Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי כאשר אתה מתחיל פרוייקט PC, לפחות בימים אלה שהכל עדיין במסגרת ההתקנה החובבנית ושאין ממש מוצרי RETAIL מובנים, צריך לגשת לפרוייקט בגישה שהתקציב לא מוגבל, רק ככה תדע איך באמת בונים CARPC מבלי לחסוך בדברים אלמנטרים ומבלי להתבאס כשמה שקנית לא מתאים ולא עובד נכון עם שאר הרכיבים.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה על התגובות!

לצערי אין לי "תקציב בלתי מוגבל", גם למי שקונה פורשה אין תקציב בלתי מוגבל (טוב נו, כמעט) :-D

אני שמתי לי תקציב כי אינני מעוניין לבזבז יותר מכך על הפרוייקט, זה לא שאין לי שקל מעבר לכך.

אני מאמין שגם בתקציב הזה (שינוע כנראה סביב ה-10 אלף ש"ח ויגלוש כנראה למעלה) אפשר לעשות פרוייקט מכובד שלא יבייש אף אחד.

אני סגור על עצמי עד כמה שאפשר, אבל אם הייתי "נעול" אז כנראה שלא הייתי יודע לעשות את ההחלטות הנכונות. אני תמיד שמח לשמוע לעצות האנשים פה, הן מאוד חשובות לי!

ואייל, אני בטוח שהיה לך שלב לפני תחילת העבודה שבו רק תכנתת מה אתה עושה, אך עדיין לא היו תוצאות. עדיף לא להיות חכם (או טיפש) לאחר מעשה, עדיף תמיד לתכנן ולשקול את כל האפשרויות מראש.

לגבי המגבר - אני באמת צריך למצוא אחד עם הספק מתאים.

בהנחה ויש לי קומפוננטים של 100 וואט, וסאב של 300 וואט - האם כדאי לחפש מגבר של 4 ערוצים 100 וואט (200 וואט בברידג'), או מגבר של 4 ערוצים 150 וואט (300 וואט בברידג')?

ושאלה יותר קשה, למי שמבין - איך אני מחבר מגבר כזה ל-SPDIF של המחשב? (אם בכלל אפשרי)

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

בנוגע לשאלה שלך על המגבר...

1. תקנה את זה שיספק את כולם לא רק את הקומפוננטים, וההגברה של הסאב תהיה נמוכה...

2. אני ממליץ לך על מגבר של 2X100 לקומפוננטים.

3. מגבר מונובלוק לסאבוופר\ים.

כי בכל זאת אתה שואף להגיע לרמת שמיעה גבוהה עם כרטיס קול חיצוני...

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

1. תקנה את זה שיספק את כולם לא רק את הקומפוננטים, וההגברה של הסאב תהיה נמוכה...

הפיסוק שלך לא ברור גבר, האם זו הכוונה שלך:

"תקנה את המגבר שיספק את כולם (ז"א הגבוה מבין השתיים).

אל תקנה מגבר שיספק את הקומפוננטים ולא יספק את הסאב"

?

ומה הייתרון של לקנות מגבר 2 ערוצים + מגבר מונובלוק, במקום לקנות מגבר אחד של 4 ערוצים?

(אל תשכח את השיקול התקציבי)

פורסם

לא תוכל לחבר SPDIF למגבר ישירות. תצטרך או לקנות ממיר שימיר את זה לאנאלוגי או פשוט להשתמש ביציאות האנאלוגיות של הכרטיס.

כרטיסי PCI הרבה פעמים רועשים, הייתי ממליץ לך לקנות בזול כרטיס חיצוני של קריאייטיב DIGITAL SOUND BLASTER. הוא עולה משהו כמו 350 (סטריאו) והוא יעשה את העבודה טוב מאוד. יש לו גם יציאות RCA.

לבי ההגברה, תהיה לך בעיה לדעתי לרכוש 2 מגברים טובים שאחד מהם הוא מונובלוק במסגרת התקציב שלך. כשאתה אומר שיש לך 10000 ש"ח אתה מתכוון רק למערכת הסטריאו או למערכת כולל המחשב?

פורסם

1.

אני מתכוון לגישור 2 ערוצים!

אז לדוגמה המגבר הוא 4 ערוצים כפול 100 וואט.

אני לוקח 2 ערוצים של 100 וואט כ"א עבור הקומפוננט.

ואת ה-2 הנותרים אני מגשר ל-200 וואט.

2.

איזה כניסות יש למגבר פשוט (נגיד כמו הלנזר?) - 2 כניסות RCA-מונו אנלוגי?

3.

התקציב הוא כ-10,000 שקל *להכל* אם כי אני משער שזה יגלוש יותר לכיוון 12,000 ש"ח.

ככל הנראה האודיו והמחשב יתחלקו חצי חצי בתקציב.

צג - יעלה לי כ-1500 ש"ח אחרי מיסים ומשלוח (עלה 195 דולר)

מארז Asus Pundit AB-P2600 עם לוח אם - 1000 ש"ח

סלרון 2.4 ורבע ג'יגה DDR יעלו - 740 ש"ח

דיסקשיח היטאצ'י 40 ג'יגה לניידים - 670 ש"ח

כרטיס רדיו וכרטיס 54mbps WiFi - בייחד 500 ש"ח

Creative Digital Music USB - בערך 300 ש"ח

סה"כ 4700 ש"ח

סאב W3 12" יעלה - 1700 ש"ח

מגבר דוגמת Lanzer Vibe-412 עם 100 וואט על 4 ערוצים - 1200 ש"ח

קומפוננט כמו Morel Dotech 5 - בערך 1000 ש"ח

Dynamat ל-2 דלתות - 300 ש"ח

סה"כ 4200 ש"ח

הכל בייחד 8,900 ש"ח

תוסיף מתאמים לכוח, כבלים, התקנה וכו' וכו'

לדעתי יסגר בסביבות 12,000 ש"ח.

פורסם

תראה, לתכנן זה טוב. סה"כ יש לך תכנון כללי, אני במקומך בונה את המחשב. אחרי שהוא עובד, שובר את הראש על המערכת. זה יכול לקחת לך קצת זמן, לפעמים מחירים משתנים ויש הזדמנויות.

אם אתה מגשר שני ערוצים של מגבר זה יכול לתת עד פי 4 מהספק ערוץ אחד בפועל בדרך כלל יתן באזור הפי 3. למגבר יש כניסות RCA רגילות (שתיים אחת לימין ואחת לשמאל).

פורסם

רעיון טוב.

אני אלך ללמיר שבוע הבא לסגור אצלהם עניינים, גם הצג בטוח יגיע שבוע הבא.

למישהו יש המלצות לכרטיס קול אחר לפני שאני סוגר עניינים? (אני לא חובב קריאטיב גדול - אע"פ שיש לי 2 כרטיסים במחשב, גם SB Live וגם Echo Mia 24/96)

יציאות RCA הן לא חובה היות ולא כ"כ יקר לקנות כבלים עם RCA בצד אחד ו-PL או Minijack בצד שני, אבל הדבר הכי חשוב שהכרטיס יהיה איכותי וקונפיגורבילי דרך דרייברים (דומני שעל הכרטיס שאייל המליץ אפשר לשים את ה-KX Drivers המעולים).

אז - לפי מה שאתה אומר אייל, אז היחס של 100 וואט קומפוננט, 300 וואט סאב יוצא לי די משתלם, לא? :-)

פורסם

http://kb.kxproject.lugosoft.com

החיסרון שלהם שהם ייחודיים כימעט לCREATIVE LIVE

וזה דיי חיסרון לניידים , עדיין לא ניסיתי אותם על הכרטיס CREATIVE - USB

מקווה מאוד שלא יהיו לי בעיות בעתיד..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

יש לי את ה"כרטיס" הזה, זה לא ממש כרטיס אלא מתחבר בUSB כפי שהוזכר.

לדעתי אין לKX תמיכה בו, KX נועד לדמות ASIO שבעצם מקצר דיליים , הדיליי בUSB הוא מאד ארוך באופן יחסי, אין לזה קשה לעבודה עם מוזיקה רגילה, אבל בהפקות סאונד יש לזה קשה ועוד איך.

ובקשר להתלהבות מחיבורים אופטיים, בכל מקרה הסאונד מומר לאנלוגי, השאלה איפה.

באודיו בייתי יש 2 מצבים - סטראו רגיל (PCM) שבו המידע האנלוגי מקודד ב-PCM ע"י הכרטיס השולח לאחר שעבר את כל העיבודים האנלוגיים ורק אז נשלח לכניסה הדיגיטלית בציוד המקבל ומומר חזרה מPCM לאודיו אנלוגי, לכאורה נשמע מוזר.. אבל נכון.

עקב כל ההמרות המיותרות האלה נוצרו פורמטים כמו Dolby Digial ו-DTS שבהם הכבל האופטי מעביר סטרים שנפתח מדיגיטלי לאנלוגי רק במפענח שנמצע במכשיר המקבל, וכאן יש לנו את המצב הכמעט אידאלי של המרה אחת מדיגיטלי לאנלוגי.

למה כמעט? כי יש דבר שיכול להיות עוד יותר יעיל שזה מגבר המקבל סטרים כזה וישר פורס אותו בעזרת ממירי PWM ישר אל מגבר הPWM, לא ידוע לי על מוצר כזה, אבל אני מניח שלשם זה מתקדם..

בנוגע לאודיו לרכב, הRCA עדיין שולט ולא נראה שהוא יפסיק לשלוט בזמן הקרוב, ההבלים הם כל כך זניחים ברכב שהוא גם ככה קטן ולא מושפע מהחסרונות והיתרונות של הסיגנל האנלוגי כמו במערכות HIGH END בייתיות או התקנות EVENT כמו במועדונים והופעות/אירועים גדולים או בתי קולנוע..

פורסם

איכס! :-D

RCA זה שואה גרעינית...

בבית רק כבלים מסוככים בבניה אישית עם קונקטורים XLR ו-PL וסיגנל מאוזן (Balanced).

(פעם היה לי RCA, חבל"ז לכם איזה הפרעות היו לי מהפלואורסנטים, מזגנים וכו')

רפאל - אם יש לך את הכרטיס, האם יש לך מה להגיד עליו? האם הוא יתאים למטרה?

ועכשיו שאמרת, באמת אני לא רואה סיבה טובה ש-KX יפעל על כרטיס USB...

הנה כמה אלטרנטיבות אחרות שאינן מכילות RCA, מה שאומר שאצטרך מתאם פשוט של Minijack סטריאו ל-2 RCA מונו.

* SB Live עולה 200 ש"ח ובהחלט יתאים ל-KX

* SB PCI4.1 Digital עולה 130 ש"ח בלבד והוא אמור גם להתאים ל-KX (מבוסס על EMU10k1)

מצד שני את ה-SB Digital אפשר למקם ממש צמוד למגבר, ולחבר אותם עם כבל RCA מאוד קצר, וכך למנוע הפרעות.

מה דעתכם בעניין?

• תוכן חדש...