Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי שיודע שאני שוקל להחליף את האוטו בא אליי היום ושאל אם ראיתי אתמול חדשות. לא ראיתי אבל הוא עדין סיפר לי על מה שראה - שהיום במגרשי ליסינג אפשר לרדת במחיר בעשרות אחוזים.

היום דיברתי עם מישהו מאחת מחברות הליסינג הגדולות לגבי I30 שנת 2010 והוא הציע לי אחת שנשמעת נהדר על הנייר.

"93 מחירון, נעשה לך ב80" - אמרתי לו שזה בכלל לא בתקציב, אמר לי "תבוא - נדבר".

אז אני שואל אתכם מנסיון, האם באמת ניתן היום להוריד אותם בעשרות אחוזים? האם רכבים כמו מאזדה 3, יונדאי I30, פוקוס ואחרות שנמכרו בעשרות אלפים לליסינג בשנים האחרונות, האם באמת ניתן להוריד אותם בעשרות אחוזים מהמחיר שהם רוצים?

ואם לדבר רגע תכלס, האם סביר לדעתכם להשיג את האוטו שציינתי ב60-66K למשל?

בנוסף אם מישהו יוכל לספר על חוויות טובות או רעות מקנייה מליסינג מהתקופה הממש אחרונה אני אשמח.

פורסם

שמע, לא חסרים רכבים עם קילומטראז' גבוהה, קצה שלדה, גם וגם או סתם הזנחה ומצב תחזוקתי רעוע, אלה הרכבים שתקבל בסכומים האלה.

גם בחדשות אתמול הכתבה הייתה מיותרת מבחינתי, ברור שמאזדה 3 בת 3 שנים עם 140 אלף קילומטרים תימכר ב-30 אחוז מתחת למחירון, גם המחיר של הקורולה, כולנו יודעים שהדגם הרובוטי שעליו הם קיבלו את הצעת המחיר נסחר סביב ה-60 אלף שקלים לרכבים מ-2009 וזה לא חדש שאם תוותר על אחריות תקבל הנחה נוספת במחיר.

רכבי ליסינג שמורים ובמצב טוב לא נמכרים במחירי סוף עונה, תמיד יש אותיות קטנות והרוב המכריע מגיע לסוכנות ואז מתחוור לו שכל קשר בין הפרסום למציאות הוא מקרי והם מקבלים איזו עיסקת מימון בכדי להשלים את ההבדל בין רכבי האאוטלט לרכבים הטובים.

אני חושב שבשוק המשומשות של היום, אין טעם להתפשר על המכוניות האלה, רכבים פרטיים מתייבשים בלוחות המכירה אף פעם לא היה דבר כזה, אנשים מנסים למכור רכבים במשך שנה ללא הצלחה ובנוסף אם רוצים לקנות ממגרש מסודר עם אחריות ופריסת תשלומים אז במגרשים של היבואנים יש רכבים מידיים פרטיות מדגמים מאובזרים שטופלו היטב ועדיין נשחטו בטרייד אין ומוצעים במחירים אטרקטיביים, מהמבצעים בחברות הליסינג אין צורך להסתנוור.

רוצה I30? כנס לאתר של כלמוביל טרייד, תראה איזה כמויות של רכבים פרטיים עם קילומטראז' נמוך, דגמים מאובזרים, אני אישית הייתי מוותר על שנתון ורוכש רכב כזה שגם יהיה הרבה יותר אטרקטיבי במכירה.

פורסם

בכתבה בערוץ 2 דיברו בעיקר על הקטע שתמיד אפשר להתמקח ולהוריד עוד.

דיברתי לאחרונה עם כל מגרשי הליסינג וממה שראיתי יש מחיר מחירון (שלא לוקח בשקלול ליסינג) ואז יש את המחיר שהם נותנים לך שנמוך ב10-15 אלף ממחיר המחירון (תלוי בעיקר בקילומטרז) - הם מעדיפים להגיד את המחיר הזה פנים מול פנים למרות שאפשר גם לקבל אותו בטלפון אם קצת מתעקשים.

אישית לא התקדמתי מעבר לזה אבל לפחות לפי הכתבה שהייתה בערוץ 2 גם מהמחיר הנמוך יותר ניתן להוריד 4-5 אלף.

כל האווירת שוק הזאת רק מרתיעה אותי מלקנות אצל הסוחרים הללו, הייתי מעדיף אם הם היו שמים את המחיר הסופי על החלון של האוטו ואז הייתי עובר במגרש ופשוט בוחר. הם עובדים בשיטת מצליח ומקווים ליפול על מישהו שלא מתמקח ולהרוויח עוד כמה אלפי שקלים.

יש פה לא מעט נציגים של חברות הליסינג ואני מקווה שיהיה את הראשון שירים את הכפפה ויסמן מחירים סופיים על הרכבים כמו בcarmax באמריקה - לדעתי זה רק ישפר את הרווחים והאמינות של אותו עסק והאחרים יישרו קו וילכו בעקבותיו.

בינתיים אנחנו כצרכנים יכולים רק לפרסם מה גובה ההנחה שקיבלנו על מנת שהאחרים שמחפשים ידעו.

פורסם

מייק תודה

אני לא ראיתי את התוכנית אז אני לא יודע על איזה קילומטראז' דובר, הI30 עליה דיברתי היא עם 37 אלף קילומטר ואני לא אתפשר על ליסינג עם קילומראז' גבוה לא משנה כמה המחיר יהיה נמוך או על תאונה/קצה שלדה.

נכנסתי לאתר של כלמוביל אבל הדגמים היקרים שם משנת 2008 ו2009 (סופרים) עולים בין 83 ל86 לפחות לפי האתר.

התקציב שלי הוא 15 אלף פחות.

אם מישהו קנה לאחרונה ויכול לספר קצת זה יהיה מעולה

פורסם

לא קניתי לאחרונה אבל אני עוסק בתחום על בסיס יום יומי.

כפי שהסברתי כמה פעמים בפורום, אין כאן תשובה חד משמעית. יש רכבים מליסינג שאפשר לקבל עליהם עשרות אחוזי הנחה ויש כאלו שלא. חברות הליסינג אולי גדולות אבל מטומטמות הן לא. בכל אחת מהן עובד אדם (אחד לפחות, לפעמים יותר) שהתפקיד שלו הוא להרגיש את השוק ולקבוע את מדיניות התמחור של כל רכב ורכב. הוא יודע יותר טוב ממך שיונדאי i30 עם קילומטראז׳ נמוך היא מצרך מבוקש בשוק ולא סביר שיתמחר אותה במחיר של i30 עם קילומטראז׳ גבוה.

ב-70 אלף ש״ח תוכל למצוא i30 יפה מליסינג אבל לא ממודל 2010 אלא מ2009 ועם קילומטראז׳ ממוצע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מייק תודה

אני לא ראיתי את התוכנית אז אני לא יודע על איזה קילומטראז' דובר, הI30 עליה דיברתי היא עם 37 אלף קילומטר ואני לא אתפשר על ליסינג עם קילומראז' גבוה לא משנה כמה המחיר יהיה נמוך או על תאונה/קצה שלדה.

נכנסתי לאתר של כלמוביל אבל הדגמים היקרים שם משנת 2008 ו2009 (סופרים) עולים בין 83 ל86 לפחות לפי האתר.

התקציב שלי הוא 15 אלף פחות.

אם מישהו קנה לאחרונה ויכול לספר קצת זה יהיה מעולה

אל תשכח שגם בכלמוביל מחיר המחירון הוא נקודה התחלתית, במצב השוק של היום הם לא באמת יצליחו למכור במחירי מחירון למרות שעל פניו נראה שמדובר ברכבים פרטיים שמורים ויפים.

להתעניין לא עולה כסף, גש גם למגרשים של חברות הליסינג הגדולות וגם לטרייד אין של היבואנים.

• תוכן חדש...