Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סידרה 1 היא לא סופר מיני ואני לא חושב שהוא מתכוון לרכבים שעולים 124K.

לא טענתי שהיא עולה 124k, ואני לא יודע לאיזה סכומים הוא מכוון.

הוא ציין שהוא רוצה מכונית מנהלים והדבר היחיד שמונע ממנו לקנות אחת הוא הגודל, לא המחיר.

בכל מקרה, זה חסר טעם, הבחור נעלם ועד שלא יציין דרישות אין הרבה על מה לדבר.

Audi S3 8P - APR Stage 2+

פורסם

תודה לכל המגיבים

לא פירסמתי את המחיר אבל אני בהחלט מוכן להשקיע כ - 130K.

הקרובה ביותר לדרישותי היא ג'אז.

כל יתר ההצעות באמת יקרות. ניסיתי את ה - SX4 אבל לא נהניתי מיכולתה לשכך מהמורות

פורסם

אפשר לתת לך כיוון אחר?

היות ואני מגיע מפורום אודיו - הגדולה של התחום הזה היא במקום רב, שיפור סלון הרכב ותנאי האקוסטיקה שלו.

אין שום בעיה לקחת רכב סופר מיני ולטפל בו אקוסטית בכדי שיהיה חרישי - הפח מבחוץ ירגיש כמו פח של מרצדס והרעש הפנימי ברכב יפחת בעשרות מונים - אם כי, אתה צריך לקחת בחשבון שיש גבול מסויים ליכולות הרכב ולתכונות שלו.

בעקרון - בידוד רעשים מתבצע ע"י מספר חומרים:

1. יריעות על בסיס בוטילן - כמו דיינאמאט אקסטרים, סטינגר רווד-קיל, האש-מאט, פאט-מאט, סקנד סקין דאמפליפייר פרו, STP סילבר או גולד וכך הלאה וכך הלאה.

יריעות אלו מוצמדות ישירות לפח הרכב והן בעצם משנות את הרזוננס של הפח בכך שהן מוסיפות לו מאסה והופכות אנרגיה של צליל לחום. בנוסף הן מבטלות הרבה מרעשי הרעידות וגם מבודדות נגד חלודה וחום. הן לא רעילות ולא פולטות שום ריח.

אתה יכול לטפל בעזרת היריעות הללו בדלתות, גג הרכב, רצפת הרכב, דיפוני פלסטיקה (גם קורות ואפילו הדשבורד עצמו), תא מטען, מכסה מנוע ובתי הגלגלים.

2. יריעות ספוג\קצף מבודדי רעש וויברציות - את החומרים האלו שמים בדיפוני הדלתות, דלת תא המטען, רצפת הרכב ואפילו בגג - הן באמת גורמות לרכב להיות חרישי.

מגיעות בכמה עוביים.

3. יריעות שטיח מבודד - שמים ברצפת הרכב, תא המטען, קיר האש.

4. יריעה למכסה המנוע - מבודד רעשים ישירות ממכסה המנוע.

תעשה לרכב סופר מיני יד שניה טיפול שכזה - בוא נאמר שנתיים עד שלוש שנים על הכביש שכבר ספג את רוב ירידת הערך שלו.

תוסיף לעסק סלון עור\סקאי נושם אצל רפד רכב טוב - אם אתה ממש רוצה להתפרע תצפה גם את גלגל ההגה, הדשבורד והקורות.

תוסיף לרכב יחידת מולטימדיה עם חיישני רוורס ומצלמת רוורס וGPS ודיבורית. (לא חייב להשתגע כאן עם מגברים וכו' וכו')

אזעקה טובה עם התנעה מרחוק (אתה יכול להתניע את הרכב בזמן שהמזגן כבר מופעל - עד שאתה תכנס לרכב הוא כבר קר ונעים).

כל זה יעלה לך כמו רכב סופר מיני חדש - זה נכון. אבל יהיה לך רכב סופר מיני עם פינוקים ונוחות של רכב יוקרה ותוכל להנות ממנו כמה שנים טובות לפני שתמשיך הלאה.

נקודה למחשבה.

פרוייקט בידוד שכזה - תוציא עשירייה לדעתי.

סלון עור בין 6 אלף עד ל15 אלף השקעה

יחידת מולטימדיה טובה עד 10K למרות שממש לא חייבים להוציא כזה סכום.

בוא נאמר תשקיע ברכב עד 40 אלף שקלים אבל אתה תקבל משהו שלא היית יכול אפילו לחלום עליו גם כשהרכב הזה היה נקנה חדש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אפשר לתת לך כיוון אחר?

היות ואני מגיע מפורום אודיו - הגדולה של התחום הזה היא במקום רב, שיפור סלון הרכב ותנאי האקוסטיקה שלו.

אין שום בעיה לקחת רכב סופר מיני ולטפל בו אקוסטית בכדי שיהיה חרישי - הפח מבחוץ ירגיש כמו פח של מרצדס והרעש הפנימי ברכב יפחת בעשרות מונים - אם כי, אתה צריך לקחת בחשבון שיש גבול מסויים ליכולות הרכב ולתכונות שלו.

בעקרון - בידוד רעשים מתבצע ע"י מספר חומרים:

1. יריעות על בסיס בוטילן - כמו דיינאמאט אקסטרים, סטינגר רווד-קיל, האש-מאט, פאט-מאט, סקנד סקין דאמפליפייר פרו, STP סילבר או גולד וכך הלאה וכך הלאה.

יריעות אלו מוצמדות ישירות לפח הרכב והן בעצם משנות את הרזוננס של הפח בכך שהן מוסיפות לו מאסה והופכות אנרגיה של צליל לחום. בנוסף הן מבטלות הרבה מרעשי הרעידות וגם מבודדות נגד חלודה וחום. הן לא רעילות ולא פולטות שום ריח.

אתה יכול לטפל בעזרת היריעות הללו בדלתות, גג הרכב, רצפת הרכב, דיפוני פלסטיקה (גם קורות ואפילו הדשבורד עצמו), תא מטען, מכסה מנוע ובתי הגלגלים.

2. יריעות ספוג\קצף מבודדי רעש וויברציות - את החומרים האלו שמים בדיפוני הדלתות, דלת תא המטען, רצפת הרכב ואפילו בגג - הן באמת גורמות לרכב להיות חרישי.

מגיעות בכמה עוביים.

3. יריעות שטיח מבודד - שמים ברצפת הרכב, תא המטען, קיר האש.

4. יריעה למכסה המנוע - מבודד רעשים ישירות ממכסה המנוע.

תעשה לרכב סופר מיני יד שניה טיפול שכזה - בוא נאמר שנתיים עד שלוש שנים על הכביש שכבר ספג את רוב ירידת הערך שלו.

תוסיף לעסק סלון עור\סקאי נושם אצל רפד רכב טוב - אם אתה ממש רוצה להתפרע תצפה גם את גלגל ההגה, הדשבורד והקורות.

תוסיף לרכב יחידת מולטימדיה עם חיישני רוורס ומצלמת רוורס וGPS ודיבורית. (לא חייב להשתגע כאן עם מגברים וכו' וכו')

אזעקה טובה עם התנעה מרחוק (אתה יכול להתניע את הרכב בזמן שהמזגן כבר מופעל - עד שאתה תכנס לרכב הוא כבר קר ונעים).

כל זה יעלה לך כמו רכב סופר מיני חדש - זה נכון. אבל יהיה לך רכב סופר מיני עם פינוקים ונוחות של רכב יוקרה ותוכל להנות ממנו כמה שנים טובות לפני שתמשיך הלאה.

נקודה למחשבה.

פרוייקט בידוד שכזה - תוציא עשירייה לדעתי.

סלון עור בין 6 אלף עד ל15 אלף השקעה

יחידת מולטימדיה טובה עד 10K למרות שממש לא חייבים להוציא כזה סכום.

בוא נאמר תשקיע ברכב עד 40 אלף שקלים אבל אתה תקבל משהו שלא היית יכול אפילו לחלום עליו גם כשהרכב הזה היה נקנה חדש.

אפשר לשאול איזו סדנה עושה את פרוייקט בידוד הרעשים הזה?

פורסם

יש לא מעט מתקינים מתוך פורום אודיו ומחוצה לו שעושים את סוג העבודות האלה - אתה יכול גם לבצע בעצמך.

בתוך פורום אודיו אסור להמליץ על מתקינים ובעלי מקצוע מסיבות ששמורות לשוק ולפורום אודיו אבל אני בפורום לייעוץ לרכישה ברכב - אני מקווה שאין כאן בעיה עם זה.

יש לך את עילית קאר אודיו - www.ecaudio.co.il למשל. תביט בגלריה שלו - האוונסיס שלי גם כן אחד הפרוייקטים שם - תריץ כאן חיפוש על פרוייקט BIGASS BITCH :)

יש לך בתוך פורום אודיו חבר פורום שנקרא junior66 שהוא מתקין מעולה ויודע את העבודה היטב.

בראש העין - יוני סטריאו.

ברינתיה - תומקאר.

בעפולה - אפי4*4 שזו בכלל סדנה לרסטורציה של רכבים ולא רק סאונד.

ביפו יש את A CLASS

יש עוד כמה וכמה מתקינים שיודעים את העבודה היטב, בפועל אתה יכול גם לקנות את החומרים האלה מEBAY ולעשות בעצמך - יש לא מעט סרטונים ביוטיוב שמסבירים איך עושים את זה.

אחרי זה אתה לוקח את הרכב לרפד טוב - למשל אוטו-אלגנס בפתח תקווה (תחפש עליהם כאן המלצות) עושה סלון רכב עם בד נבחר.

אצל המתקינים שציינתי מעלה אתה יכול להתקין שלל מערכות בידור ומיגון לרכב והופס - אתה יוצא עם רכב משודרג מכף רגל ועד ראש שמרגיש מיליון דולר ומבחוץ נראה כמו 60 אלף שקלים :-D

עריכה - הנה הקישור למה שבוצע ברכב שלי - תביט בתמונות של לפני ואחרי למשל

הקישור לא עובד - תחפש שם אוונסיס 2.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

למרות שאישית אני מאוד אוהב להשקיע באודיו, הבעיה במה שאתה מציע זה Resale Value.

יהיה קשה עד בלתי אפשרי להחזיר שקל אחד מתוך ה-40000 בעת המכירה של המכונית. לדעתי זה שיקול שצריך לקחת בחשבון.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
תודה לכל המגיבים

לא פירסמתי את המחיר אבל אני בהחלט מוכן להשקיע כ - 130K.

הקרובה ביותר לדרישותי היא ג'אז.

כל יתר ההצעות באמת יקרות. ניסיתי את ה - SX4 אבל לא נהניתי מיכולתה לשכך מהמורות

לדעתי בתקציב כזה שווה לך לבדוק את הפוקוס החדשה, הצ'בק בגרסה המאובזרת.

לי יש את ה2 ליטר טיטניום, אבל גם ה1.6 ספורט תעשה את העבודה.

רכב מאד איכותי מבחינת תא נוסעים, שיכוך ובידוד רעשים. מרגיש מאד מאד מהודק ונעים על הכביש.

ב-2 ליטר תקבל גם כוח מספק מאד (170 כ"ס), אבל גם ה-1.6 עושה את העבודה לנהיגה יומיומית רגילה.

שווה לעשות נסיעת מבחן. אתה יכול גם לשקול את הC4 1.6 אקובוסט.

בשני הרכבים האלה נקודת התורפה היא הגיר הרובוטי (כפול מצמדים בפורד וחד מצמדי בסיטרואן).

כמה זה מפריע זה עניין מאד אישי, לכן כדאי לעשות נסיעת מבחן ממצה.

עוד רכב שאפשר לשקול זה האופל אסטרה טורבו עם תוספות אבזור. תא נוסעים מאד איכותי גם שם, ובידוד מצויין.

גיר אוטומטי רגיל 6 הילוכים (בעיניי לא מאד מוצלח) ו-140 כ"ס.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לדעתי בתקציב כזה שווה לך לבדוק את הפוקוס החדשה, הצ'בק בגרסה המאובזרת.

לי יש את ה2 ליטר טיטניום, אבל גם ה1.6 ספורט תעשה את העבודה.

רכב מאד איכותי מבחינת תא נוסעים, שיכוך ובידוד רעשים. מרגיש מאד מאד מהודק ונעים על הכביש.

ב-2 ליטר תקבל גם כוח מספק מאד (170 כ"ס), אבל גם ה-1.6 עושה את העבודה לנהיגה יומיומית רגילה.

שווה לעשות נסיעת מבחן. אתה יכול גם לשקול את הC4 1.6 אקובוסט.

בשני הרכבים האלה נקודת התורפה היא הגיר הרובוטי (כפול מצמדים בפורד וחד מצמדי בסיטרואן).

כמה זה מפריע זה עניין מאד אישי, לכן כדאי לעשות נסיעת מבחן ממצה.

עוד רכב שאפשר לשקול זה האופל אסטרה טורבו עם תוספות אבזור. תא נוסעים מאד איכותי גם שם, ובידוד מצויין.

גיר אוטומטי רגיל 6 הילוכים (בעיניי לא מאד מוצלח) ו-140 כ"ס.

תודה אבל רכבים אלו אינם בקטגוריה של סופר מיני.

אגב מדוע אתה מכנה את הגיר הכפול מצמדים של הפוקוס נקודת תורפה האם עקב אי נוחות בנסיעה במהלך נמוך או רעש ההחלפות או בגלל חשש לחוסר אמינות ותקלות כפי שהיו ב מכוניות VAG עם DSG?

פורסם
למרות שאישית אני מאוד אוהב להשקיע באודיו, הבעיה במה שאתה מציע זה Resale Value.

יהיה קשה עד בלתי אפשרי להחזיר שקל אחד מתוך ה-40000 בעת המכירה של המכונית. לדעתי זה שיקול שצריך לקחת בחשבון.

תתעלם מההשקעה באודיו - לא מדובר על זה כאן.

מדובר על בידוד אקוסטי לרכב ושיפור מראה הסלון - לא הכל חובה לביצוע וגם לא חייבים לבצע את זה בהיקף חולני.

את מערכת המולטימדיה אתה יכול להעביר מרכב לרכב אז ככה שזה לא שייך להשקעה החד פעמית.

אבל לא משנה איזה רכב אתה תקנה בסדר גודל מחירים האלו - אתה לעולם לא תקבל תמורה טובה יותר מאשר להשקיע ברכב טיפה יותר ישן את מה שרשמתי מעלה.

הרעיון שעומד מאחורי השקעה שכזו הוא לא בכמה אתה תמכור את הרכב אלא מתי אתה תמכור את הרכב - מן הסתם הרעיון כאן הוא לקנות רכב ולהחזיק אותו לתקופה ארוכה ולא להחליף רכב כל שנה שנתיים אולי אפילו לא כל 3 שנים אלא לפחות פעם ב5 שנים. זה הופך את זה לכדאי וכלכלי בסופו של דבר כי גם קנית רכב שלא ספגת בו את ירידת הערך הכי גדולה וגם מכרת אותו אחרי הרבה זמן כשהוא כבר לא שווה ממש הרבה - בזמן הזה אתה יכול לחסוך לרכב הבא שתקנה בזול ותשפר יחסית בהשקעה שפויה.

שמע, כל מה שאני מנסה לתת כאן זה עוד כוון של מחשבה.

Pioneer TS-X150

פורסם
תודה אבל רכבים אלו אינם בקטגוריה של סופר מיני.

אגב מדוע אתה מכנה את הגיר הכפול מצמדים של הפוקוס נקודת תורפה האם עקב אי נוחות בנסיעה במהלך נמוך או רעש ההחלפות או בגלל חשש לחוסר אמינות ותקלות כפי שהיו ב מכוניות VAG עם DSG?

אם אתה אכן מוכן להשקיע 130K אני מציע לך לא להתקבע דווקא על 'סופר מיני'.

האורך של הפוקוס הוא 436 ס"מ, של הג'אז 390 ס"מ. זה 10% יותר בערך. לא נראה לי שזה כזה קריטי מבחינת

חניה ותנועה בעיר.

לעומת זאת בנסיעה בין עירונית ההבדל יהיה משמעותי בין רכב קטן שירגיש פחות יציב ונוח על הכביש, לרכב 'אמיתי'.

מעבר לזה מבחינת בטיחות פסיבית כמובן שעדיף רכב יותר גדול וכבד.

בקשר לגיר של הפוקוס - מבחינת אמינות אין לי מושג, זה גיר די חדש ואין עדיין מידע מספיק עליו.

אני מדבר על ההתנהגות שלו, שהיא לא רהוטה לפעמים ומדי פעם ממש מציקה. תעשה חיפוש בפורום.

הDSG של VAG יותר מהוקצע ונעים מהגיר של פורד, אבל אולי עם הזמן בעדכוני תוכנה פורד ישתפרו גם...

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הבדל של 10 אחוזים בגודל מרכב נראה לך זניח אבל מבחינת תחושת המרחב והתנהגות הרכב זה הבדל עצום.

מעבר מרכב 1.6 ליטר כמו הקורולה שהיתה לי או מהמגאן 2 הנוכחית לרכב הראשי הנוכחי שהוא בגודל מקביל לפאסאט - וכל נוחות התמרון של הרכב משתנה לגמרי - בייחוד בחניה.

שלא לדבר על להשוות את זה לסופר מיני שהיתה לי וגם לרכב מיני שיצא לי לנהוג בו שבוע - ההבדלים הם עצומים.

Pioneer TS-X150

פורסם

הדבר היחיד שעולה לי בראש לדרישות שלך זאת הסיטרואן DS3 מבחינת נוחות ותחושת יוקרה במכונית קטנה. גם האפסילון לא רעה אבל היא אולי תהיה לך חלשה מדי. אודי A1 גם פרימיום. אבל כדי לקבל באמת את התחושה של מכונית מנהלים זה קודם כל אורך המכונית ובסיס הגלגלים ואת זה קצת בעיה למצוא במכונית סופר מיני...

פורסם

לא סופר מיני אבל אם בכל זאת תחליט ללכת על משהו קומפקטי (ובהנחה שלא תתבאס מכך שהרכב שלך יחשב כבר דור קודם בעוד פחות משנה) ממליץ לך לקחת גולף לנסיעת מבחן.

איכות החומרים שייכת לרכבים מקטגורית המנהלים ומעלה ללא ספק בכלל.

בהנחה שאתה רוצה אוטומט, ה1.2 DSG תספיק בהחלט.

פורסם
הדבר היחיד שעולה לי בראש לדרישות שלך זאת הסיטרואן DS3 מבחינת נוחות ותחושת יוקרה במכונית קטנה. גם האפסילון לא רעה אבל היא אולי תהיה לך חלשה מדי. אודי A1 גם פרימיום. אבל כדי לקבל באמת את התחושה של מכונית מנהלים זה קודם כל אורך המכונית ובסיס הגלגלים ואת זה קצת בעיה למצוא במכונית סופר מיני...

אתה צודק

בסיס הגלגלים זה הדבר המציק לי ביותר בסופר מיני ולכן חשבתי על הג'אז שיחסית יש לה בסיס גלגלים די נדיב.

• תוכן חדש...