Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לדעת מהם השיקולים של שוטר תנועה לעצור רכב סתם ככה לביקורת.

אני חושב שבאשדוד לא עצרו אותי מעולם,לעומת זאת בערד למשל פעמיים באותו ערב. ובבאר שבע היו מקרים של 3 פעמים בערב אחד.

ללא קנס /דוח או משהו,אלא סתם עצירה לביקורת.

לא רכב חריג,קאוואליר ללא חלונות מושחרים...

סתם סיקרן אותי העניין הזה.

אגב,אני לא צפוף פיגמנטים :wink:

פורסם

לשוטר תנועה אין הוראות לעצור אותך אם אתה שחור או אם יש לך אוטו בצבע זהב.

לכל שוטר (שהוא בעצם בנאדם) יש שיקולים שונים.

זה ששוטר עצר אותך לא אומר שאתה חשוד, ולא אומר שאתה נראה שונה או לא טוב.

(זו בדיקה שגרתית ושרירותית).

כמובן תמיד יש את השיקול לעצור רכבים שנשמעים מאוד רועשים, או מפוצצים במדבקות ונורות לבנות,

או כאלה שדופקים פניה במהירות לא סבירה עם רעש חריקות...

לצורך העניין אני בחור גדול עם זקן, ונסעתי בסופר לנסר 95 לבנה, שנתיים בבאר שבע ולא עצר אותי מעולם שוטר.

פורסם

זה בדיוק הרעיון,כאילו באיזורים שונים בארץ עוצרים אותך בכמויות שונות לביקורת.

י

ודווקא במקומות שאתה מצפה שלא יעצרו אותך,דווקא שם כן עוצרים אותך :roll:

חוץ מזה,מה הרעיון לעצור רכב ואחרי 15 דקות ניידת אחרת עוצרת אותו ... אין להם איזה יומן מעקב?

פורסם
לצורך העניין אני בחור גדול עם זקן, ונסעתי בסופר לנסר 95 לבנה, שנתיים בבאר שבע ולא עצר אותי מעולם שוטר.

אם הייתי שוטר גם אני לא הייתי עוצר אותך:wink:

אני גר ליד קרית שמונה, פה יכולים לעצור אותך פעמיים ביום ולעשות לך את המוות על כלום.

היתה גם כתבה בערוץ 2 או 10 על העניין הזה באזורי.

אצלנו מדובר על שוטר אחד ספציפי, יעקב יעקוביאן ששמו ידוע לשמצה פה.

חברה שלי חזרה פעם הביתה אחרי שעצר אותה ואמר לה כי הוא יודע שיש ברכב סמים :shock: , לאחר שהפך את הרכב הוא המשיך להטיח בה האשמות ו"ייעץ" זה להפסיק עם סמים ( :shock: :shock: ). היא חזרה הביתה בוכה ונסערת כי הוא ממש הבהיל אותה בכל התהליך והיה תקיף שלא לצורך. לעומת זאת יש אנשים נורמלים כמו בכל חברה שהם 100%.

אצלנו כל העצירות זה כי לשוטירם אין מה לעשות, שולטות פה כמה משפחות פשע שלא מתעסקים איתם, והרבה יותר נח לתת הצדקה לקימה של המשטרה זה להתעלק על אנשים נורמטיבים.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

השוטרים עוצרים לביקורת ללא סיבות נראות לעין. קרה לי שעצרו אותי מול הבית ביום שישי בערב , הרושם שלי היה שהשוטר היה מאוכזב למצוא נהג בן 50 פיכח. היה לי גם מקרה אחד שבו השוטר (כנראה מיחידת הסטודנטים) זכה ממני ל"מי שבירך" עדין - כאשר עצר אותי יחד עם עוד לא פחות מ-5 מכוניות והמתנתי לבדיקת הרשיונות איזה 15 דקות כאשר במושב הבטיחות תינוק ש-10 דקות קודם הקיא עלי, וכל זה ביום שבו לא פחות מ-3 פעמים אנשים חצו אותי כאשר היה להם רמזור אדום, מתוך זה פעמיים ברמזור שנמצא כ-100 מ' מנקודת הביקורת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם כבר שוטרי תנועה.

לפני חודשיים אני יורד יום חמישי מאוניברסיטת חיפה ונוסע לכיוון יגור. כרגיל שעת ערב ויש עומס לכיוון הצומת. הרכב לידי מסמן לי לפתוח חלון, הנהג מייוזע ולחוץ אש ושואל איך נוסעים לכיוון צפון, לא היה קשה להבחין שהוא ערבי (אין לי שום דבר נגדם, דווקא הם חילצו אותי שנתקע לי הרכב בקרבת מקום). הרכב עם מדבקות של רבי נחמן ועוד כמה בעברית, נראה קצת חשוד. אמרתי שארים טלפון למשטרה, גם ככה אנחנו בפקק ויהיה קל לאתר אותו. והופ! הנה משטרה בצד הכביש, אין טוב מזה, אני שם את הרכב בשוליים כ50 מטר אחרי הרכב שלהם וניגש לדבר עם השוטר. עזבו את זה שלקח לי 5 דקות לשכנע אותו שהשוטר השני לא עצר אותי ואין שום צורך לתת לו רשיונות, אבל התגובה שלו הפכה לי תכובע. אני מסביר לשוטר את העניין, השוטר אומר מצויין, חשוב לבדוק עניינים כאלה, אני מבסוט אש ומצביע לו על הרכב, כאמור הוא בפקק ונמצא 100 מטר מאיתנו, אפילו אמרתי לו את המספר אבל לא היה צורך כי בהתחלה עוד ראו אותו. השוטר ביקש שאתקשר ל100 ואסביר את העניין, לקח לי דקה להבין אם מה ששמעתי נכון, הצבעתי שוב על הרכב, הוא שוב ביקש שאתקשר ל100,אמרתי לו שהנה הרכב(!!), אפשר לראות אותו ממש פה, שוב אותה תגובה, הייתי המום. חזרתי לרכב, דפקתי את הראש בהגה מהטמטום וחזרתי לפקק.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

אתמול היינו בים, היציאה מהים חיכו איזה שלושה ארבעה ניידות לבדיקת שכרות ככל הנראה.

אמרנו, בוא ניתן להם לעצור אותנו ככה בשביל החוויה, הפעלנו מוזיקה פתחנו חלונות ונראה מה הם שווים.

בקיצור, לא עצרנו אותנו לא כלום.

לך תשע מה השיקולים שלהם

פורסם

אחרי שנתיים וחצי עם איביזה SC צהובה (כן אני יודע שברגע שאמרתי צהובה ההמשך די ברור) עצרו אותי כ"כ הרבה פעמים שלאבא שלי שנוהג בארץ כבר 20 שנה לא עצרו אותו כל התקופה הזאת כמו שעצרו אותי לבדיקות בשנתיים וחצי האלו - בדיקות שגרתיות , בדיקות אלכוהול , אפילו פעם ביציאה מחתונה אחרי שאני הרכב היחיד שעצרו בטווח של 15 דקות בערך כל החברים שלי נוסעים מאיטים שואלים אם הכל בסדר - אני אומר להם שאני כבר רגיל ואשכרה השוטר אומר לי אתה מריח מאלכוהול וכו' , אמרתי לו בסדר גמור בוא תבדוק , למר שוטר אין ינשוף אבל בנתיים צריך להעביר את הזמן איכשהו אז בוא ננפיץ סמים ונשק ונשאל בנאדם שכרגע יצא מחתונה ולבוש בצורה שלא משתמעת לשני בפנים אם הוא מחביא סמים ונשק בתא כפפות?!?!? ועל הדרך נשבור לו את המשענת יד שבדיעבד יתגלה כנזק של 1500 ש"ח בצ'מפיון...

אבל מאז כבר קצת זמן ויש לי היום לאון בצבע כחול כהה...איזה קטע טפו טפו עדיין לא עצרו פעם אחת :)

*אז כן - דיעות קדומות \ סטיגמות כנראה משחקות לשוטרים הרבה בשיקולים.

פורסם

ואם יש לך מכונית ישנה ולה מראה מוזנח, סיכוייך להעצר עולים פלאים. עם הסאני 93 שלי יצא לי להעצר יותר מדי פעמים, כשבבירור המזדה שלוש - פוקוס - קורולה שלפני לא נעצרו, ורק אני עליתי בחכה. מיותר לציין שהשוטרים מצטערים ברגע שנפתח החלון, כנראה כי אני לא מתאים לסטריאוטיפ שהיה להם, וכמובן כי הרכב עם טסט ואני עם רשיון וביטוח.

:turn-l:
פורסם

מתוך 6 שנות נהיגה וכמעט 100K קילומטרים נעצרתי פעמיים:

1. אקדח לייזר בתוך העיר, בצירוף דו"ח 750.

2. נקלעתי למארב משטרתי של מספר ניידות סמויות (שהאמת לא היה קשה להבחין בהם) לפנות בוקר. קיבלתי זנב וסגירה אגרסיבית לאחר כמה קילומטר. חיפוש ברכב. שתיקה מצד השוטרים. וסליחה.

לחיפוש דרך אגב, ניתן לסרב בעקשנות.

יש מקומות במיוחד בתחום איוש וצפון הארץ שישנם ביקורות שגרתיות ולאו דווקא של מחלק תנועה. לרוב זה מתבסס על מודיעין לסוג או צבע הרכב.

טיפ קטן מחבר יס"מניק

דאגו ליצור קשר עין עם השוטר.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

שלשום חזרתי מהעבודה ונסעתי מתל אביב לצפון בערך ב 2-3 בבוקר.

עצרו אותי 3 פעמים, כנראה כי הרכב עונה לקריטריונים של רכב בני דודים בצבע זהב.

כמובן שברגע שרואים בחור רוסי במכופתרת אז מופיעה הבאת פנים של בלבול מצד השוטר ואני משוחרר לדרכי.

פורסם

יש כל מיני סיבות ושיקולים בפעולת מחסום ובדיקה - יכולה להיות התראה על סוג רכב מסוים,

יכולה להיות התראה על אדם ספציפי או פשוט השוטר רוצה למלא דו"ח מחסום ( שהוא בדק 10-15 רכבים אקראית).

בדיקת רכב ישן נפוצה במיוחד בצירוף של שוטר+ מעבדה ניידת של משרד התחבורה.

באיזורים שונים אולי יש דרישות שונות של המפקדים - נניח באשדוד אין דו"ח מחסום בכל משמרת, אבל בערד יש דרישה כזאת מהשוטרים בשטח, גם משוטרי סיור (לא רק תנועה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אתמול היינו בים, היציאה מהים חיכו איזה שלושה ארבעה ניידות לבדיקת שכרות ככל הנראה.

אמרנו, בוא ניתן להם לעצור אותנו ככה בשביל החוויה, הפעלנו מוזיקה פתחנו חלונות ונראה מה הם שווים.

בקיצור, לא עצרנו אותנו לא כלום.

לך תשע מה השיקולים שלהם

חוויה זה לא.

פורסם

מסכים עם חלק מהנכתב כאן, עוצרים בעיקר מכוניות ישנות. זכיתי להיעצר גם ברכב של אבא כשנהג כמה פעמים באותו יום.

מרכב ישן אפשר להוציא הרבה דברים כמו חוסר טסט\ביטוח\ תקלות\ גניבה וכו'.

פורסם

רנדומלי פשוט.

ביציאה מהחוף בראשון לציון בימי שישי בלילה קבוע יש מחסום מכובד של המשטרה, פעם אחת הם עוצרים אחד אחד, פעם שנייה

הם לא עוצרים אף אחד אז לך תבין אותם. חוץ מזה אם מכירים את המחסומים הקבועים שלהם תמיד אפשר לנסוע מכיוון אחר.

עוד דוגמא - פארק המדע רחובות מיד אחרי הרמזור עומדת ניידת בשישי בלילה, אני פשוט נכנס לתחנת דלק ועובר אותם.

לא כי אני נוהג מסטול אלא כי סתם אין לי כוח אליהם.

• תוכן חדש...