Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואללה, אוריינט... זה היה השעון האוטומטי הראשון שלי. לא זוכר ממתי, אני מניח באזור הבר-מצווה...

יש להם היום מוצרים ממש נחמדים. חפש למשל orient disk, אחד העיצובים היותר חדשים שלהם - נראה ממש מדליק ויש עליו ביקורות מצויינות.

בארץ הפרופיל שלהם די נמוך בשנים האחרונות, בזכות היבואן ה"מצטיין" שלהם, שכנראה מעדיף להשקיע במותגים יוקרתיים יותר, ואפילו לא טורח לעדכן את דף המותג באתר שלו.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממליץ בחום גם על סרטינה.

יש לי שנתיים שעון שלהם, פשוט תענוג.

בסוף פשוט תיקנה את השעון שנראה לך הכי יפה. כל החברות במחירים האלה יחסית טובות ואמינות.

אני חיפשתי המון זמן שעון, עד שנחתנו עיני על הסרטינה.

כמו כן גם קניתי דגם של סרטינה שהוא פשוט גדול יותר (יש להם שני גדלים לשעוני גברים) - יותר יקר, אבל לדעתי שווה את זה (תלוי אם אתה בחור גדול או קטן :) )

מגאן 265

פורסם

ממליץ לך על :

- IWC

- AP

- פאטק פיליפ

- ושרון קונסטנטין

- ואם זה הטעם שלך - אני יכול להמליץ על עוד כמה בליגה הבכירה

יכבדו אותך מאוד...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ושרון קונסטנטין אלו שעונים יקרים בטירוף(כמה מאות אלפי דולרים). למס' ראשי ממשלה יש כאלו.

ממש לא שעון בתקציב המדובר. כנל לגבי פאט פיליפ..

פורסם

אני רוצה לספר לכם משהו: כמעט כל השעונים השוויצרים (ואולי כולם?) הם בעצם אותו השעון ב- ביפנוכו שלהם. לכולם מנגנון מתוצרת ETA, שוויץ. וזה כולל את אומגה, טיסו, סרטינה ועוד ועוד (רובם אגב שייכים כיום לקבוצת סווטש). כלומר, כאשר אתה רוכש סווטש או אומגה, אתה בעצם רוכש את אותו יצרן המנגנון כאשר המנגנון כמובן יכול להיות שונה. יש כמובן מספר מנגנונים, אבל כאמור כולם מיוצרים ע"י אותו קבלן מנגנונים שוויצרי. אין שום ייחוד ושם מקור גאווה; הכול הלך פייפן. כיום משלמים בעיקר עבור השם, ועבור הפונקציות והעיצוב. ETA אגב, מייצר הרבה במפעליו במזרח וזה כולל את סין...

הבודדים שמייצרים in house את המנגנונים שלהם, כולל חישול עצמי של קפיצים ופיתוח (סודי) של מתכות הן 2-3 חברות, יפניות כמובן: סייקו, אוריינט (בבעלות סייקו) ואולי עוד חברה או שתיים.

פורסם

ETA שייכת לקבוצת סווטש, הגיוני שחברות ששייכות לקבוצה ישתמשו במנגנונים שלה. כדי ששעון יחשב Swiss Made צריך שהמנגנון שלו ייוצר בשוויץ, אז אין ממש סיכוי שמנגנון של אומגה ייוצר בסין.

אגב, גם המנגנון של Grand Seiko ושל קרדור מיוצר על ידי סייקו, זה לא מונע מהם לעלות 7000 דולר.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
אני רוצה לספר לכם משהו: כמעט כל השעונים השוויצרים (ואולי כולם?) הם בעצם אותו השעון ב- ביפנוכו שלהם. לכולם מנגנון מתוצרת ETA, שוויץ. וזה כולל את אומגה, טיסו, סרטינה ועוד ועוד (רובם אגב שייכים כיום לקבוצת סווטש). כלומר, כאשר אתה רוכש סווטש או אומגה, אתה בעצם רוכש את אותו יצרן המנגנון כאשר המנגנון כמובן יכול להיות שונה. יש כמובן מספר מנגנונים, אבל כאמור כולם מיוצרים ע"י אותו קבלן מנגנונים שוויצרי. אין שום ייחוד ושם מקור גאווה; הכול הלך פייפן. כיום משלמים בעיקר עבור השם, ועבור הפונקציות והעיצוב. ETA אגב, מייצר הרבה במפעליו במזרח וזה כולל את סין...

הבודדים שמייצרים in house את המנגנונים שלהם, כולל חישול עצמי של קפיצים ופיתוח (סודי) של מתכות הן 2-3 חברות, יפניות כמובן: סייקו, אוריינט (בבעלות סייקו) ואולי עוד חברה או שתיים.

זה לא סוד.

הידעת בכמה מותגים יש TSI+DSG ? ובכל זאת רמות גימור שונות ומיצוב גורמות לפערי תמחור גדולים.

האם בדקת פעם מה האריג שמשמש חולצה ב 60 ש"ח לעומת 600 ש"ח ויותר?

אי אפשר לתקן את העולם.

או שזה מתאים לך או שלא. או שאתה יכול או שלא.

ובכל זאת ספציפית להערתך, חוץ ממנגנון בשעון אתה קונה צמיד ובית. יש פערים גדולים באיכויות ובגימור.

גם לETA יש מספר סדרות ולא כולן משמשות את כולם.

פורסם
ושרון קונסטנטין אלו שעונים יקרים בטירוף(כמה מאות אלפי דולרים). למס' ראשי ממשלה יש כאלו.

ממש לא שעון בתקציב המדובר. כנל לגבי פאט פיליפ..

אני מפרגן לו...

חוץ מזה פולטיקאי בכיר אחד אמר שלמרות שטוענים שהשעון שלו עולה 140K הוא ידע איפה קונים ביד שניה בכ 40K.

הנה העובדה שאף אחד לא שם לב שהוא קנה משומש...

פורסם
אני מפרגן לו...

חוץ מזה פולטיקאי בכיר אחד אמר שלמרות שטוענים שהשעון שלו עולה 140K הוא ידע איפה קונים ביד שניה בכ 40K.

הנה העובדה שאף אחד לא שם לב שהוא קנה משומש...

מה הקשר למה שאמרתי?

פורסם
מה הקשר למה שאמרתי?

עניתי לך שאני מפרגן לו יותר ממה שהוא מפרגן לעצמו.

ברור שהכוונה = בחיוך...

ושמעבר לאמירה שזה יקר בטירוף - יש לשעונים האלו שוק משני בו הם עולים שליש מחיר.

אבל באמת קבל זאת ברוח טובה.

פורסם

שען די ותיק ומוכר, אמר לי שהבעיה בחלק מהמנגנונים השווצריים נובעת מאופי הבנייה שהיא שונה מבעבר.

בטיסוט PRC100 למשל, אין אפשרות לתקן את המנגנון.

אם בכל זאת מתעקשים לתקן, עלות התיקון גבוהה מאוד ולא מצדיקה את המחיר.

במנגנונים היפנים לא קיימת הבעיה הזו. המנגנונים מאוד אמינים, מדוייקים וקלים לתיקון.

בקבוצת המחיר שהזכרת השען המליץ לי בזמנו על הסייקו והסרטינה.

מתוך מאות שעונים שנשלחים מהשען לתיקון בחברת האם בשנים האחרונות, השליח של סייקו תמיד יוצא בידיים ריקות...

פורסם

אתה מכליל מאוד, ובעיקר טועה מאוד ושם חברות ברמות אחרות באותו משפט.

ככלל, שעונים אוטומטיים עד רמות מחיר של 3000$ (טיסו, סרטינה, לונגינס ושות') משתמשים במנגנון של ETA. זה הכלל, ויש לו כמובן יוצאים מהכלל: יש אולי זולים יותר שמתמשים במנגוני in house אמיתיים, ובעיקר, יקרים יותר שמשתמשים במנגנוני ETA שעולים עשרות דולרים בלבד.

אם נעבור לרמת הכניסה של שעוני היוקרה (מעל 3000$) וניקח את אומגה לדוגמא. עד לא מזמן, הרבה מהשעונים שלהם היו עם מנגנונים מבוססי ETA (אבל בניגוד לחברות שהוזכרו לעיל, כאלה שעברו מודינג רציני כדוגמת ה-co-axial escapement). עם זאת, אפילו זה השתנה והם עברו לשימוש במנגנונים מדהימים מקוריים לחלוטין, כדוגמת ה-8500, 9300 וכו'.

אותו כנ"ל לגבי ברייטלינג וטאג-הוייר, ששלושתן מייצגות יפה את רמת הכניסה של שעוני היוקרה שעושים את המאמץ ומשקיעים גם במנגנונים, וטיפה מעליהן חברות כמו רולקס ו-JLC שלא תמצא דגם שלהם עם מנגנון ETA פשוט.

עם זאת, יש חברות ברמות האלה (ואפילו יקרות יותר) שבהחלט גובות מחירים גבוהים ללא טיפת הצדקה, וללא בושה משתמשות במנגנונים הפשוטים ביותר, כמו IWC (בחלקם), Panerai, Cartier, UN ועוד...

כשאתה עולה לגזרת המחירים הגבוהים באמת, אתה יכול למצוא חברות עם מנגנונים מדהימים ש"מצדיקים" את המחיר הגבוה בחברות כמו AP, PP, A Lange & Sonhe, VC ועוד. יהיה מאוד קשה למצוא חברות ברמות האלה עם מנגנוני ETA.

פורסם
אתה מכליל מאוד, ובעיקר טועה מאוד ושם חברות ברמות אחרות באותו משפט.

ככלל, שעונים אוטומטיים עד רמות מחיר של 3000$ (טיסו, סרטינה, לונגינס ושות') משתמשים במנגנון של ETA. זה הכלל, ויש לו כמובן יוצאים מהכלל: יש אולי זולים יותר שמתמשים במנגוני in house אמיתיים, ובעיקר, יקרים יותר שמשתמשים במנגנוני ETA שעולים עשרות דולרים בלבד.

אם נעבור לרמת הכניסה של שעוני היוקרה (מעל 3000$) וניקח את אומגה לדוגמא. עד לא מזמן, הרבה מהשעונים שלהם היו עם מנגנונים מבוססי ETA (אבל בניגוד לחברות שהוזכרו לעיל, כאלה שעברו מודינג רציני כדוגמת ה-co-axial escapement). עם זאת, אפילו זה השתנה והם עברו לשימוש במנגנונים מדהימים מקוריים לחלוטין, כדוגמת ה-8500, 9300 וכו'.

אותו כנ"ל לגבי ברייטלינג וטאג-הוייר, ששלושתן מייצגות יפה את רמת הכניסה של שעוני היוקרה שעושים את המאמץ ומשקיעים גם במנגנונים, וטיפה מעליהן חברות כמו רולקס ו-JLC שלא תמצא דגם שלהם עם מנגנון ETA פשוט.

עם זאת, יש חברות ברמות האלה (ואפילו יקרות יותר) שבהחלט גובות מחירים גבוהים ללא טיפת הצדקה, וללא בושה משתמשות במנגנונים הפשוטים ביותר, כמו IWC (בחלקם), Panerai, Cartier, UN ועוד...

כשאתה עולה לגזרת המחירים הגבוהים באמת, אתה יכול למצוא חברות עם מנגנונים מדהימים ש"מצדיקים" את המחיר הגבוה בחברות כמו AP, PP, A Lange & Sonhe, VC ועוד. יהיה מאוד קשה למצוא חברות ברמות האלה עם מנגנוני ETA.

חידוד לעניין! שאפו!

• תוכן חדש...