Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש להביא למפעל רכב חדש וזול עם דגש על מחיר נמוך וצריכת דלק נמוכה. כיוון שזה רכב עיסקי המחיר חשוב לצורך שווי שימוש ככה שרכב יקר עם מבצע הנחות יהיה

אני יודע שיש כל מני רכבים - ספארק, I10 וכו.

מה הכי מומלץ בענייכם ולמה?

תודה רבה מראש!

פורסם

שכחת לציין אם ידני או אוטומט?

מה היעוד של הרכב? להוביל סחורה? לשנע עובדים (4-5) ביחד? להיות צמוד לעובד? כמה ק"מ הרכב יסע בשנה? הרוב בתוך העיר או מחוץ?

אסף

סתם מהראש,

פורד פיאסטה ידנית , קיה ריו , ויונדאי I10

פורסם

קודם כל תודה על התגובה ועל המיקוד.

מבחינתי רכב ידני, הרכב יהיה צמוד לעובדת שנוסעת בערך 100 ק"מ ביום לצרכי עבודה. - הנסיעות הן ראשון לציון אשקלון וחזרה ככה שהרוב בינ עירוני. אין חשיבות לשינוע אנשים או סחורה.

פורסם

אני הייתי שוקל את האופציות הבאות:

רנו קליאו 1.2 ידנית

פורד פיאסטה 1.2 ידנית

קיה ריו החדשה 1.25 ידנית

קונצרן VAG - לא אוהב, לא הייתי רוכש באופן אישי, לא אמליץ למישהו אחר לרכוש.

אם צריך אוטומט - קיה פיקנטו אוטומטית יכולה להיות אופציה לא רעה. חזקה ביחס לסגמנט, אפשר גם I10 אבל במחיר נמוך היא מגיעה עם מנוע 1.1 חלש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הכי זול וחסכוני שיש זה סוזוקי אלטו ידנית. אני לא בטוח שזאת המכונית שהכי מתאימה לנסיעות שאתה מתאר אבל זאת כנראה המכונית הכי זולה מבחינת שווי שימוש, צריכת דלק ועלויות אחזקה. גם יונדאי i10 יכולה לבוא בחשבון, אבל היא טיפה פחות חסכונית בדלק.

פורסם

תודה על התשובות.

אופיר, נראה לי אתה הכי קלעת בתשובה, אני באמת מחפש את הכי זול לאחזקה ולעלות.

יש עוד רכבים מקבילים לאלטו? הספארק אולי או משהו אחר?

פורסם

לפי התשובות שלך נראה לי שאתה יותר בכיוון של רכב מסוג מיני בעיקר מבחינת עלות האחזקה של הרכב ולא סופר מיני, למרות שמבחינת הנסיעות שציינת עדיף סופר מיני...

אז אם במיני מדובר, יובמחיר זול, ש לך מספר אופציות:

פיג'ו 107

יונדאי i10

קיה פיקנטו

סוזוקי אלטו

שברולט ספארק

פיאט פנדה

לכל אחת יתרונות וחסרונות אבל שים שלפיג'ו מנוע קטן ולא חזק במיוחד, מה גם שאוטוטו מוחלפת בדגם חדש ובתמחור שלה כיום, לדעתי לא שווה את הכסף. יש הייפ רציני לגבי הקיה והיא באמת מציעה את החבילה הכי טובה מכולן. לא יודע אם ההייפ מוצדק אבל תריץ חיפוש בפורום לגביה ותקרא חוות דעת. שברולט ספארק קצת מיושנת מבחינת מכלול וספרטנית. היונדאי i10 לדעתי היא בחירה שיכולה להתאים לך, כמובן בהתחשב בסכום שאתה רוצה להשקיע.

הפנדה אוטוטו מוחלפת ולפי מה שהבנתי תהיה תקופה בה תשווק בארץ החדשה לצד הישנה אבל למרות שהיא הכי מהנה לנהיגה וגם מאוד חסכונית, היא מאוד בסיסית מבחינת האבזור, כולל האבזור הבטיחותי, ולא בטוח שבמחיר בה היא מוצעת כיום מדובר בקניה כדאית (היא נמכרה במבצעים שונים בכמה אלפים פחות ממחירה כיום).

הסוזוקי אלטו היא הכי פופולרית כנראה, אבל אני אישית ניסיתי לשבת בה ולאנשים גבוהים היא לא מתאימה כלל.

לסיום, ולמרות שזו סופר מיני - כדאי לך לבדוק את הניסאן מיקרה החדשה הידנית. היא עולה כמו מיני (אולי טיפה יותר) אבל מציעה אבזור לא רע בכלל, חסכון גדול בדלק (יש האומרים יותר ממכוניות המיני) ומודרניות.

בהצלחה.

• תוכן חדש...