Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל...

יש לי רכב אבל הוא עושה המון בעיות, אמנם בסכום שאני אצטרך להשקיע בשיקום רכב שלא נסע הותנע וטופל 12 שנים אוכל לעשות יישור קו מקצועי לרכבי ולעשות אותו קצת יותר אמין , אבל מצד שני חבל לי על הרכב ששוכב אצלנו בערך 12 שנים, שנסע 40000 קילומטר בלבד.

מדובר במיצובישי לנסר 93 .

לפי איך שזה נראה העלות לא תהיה בשמיים, אבל אולי אתם תעירו אותי ומה תגידו לי שבטוח יהיה צריך להחליף...

מה שאני יודע:

טיפול כללי רגיל החלפת שמנים מסננים כל העניין הזה

צמיגים

חלון אחד שבור ודלת נהג קצת עקומה (עקב פריצה)=פחחות.

מפסק חלון חשמלי שגם הוא נגנב.

גומיות שונות

אני בטוח במאת האחוזים שיש עוד הרבה דברים שאני מפספס, זה מה שעולה לי בראש כרגע.

-מה מצב המנוע אחרי שלא הותנע כל כך הרבה זמן, האם הוא יתניע לאחר טיפול ה "10 אלף" , או שצריך הרבה יותר בשביל זה.

-מה עוד צריך לסדר /להחליף, האם ישנם חלקים שנרקבו?

הייתם משקיעים ברכב כזה , מה שמהדהד לי בראש זה עניין הקילומטראז' הנמוך והמחשבה שאם הוא יהיה במצב טוב ובמצב נסיעה אוכל למכור אותו ביותר ממה שהשקעתי, האם אני צודק ? או שההשקעה וזה פרוייקט גדול מאוד

תודה לכם.

*אה כן,2 טסטים שצריך לעשות לרכב, אז עוד 2000 שקל +- תוספת להכל.

Miata ND2

פורסם

ממליץ מאוד לא לנסות להניע את המנוע לפני רענון הנוזלים

כולל הדלק שהופך לשרף ,החלפת צינורת הדלק שהתיבשו

ובמידת האפשר להוריד קרטר ולבצע ניקוי של המשקעים של השמן שהתפרק

איני יודע איזו רצועת טימינג יש בלאנסר אבל אם מגומי חובה להחליף

לסובב את המנוע מנותק מהצתה ולראת שנורית לחץ שמן נכבית

פורסם

לפני הכל, האם לרכב יש חוב אגרות רישוי?

כלומר, האם בוצעה הקפאת רישיון?

אם לא, בשביל להחזיר את האוטו לכביש, אתה תצטרך לשלם טסטים 12 שנים אחורה, שזה כ 10.000 ש"ח או יותר, מה שהופך את העיניין ללא כדאי בעליל, גם אם הרכב עצמו נשמר במצב חדש.

אם הרישיון הוקפא - אין צורך לשלם טסטים על השנים שעברו, אבל עדיין אני חושב שלא כדאי להכנס לזה.

רכב שעמד 12 שנה ידרוש השקעה של לפחות כמה אלפי שקלים, ובסופו של דבר אתה מקבל רכב ישן, בן 20 שנה כמעט, שלא שווה היום כמעט שום דבר.

לא תוכל למכור אותו ביותר ממה שהשקעת, סביר להניח שגם את מה שהשקעת לא תוכל לקבל חזרה במכירה.

פורסם

עם כמה שזה נהדר לשמוע על שיפוצים וכו'..

בתור אחד שנגנב לו במשפחה סופר לנסר 93 יומיים אחרי שהוחלף הגיר אני אומר וותר על זה.

אנשים מסוימים פשוט צדים את הסופר לנסר וחבל שההשקעה שלך תרד לטמיון.

פורסם
נתחיל...

יש לי רכב אבל הוא עושה המון בעיות, אמנם בסכום שאני אצטרך להשקיע בשיקום רכב שלא נסע הותנע וטופל 12 שנים אוכל לעשות יישור קו מקצועי לרכבי ולעשות אותו קצת יותר אמין , אבל מצד שני חבל לי על הרכב ששוכב אצלנו בערך 12 שנים, שנסע 40000 קילומטר בלבד.

מדובר במיצובישי לנסר 93 .

לפי איך שזה נראה העלות לא תהיה בשמיים, אבל אולי אתם תעירו אותי ומה תגידו לי שבטוח יהיה צריך להחליף...

מה שאני יודע:

טיפול כללי רגיל החלפת שמנים מסננים כל העניין הזה

צמיגים

חלון אחד שבור ודלת נהג קצת עקומה (עקב פריצה)=פחחות.

מפסק חלון חשמלי שגם הוא נגנב.

גומיות שונות

אני בטוח במאת האחוזים שיש עוד הרבה דברים שאני מפספס, זה מה שעולה לי בראש כרגע.

-מה מצב המנוע אחרי שלא הותנע כל כך הרבה זמן, האם הוא יתניע לאחר טיפול ה "10 אלף" , או שצריך הרבה יותר בשביל זה.

-מה עוד צריך לסדר /להחליף, האם ישנם חלקים שנרקבו?

הייתם משקיעים ברכב כזה , מה שמהדהד לי בראש זה עניין הקילומטראז' הנמוך והמחשבה שאם הוא יהיה במצב טוב ובמצב נסיעה אוכל למכור אותו ביותר ממה שהשקעתי, האם אני צודק ? או שההשקעה וזה פרוייקט גדול מאוד

תודה לכם.

*אה כן,2 טסטים שצריך לעשות לרכב, אז עוד 2000 שקל +- תוספת להכל.

קח בחשבון את הרדיאטור שאולי סתם עצמו למוות או נאכל .

ראש מנוע שקיבל חורים קטנים עקב עמידת מים בתוכו .

גומיות ציריות יבשות .אולי גם גומיות מסרק .

להערכתי ,אתה תוציא יותר ממחיר גריטה ובהמשך יצוצו פרטים של חשבת עליהם .

פורסם

הרישיון הוקפא לאחר שנתיים,כך שיש לשלם 2 טסטים...

אני לא גר באזור של גניבות ויש לי סופר לנסר, גם הלאנסר שעומדת בהרצליה הקרובה לבני דודנו לא נגנבה .

אני אקח בחשבון את כל מה שרשמתם, כשאגרור את הרכב אבקש לבדוק עוד חלקים חשובים - האם קרה להם משהו כמו חור בראש מנוע.

אם לא, הפירוקיה קרובה אליי , לפחות נחזיר את הוצאת הגרירה.

תודה לכם.

Miata ND2

פורסם

ממליץ לך לעשות חיפוש בפורום אספנות הם מומחים לסוג כזה של שאלות

בגדול לקחת כסף טוב ולזרוק אותו . אלא אם יש לך סיפוק מהשיפוץ עצמו .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לחבר שלום

לרכב הנל יש מספר בעיות ספציפיות לדגם אך לפני כל זאת

הרכב צרכן דלק לא קטן ,אם זכרוני אינו מטעני נסיעה בעיר עם מיזוג תעמוד על 6 קמ לליטר

הגיר האוטומטי מסרס את המנוע בצורה שלא תאפשר לך להנות ממומנט המנוע ,ההילוכים מתחלפים מהר מדי

בעיות ידועות

מנגנון המשנק האוטומטי הידוע לשמצה בקרבורטור

גומיות שסתומים יבשות ,רכב מעשן

הגיר האוטומטי

עלות האחזקה השוטפת תהיה גבוהה ועל כן לא ישתלם ,וזו שוב רק דעתי

פורסם

רק לשלם שני טסטים ישנים + הטסט הנכחי וכבר הגעת ל 3000 שקל, 4 צמיגים, מצבר וטיפול הכי בסיסי ואתה מגיע ל 5000. בסכום כזה אפשר לקנות לנסר כזאות נוסעת עם טסט ובמצב מצויין. למעשה, רובן נמכרות בהרבה פחות.

וזה עוד לפני שדיברנו על תיקון נזקי זמן, שקשה להעריך בכמה זה ייסתיים.

ושוב, התוצאה הסופית לא שווה את ההשקעה.

פורסם

אם בכל זאת אתה רוצה להניע את הרכב:

תבדוק שמן, כמובן אם אתה יכול תחליף אותו+ פילטר.

בדיקת נוזלים.

תפתח את הפלאגים, ותשפוך פנימה שמן מנוע חדש (לא משומש) לתוך הצילנדרים- לא להגזים, כמה טיפות עם מזרק על מנת לבנות קומפרסיה.

תצטייד בספרי קרבורטור כי יהיה קשה להניע את הרכב.

אם יש לך אפשרות תבדוק את תקינות רצועת הטיימניג.

ובהצלחה!

קובי

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

היום פתחתי את מכסה המנוע וברדיאטור המים הירוקים נראים כמו חדשים ומלאים עד הסוף.

השמן שחור וצמיגי, מה זה אומר על מצבו?

בנוסף מעלה תמונה של תא המנוע, האם מישהו יכול למצוא בעיה או חור כלשהו (אני לא מצאתי שום דבר)

אני חייב לציין שהרכב חנה בחנייה מקורה (בניין מעליו) וכמעט ואין קילופי צבע (רק קטע קטן בצד שהשמש נמצאת), ככה שהמנוע בוודאות לא סבל משום נזקי שמש.

mzj2ygn22mzi.jpg

הדילמה היא האם לשלם את הגרירה למוסך ולבדוק מה הולך ברכב, או לשלוח אותו ישר לפירוק.

ומה עוד האופציות שלי ? לצלם חלק חלק ולמכור חלקים מהרכב? האם זו דרך להרוויח יותר ממחיר ברזל ואז כשהרכב ברובו מפורק ונשאר בעיקר הברזל לבקש ממישהו לקחת בחינם?

Miata ND2

• תוכן חדש...