Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום היקרים!

רציתי לדעת,אתמול הרכב "הסתובב" די הרבה משעת הצהריים(14:00) מאשקלון לתל אביב,נסיעות בתוך תל אביב עד ההגעה ליעד(ברית של קרובת משפחה לצורך עניין :-) )לאחר כשעה יצא לסבוב קצר בתוך תל אביב ואז המשיך לראשון,גם שם הסתובב בעיר הוריי קפצו לקרובי משפחה,לאחר מכן ליוחננוף למי שמכיר ויצא שהרכב נח שוב כמעט שעה ואז הוא יצא בדרך חזרה הביתה(מראשון-אשקלון) לאחר נסיעה של כ40 דקות הם הגיעו לבית הרכב "נח" כ20 דקות ואחותי יצאה איתו והגיעה להחזיר לי את הרכב(כן כן ככה זה שיש רק רכב אחד משפחתי נורמלי במשפחה) לאחר כשעה שמתוכם היא נסעה חצי שעה ומתוכם הרכב "נח" חצי שעה,בקיצור יצא שבסה"כ הרכב נסע 4 שעות (שחלקם בין עירוניות וחלקם עירוניות)

אתם בטח שואלים למה אני מספר לכם את כל זה :lol: ?

העניין הוא כשאחותי באה להחזיר לי את הרכב,הרכב הרגיש לי מאוד מאוד עייף , בואו נגיד שלא כמו שאני רגיל לנסיעה שלו,הרגשתי שהוא היה נחנק לי לקראת הגבוהים,ואף היה פולט חום מזערי מאזור הדש בורד אך מד חום המנוע הראה חום תקני ממוצע.

כאן די פחדתי,ורק לאחר עצירה של כשעתיים (יום הולדת לחבר) הרכב חזר לעצמו פחות או יותר אך לא כמו שאני רגיל לנסיעה שלו.

לכן אני שואל האם הדבר נורמלי שהמנוע ירגיש עייף לאחר נסיעה כזאת בכל זאת,זה מנוע יחסית גדול (2.3) ככה שהוא לא אמור להתעייף מזה ? תקנו אותי אם אני טועה ואולי דווקא בגלל שהוא מנוע יחסית גדול בגלל זה הוא אמור להתעייף מכיוון שנדרש יותר

פעילות של חומרי המנוע(שמן,נוזל קרור וכו') להגיע כל המקומות במנוע כזה?

נ..ב

האם נגרם נזק כלשהו לגיר/מנוע בהתחלת נסיעה בהילוך 2?

פורסם

התעייפתי מהקריאה כמו שהרכב מהנסיעה...:roll:

איזה רכב? האם בד"כ אתה נוסע רק נסיעות קצרצרות? (ה 6 שבתמונה?)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
התעייפתי מהקריאה כמו שהרכב מהנסיעה...:roll:

איזה רכב? האם בד"כ אתה נוסע רק נסיעות קצרצרות? (ה 6 שבתמונה?)

מזדה 6 פרימיום כנראה 2.3 ליטר והסמלון מרמזות על כך בצורה שקשה לפספס.

בכל מקרה לפותח האשכול לגבי התחלת נסיעה בהילוך שני, בגיר אוטומתי כמו שלך אם המחשב החליט שזה בסדר אני לא רואה שום סיבה שזה יזיק.

במישור/ירידה זה בסדר גמור, בעליה הוא לא אמור לבחור את ההילוך השני.

פורסם

בכל מקרה, זה לא נורמאלי ולא אמור לקרות.

השאלה האם הרכב תודלק במקום מפוקפק. או האם יש לך שמן בצמיגות שמתאימה לנסיעות קצרות?

פורסם

מנוע לא מתעייף. :-)

בחום קיצוני הביצועים של המנוע ירדו מעט, אבל כמעט ולא משמעותי אלא אם יש אצלך טורבו, מהרכב בסימלון אני מבין שאין.

אם אתה לא מדמיין, יכול להיות שיש תקלה ברכב/דלק לא טוב.

ובכל אופן בגיר ידני התחלת נסיעה משני תגרום לבלאי מואץ לקלאצ', ובכל מקרה גם באוטומטי הבלאי אמור להיות גדול יותר בצורה זניחה במנוע עקב המאמץ המיותר והצריכת דלק תפגע. לא מומלץ אלא אם אתה נוסע בשלג :roll:

פורסם

כן אני יודע שהגזמתי פשוט הייתי צריך להראות את כל הרקע בכדי שתגידו לי אם זה לגיטימי שדבר כזה יקרה.:-)

שכחתי לציין את סוג הרכב אבל כמו שכבר צוין מאזדה 6 דגם הפרימיום (2.3),כן רוב הנסיעות הן קצרות פחות או יותר בתוך העיר.

בממוצע הרכב יוצא פעמיים בחודש מחוץ לעיר (וגם זה באיזור אשדוד,קריית גת,מושבים באזור וכו') אני מאמין שעם בוא הקיץ והחופש זה יהיה יותר.

אתם אומרים שזה קשור לאיכות הדלק שבו אני מתדלק? אני ישאל את אבי באיזה תחנת דלק הוא תדלק מחוץ לעיר או שככל הנראה אני יאלץ להחליף תחנת דלק.

הרכב מתחוזק בשמן מנוע מקורי של מאזדה(כפי שדורש היצרן) אם אני לא טועה בשמן 5w30 סינטטי מלא,זה תקין?

לגבי ההילוך,זה נעשה במצב טיפרוניק בהתחלת נסיעה בטעות לא שמתי לב שהרכב במצב ואני רגיל בדרך כלל לנסוע עם יד על ידית ההילוכים (הרגל:oops: ) ובטעות העלתי את הילוך,כל הקטע של "העייפות המנוע" או כמו שאומר miraz ירידה בבצועי הרכב:wink: הלחיצו אותי ואז הבנתי שאני במצב טיפרוניק אז הוקל לי.

אז חוץ מצריכת דלק מוגברת לא נגרם נזק רציני לגיר כמו שאתם טוענים.

פורסם

שמן בצמיגות 5W30 (או 5W40) איכותי מתאים לרכב הזה ובהנחה שמפלס השמן תקין ושהוא מוחלף בזמן - זה סביר. בהנחה ואתה נוסע יותר מ-80% מהזמן בעיר - עליך להקפיד על כך יותר ולהחליף מוקדם יותר. גם התחלת נסיעה בהילוך שני אינה גורמת נזק (אף על פי שאין סיבה לעשות זאת), בטח לא לתיבת הילוכים תקינה שמטופלת גם היא בשמן איכותי שמוחלף בזמן (שוב, יותר חשוב עם עיקר הנסועה היא בעיר).

בדוק את תקינות מערכת הקירור: מפלס נוזל, איכותו, תרמוסטט, משאבת מים, צנרת לא סדוקה, נקיון הרדיאטור - למערכת הקירור יש השפעה גדולה מאוד על הספק המנוע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא הבנתי. נסעת בהילוך 2. או רק התחלת נסיעה כשההילוך על 2?

פורסם
שמן בצמיגות 5W30 (או 5W40) איכותי מתאים לרכב הזה ובהנחה שמפלס השמן תקין ושהוא מוחלף בזמן - זה סביר. בהנחה ואתה נוסע יותר מ-80% מהזמן בעיר - עליך להקפיד על כך יותר ולהחליף מוקדם יותר. גם התחלת נסיעה בהילוך שני אינה גורמת נזק (אף על פי שאין סיבה לעשות זאת), בטח לא לתיבת הילוכים תקינה שמטופלת גם היא בשמן איכותי שמוחלף בזמן (שוב, יותר חשוב עם עיקר הנסועה היא בעיר).

בדוק את תקינות מערכת הקירור: מפלס נוזל, איכותו, תרמוסטט, משאבת מים, צנרת לא סדוקה, נקיון הרדיאטור - למערכת הקירור יש השפעה גדולה מאוד על הספק המנוע.

אוקיי תודה רבה עזרת לי גם בהעלאת בעיות שיכולות לצוץ, בטיפול הקרוב 105 אני יבדוק את הדברים הנ"ל.

לא הבנתי. נסעת בהילוך 2. או רק התחלת נסיעה כשההילוך על 2?

כן,התחלתי נסיעה בהילוך שני כאילו איך שהתחלתי את הנסיעה (10-5 קמ"ש) הראשונים קצת fail :oops:

פורסם

כן,התחלתי נסיעה בהילוך שני כאילו איך שהתחלתי את הנסיעה (10-5 קמ"ש) הראשונים קצת fail :oops:

וחוץ מההתחלה, המשכת על 2 לאיזה מרחק?

פורסם

התחלת נסיעה בהילוך 2 - מיועדת למשטח/כביש חלק , שלג קרח , מים חול , אבנים קטנות .

זה מאפשר לגלגלים לאחוז ולא לפרפר -

ואפשר שתוכנת ניהול המנוע כאשר מזהה התחלת נסיעה בהילוך 2 -

היא לא מאפשרת האצה מהירה אלה העלאה איטית בסל"ד המנוע .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אולי לא שמת לב והתחלת משני כמה פעמים, ובגלל זה חשבת שהרכב עייף ? יש גם רכבים שבהם אתה יכול ללחוץ שיתחיל קבוע מהילוך שני, אולי השתמשת בזה.

פורסם
וחוץ מההתחלה, המשכת על 2 לאיזה מרחק?

לא הגבתי למצב מהר,לא ראיתי בהתחלה שהרכב על הילוך שני ולא הבנתי למה הוא לא סוחב אז פשוט לחצתי יותר על הגז ואז שמתי לב שאני על הילוך שני ולא היה טעם להוריד הילוך כי הסלד הגיע לסלד הרצוי והמנוע כביכול כבר "נפתח".

התחלת נסיעה בהילוך 2 - מיועדת למשטח/כביש חלק , שלג קרח , מים חול , אבנים קטנות .

זה מאפשר לגלגלים לאחוז ולא לפרפר -

ואפשר שתוכנת ניהול המנוע כאשר מזהה התחלת נסיעה בהילוך 2 -

היא לא מאפשרת האצה מהירה אלה העלאה איטית בסל"ד המנוע .

אייל.

זה בדיוק מה שקרה לי,לא הבנתי למה הרכב לא סוחב (אם כל הנסיבות של הירידה בבצועי הרכב) אני יודע שעשיתי דבר לא נכון אך זה היה אינסטינקט פשוט ללחוץ יותר על דוושת התאוצה,ואז קלטתי שהסלד עולה במהירות איטית/בטוחה,קלטתי גם שאני על הילוך שני ואיך שבאתי כבר להוריד הילוך המנוע הגיע לסלד הרצוי והרכב צבר תאוצה,האם נגרם נזק כתוצאה מכך חוץ משצריכת דלק מוגברת?

פורסם

נזק לא נגרם - המנוע מזריק דלק ומתאם ביצוע בהתאם לניהול המנוע , מצב ההילוך והמהירות .

זה לא קרבורטור שנלחצת משאבה מכנית והוספת דלק בלחיצה עמוקה על דוושת הדלק , והקרבורטור מוצף .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מיותר להתחיל נסיעה מהילוך 2 שלא לצורך, ברכב הזה יש מערכת DSC שבין היתר מונעת פירפור גלגלים (החלקה), כך שגם על משטח חלק ניתן להתחיל נסיעה כרגיל מהילוך ראשון.

• תוכן חדש...