Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על הפאביה אמרו לי שזה 8500 שקלים לביטוח, יותר מ10% ממחיר הרכב...

2500 עבור איתוראן ועוד 6000 לשנה למקיף.

על הפנדה אמרו לי שיוצא 3000, והספארק אפילו קצת פחות.

שתי רמות מעל הספלאש? למה?

כמו שכתבתי, לא מבין גדול - אבל באתרים שמשווים בין המכוניות נראה שהספלאש עדיפה.

יותר כ"ס, יותר אחריות, צריכת דלק עדיפה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ספלאש- חזקה יותר.

פנדה- מרווחת יותר (בהנחה ומדברים על הפנדה החדשה), נוחה יותר, איכות חומרים טובה, אחריות ארוכה יותר (במבצע של חודש מאי)

לדעתי, פנדה.

פורסם

אישית לא התחברתי לספלאש בכלל. אמנם עשיתי נסיעת מבחן על האוטומטית בזמנו כי לא היתה ידנית אבל התרשמתי לרעה מאוד מאיכות ההרכבה של פנים הרכב, הכל קירקש וזה מוזר ברכב חדש. הספלאש יותר דומה לאלטו מבחינת איכות החומרים והגימור על אף שהיא חולקת את אותו מנוע עם הסוויפט (וזה היתרון). בין הספלאש לניסאן מיקרה למשל, הייתי מעדיף ניסאן מיקרה והיא גם יותר חסכונית.

פורסם

בפנים לדעתי הפנדה הרבה היותר מעניינת,אבל מבחינת המרווח,הייתי די מופתע לרעה באוטומוטור ממרחב מאחור בפנדה החדשה,היא גדולה יותר אבל זה ניראה לי הלך לתא המטען,קשה לי להגיד שמאחור היא מרווחות יותר מהפנדה הנוכחית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

באמת שאני לא מבין אנשים שמתיחסים לעליה לירושליים כלמשהו שרק אוטו 1.6 ומעלה יכול לעשות?!?!

מה העניין? אז תעלו ב10 קמ"ש פחות אבל עדיין תעלו!

יש לי שרייד 1.3 בת 14 והיא עושה את העלייה כמו גדולה כל פעם מחדש אז מה העניין?!?!

פורסם
אישית לא התחברתי לספלאש בכלל. אמנם עשיתי נסיעת מבחן על האוטומטית בזמנו כי לא היתה ידנית אבל התרשמתי לרעה מאוד מאיכות ההרכבה של פנים הרכב, הכל קירקש וזה מוזר ברכב חדש. הספלאש יותר דומה לאלטו מבחינת איכות החומרים והגימור על אף שהיא חולקת את אותו מנוע עם הסוויפט (וזה היתרון). בין הספלאש לניסאן מיקרה למשל, הייתי מעדיף ניסאן מיקרה והיא גם יותר חסכונית.

אני חושב שאתה טועה,

לסוויפט ולספלאש אין אותו מנוע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לשניהם יש 1.2 עם 94 כ"ס.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צודקים, טעות שלי, לא זוכר למה חשבתי שלספלאש יש 80-85 כ"ס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עד 2010 או 2011 היה לה באמת מנוע שונה אבל כשהסוויפט החלה להיות משווקת לאחר מתיחת הפנים עם המנוע 1.2 במקום ה 1.5, גם הספלאש קיבלה אותו (וגם שעון טורים חמוד מעל הדש בורד). כעת גם עשו לה מתיחת פנים מינורית.

פורסם
אהלן,

מתלבט כבר כמה שבועות איזה רכב לקנות. בהתחלה ההתלבטות שלי הייתה בין סיאט איביזה לסקודה פאביה, אבל מחירי הביטוח הגבוהים מאוד שלהן (והגניבות) הורידו אותי מהן ככל הנראה. הצרכים שלי הם כאלה: רכב שמתאים ללפחות שתיים-שלוש נסיעות בינעירוניות בינוניות לירושלים בשבוע, ומעבר לכך לנסיעות פנים עירוניות. לא מחפש מהירות, האצה או דברים כאלה - אבל כן זקוק לרכב שלא יתפרק לי אחרי שנה בגלל העליות, לצריכת דלק טובה ולרכב אמין. אם אפשר גם ליהנות מהנסיעה, פחות או יותר, אז בסדר - אבל לא קריטי.

החלטתי 'לרדת' סגמנט, וניסיתי את הפיאט פנדה בנסיעת מבחן - בעיקר בגלל המבצע החדש של האחריות. היא לא רעה, ועשתה את העליות של ירושלים בסדר. היתרון שלה הוא האחריות, טיפולים של שנתיים ומחיר ביטוח מצחיק של אזור ה-3000 למקיף. הספארק די דומה בנתונים, זולה יותר אבל צריכה יותר טיפולים ולכן זה מתאזן תוך שנתיים שלוש ככה. עוד רכב שחשבתי לבדוק הוא הספלאש, עם כ"ס גבוה יותר ועם המבצע החדש של סוזוקי שמוריד אותו לטווח המחירים שלי.

מאחר ואני לא באמת מבין משהו מהחיים שלי, רציתי להתייעץ כאן - מה מומלץ מבין השלושה? והאם יש רכב שלא חשבתי עליו באזור טווח המחירים הזה? 70 ומטה.

תודה רבה מראש.

היי,

פאביה, איביזה הן מכוניות מסגמנט הסוניק עם גיר ידני שעולות כ- 70K

בהשוואה למיני האחרות הספארק היא החזקה ביותר (82 כ"ס), יש לה תיבת 5 הילוכים, מנוע 4 צילנדר (לחלק מהאחרות רק 3)

צמיגים בחתך נמוך- 155/70R14

האוטו קטן אבל מרגיש מרווח מאוד בזכות הגובה ומרווח הסרנים

האבזור מעולה- מערכת שמע של 4 רמקולים, מגוון תאי אחסון, גלגל הגה עם 3 חישורים

מבחינת בטיחות היא מהגבובות בקטגורייה,

עוד תוכל לקרוא בלינק

היתרון האדיר שלה הוא המחיר הנמוך, הטיפולים זולים, האחזקה זולה, גם מבחינת הביטוח

אתה יכול פנות אלינו לקבלת חבילה שלמה-

רכב

טיפולים

ביטוח

ככה תכל לקבל אינפורמציה מלאה על המחיר הסופי גם של האחזקה,

אני פה אם יש לך עוד שאלות,

גיא משברולט

פורסם

בפנדה מומלץ כול 20K או שנה. לפחות להחלפת שמן מנוע +פילטר.

פורסם

אחת לשנה או אחת ל15,000 ק"מ

האמת אני לא רואה בכך חיסרון או עלות גבוהה יותר,

אני יכול להגיד לך שגם יצרנים אחרים עברו לטיפולים שנתיים במקום טיפול אחת לשנתיים בגלל הבעיות שנוצרו,

בדיקה תקופתית אחת לשנה דווקא גורמת לשמירה על הרכב ומוזילה עלויות...

אם יש שאלות נוספות אשמח לענות,

גיא משברולט

פורסם

כמו שכבר שאלו כאן - בדקת את הקליאו או אולי אפילו את הפיאסטה?

אם כבר התכוננת לקנות ב-70K, למה לוותר על מכונית סופר-מיני?

אני התלבטתי בין הפאביה, האיביזה והקליאו.

מבין השלוש הבנתי מהר מאד שהקליאו היא הקניה הכדאית ולשם הרע שיש לה ברחוב הישראלי כרכב לא אמין כבר אין קשר למציאות.

אני פסלתי את הפאביה והאיביזה מטעמי אחריות קצרה וטיפולים וביטוח יקרים. הקליאו גם הייתה המרווחת והנוחה משלושתן.

בסופו של דבר הלב אמר להוסיף עוד קצת ולקנות את הפיאסטה.

אבל גם אם אתה לא מוכן בשום אופן להוסיף כסף הקליאו היא אופציה מעולה. אם תוותר על התוספות בהתקנה מקורית (מרימי שמשות ועוד כמה פיצ'פקס) תוכל לקבל אותה על הכביש בשבעים עגול או אולי אפילו פחות.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

• תוכן חדש...