Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה?

אז בעצם אתה דוגל בקפיטליזם טהור שאומר שהכל מתנהל לפי החליל של הכסף.

אם מבחינתו הוא מוכן שיעסיקו אותו ב 6k בחודש בעבודה כזו - זה בסדר.

תן לי לחדש לך - זה ממש לא בסדר.

זה פשוט תוצר של מצב מסויים בו הממשלה מודעת לכך שיש אנשים שממלאים את התפקיד שלהם מתוך תחושת שליחות,

מי שטבוע בו הרצון להיות רופא יעשה זאת גם אם השכר יהיה 20k בחודש וגם אם הוא יהיה 5.

יש כאלה שעושים זאת בחינם במדינות עולם שלישי.

הם עושים זאת לשם הצלת החיים, לא לשם הלחם שזה יכניס להם לפה בסוף החודש.

לך מאידך, כחברה וכמדינה, יש אינטרס לתגמל אותם כראוי על פועלם.

שכן, אם הם לא יתוגמלו כראוי, בנקודת זמן מסויימת הם יקרסו -

ואתה תהיה היחיד שיפסיד מזה.

כי או שהרופאים באמת יקבלו ג'ננה וישבתו שביתה כללית (וזה לעולם לא יקרה לאור הסיבות שציינתי),

או שפשוט סביר להניח שמה שיקרה הוא מה שקרה עם השוטרים -

ברגע שאתה מוריד ומוריד את התנאים, אתה לא יכול לצפות שכוח האדם האיכותי ימשיך לזרום אליך בהמוניו.

כל אותם פרופסורים מוכשרים שיכלו לצמוח, יסיימו את התואר וילכו להיות רופאים בקנדה, ארה"ב, או בכל מקום אחר בו הם יתוגמלו כראוי.

לאט לאט, תגיע למצב בו אתה צריך לייבא רופאים "סוג ז'" ממדינות אחרות

(כי אם הם היו רופאים טובים בוודאי שהיו הולכים למדינה כמו קנדה או ארה"ב,

ולא מכניסים ראש בריא למיטה חולה ובאים לישראל בה המצב בטטה גם כלכלית וגם בטחונית)

או שפשוט תהיה זילות של המקצוע, כדי למשוך כוח אדם חדש יורידו את תנאי הקבלה למקצוע

(כי כשכל האיכותיים נושרים למערכות רפואה ברחבי העולם, אתה צריך להכשיר גם פחות מוכשרים שיאלצו להישאר אחרכך)

ואז, כמו שהיום 90% מהשוטרים במדינה לא יודעים לאכוף את החוק,

כך 90% מהרופאים לא ידעו לרפא כמו שצריך.

אני לא רוצה לחיות במדינה שנמצאת במצב כזה.

יש מקצועות שיש לך אינטרס לאומי להעצים מעבר לפן הכלכלי שהם תורמים למשק.

זה כמו שתגיד לי שאין בעייה להוריד את תנאי ההעסקה של עובדי משרד הבטחון שאחראים על בטחון המדינה השותף -

במידה וימשיכו להתגייס אנשים לשירות הבטחון, כנראה שזה בסדר, לא?

לא.

כי ברגע שתאנוס אותם מספיק זמן תלך להם לאיבוד המוטיבציה, ואז בקלות יוכל לבוא מר מוחמד ולרפד להם את הכיס כדי לקבל מידע מסווג.

כרגע, הכיס שלהם מספיק מרופד = יש פחות "מנופים" שמוחמד יכול להפעיל על העובד הפוטנציאלי במערכת הבטחון.

יש מבין?

כך זה גם לגבי הרופאים, תוריד להם את הראש מספיק זמן והם ישברו, ויברחו.

ושוב, רק אתה תפסיד מזה.

במקום להגיד שזה פרדוקס שהם מוחים על תנאי ההעסקה שהם קיבלו ביודעין כשהתקבלו למקצוע,

צריך לתהות על קנקנו של הפרדוקס האמיתי -

זה שבו אנחנו כחברה מוכנים לירוק לבאר שאנחנו שותים ממנה, או להבדיל בפרצוף של הרופא שאחראי לסעוד אותנו בחוליינו.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
סליחה?

אז בעצם אתה דוגל בקפיטליזם טהור שאומר שהכל מתנהל לפי החליל של הכסף.

נכון. אני בדיוק דוגל בקפיטליזם טהור, או במהות שלו - בחירות מודעות על ידי הפרט שלוקח אחריות על מעשיו. אל תטעה, כשהם שבתו הם עשו את זה רק לצלילי החליל של הכסף.

אם מבחינתו הוא מוכן שיעסיקו אותו ב 6k בחודש בעבודה כזו - זה בסדר.

תן לי לחדש לך - זה ממש לא בסדר.

זה פשוט תוצר של מצב מסויים בו הממשלה מודעת לכך שיש אנשים שממלאים את התפקיד שלהם מתוך תחושת שליחות,

מי שטבוע בו הרצון להיות רופא יעשה זאת גם אם השכר יהיה 20k בחודש וגם אם הוא יהיה 5.

יש כאלה שעושים זאת בחינם במדינות עולם שלישי.

הם עושים זאת לשם הצלת החיים, לא לשם הלחם שזה יכניס להם לפה בסוף החודש.

לך מאידך, כחברה וכמדינה, יש אינטרס לתגמל אותם כראוי על פועלם.

שכן, אם הם לא יתוגמלו כראוי, בנקודת זמן מסויימת הם יקרסו -

ואתה תהיה היחיד שיפסיד מזה.

אני לא מבין משהו. אם הם לא עושים את זה בשביל הכסף, אז על מה המחאה? האם הם גם מוחים כשבגיל 50, כשעובד ההיי טק מפוטר ועושה הסבה לנהג מונית או מורה, הם מרוויחים עשרות אלפי שקלים בחודש (ולפעמים יותר) כמומחים? לא. הם רוצים לשנות את תנאי המשחק כך שירוויחו הון בהתחלה, וירוויחו הון בסוף, ללא קשר להיצע\ביקוש.

כידוע לך, הביקוש ברפואה עולה עשרות מונים על ההיצע, כך שאם אותם מתמחים שראו לנכון למחות לא אהבו את תנאי המקצוע מלכתחילה, יכלו פשוט לזוז הצידה וללמוד משהו אחר, ולהשאיר את הרפואה לאנשים שבאמת עושים את זה בשביל הערכים ולא בשביל משכורות עתק.

כי או שהרופאים באמת יקבלו ג'ננה וישבתו שביתה כללית (וזה לעולם לא יקרה לאור הסיבות שציינתי),

או שפשוט סביר להניח שמה שיקרה הוא מה שקרה עם השוטרים -

ברגע שאתה מוריד ומוריד את התנאים, אתה לא יכול לצפות שכוח האדם האיכותי ימשיך לזרום אליך בהמוניו.

כל אותם פרופסורים מוכשרים שיכלו לצמוח, יסיימו את התואר וילכו להיות רופאים בקנדה, ארה"ב, או בכל מקום אחר בו הם יתוגמלו כראוי.

לאט לאט, תגיע למצב בו אתה צריך לייבא רופאים "סוג ז'" ממדינות אחרות

(כי אם הם היו רופאים טובים בוודאי שהיו הולכים למדינה כמו קנדה או ארה"ב,

ולא מכניסים ראש בריא למיטה חולה ובאים לישראל בה המצב בטטה גם כלכלית וגם בטחונית)

או שפשוט תהיה זילות של המקצוע, כדי למשוך כוח אדם חדש יורידו את תנאי הקבלה למקצוע

(כי כל האיכותיים נושרים, אתה צריך להכשיר גם פחות מוכשרים שיאלצו להישאר אחרכך)

ואז, כמו שהיום 90% מהשוטרים במדינה לא יודעים לאכוף את החוק,

כך 90% מהרופאים לא ידעו לרפא כמו שצריך.

אני לא רוצה לחיות במדינה שנמצאת במצב כזה.

כשהצבא ראה בריחה המונית של עתודאים בתחום הטכנולוגי לחברות היי טק, הם ידעו להגיב ולתגמל בצורה ראויה, להציע מסלולים ארוכי טווח ושפע הטבות שהשאירו אצלהם אנשים. אם זה נעשה על ידי צה"ל, מהמערכות הלא גמישות והמטומטמות שבנמצא, הרי אני בטוח שזה יכול לקרות במקצוע הרפואה.

יש מקצועות שיש לך אינטרס לאומי להעצים מעבר לפן הכלכלי שהם תורמים למשק.

זה כמו שתגיד לי שאין בעייה להוריד את תנאי ההעסקה של עובדי משרד הבטחון שאחראים על בטחון המדינה השותף -

במידה וימשיכו להתגייס אנשים לשירות הבטחון, כנראה שזה בסדר, לא?

לא.

כי ברגע שתאנוס אותם מספיק זמן תלך להם לאיבוד המוטיבציה, ואז בקלות יוכל לבוא מר מוחמד ולרפד להם את הכיס כדי לקבל מידע מסווג.

כרגע, הכיס שלהם מספיק מרופד = יש פחות "מנופים" שמוחמד יכול להפעיל על העובד הפוטנציאלי במערכת הבטחון.

יש מבין?

כך זה גם לגבי הרופאים, תוריד להם את הראש מספיק זמן והם ישברו, ויברחו.

ושוב, רק אתה תפסיד מזה.

במקום להגיד שזה פרדוקס שהם מוחים על תנאי ההעסקה שהם קיבלו ביודעין כשהתקבלו למקצוע,

צריך לתהות על קנקנו של הפרדוקס האמיתי -

זה שבו אנחנו כחברה מוכנים לירוק לבאר שאנחנו שותים ממנה, או להבדיל בפרצוף של הרופא שאחראי לסעוד אותנו בחוליינו.

שוב, אני לא רואה שום בעיה. יש ביקוש פסיכי למקצועות הרפואה, הרבה מעבר להיצע (אחרת אי אפשר היה לדרוש פסיכומטרי של 750 ועוד לעשות ראיונות כשאלפי בעלי 750 צובאים על דלתות האקדמיה) לרבות רכבות אוויריות ללימודים בחו"ל. אין שום סיבה כלכלית, ערכית או אחרת להעלות להם את התנאים מעבר לכך שהם תפסו את המדינה בביצים. אני סמוך ובטוח שכשלא ניתן יהיה לאתר מועמדים לרפואה, השוק יתאים את עצמו - כמו שהוא מתאים את עצמו בכל מקצוע אחר, וכפי שכל מעסיק ללא ממשלתי מתאים את עצמו לנסיבות (חברות ההיי טק כמשל). הרופאים והמתמחים יודעים את זה, ופשוט קפצו על ההזדמנות לקחת מכולנו עוד כסף כשהם כבר בתוך המערכת ואין לנו באמת ברירה. עשו עלינו קומבינה, אין לך מה לחפש פה ערכיות וכבוד כלפי חיי אדם because there is none.

אתה מערבב כלמיני משפטים שצפו בכל אחד מהמאבקים האחרונים (מורים, רופאים, מתמחים, עו"סים) של "ערך כלכלי" וכו'. אין לי שום אינטרס בקביעת הערך הכלכלי של משהו. אני לא צריך לעשות את זה כי השוק עושה את זה. כרגע, יש יותר מדי מורים, יותר מדי עובדים סוציאליים, יותר מדי רופאים ויותר מדי מתמחים בשביל לקבל את התנאים שהם רוצים. אין ועדה שתשב ותקבע תגמול ראוי, השוק יעשה את זה במקום שיש מחסור. כשאף אחד לא ילך ללמוד עבודה סוציאלית, השוק יתקן את עצמו. עד אז, יש היצף בהיצע, והתנאים בהתאם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
נכון. אני בדיוק דוגל בקפיטליזם טהור, או במהות שלו - בחירות מודעות על ידי הפרט שלוקח אחריות על מעשיו. אל תטעה, כשהם שבתו הם עשו את זה רק לצלילי החליל של הכסף.

ייתכן, אבל קח בחשבון את זה -

אדם לא יכול שלא לקחת את הכסף בחשבון - בסופו של החודש הוא יהיה חייב להכניס אוכל לפה,

וגם להרגיש שאותו שכר מתגמל אותו ולא שמתנהגים אליו כמו אל עובד זר כביכול.

ברגע שהוא עובד את כמות השעות שהוא עובד, ומשקיע את כמות המאמצים שנדרשת ממנו -

ומקבל תלוש כזה בסוף החודש,

אני בטוח שהוא מרגיש כאילו אנסו אותו.

אני לא מבין משהו. אם הם לא עושים את זה בשביל הכסף, אז על מה המחאה?

בצירוף למה שכתבתי למעלה, המחאה לדעתי היא על כך שהמתמחים נקרעים כביכול,

בין אותה תחושת "אונס" וזלזול, והצורך להתפרנס בכבוד,

לבין הרצון לעסוק ברפואה בארץ וחוסר הרצון לברוח ממנה \ מהמקצוע.

יש מצד אחד צורך כלכלי - שמשתכלל למשוואה בצורה כזו, שאם הוא רוצה להרוויח כמו שצריך הוא צריך לעזוב את ישראל לקנדה למשל.

מצד שני - יש את הרצון שלו להישאר במערכת הרפואה בארץ.

בין אם זה בגלל פטריוטיות,

בין אם בגלל ציונות ואהבת א"י,

ובין אם בגלל שפשוט לא בא לו להתרחק מהמשפחה שלו יותר מדי.

אז בעיני השביתה הייתה נסיון להציל את הספינה מלטבוע,

כי כמו שאמרתי ברגע שהיא תטבע הם לא יעשו רעש ומחאות, אלא פשוט יזמינו כרטיס טיסה -

ומזה אתה באמת צריך לדאוג.

האם הם גם מוחים כשבגיל 50, כשעובד ההיי טק מפוטר ועושה הסבה לנהג מונית או מורה, הם מרוויחים עשרות אלפי שקלים בחודש (ולפעמים יותר) כמומחים? לא. הם רוצים לשנות את תנאי המשחק כך שירוויחו הון בהתחלה, וירוויחו הון בסוף, ללא קשר להיצע\ביקוש.

כידוע לך, הביקוש ברפואה עולה עשרות מונים על ההיצע, כך שאם אותם מתמחים שראו לנכון למחות לא אהבו את תנאי המקצוע מלכתחילה, יכלו פשוט לזוז הצידה וללמוד משהו אחר, ולהשאיר את הרפואה לאנשים שבאמת עושים את זה בשביל הערכים ולא בשביל משכורות עתק.

קח בחשבון את מה שכתבתי למעלה -

לא צריכה להיות סיבה שהשניים יתנגשו,

זה שאדם מסויים עושה זאת בשביל הערכים, לא נותן לך לגיטימציה להשתין עליו בקשת.

לפי השקפתך אם למתמחים הנוכחיים לא טוב עם המצב שיזוזו, ובמקומם יבוא פראייר חדש.

מה נראה לך, בגלל שהם עושים את זה מתוך שליחות אנחנו יכולים פשוט להוריד ולהוריד את הרף כדי לחסוך אגורה שחוקה,

ופשוט לסמוך על זה שיבואו אחרים במקומם כי כביכול יש "בעלי מקצוע שבויים" שיעשו את זה מתוך השליחות ולא מתוך הכסף, אז נשלם להם משכורת זעומה ויהיה לנו שקט על הראש?

ממש לא.

כמה מתוך אותם, שעושים זאת מתוך תחושת שליחות, יצליחו להידבק באותה שליחות מבחינה מנטלית -

כשהם עובדים 23423432423423 שעות בשבוע, ועדיין - קשה להם לתת לילד שלהם את מה שהוא מבקש,

מעבר לזה שקשה להם עם זה שהם לא רואים אותו.

אתה חושב שתמיד יהיו כאלו שימשיכו להקריב את שאר חייהם כדי לעסוק במקצוע הזה?

וגם אם יהיו כאלו תמיד, כמה יהיו?

בטוח שלא כמה שאנחנו צריכים...

כשהצבא ראה בריחה המונית של עתודאים בתחום הטכנולוגי לחברות היי טק, הם ידעו להגיב ולתגמל בצורה ראויה, להציע מסלולים ארוכי טווח ושפע הטבות שהשאירו אצלהם אנשים. אם זה נעשה על ידי צה"ל, מהמערכות הלא גמישות והמטומטמות שבנמצא, הרי אני בטוח שזה יכול לקרות במקצוע הרפואה.

הצבא יכול כי מערכת הבטחון והשר העומד בראשה יודעים לעשות שרירים בממשלה,

שרירים כאלו שהמתמחים והרופאים לעולם לא יוכלו להפעיל.

ד"ר לאוניד אידלמן יכול לאיים בשביתית רעב, אבל זה לא מתקרב לאיום של תנודות קואליציוניות בממשלה.

תקציבים זו מילת הקסם להזכירך.

שוב, אני לא רואה שום בעיה. יש ביקוש פסיכי למקצועות הרפואה, הרבה מעבר להיצע (אחרת אי אפשר היה לדרוש פסיכומטרי של 750 ועוד לעשות ראיונות כשאלפי בעלי 750 צובאים על דלתות האקדמיה) לרבות רכבות אוויריות ללימודים בחו"ל. אין שום סיבה כלכלית, ערכית או אחרת להעלות להם את התנאים מעבר לכך שהם תפסו את המדינה בביצים. אני סמוך ובטוח שכשלא ניתן יהיה לאתר מועמדים לרפואה, השוק יתאים את עצמו - כמו שהוא מתאים את עצמו בכל מקצוע אחר, וכפי שכל מעסיק ללא ממשלתי מתאים את עצמו לנסיבות (חברות ההיי טק כמשל). הרופאים והמתמחים יודעים את זה, ופשוט קפצו על ההזדמנות לקחת מכולנו עוד כסף כשהם כבר בתוך המערכת ואין לנו באמת ברירה. עשו עלינו קומבינה, אין לך מה לחפש פה ערכיות וכבוד כלפי חיי אדם

because there is none.

אני חולק עליך, אם כסטודנט השיקול שלי הוא כלכלי הייתי הולך ללמוד אלף ואחד דברים לפני שהייתי הולך ללמוד רפואה.

סטודנט לרפואה יכול מבחינה אינטלקטואלית ללמוד כל דבר, ויש מקצועות שמכניסים שכר גבוה בהרבה במשק,

מה גם שהתואר לאותם מקצועות גם יותר קצת וגם פחות טובעני.

אז כן יש כאן פן של ערכיות, הוא הולך כי נקודתית הרפואה זה מה שהוא רוצה לעשות (לפחות ברוב המקרים).

בקשר לשאר ההודעה, לא אמרתי שאני בעד לתת להם משכורות עתק,

בסה"כ אמרתי שבמסלול הזה, של התדרדרות תנאי התעסוקה של הרופאים,

בסופו של דבר יקרה באופן בלתי נמנע מה שקרה במשטרה - תהיה ירידה של איכות כוח האדם.

אתה יכול להגיד שזה לא סביר מאוד שזה יקרה?

חמישהתווים

DOESN'T WORK HARD

פורסם

נו, אז אנחנו מסכימים. אין כאן שום עניין של ערכיות, הם בסך הכל רצו לשחק בתנאים שלהם. גם מקצוע מעניין, גם יוקרתי, גם להשאר קרוב למשפחה וגם להרוויח ערימות של כסף (30 אלף שקל לחודש לרופא מתחיל בפריפריה, אתה מכיר את המספרים טוב לפחות כמוני).

אין שום דבר שבוי באנשים שמוציאים 750 בפסיכומטרי, עוברים שבעת מדורי גיהינום (זה באמת שבע שנים, לא?) ועובדים 400 שעות בחודש בשביל מקצוע מסויים. הם בחרו בזה. הם לא שבויים של אף אחד, הם יכולים לקום וללכת, עד שימצא להם מחליף או שהמקצוע יתאים את עצמו.

לא הייתי אומר דבר אם המחאה הייתה נערכת על ידי מועמדים לפקולטות לרפואה שהיו מכריזים על שביתה ולא מתחילים לימודים. שהכיתות ישארו ריקות עד שהמערכת תתאים את עצמה. אבל הם עשו משהו הרבה יותר מלוכלך - נכנסו למערכת כסוס טרוייאני ובשעת הכושר פתחו בעיצומים בידיעה שאין ברירה אלא להענות לדרישות שלהם (לא, האמת היא שאני לא חושב שהם כאלו מתוחכמים, אני בעיקר מאמין שהם עשו את זה מתוך אופרטוניזם וכי כולם מסביב עושים את זה פה).

לא, ידידי, הבנת את הכל הפוך: מי ששבוי הוא הציבור, לא המתמחים. לציבור אין ברירה. הציבור לא שינה את כללי המשחק באמצע, המתמחים שינו את כללי המשחק באמצע. אין לזה שום צידוק מוסרי, ערכי, כלכלי או אחר. סתם עוד קבוצת לחץ שראתה דולרים בעיניים. הם לא יותר טובים בדבר מעובדי הרכבת. אם כבר, הם יותר גרועים: בלי רכבת אפשר, בלי מתמחים לא. המתמחים לא נלחמים על העתיד התעסוקתי שלהם - הוא ברור - עובדי הרכבת כן (לפחות זה מה שגילה סיפרה להם). את עובדי הרכבת קל מאוד להחליף, את המתמחים זה כמעט ובלתי אפשרי. אם עובדי הרכבת ישבתו, אף אחד לא ימות (מילולית: סביר להניח שבזמן שהם עובדים הם יהרגו עוד כמה), אם המתמחים ישבתו אנשים ימותו בהמוניהם. כמו שאמרתי, הרבה יותר גרועים.

אני רק יכול לקוות שיום אחד יקום הפוליטיקאי שיעשה דוגמא מאחת הקבוצות האלו, כמו שעשה רייגן. במציאות הפוליטית שלנו, כפי שהמחיש כבוד השר כץ, אנחנו הולכים לכיוון ההפוך בדיוק.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

רועי, הכל נכון. אבל בקפיטליזם כמו בקפיטליזם - מותר לעובדים להתאגד.

אז הרופאים התאגדו והראו למעסיק שלהם מאיפה משתין הדג.

אתה שוכח שעקרון יסוד בקפיטליזם הוא שוק תחרותי. שוק שבו יש מעסיק אחד לרופאים (המדינה) הוא לא קפיטליסטי.

ועל אותה פראפרזה, גם עובדי ההיטק של אינטל למשל יכולים להתאגד ולהשבית את החברה (שהנכס העיקרי שלה הוא הידע של העובדים) ולדרוש העלאה של X אחוזים במשכורת שלהם, או הורדה של הבונוס השנתי של המנכ"ל.

הם רק צריכים להשתחרר משטיפת המוח שעשו להם נגד עבודה מאוגדת.

ואני מרשה לעצמי לצטט את אדם סמית (אבי הכלכלה המודרנית):

"שכר העבודה המקובל תלוי בכול מקום ומקום בחוזה הנחתם בדרך כלל בין שני הצדדים האלה, שהאינטרסים שלהם אינם שווים בשום אופן. הפועלים שואפים לקבל הרבה ככל האפשר, המעסיקים שואפים לתת מעט ככל האפשר. אלה נוטים להתאגד כדי להעלות את שכר העבודה, ואלה – כדי להורידו.

אולם בדרך-כלל לא יקשה לחזות ידו של מי תהיה על העליונה בסכסוך בנסיבות רגילות, ומי יכפה על מי להסכים לתנאיו. המעסיקים, אשר מספרם קטן יותר, מתאגדים ביתר קלות. מה גם שהחוק מתיר להם את התאגדותם ועל כל פנים אינו אוסר אותה, אבל הוא אוסר התאגדויות של פועלים. אין לנו חוקי פרלמנט נגד התאגדות לצורך הורדת מחיר העבודה, אך יש חוקים רבים נגד התאגדות לשם העלתו. המעסיקים יכולים להחזיק מעמד זמן רב יותר בסכסוכים שכאלה. בעל הקרקע, האיכר, התעשיין והסוחר מסוגלים בדרך כלל לחיות שנה אחת או שנתיים על ההון שכבר צברו, גם אם לא יעסיקו אפילו פועל אחד. פועלים רבים אינם יכולים להתקיים שבוע ימים בלא תעסוקה, מעטים מהם יכולים להתקיים כך חודש ימים, וכמעט שום פועל אינו יכול להתקיים כך שנה. לאורך זמן, אפשר שהמעסיק זקוק לפועל כשם שהפועל זקוק למעסיקו, אבל הצורך אינו מיידי.

יש אומרים שרק לעיתים רחוקות אנו שומעים על התאגדויות של מעסיקים, ואילו על התאגדויות של פועלים אנו שומעים לעיתים קרובות. אך מי שמדמה בנפשו על סמך דברים אלה שהמעסיקים מתאגדים רק לעיתים רחוקות, הרינו בור בהוויות העולם כשם שהוא בור העניין זה. בכל מקום ובכל זמן שוררת בין המעסיקים כמין התאגדות אילמת, אך מתמידה וקבועה שלא להעלות את שכר העבודה למעלה משערו המקובל...... יש שהמעסיקים מתאגדים בהתאגדויות מיוחדות כדי להוריד את שכר העבודה אפילו למטה מן השער הזה. התאגדויות אלה מתנהלות תמיד בתכלית החשאיות עד מימושן, וכאשר הפועלים נכנעים ללא התנגדות, כפי שקורה לא אחת, הרי למרות פגיעתן הקשה, איש זולתם אינו שומע עליהן לעולם."

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני מסכים. אין שום הסכם כתוב שאוסר על מה שהם עשו, ואפילו אם יאסרו עליהם להתאגד או לשבות בגלל שהם מקצוע שאחראי על חיי אדם, הם יכולים להתפטר בהמוניהם (כפי שעשו) ולאף אחד אין את הזכות לעצור את זה. הטענה שלי היא שאין במה שהם עשו שום דבר מוסרי או ערכי, אלא אופרטוניזם טהור. לא אמרתי שהם צריכים ללכת לכלא או שיגישו נגדם תביעות אישיות, אלא שבסך הכל שאיש לא יתחבא מאחורי מסך של מוסר או דאגה לשירותי הרפואה. הם דאגו למקסם את הרווח האישי שלהם לפני כל אינטרס אחר, העובדה הזו תבלוט מאחורי כל תירוץ קלוש שיאחזו בו.

מה שאתה מתאר, עם עובדי אינטל למשל, הוא בסך הכל סחיטה מאורגנת של המעביד; זה לא שונה מכך ששלום דומרני היה מתחיל לקחת פרוטקשן מהפאב שלהם בקריית גת. לרוב, בשוק משוכלל ותחרותי, בו העובדים הם אנשים איכותיים שחתומים על חוזים אישיים ומתוגמלים כראוי, דברים כאלו לא קורים.

פורסם

זה לא קורה בשוק שהוא תחרותי מבחינת כמות המעסיקים (בשוק ההייטק חסרים עובדים ויש המון המון חברות שונות, לדעתי זה בגלל שהתחום הזה יחסית צעיר) לעומת כמות המועסקים.

וזה בהחלט שונה. לא טוב למעביד, הוא יכול לסגור את העסק או לפטר את העובדים על אותו משקל בדיוק.

פורסם

קח את הדוגמא הבאה: אדם מובטל מחפש פרנסה. נתקל במודעה בעיתון, של קבלן אשר מכשיר אנשים להפעלת מנוף עקב פרוייקט לחוץ. קורס של תשעה חודשים, נניח, ובסופו משכורת מובטחת של 8K. האם לדעתך יש זווית ערכית, מוסרית או מצפונית לאדם שהיה הולך לקורס, מסיים את ההכשרה (על חשבון הקבלן), ואז במקום למלא את התפקיד שלמענו הוכשר - תפקיד הכרחי באותו רגע, שאין מי שימלא אותו ללא הכשרה נוספת - דורש שכר כפול או שהוא שובת? לדעתי אדם כזה הוא חלאה. discuss

פורסם

צודק, אבל אצל רופאים זה שונה לדעתי -

בגלל שאם למדינה יש אינטרס שתהיה לה מערכת רפואה ציבורית מתפקדת, וטובה,

היא צריכה לתגמל כראוי את הרופאים שעובדים באותה מערכת ציבורית.

הן מבחינת שכר, והן מבחינת תנאי העסקה.

למה? כדי שישתלם להם להישאר במערכת הציבורית.

אחרת, או שיברחו לפרטית, או שיברחו בכלל למערכת רפואה בארץ אחרת.

ואז מה יקרה?

בפועל, רק רפואה פרטית תישאר לך ביד.

אז מתוך השקפת עולם סוציאלית במקצת, המדינה צריכה לגרום לכך שהתנאים שלהם יהיו לפחות דומים,

לתנאים של רופא במערכת הפרטית.

אולי לא מבחינת שכר כמובן, אבל מבחינת "תנאי שירות" בוודאי שכן, רפואה היא רפואה,

ולעני מגיע לקבל אותה, בדיוק באותה רמה מקצועית שהעשיר מקבל.

כבר היום זה בלתי נסבל מה שקורה ברפואה הציבורית, אם לא יתקנו את זה היא תקרוס ותעלם כליל.

והצעד הראשון בלתקן את זה, זה לתגמל את הרופאים כמו שצריך, ושנית להזרים תקציבים לתוך המערכת הדלה הזו.

זה מה שהיה לי בראש כשהתחלתי לדבר איתך על זה,

לא דיברתי על אם זה צודק או לא צודק שהם כביכול "מתהפכים" על תנאים שהם קיבלו מראש בעצמם,

דיברתי על זה ששורה תחתונה בשטח, אם לא יתבצעו הרבה מהשינויים שנדרשו מהממשלה ע"י אותם רופאים ומתמחים,

הרפואה הציבורית תקרוס -

וגורלה זה מה שמעניין אותי באמת, הרבה יותר מאם זה הוגן או לא ואם זה דומה לאחד שיעשה קורס כזה או אחר.

לעתיד הרפואה הציבורית יש השלכות על עתידה של מדינת ישראל, כבר היום הרפואה פה היא לעשירים בלבד.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

לעתיד הרפואה הציבורית יש השלכות על עתידה של מדינת ישראל, כבר היום הרפואה פה היא לעשירים בלבד.

דמגוגיה. הרפואה בישראל טובה ושוויונית יותר מאשר ברוב העולם. אף מתמחה לא הולך לעבוד ברפואה פרטית, כך שגם זה לא שיקול. לא משנה כמה תחפש, לא תמצא כאן שום מוטיב אצילי מלבד דאגתם של המתמחים לעצמם. ההתחבאות מאחורי העניים והעשירים פשוט מגוחכת. צחקתי בכל פעם שהרופאים - שרוצים לקבל 30 אלף שקל לחודש בשביל לעבוד אצל העניים בפריפריה - העלו למרכז הדיון את דאגתם לבריאות החברה הישראלית. הם לא נלחמו על הגדלת התקנים או על פתיחת בתי חולים נוספים, אלא על כסף לכיס בכל חודש. לא הופך אותם לגיבורים בעיני.

פורסם

היית מעורה בפרטי ההסכם עצמו ו \ בדרישות שהיו להם בצורה עמוקה?

אני לא, אבל מה שכן אני יודע - זה שהעלו את נושא בתי החולים בפריפריה.

אני גם יודע שהם צודקים, ומגיע לרופא שעובד כיום בבית החולים סורוקה לדוגמא כל שקל מאותם 30.000.

לא יודע אם יצא לך לאחרונה \ אי פעם לראות מה קורה שם, וכמוהו ברוב בתי החולים בפריפריה -

אבל זה בלתי נתפס.

אני חושב שהם נלחמו על משהו מעבר לכסף, וכבר כתבתי מה אני חושב שזה היה.

זכותך המלאה לקרוא לזה דמגוגיה ולא להסכים איתי.

אבל מה בנוגע לרפואה עצמה? עזוב אותך מהמאבקים של המתמחים.

אתה באמת חושב שבתי החולים בפריפריה במצב טוב?

לא בהשוואה לאלו שבמרכז, ובטוח שלא בהשוואה לבתי חולים בעולם.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

יש עודף במועמדים לרפואה ומחסור בתקנים. מנקודת מבט יבשה, הדבר הנכון היה להשתמש בכסף הזה בשביל לפתוח עוד תקנים, בטח שלא להעלות משכורות.

פורסם

וזכור לי שגם התקנים היו חלק מהמאבק, הלא כן?

מסכים איתך שבקשר לתקציב, עדיף שיתועל להוספת תקנים,

אך עדיין - לרופאים בפריפריה מגיע שיתגמלו אותם יותר, אי אפשר להתווכח על זה :shock:

DOESN'T WORK HARD

פורסם
קח את הדוגמא הבאה: אדם מובטל מחפש פרנסה. נתקל במודעה בעיתון, של קבלן אשר מכשיר אנשים להפעלת מנוף עקב פרוייקט לחוץ. קורס של תשעה חודשים, נניח, ובסופו משכורת מובטחת של 8K. האם לדעתך יש זווית ערכית, מוסרית או מצפונית לאדם שהיה הולך לקורס, מסיים את ההכשרה (על חשבון הקבלן), ואז במקום למלא את התפקיד שלמענו הוכשר - תפקיד הכרחי באותו רגע, שאין מי שימלא אותו ללא הכשרה נוספת - דורש שכר כפול או שהוא שובת? לדעתי אדם כזה הוא חלאה. discuss

אם הפרוייקט לחוץ אותו הקבלן לא היה מחכה תשעה חודשים.

ומה עם קבלן שנותן שכר מינימום במהלך ההכשרה, במהלך ההכשרה האיש עובד על המנוף ואז בסוף ההכשרה הקבלן אומר לו "שמע מסתבר שאני יכול לתת לך רק 5K". גם הוא חלאה, וכאלה אנחנו רואים לא מעט.

או לחילופין לפתוח "קורס מנופאים" לקחת כסף מחמישה אנשים שונים ולהבטיח בסוף השמה לעבודה במשכורת גבוהה, ואז בסוף לקחת את זה שמוכן לעבוד בשכר מינימום מביניהם.

ואגב, נתקלתי בתור מעביד בעובדים כאלה נתתי להם את מה שהם דרשו בחיוך ואז התחלתי להכשיר מישהו אחר לתפקיד.

• תוכן חדש...