Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים .

כמה שאלות ברשותכם .

יש לי שברולט לומינה שנת 96, נפח 3100. היתי רוצה בבקשה המלצה על שמן מנוע ברמה טובה עד רמה טובה מאוד. אני פשוט לא מבין בזה

המלצה גם לשמן גיר בבקשה.

שאלה שניה {מצורפת תמונה}

משום מה מדיי פעם נידלקת לי לסירוגין מנורת הצ'יק אנגל {אם איני טועה}, המכונאי שלי טוען שזה נוצר עקב לחיצה חזקה על הברקס שהכביש רטוב או משהו כזה

גם את הנורה של הכרית אוויר , האם באמת המחשב של המוסך אינו יכול להוריד את המנורה הזאת??

תודה רבה וסוף שבוע נעים

פורסם

בדוק ונקה מגעים של המצבר.

בדוק את מצב והמצבר ומגעים של אלטרנטור ותקינותו.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
היתי רוצה בבקשה המלצה על שמן מנוע ברמה טובה עד רמה טובה מאוד.
היצרן האמריקאי מציין בספר הרכב (בחו"ל) כי הצמיגות 5W30 היא המתאימה ביותר למנוע הזה בכל טווח הטמפ' האפשריות וכי במדינות חמות ניתן להשתמש גם בצמיגות של 10W30 אך בכל מקרה עדיף לעקוב אחר ההמלצה הראשונה. לפיכך עליך לבחור שמן מנוע בצמיגות 5W30 בתקן איכות SL לפחות.

רשימת שמנים מומלצים אשר ניתן להשיג בארץ הקודש:

סינתטי מלא:

Agip eni i-Sint 5W30

Royal Purple 5W30

Castrol EDGE 5W30

Valvoline SynPower 5W-30

חצי סינתטי:

ConocoPhillips GT-1® High Performance 5W30

המלצה גם לשמן גיר בבקשה.

עליך לפנות לאחד ממוסכי השירות של UMI כדי לקבל אינפורמציה לגבי תדירות החלפת השמן וסוגו. החלפה לא נכונה או שמן לא מתאים יהרסו לך את הגיר קליל.

משום מה מדיי פעם נידלקת לי לסירוגין מנורת הצ'יק אנגל {אם איני טועה}, המכונאי שלי טוען שזה נוצר עקב לחיצה חזקה על הברקס שהכביש רטוב או משהו כזה

גם את הנורה של הכרית אוויר , האם באמת המחשב של המוסך אינו יכול להוריד את המנורה הזאת??

במצבים כאלו אני אומר: "הגיע הזמן להחליף מכונאי". אם תפרסם מהיכן אתה בארץ אני בטוח שאחד מחברי הפורום יוכל לנדב לך מידע על מוסך אמין לאמריקאית באזורך.

פורסם

אז אתה אומר שכדאי ללכת בארץ שלנו בכל זאת על שמן מנוע בצמיגות 5W30 { האם אתה אומר את זה בוודאות, וסליחה על השאלה שוב, פשוט אין לי את ספר הרכב באם אתה בטוח שזה 5W30}

מה עדיף חצי סינתטי או סינתטי מלא?

בקשר לשמן גיר אני ישאל במוסך

בכול מיקרה אני מאיזור פ"ת

תודה רבה רבה לך

פורסם
אז אתה אומר שכדאי ללכת בארץ שלנו בכל זאת על שמן מנוע בצמיגות 5W30 { האם אתה אומר את זה בוודאות, וסליחה על השאלה שוב, פשוט אין לי את ספר הרכב באם אתה בטוח שזה 5W30}
צמיגות שמן המנוע נקבעת על ידי היצרן, במקרה שלך היצרן לא מאפשר שימוש בצמיגות אחרת והוא אף מדגיש זאת בספר הרכב. קבל שני ציטוטים היישר מספר הרכב האמריקני למנוע שלך:

"SAE 5W30 is bast for your vehicle"

"Do not use other viscosity oils such as SAE 20W50"

בכל מקרה כמו בצבא "אם יש ספק, אין ספק". לכן, הייתי ממליץ לך בנוסף להתייעץ בנושא זה -שוב- עם אחד ממוסכי השירות פה בארץ האחראים על המותג שברולט בישראל.

מה עדיף חצי סינתטי או סינתטי מלא?
סינתטי מלא בהכרח עדיף על שאר סוגי השמנים, בכל זאת יש לקחת בחשבון את מצב המנוע שלך כמו: מספר הקילומטרים אותו עבר, היסטוריית טיפולים, "אכילת" שמן וכמות הלכלוך הקיימת במנוע (עד כמה שנראה דרך פתח המילוי).
פורסם

סליחה שאני שואל שוב

אני יקנה 5W30 סינטטי מלא מאחת החברות שנתנו פה. { אם אפשר חברה מומלצת ספציפית}

מצב המנוע שלי מצב מצויין { למרות שאין לי מושג למה זה משנה}

הקילומטרים, לפי התמונה שצולמה {203128}

טיפולים?{ אם מדובר על טיפולים 10 אלף אז זה בזמן}

לא אוכל לי גרם של שמן { מטיפול -לטיפול}

אז 5W30 סינטטי מלא יתאים לי אני חושב לא???

תודה

פורסם
אז 5W30 סינטטי מלא יתאים לי אני חושב לא???
אם מהנדסי המנוע שלך דורשים 5W30 אז בטוח שהם לא טעו :-). השאלה באיזו צמיגות השתמשת עד כה במנוע זה?

בנוגע למותג השמן, אני אישית משתמש ב-Royal Purple אך כל בחירה מתוך הרשימה שהצגתי לך תהיה טובה מאוד.

פורסם

השאלה באיזו צמיגות השתמשת עד כה במנוע זה?

חצי סינטטי

ובטח שלא 5W30

ניראה לי משהו כמו 40W10 או משהו כזה

פשוט אני לא מבין בזה ממש

והחלטתי לרדת מהמכונאי שלי

עד שאני ימצא מכונאי אחר אמין ולא "שוחט"

פורסם
חצי סינטטי

ובטח שלא 5W30

ניראה לי משהו כמו 40W10 או משהו כזה

10W40 זו הצמיגות שדוחפים פה לכולם בארץ ללא קשר לסוג הרכב, גרוע מאוד בהתחשב בדרישות היצרן המחמירות מאוד במקרה שלך.

יש לי חבר עם מונטה קרלו 96 מנוע 3.1 ליטר, אותו המנוע בדיוק כמו בלומינה שלך. אצלו אנחנו תמיד משתמשים ב-5W30 סינתטי מלא.

פשוט אני לא מבין בזה ממש

והחלטתי לרדת מהמכונאי שלי

עד שאני ימצא מכונאי אחר אמין ולא "שוחט"

בנוגע לזה, אם תפתח נושא חדש עם בקשה להמלצה למוסך שכזה באזור המרכז אולי תקבל היענות מצד חברי פורום נוספים אשר באמת יוכלו לעזור לך עם מוסכים טובים לאמריקאית כשלך.
פורסם

אז היום קניתי סינטטי מלא 5W30

השאלה היא

חסר לא מאט שמן

האם כדאי לרוקן את השמן. ולהחליף פילטר שמ.ן ואת השמן שקניתי למלא

או שלא יקרה כלום אם נערבב קצת 2 סוגים של שמן שונים ?

תודה

על הכל

פורסם
האם כדאי לרוקן את השמן. ולהחליף פילטר שמ.ן ואת השמן שקניתי למלא

או שלא יקרה כלום אם נערבב קצת 2 סוגים של שמן שונים ?

עזוב אותך מנוסחאות רחוב, בצע החלפת שמן מלאה.

• תוכן חדש...