Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על הידיעה הזאת.

מה זה בכלל אומר?

איזה כסף? של מי? מה בכלל הבנק הזה מבצע (מעבר להדפסת כסף וקניית דולרים) שגורם לגרעון של פאקינג 41 מילארד ש"ח? :shock:

איך הגרעון הזה משפיע על הכלכלה? עלינו?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שים לב שזה לא בדיוק הפסד - בשנה שעברה הבנק הכניס את מרבית ההפסד שהיה לו ב-2010 בזכות הפרשים של שערי מטבע, זה פשוט לא נרשם לו בהכנסות אלא תחת סעיף "חשבונות שערוך" (כי הבנק לא מכר את המטבע - לא מימש את האחזקה).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

41 מיליארד ש"ח הפסדים בגלל פערי שערים של קניית דולרים?:shock:

פורסם

פשוט מאוד: במהלך התקופה שבה הדולר והיורו צללו, ב"י ביצע רכישה מאסיבית שלהם במטרה לשמור על היצואנים מפני פשיטת רגל.

את אותו מט"ח הוא רכש באמצעות שקלים. הריבית השקלית באותה תקופה היתה גבוהה מהריבית הדולרית, ועל כן למעשה יש לו כאן הפסד אלטרנטיבי, שהרי אם פישר לא היה נחלץ לעזרת היצואנים, הוא היה יכול לקבל על הכסף שהיה ברשותו ריבית גבוהה יותר בהנחה שהוא היה מפקיד שקלים ולא דולרים.

זה נכון שבינתיים שער הדולר התאושש מהמשבר ההוא, אבל ב"י לא מימש את הדולרים שהוא אגר משך כל התקופה ההיא, לכן עדיין הוא נמצא לכאורה בהפסד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
41 מיליארד ש"ח הפסדים בגלל פערי שערים של קניית דולרים?:shock:

אם לך היו יותר מ-60 מיליארד דולר כמו לבנק, גם אתה היית מפסיד כמה עשרות מיליארדי שקלים על הפרשי מטבע :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה בכלל הבנק הזה מבצע

בנק ישראל פרסם היום את זמני הביקור במרכז המבקרים בימי חול המועד פסח.

הביקור אינו כרוך בתשלום אך מותנה בתיאום מראש.

אחת המטרות של המרכז היא הצגת תפקידיו העיקריים של הבנק המרכזי ותרומתו לכלכלת מדינת ישראל.

שם תוכל לשאול את השאלות שמטרידות אותך, גם הקשות, ולקבל תשובות ממקור ראשון.

מנסיון, הסיור הוא חוויה מהנה לכל המשפחה.

פורסם

בנק ישראל עושה כמה דברים:

1. פיקוח על הבנקים: הלימות הון, יישום הצו למניעת הלבנת הון וכו' וכן גם הטלת עונשים על בנקים שאינם עומדים בכללים.
  2. הוא ממלא את תפקיד הבנק של הבנקים. כאשר בנקים נכנסים לחריגת אשראי או לחילופין סובלים מעודפי הון לא מנוצל, ב"י רוכש או מוכר להם כסף בהתאם לצורך.
  3. קובע את שיעור הריבית במשק מתוך כוונה לשמור על האינפלציה בתחומי היעד השנתי שלה.
  4. מדפיס כסף או משמיד, בהתאם לצורך.
  5. כאשר מזוהה מצב שעלול לסכן את המשק מבחינה פיננסית (כמו התחזקות חדה של השקל לעומת הדולר), רשאי נגיד הבנק לנקוט בצעדים במטרה לצמצם את הסיכון הצפוי. דוגמה נוספת: רגולציה בתחום המשכנתאות שנעשתה לפני מספר חודשים, לפיה שיעור המשכנתא שניתן לקבל ירד בהשוואה למה שהיה קודם, מתוך מטרה לצנן את שוק הנדל"ן.

זה בגדול.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ההפסד נובע משתי סיבות.

הרי בשנות המשבר, בנק ישראל "מכר" למשקיעים, בעיקר הזרים, שקלים.

כנגד הוא רכש דולרים, ובהמשך המיר אותם לכל סל המטבעות, כלומר אירו, ין, פאונד וכד'.

עכשיו יש שקלול של שני מרכיבים. האחד הוא רווח/הפסד על שערי המטבע, והשני הוא על הריבית

השוטפת שמשולמת או מתקבלת. ברוב הזמן הריבית שמשולמת על השקלים, גבוהה מזו המתקבלת

על המט"ח.

מקווה שזה יותר ברור עכשיו.

פורסם

1. לא הייתם צריכים באמת להסביר מה הוא עושה, אני מבין מה תפקידו רק לא הבנתי איך במסגרת תפקידו מגיעים לגרעונות שכאלה.

2. אם אני מבין נכון, כיאה וכצפוי מ YNET, מדובר בסתם כותרת פופוליסטית כי כחלק מתפקוד הבנק הוא מפעיל מספר בלמים על המשק, אחד מהם הוא רכישת דולרים ותהליך זה עולה כסף, אין מה לעשות זה פשוט תפקודו הצפוי של הבנק.

3.

מנסיון, הסיור הוא חוויה מהנה לכל המשפחה.

שמעתי בעצתך וקפצנו לשם אתמול כל המשפחה, יואב הקטן (בן 4 שיהיה בריא) השתולל כל הזמן באגם בדפיציט המוניטרי, גאולה (בת 6) הייתה 3 פעמים על סחרחרה המפחידה שעונה לשם "גרף המניות של נוחי", שמעון (כבר בן 11, מי היה מאמין) עלה 3 פעמים על רכב השדים של שטייניץ וגאולה לא הצליחה להפרד מרכבת ההרים של ביבי ששם כל פעם לפני שמגיעים ללופ, יש פניה חדה ימינה וחזרה לאחור.

וואללה, סידרת לנו יום כיף מהסרטים!:lol:

(ולמען גילוי נאות, אין לי ילדים ואין לי שמץ מושג מה ילד יעשה בבנק על מנת שיהנה)

פורסם

אי אפשר להסתכל על בנק ישראל כעל יחידה עצמאית. הוא יותר כמו הארנק שיש לכל אחד בכיס וכמו שלפעמים אנחנו מוציאים כסף שאין לנו כדי להקטין הוצאה עתידית כך בנק ישראל לפעמים מעדיף להפסיד כדי ששאר המשק ימשיך לשלם מיסים ויכניס למדינה יותר מההפסד הזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה המחיר של תפקוד הבנק ופעולותיו לאיזון הכלכלה. תחשוב שאם למשל שער החליפין משתולל כלפי מעלה

ובנק ישראל מעלה את הריבית לרמה גבוהה מאוד. המשק בעצם "מפסיד" בדמות ריבית שהוא משלם על הכסף.

לדעתי זה לא נכון להסתכל על זה כרווח והפסד, וכמו שב-2009 שהוא "הרוויח" המון כסף על יתרות המט"ח,

אף אחד לא ספר את זה כרווח אמיתי.

אני אישית חושב שההתנהלות שלו בכל נושא שער חליפין היתה שערורייתית, ושיחקה לידי המשקיעים הזרים,

הבנקים המקומיים, וסוחרי המט"ח, שחגגו עליו.

אם לי היו נותנים 60 מליארד דולר, הייתי מביא את שער חליפין ל-6 שקלים(והכוונה שלו היתה להרבה פחות).

כדי להביא את שער חליפין לרמה הרצויה, לא היה צורך בפעולה ארוכה כ"כ, וחסרת שיניים כמו שהוא עשה.

אבל מה אני מבין, כנראה הסוחרים בבנק ישראל יודעים יותר טוב ;-)

פורסם

פשוט מאוד - תירוץ להוסיף עוד מיסים

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...