Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע שעבר נכנסתי ברכב שנסע מלפניי במהירות נמוכה יחסית.

המכה הייתה די רצינית, ולמרות שלא החלפנו פרטים (הנהגת הנפגעת הסתכלה על הפגוש שלה והחליטה לנסוע), אני ספגתי מכה שהסתכמה בסדק בתושבת פנס ולצערי הרב גם למכה למעבה, שדרכו בורח כרגע גז.

יהיה לי זמן רק ביום שני לתקן את המעבה - כך שנותר לי זמן לברר האם משתלם לרכוש מעבה משומש או ללכת על מקורי חדש.

כיצד בודקים את המעבה במגרש הפירוק? מה סדר גודל העלויות?

אשמח לעזרתכם,

דודו.

פורסם

בדוק אם אפשר לתקן ע"י ריתוך, החלפת מעבה היא יקרה, זה חלק יקר ועבודה יקרה,

מעבה מפירוק קשה לבדוק במקום, צריך לבדוק שהוא לא דולף, ואת זה אפשר לבדוק אצל בעל מקצוע,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אני מניח שאין גריל שאפשר לפרק, אז כנראה שכן, בכל מקרה אתה יכול ללכת להביא אחד אחר מפירוק, ומקסימום אם יתברר שאפשר לתקן את שלך אז תחזיר את החלק לפירוק, כמובן תשאל בפירוק אם הם מסכימים.

פרטים בה"פ .

פורסם

אני ממליץ לך להכנס למזגניסט טוב ולתת לו לפרק את המעבה מהרכב.

הוא יגיד לך במקום, האם אפשר או כדאי לרתך - אם צריך לבטל יותר משתי שורות, לא כדאי להתעסק עם התיקון, כי תפוקת המזגן תרד משמעותית.

אני לא ממליץ לקנות מעבה מפירוק.

אם אין אפשרות לתקן, תקנה מעבה תחליפי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

האם מעבה תחליפי יהיה תחליף ראוי? כרגע המזגן פשוט מעולה, חבל לי לפגום בו בשביל לחסוך קצת כסף.

האם מקורי משומש לא יהיה טוב יותר מתחליפי חדש?

פורסם

אם המזגן מעולה, אז אל תגע בכלום,

אולי אפשר עם אפוקסי מתאים לסתום את החור, תוכל לנסות ככה פתרון זמני לראות אם יחזיק,

פרטים בה"פ .

פורסם

המעבים המקוריים עדיפים (מבחינת יעילות) על התחליפיים. בימים קטסטרופליים של קיץ, אתה תרגיש את זה.

תעשה מאמצים להישאר עם המקורי (בכלל, תמיד תעדיף להשיאר עם חלק מקורי - במיוחד כשמדברים על משהו בסדר גודל של מעבה, מאשר תחליפי עלום שם וזול מאוד). אם הצלחת להשיג חלק איכותי ולא משהו NO NAME, כדאי לשים כזה חדש.

נסה לבדוק את האפשרות של תיקון (הלחמה נקודתית). באופן מפתיע, ברוב המקרים פירוק של מעבה הוא יחסית קל (מעבר ללוגיסטיקה של ריקון הגז מהמערכת, ברוב המקרים שאני נתקלתי הפירוק עצמו היה קל להחריד - במיוחד במכוניות מודרניות מהשנים האחרונות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה מה שתיארתי לעצמי - שהחליפי שווה לתחת (סליחה על השפה, אבל כנראה שזה המצב).

אני אברר מחר מה עלות של מקורי.

אני עדיין מעוניין לדעת איך אני יכול לדעת מה מצבו של מעבה מפירוק, במידה ואני בכ"ז הולך על האופציה.

מה צריך לבדוק? מה רואים ויזואלית ואיך מזהים פגמים?

אני פשוט ממש נעול על מקורי, אני שונא חום ואני בטראומה קשה מהמזגן בסובארו ליאונה שהייתה לי שלא משנה מה עשיתי לא קירר כמו שצריך (כי כולו היה שעטנז של חלפים).

פורסם

הדברים הבודדים שאתה יכול לבדוק ויזאולית זה שהחיבורים לא עקומים\שבורים, אין נזקים של חפצים חדים או מכות על ה"רשת" של המעבה ושאין כתמים של שמן על המעבה.

אם מחיר החלק אסטרונומי עבורך (הערכה ספונטנית ובלתי מדוייקת בעליל - מחיר של מעבה אמור להיות בין 1500 ל 2500 שח למכוניות בסדר גודל שכזה), נסה לבדוק מי היצרן של החלק והאם ניתן להשיג אותו OEM בארץ במחיר טוב יותר.

בחו"ל תוכל למצוא את החלק בגרושים, אבל הלוגיסטיקה של להביא אותו לארץ (משלוח, מע"מ, מכס...) כנראה שתעלה לא מעט.

המשקל של החלק ממש נמוך, אגב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היום ראיתי פונטו ספייס בפירוק.

ככל הנראה זה היה דגם 16V ולא ידעתי האם הוא מתאים לדגם שלי, של 8V. למישהו יש ידע בנושא?

כמו כן, היו מעט מעיכות קלות על הרשת. האם זה משהו שצריך לפסול לחלוטין את המעבה? כי אח"כ הלכתי לראות אצלי וגם אצלי יש לא מעט מעיכות קלות כאלה, והם היו גם לפני שהחטפתי למעבה את המכה הקטלנית.

פורסם

אני בסובארו שלי החלפתי מעבה לבד.

זה דרש פירוק של הרדיאטור, והגריל וזהו, שעתיים של עבודה עם כלים לא מתאימים לא יותר.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

• תוכן חדש...