Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

סוף סוף קיבלתי את הרכב.

לקח לא מעט חודשים אבל בסופו של דבר היה שווה את זה.

שאלה קטנה אך מאוד חשובה - אני יודע שאני צריך להריץ את הרכב במשך 1,500 ק"מ ראשונים.

ואם אני מבין נכון, מדובר בנסיעה מתונה בלי קיקים בלי לחיצות על הגז בלי לעבור את ה-100 קמ"ש.

השאלה היא אם אני לוקח את הרכב ליטבתה בדרך לאילת ובחזרה בשבת ומוסיף עוד כמה טיולים לצפון או לירושלים בסופ"שים הבאים (כדי להגיע לקילומטרז' הרצוי) הן אופציות טובות להרצה?

אשמח לתשובה מלומדת :)

IMG_1333.JPG

Skoda Fabia 2012

1,200 TSI 105 hp

Sport 8)

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סע לאיפה שאתה רוצה,כמה שאתה רוצה - כל עוד אתה שומר על ה"כללים" שציינת (עד 100קמ"ש,עד 3K סל"ד בכל הילוך,וכו')

נסיעה טובה ותתחדש :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

תתחדש, תהנה וסע בדרכים טובות :-)

לגבי ההרצה - אני פועל קצת אחרת מהכתוב בספר.

נותן כ-500 ק"מ ברוגע, לאחר מכן "דוחק" יותר ויותר בהדרגה עד 1000 ק"מ, משם והלאה - נגמרת ההרצה (עבורי) לחלוטין.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ההרצה לא מגבילה אותך במקומות נסיעה, סע לאן שבא לך..

היא מגבילה רק איך לנסוע כמו שאמרו לא לעבור את ה100 קמ"ש, 3K סל"ד, בלי קיקים מיותרים ובלי בכלל כמובן.

רכב בהווה-פיג'ו 206, מנוע 1.6,110 כ"ס-למכירה

רכב בעתיד-עדיין בחיפושים!

מחפש אוטו-עזרו בנושא שבקישור

פורסם

שאלת ההרצה אינה מובנת לי, הרי בספר הרכב כתוב במפורש מה נדרש לבצע בהרצה וכן זה משתנה מיצרן ליצרן. לדוגמה אצלי ברכב (יונדאי סונטה 01) ההרצה צריכה להתבצע בתקופה של 2000 קילומטר שבה: אסור לעבור את ה-90 קמ"ש, בהנעה קרה יש להמתין עד שמחוג הטמפ' יתחיל לטפס לפני התחלת הנסיעה, אסור לעבור את 4 אלף סל"ד, אסור להישאר על אותו סל"ד יותר מ-3 דקות, יש לבצע בדיקה כפייתית של הנוזלים ברכב במשך ההרצה והמהדרין אף מחליפים שמן מנוע בסיום ההרצה המתישה. בקיצור פתח את ספר הרכב שלך וחפש את תנאי ההרצה היעילים ביותר בשביל הרכב שלך.

פורסם

ההרצה הטובה ביותר, ע"פ הספרות שרשומה בחלק מספרי הרכב של היצרנים היא:

נסיעה רגועה עם לחיצה רגועה על הדוושה ושמירה על טורים נמוכים. כל זאת במהירויות משתנות, קריא- לא נסיעה של ת"א לחיפה וחזרה אלה דווקא נסיעות רגועות מאוד בסביבה עירונית בה הטורים עולים ויורדים ולא נשמרים לאורך זמן על אותו סל"ד. זה מקנה מעין "חיספוס" דרוש לשסתומים ע"מ ששמן המנוע יצליח להיתפס עליהם טוב יותר בזמן פעולת המנוע.

תתחדש!

פורסם

חבל לשרוף סתם דלק בנסיעה סתמית לאילת ולירושלים רק כדי לגמור את ההרצה ביומיים. אבל אם אתה נוסע לאילת תוודא שאתה לא מאמץ את הרכב בעליות של סדום או מצפה בדרך חזרה וכנ"ל לגבי העליות לירושלים ולא למלא אותו בחברים. למשקל גבוה יש השפעה על המאמץ בהרצה. סע רגוע לאן שאתה צריך וההרצה תעבור. הדלק זה דבר יקר היום אם לא שמת לב.

פורסם

טוב אז קודם כל תודה על התגובות המהירות.

לפי הספר מומלץ להריץ ברגוע עד 1,000 ואז לעלות את הטורים למקסימום הנדרש עד 1,500.

בעיקרון מאוד קשה להחזיק את הרכב על 100 ומטה כי כל לחיצה לא מבוקרת על הגז גורמת לאוטו מה שנקרא לטוס :)

אבל אני מאוד מאוד מתאפק כי חשוב לי להריץ אותו ולא סתם לקרוע את המנוע על ההתחלה.

אני מאמין שגרסת 105 כ"ס שונה משמעותית מ-TSI של 86 כ"ס - ואני חושב שעשיתי בשכל שהלכתי על הגרסא היקרה יותר.

בנוסף, מושבי ספורט נוחים בטירוף.

עשיתי נסיעה הבאה בסופש: ראשל"צ -> בית אורן -> חיפה -> פרדס חנה -> ראשל"צ -> פ"ת ולא הרגשתי שום כאב בגב כתוצאה מנסיעה ארוכה...

יותר מזה, האוטו דבוק לכביש ואני מאמין שכל מי שנוהג בו מרגיש סוג של תוספת ביטחון עצמי בלקיחת פניות במהירות.

אני לא רוצה להגזים ולהפוך אותו לאוטו ספורט טהור אבל בהשוואה למשפחתיות רגילות הוא מרגיש לי מאודדד זריז ואנרגטי.

שבוע הבא הולך לקבוע פגישה ב"אוטובדק" בתל אביב בנוגע להחלפת פחית טורבו ועדכון גרסת ניהול מנוע בהתאם למה שנכתב פה בפורום.

עברתי 500 ק"מ ועד כה מבסוט מהרכב עד הגג :)

מחכה ל-1,500 ק"מ כדי להתחיל לבחון אותו ברצינות...

Skoda Fabia 2012

1,200 TSI 105 hp

Sport 8)

פורסם

1500 ק"מ זה מקדם זהירות אפשרי אך מוגזם לדעתי.

בדומה לאוראל, גם אני מאמין שה500 ק"מ הראונים צריכים להיות עדינים ואז ניתן לדחוק יותר לכיוון ה1000.

שם ניתן להפסיק לשחק ולהתחיל להנות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
שלום לכולם,

סוף סוף קיבלתי את הרכב.

לקח לא מעט חודשים אבל בסופו של דבר היה שווה את זה.

שאלה קטנה אך מאוד חשובה - אני יודע שאני צריך להריץ את הרכב במשך 1,500 ק"מ ראשונים.

ואם אני מבין נכון, מדובר בנסיעה מתונה בלי קיקים בלי לחיצות על הגז בלי לעבור את ה-100 קמ"ש.

השאלה היא אם אני לוקח את הרכב ליטבתה בדרך לאילת ובחזרה בשבת ומוסיף עוד כמה טיולים לצפון או לירושלים בסופ"שים הבאים (כדי להגיע לקילומטרז' הרצוי) הן אופציות טובות להרצה?

אשמח לתשובה מלומדת :)

המלצה שלי, אם אתה מתכנן להחליף / לשדרג משהו במערכת הסאונד, אל תמתין עם זה.

עשה את זה עכשיו - תשלם אותו סכום עכשיו או בעוד חצי שנה, אבל תתחיל להנות מעכשיו.

אני חושב שזה רכב חלומי, נראה מצויין, נוסע נעים וחזק - כיף.

ממליץ על יוסי אלפיין.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
טוב אז קודם כל תודה על התגובות המהירות.

לפי הספר מומלץ להריץ ברגוע עד 1,000 ואז לעלות את הטורים למקסימום הנדרש עד 1,500.

בעיקרון מאוד קשה להחזיק את הרכב על 100 ומטה כי כל לחיצה לא מבוקרת על הגז גורמת לאוטו מה שנקרא לטוס :)

אבל אני מאוד מאוד מתאפק כי חשוב לי להריץ אותו ולא סתם לקרוע את המנוע על ההתחלה.

אני מאמין שגרסת 105 כ"ס שונה משמעותית מ-TSI של 86 כ"ס - ואני חושב שעשיתי בשכל שהלכתי על הגרסא היקרה יותר.

בנוסף, מושבי ספורט נוחים בטירוף.

עשיתי נסיעה הבאה בסופש: ראשל"צ -> בית אורן -> חיפה -> פרדס חנה -> ראשל"צ -> פ"ת ולא הרגשתי שום כאב בגב כתוצאה מנסיעה ארוכה...

יותר מזה, האוטו דבוק לכביש ואני מאמין שכל מי שנוהג בו מרגיש סוג של תוספת ביטחון עצמי בלקיחת פניות במהירות.

אני לא רוצה להגזים ולהפוך אותו לאוטו ספורט טהור אבל בהשוואה למשפחתיות רגילות הוא מרגיש לי מאודדד זריז ואנרגטי.

שבוע הבא הולך לקבוע פגישה ב"אוטובדק" בתל אביב בנוגע להחלפת פחית טורבו ועדכון גרסת ניהול מנוע בהתאם למה שנכתב פה בפורום.

עברתי 500 ק"מ ועד כה מבסוט מהרכב עד הגג :)

מחכה ל-1,500 ק"מ כדי להתחיל לבחון אותו ברצינות...

על איזה פחית טורבו ועדכון גרסת ניהול מנוע אתה מדבר?

אשמח אם תעדכן אותי איך שידרגת את המערכת הסאונד, גם אני רוצה :-D

פורסם

הייתה לי גרסת ה86כ"ס ועכשיו אני עם ה105,ומבחינת מנוע לא הרגשתי שום שינוי.

אכן מושבי הספורט נוחים להפליא :)

כרגע אני על 2100ק"מ (האוטו יהיה בחג בן חודש ;)) והצריכת דלק די זוועתית :( (1:14 ממוצע)

נחכה שזה ישתפר.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

טוב קודם כל לגבי צריכת הדלק, אחרי 500 ק"מ אני עומד בינתיים על 7.1 ל-100 כלומר 1:14...

לא יודע מתי ואם בכלל אמור להשתפר. נקווה לטוב מה שנקרא.

שנית, לגבי מערכת השמע - אני אגיד לכם משהו, באוטו הקודם שלי יש לי רמקולים קדמיים רגילים (לא קומפוננט) + טווירים + 2 אליפסות 9X6 מאחורה על המגש החלופי שעשוי מעץ + מגבר 800 וואט של BOSS.

כשקראתי את התגובות של בעלי הפאביה לרוב קיבלתי ביקורת חריפה מאוד על המערכת ובגלל שאני רגיל למערכת קצת יותר משוכללת ברכב, הייתי מאוד סקפטי...עד שקיבלתי את הרכב והופתעתי. אולי גודל הציפייה כגודל האכזבה ולכן גם בגלל שציפיתי למשהו מאוד גרוע - אבל אני מוכרח לציין שמערכת מקורית שבאה עם הסקודה (אולי בדגם ספורט היא יותר טובה :roll: ) די עושה את העבודה.

בעיקרון התכנון הראשוני היה לקחת את המגבר מהרכב הישן, להעביר את הרמקולים המקוריים לדלתות אחוריות ולהתקין קומפוננט איכותיים מקדימה.

הבעיה היא שהתקנה עצמה עולה 500 ש"ח, קומפוננט איכותי עוד איזה 600-700 (לא?). כבר עברתי את האלף.

את הרדיו דיסק המקורי אני לא אחליף אלא אם כן רק למשודרג יותר של פולקסווגן (מה שהיה ל RS אם אני לא טועה) כי חסר לי מאוד העניין של כרטיס זיכרון ולא בא לי לצרוב דיסקים כל שני וחמישי, אבל זה משהו שאני מתכנן אולי בעוד שנה שנתיים. נראה.

בכל מקרה, מה שלא ציינתי עדיין שבלי קשר לעלות של כל השדרוג הזה של הרמקולים, קיימת עדיין "בעיה פסיכולוגית" של לגעת ברכב החדש. לא רוצה בינתיים שיתחילו להתעסק לי ברכב ולפרק לי דלתות. זה גם יגרום כמה שריטות אני מאמין...

כנראה לא רק הרכב בהרצה אלא גם הבעלים :lol:

בואו נדבר בקיץ, אולי אז תהיה יותר מוטיבציה. בינתיים ספרו לי אם אתם שדרגתם משהו, כמה עלה וכמה זה שיפר לכם את כל החוויה :-D

Skoda Fabia 2012

1,200 TSI 105 hp

Sport 8)

• תוכן חדש...