לפני הזמן והחזיר את הרכב.

בפרטי - למה שמישהו ימכור רכב בן שנה בכזה הפסד? חשוד...

פורסם

אי אפשר לרקוד על שתי חתונות בו זמנית. רוצה למנוע ירידת ערך? תיאלץ לקחת סיכון בקניית רכב משומש עם כל מה שיוצא מזה, כניראה כולל היעדר אחריות יצרן. כמו שכבר המליצו כ את הרכב לבדיקה במכון ואחרי זה במוסך מומחה לסוג הרכב הזה.

יש הרבה סיבות למה אנשים מוכרים את הרכב, כניראה הם לא יגידו את הסיבה האמיתית.

יש גם סיבה הגיונית לקנות רכב יוצא ליסינג, חלק מהחברות מטפלות טוב ברכבים שלהם. אבל לא תמיד הנהגים שומרים על הרכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אי אפשר לרקוד על שתי חתונות בו זמנית. רוצה למנוע ירידת ערך? תיאלץ לקחת סיכון בקניית רכב משומש עם כל מה שיוצא מזה, כניראה כולל היעדר אחריות יצרן. כמו שכבר המליצו כ את הרכב לבדיקה במכון ואחרי זה במוסך מומחה לסוג הרכב הזה.

יש הרבה סיבות למה אנשים מוכרים את הרכב, כניראה הם לא יגידו את הסיבה האמיתית.

יש גם סיבה הגיונית לקנות רכב יוצא ליסינג, חלק מהחברות מטפלות טוב ברכבים שלהם. אבל לא תמיד הנהגים שומרים על הרכב.

מנסיון של הרבה שנים עם רכבי ליסינג:

1. החברות (גם הגדולות) מתחזקות את הרכב בצורה דיי גרועה (מנסים לחסוך כל שקל)

2. רוב האנשים שומרים על רכב הליסינג פחות. אין מה לעשות. כשזה שלך אתה שומר עליו יותר. אני לא אומר שטחנתי את רכבי הליסינג בכוונה. אבל יש נטייה להגיד: אני משלם כ"כ הרבה על הרכב, אני אנצל כל שקל. זה מתבטא בירידה לשטח ע"מ לקצר פקקים, בנסיעה מרובה ועוד ועוד...

• תוכן חדש...