Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נשם מנוע

RedR
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

אני הבנתי שבדרך כלל שמים נשם מנוע כדי למנוע את הלכלוך של אדי השמן באזור ,

לי אין נשם מיוחד וזה כנראה המקורי של הרכב , ואין שם שום לכלוך .

האם יש צורך בנשם ? , האם זה עוזר איכשהו ?

תודה .

פורסם

התפקיד של נשם המנוע הוא למנוע לחץ יתר של אדי שמן במנוע. מה שעושים בדרך כלל זה להעביר צינור לאיזור פילטר האויר ברכב, ולתת לאדים להשרף יחד עם הדלק במנוע. יש מכוניות שפשוט ניתקו את זה ונותנים לאדים לדלוף החוצה, ויש מכוניות ששמים יציאה עם פילטר לטובת איזון לחץ תוך מניעת יציאת אדי שמן וכניסת ג'יפה.

פורסם

מישהו יודע איפה אני יכול להשיג פילטר לנשם וכמה הוא צריך לעלות?

אם בעצם הנשם מחובר לפילטר אוויר (כמו אצלי..) ונכנס אדים\גזים\אוויר חם למערכת, זה לא מוריד כח? :shock:

פורסם
מישהו יודע איפה אני יכול להשיג פילטר לנשם וכמה הוא צריך לעלות?

אם בעצם הנשם מחובר לפילטר אוויר (כמו אצלי..) ונכנס אדים\גזים\אוויר חם למערכת, זה לא מוריד כח? :shock:

לא נראה לי שזו ירידת ביצועים משמעותית...

פילטר כזה עולה כמה עשרות שקלים.

פורסם

אתה יכול להשיג אוניברסלי אצל פאסט אוטוספורט..

עולה 170..ואם יש עדיין בפיין טיונינג אז שם יעלה בסביבות ה100 בגלל הסגירה

פורסם

כן ... תודה , DAVID הראה לי באמת ואצלי הוא חוזר דרך הפילטר אוויר למנוע ואין אצלי שום לכלוך וכו' באזור .

נ,ב : למה פיין טונינג סגרו ? ... ולמה לא סיפרו לי על זה ... דוושות שקניתי ב - 180 עולות עכשיו 120 .... אין צדק :twisted:

הכל ב - :p

פורסם
כן ... תודה , DAVID הראה לי באמת ואצלי הוא חוזר דרך הפילטר אוויר למנוע ואין אצלי שום לכלוך וכו' באזור .

נ,ב : למה פיין טונינג סגרו ? ... ולמה לא סיפרו לי על זה ... דוושות שקניתי ב - 180 עולות עכשיו 120 .... אין צדק :twisted:

הכל ב - :p

קודם כל כן אמרו לך על הסגירה של פיין טיונינג... ושנית אני רק הראתי לך איפה נימצא הנשם מנוע , אני לא אמרתי שום דבר על זה שאצלך אין ליכלוך או משהו דומה, את זה אני יכול לדעת רק עם יש לי עיני רנטגן.... ואין... :shock:

הליכלוך הוא פנימי לא משהו שאתה יכול לראות במבט חטוף...

דוד

HU - RFX 9210

AMP - SONY XM-222

SPL 500W MONOBLOCK

REAR - KENWOOD KFC M6930

COMPONENT - MOREL DOTECH 6 MK2

SUB - BAZOOKA 10 " ELW1014

הותקן בsound FX .

פורסם

תפקידו של הנשם הוא סילוק אדי שמן ולחץ עודף שמצטבר באזור באפל השמן.מסיבות של ניקיון,חיסכון ושמירה על אורך חיי מכלולים מתחבר הנשם אל סעפת היניקה ופולט את האדים אל הסעפת ומשם לתאי השריפה. חלק מן השמן נשרף וחלק עוזר לשמן את טבעות הבוכנה.

אין שום בעייה להשיג נשם ב"פאסט" ,אבל גם אין שום סיבה פרט לשמירה על ניקיון סעפת היניקה.

הנשם שלך עושה פעולה שמאריכה את חיי המנוע.

אם נקרע לך צינור הנשם - אז תחליף כבר לנשם פתוח. רק שים לב לא למקם אותו ליד מכלולים הכרחיים מכיוון שהוא מטנף את סביבתו באדי שמן. שים לב לפטנט ברכב של XRALLYE שמיקם את הנשם מעל לסעפת הפליטה.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
תפקידו של הנשם הוא סילוק אדי שמן ולחץ עודף שמצטבר באזור באפל השמן.מסיבות של ניקיון,חיסכון ושמירה על אורך חיי מכלולים מתחבר הנשם אל סעפת היניקה ופולט את האדים אל הסעפת ומשם לתאי השריפה. חלק מן השמן נשרף וחלק עוזר לשמן את טבעות הבוכנה.

אין שום בעייה להשיג נשם ב"פאסט" ,אבל גם אין שום סיבה פרט לשמירה על ניקיון סעפת היניקה.

הנשם שלך עושה פעולה שמאריכה את חיי המנוע.

אם נקרע לך צינור הנשם - אז תחליף כבר לנשם פתוח. רק שים לב לא למקם אותו ליד מכלולים הכרחיים מכיוון שהוא מטנף את סביבתו באדי שמן. שים לב לפטנט ברכב של XRALLYE שמיקם את הנשם מעל לסעפת הפליטה.

תודה רבה תומר ,

הנה בהחלט ידע שהיה חסר לי .

אז אני לא מחליף לשום נשם וכו' .... רק אם יקרע או משהו .

תודה .

פורסם

השאלה באמת כמה נחוצים לנו אדי השמן" הלחוצים" האלה מהמנוע בסעפת הפליטה ופנימה , מישהו בבקשה יכול לומר לי אם יש לנשם חיצוני בכלל איזשהו יתרון על נשם שמחזיר את האויר לפילטר ? או שנשם חיצוני הוא למעשה גם מלכלך(ואגב מוציא ריח נוראי) וגם לא ממש תורם ללובריקציה של המכלולים(רינגים וכו)

?????? :?:?:?:?

אלפא רומיאו , הנעה אחורית V6 24v Twin-Turbo

פורסם

ניהיה פה סלט רציני... (איך פטריות הגיעו לפה?...)

אז לפי מה שאני מבין לנשם רגיל יש חסרונות והיתרונות וגם לנשם פתוח יש חסרונות והיתרונות..

השאלה איזה מבין הנשמים יהיה יותר יעיל לתפקוד המערכת?

תומר רשמת שאם נקרע הנשם הסגור אז להחליף לאחד פתוח..

למה? - למה להחליף לפתוח ולא לקנות נשם רגיל??.. (אז כן יש יותר התרונות לפתוח לפי דבריך?)

נגיד במנוע ישן כמו של האלפא שלי, שעובד בסל"ד גבוהה רוב הזמן, וניזון מקרב'..

נשם "סגור", לא יקשה על חייו של המנוע? (אני שם לב שיוצאים אדים חמים מהנשם.. והם כנראה נכנסים ישר למערכת היניקה : אוויר חם נכנס למערכת?- שריפב פחות יעילה??

אולי עדיף לי לשים נשם פתוח לסתום את החור בפילטר? וככה לקבל רק אוויר קר למערכת?

:p

מקווה שהצלחתם להבין משהו ממה שרשמתי..

תודה..

פורסם
ניהיה פה סלט רציני... (איך פטריות הגיעו לפה?...)

אז לפי מה שאני מבין לנשם רגיל יש חסרונות והיתרונות וגם לנשם פתוח יש חסרונות והיתרונות..

השאלה איזה מבין הנשמים יהיה יותר יעיל לתפקוד המערכת?

תומר רשמת שאם נקרע הנשם הסגור אז להחליף לאחד פתוח..

למה? - למה להחליף לפתוח ולא לקנות נשם רגיל??.. (אז כן יש יותר התרונות לפתוח לפי דבריך?)

נגיד במנוע ישן כמו של האלפא שלי, שעובד בסל"ד גבוהה רוב הזמן, וניזון מקרב'..

נשם "סגור", לא יקשה על חייו של המנוע? (אני שם לב שיוצאים אדים חמים מהנשם.. והם כנראה נכנסים ישר למערכת היניקה : אוויר חם נכנס למערכת?- שריפב פחות יעילה??

אולי עדיף לי לשים נשם פתוח לסתום את החור בפילטר? וככה לקבל רק אוויר קר למערכת?

:p

מקווה שהצלחתם להבין משהו ממה שרשמתי..

תודה..

בשבוע שעבר אני התקנתי פילטר כזה אצלי ב AX , והסיבה לכך היא שבגלל הבלאי של המנוע (180K עוד מעט... :cry: ) הוא זרק די הרבה שמן וליכלך לי מאוד מהר את הקרבורטור , הבעיה הזאת יכולה לצוץ גם אצלך...

באותה ההזדמנות אני יוסיף שלכל מי שקונה חלק כזה או אחר מחנויות השיפורים למיניהם (FAST,FINE...,E&A) כדי מאוד לעשות סקר שוק ליפני שקונים כי אני קיבלתי הצעות מחיר על הפילטר הזה שהתחילו ב 170ש"ח ונגמרו ב-100ש"ח .

אגב אני מדבר על פילטר של חברת SIMOTA .

דוד

HU - RFX 9210

AMP - SONY XM-222

SPL 500W MONOBLOCK

REAR - KENWOOD KFC M6930

COMPONENT - MOREL DOTECH 6 MK2

SUB - BAZOOKA 10 " ELW1014

הותקן בsound FX .

פורסם

ואללה??

100,אתה בטוח?

אני קניתי בפאסט בדיוק את הפילטר שאתה מדבר עליו (simota) ,ב140..

בכמה קנית ואיפה?

פורסם

שלום לכם ידידי.

בתור אחד שעובד סביב מכונות כל היום שימו לב לפרט קטן אחד :

אדי שמן בקושי נראים לעין באויר חם.

אותם אדים מסרטנים.

כאשר המנוע חם ויש לכם נשם פתוח תשתדלו לא להיות בסביבה...

אוטו זה עדיין אוטו - אין עדיין ריאות " פתוחות " !!!!

• תוכן חדש...