Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"אם אזחל בצומת" - זה נכון אולי למי שעובר את הצומת בעיניים עצומות או למי שלא מסתכל כלל לצדדים.

בוא נניח לרגע שמתגלה אליך נביא בחלום ואומר לך: במהלך היום תיכנס בך משאית מהצד. נראה אם ההתנהגות שלך בצומת לא תשתנה.

באשר אלי - מאז שיש לי מכונית עם בקרת שיוט אני מצליח ממש להתנגד לאינסטינקט הישראלי המחורבן - להאיץ לפני רמזור. אבל בהתחלה גיליתי שזה מאוד קשה. פתאום 90 קמ"ש נראה הרבה יותר לאט כשזה לפני רמזור. עם הזמן ממש השתכללתי ואני מצליח לבטל את בקרת השיוט (כמו להוריד את הרגל מהגז) לפני רמזור שאני מעריך שלא אספיק אליו.

בכל מקרה, תמיד משתדל להסתכל מה קורה בצומת, גם בירוק מלא.

ולענייננו:

מישהו זוכר את השקר הזה: "נתפסו שלוש עבירות ביום הראשון" ?

אז ההתפלגות היתה כדלהלן:

3 ביום הראשון (אחד מהם זה אמבולנס ברמזור אדום)

2997 ביום השני

3000 ביום השלישי ואילך...

למדתי קצת סטטיסטיקה ולאחר מכן למדתי שסטטיסטיקה היא סוג של תרמית. בכל זאת, שלוש עבירות ביום הראשון ומעל מאה אלף בשלושה שבועות... השקר כאן איכשהו נראה לי של הדובר המשטרתי שהפיץ את זה, אולי גם התשקורת שאכלה את השקר הזה.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חן ג. למה 70-80?

אולי 40-50?

אולי נגביל את המהירות בכבישים ל40?

למישהו יש ספק שב40 קמ"ש יהיו פחות הרוגים? לא.

הבעיה היא בגישה, לא פותרים את הבעיה מהשורש.

יש לערוך שינוי בתהליך קבלת הרישיון בארץ, להשקיע בחינוך מוטורי מבית ספר יסודי, לפתח ספורט מוטורי ותשתיות כבישים ואז נוכל לנסוע גם 170 בצומת.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אני לא בטוח שחלק מהמשתמשים כאן ירדו לסוף דעתי. אין בכוונתי למחזר את תעמולת המהירות שנמאסה כבר על כולנו. ברור לכולנו שמהירות הנסיעה החוקית בצירים הבינעירוניים הראשיים בישראל נמוכה מדי, ושאפילו במהירויות גבוהות (גם 170 וגם יותר) מעורב סיכון זניח בכל הקשור לתאונות דרכים.

אבל! צומת זה לא כביש פתוח, ולא משנה מה צבע הרמזור! לפני צומת צריך להפגין זהירות, לפני צומת צריך להאט, בדיוק כפי שכל נהג שפוי מאט לפני מעבר חציה שהולכי רגל עומדים בצדו, אפילו שאף אחד לא חוצה בפועל, והוא הדין בכל מצב מסוכן בכביש. או שמא כסבורים אתם שאין צורך להאט בכביש מכל סיבה? אם לא צריך להאט בצומת - אני לא יודע מה כן מצדיק האטה.

זה גם לא קשור לטיפול בבעיות מן השורש. מעבר ברמזור אדום הוא דבר שיש במידה מסוימת לקבל כמובן מאליו. כמובן שלא צריך לקבל את זה שמישהו עובר בארץ באדום בערך פעם בחצי שעה, או שבדרום איטליה אדום זה הירוק החדש, אבל מה לעשות שבכל העולם, גם בארצות האירופיות הכל כך נאורות שלכם, עוברים באדום. צומת הוא מקום מסוכן, לא משנה באיזה שם ובאיזו שפה תקרא לו!

גם החשיבה בלשון הבאה היא פסולה:

משאית תדרוס אותך, אין לך שליטה על זה וזה כן יכול לקרות[...] אין לך שליטה על זה והנהג לא ראה אותך וכן זה קרה... וקורה...אני מאמין שאם כן יגיע תורי להידרס על ידי משאית או אחד חכם ששרף רמזור אדום, זה יקרה ככה או ככה ולא משנה מה ניסיתי לעשות כדי למנוע את זה... מבחינתי מת או משותק לכל החיים זה אותו דבר...אין לך שליטה על זה וזה כן יכול לקרות

אם תלך למכולת ותסתכל בשעה שאתה חוצה כביש - אף משאית לא תדרוס אותך. בדיוק אותו דבר נכון במקרה של גישה לצומת. נכון שהפגיעה היא מהצד אבל קיים כאן אלמנט של צפיה: את אותו הנהג שעומד לפרוץ לשטח הצומת אפשר לראות מראש, כאשר הוא מאיץ או לפחות אינו מאט כנדרש ממנו, ובקלות אפשר פשוט להתחיל להאט כדי לאפשר לו לעבור מבלי שבכלל יקרה משהו דרמטי, אפילו בלי לבלום בלימת חירום.

נגיד שלא רק שנהג באמת עבר באדום, אלא שהוא אפילו הצליח להפתיע אותך, עדיין אפשר לבלום בלימת חירום. עכשיו, נגיד אפילו שבלימת החירום לא עוזרת, עדיין יש הגה ואפשר להשתמש בו בזמן הבלימה. יודע מה, בוא אפילו נגיד שכל הצעדים הללו כושלים (וזה ממש נדיר) - עדיין תוכל לצמצם את הפגיעה לכיפוף פח בלבד.

נקודה נוספת: ברגע שנהג מרים ידיים בצורה שכזו, באופן טבעי רמות הריכוז שלו בנהיגה ירדו ולא רק שהוא יהיה חסר אונים מול מצב שכזה (שנכפה עליו על ידי נהג אחר) אלא שהוא גם יגרום לתאונות בעצמו ולבדו, וחבל...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
.

אז במקום לחכות ולחקור ובמקום להיות סבלניים , לא הגיע הזמן להעלות את מהירות הנסיעה אדוני מפקד המשטרה.

.

זה פשוט יושב לו טוב עם הפרסומות של אור ירוק.

המהירות הורגת , הצחיק לי את השושנה .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

זה לא הגיוני וזה לא נכון לעשות כזה דבר. יחלקו כל כך הרבה דוחות שזה פשוט מטורף. בסך הכך קמ"ש 1 מעל המותר ואתה נחשב עבריין!!! פשוט טמטום, הדביליות חוגגת! שוטרים = עבריינים עם רישיון

פורסם
לפני צומת צריך להאט,

איפה זה כתוב בתקנות התעבורה ?

בסך הכך קמ"ש 1 מעל המותר ואתה נחשב עבריין!

עברין -כן. דו"ח -לא.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
עזוב הויכוח עקר.

הנבלות שיושבות גבוה הרסו את המדינה עם תאוות הכח והשחיתות ויעשו את זה גם עכשיו באין מפריע.

מחרבנים עלינו ואנחנו חושבים שזה שוקולד.

חבל על הזמן.

WAWOO

תוכל להסביר מדוע אתה כה קיצוני ?

פורסם
למה שלא ימדדו מהירות? 170 קמ"ש בצומת זה מסוכן מאוד. בכביש הפתוח ובתנאים המתאימים - כמעט ולא, אבל בצמתים - מסוכן ועוד איך!

אני לא נציג או עוסק בתחום אכיפה או תחבורה ,אבל ממש לשם שעשוע אני עוקב בצפיפות אחרי חציית צמתים כאשר גם אני חוצה צמתים ,בעיקר כאלו שעומדים על אי התנועה שלהם חוצי רגל .

המסקנה שלי וההרגשה שלי מעוררת חלחלה ,רק לשם המחשבה מה קורה אם רכב חוצה בטעות או שלא ,או הולך רגל לא מספיק לעבור או טעה .

ובכן וזו דעתי האישית ,נהגי ישראל מטורפים באמוק ,נדיר לראות מישהו נכנס לצומת בזהירות וערנות .

זה חוזר לנושא החינוך והפעם החינוך של הוראת הנהיגה .

אני רואה את מצלמות הרמזור כברכה למניעת הרג .

פורסם

אלו 2 התקנות שעוסקות במהירות , מלבד תקנה 54 שקובעת את המהירות המקסימאלית . ההדגשות שלי

מהירות סבירה

51.לא ינהג אדם רכב אלא במהירות סבירה בהתחשב בכל הנסיבות ובתנאי הדרך והתנועה בה, באופן שיקיים בידו את השליטה המוחלטת ברכב.

האטה

52.בכפוף לאמור בתקנה 51 חייב נוהג רכב להאיט את מהירות הנסיעה, ובמידת הצורך אף לעצור את רכבו, בכל מקרה שבו צפויה סכנה לעוברי דרך או לרכוש, לרבות רכבו הוא, ובמיוחד במקרים אלה:

1) בתוך שטחים בנויים מאוכלסים ובקטעי דרך שבתים בנויים לצדם ותנועת הולכי רגל מצויה בהם;

2) בדרך שאיננה פנויה;

3)כשהראות בדרך מוגבלת מכל סיבה שהיא;

4) בהיכנסו לעקומות חדות ובנסעו בהן;

5) בקרבת קבוצת ילדים או בקרבת התקהלות;

6)בהתקרבו למעבר חציה;

7) בהתקרבו לפסגה או למקום שבו שדה הראיה מוגבל;

8) בירידה תלולה או ארוכה;

9) בהתקרבו לגשר צר ובעברו עליו;

10) בפגשו או בעקפו קבוצת אנשים ההולכת בסך;

11) בפגשו או בעקפו בעלי-חיים;

12) בהתקרבו אל אוטובוס העומד בתחנה ובעברו על ידו;

13) בהתקרבו אל אוטובוס, טיולית או רכב מסחרי המסיע ילדים וסומן כך, שנעצר לשם העלאת ילדים או הורדתם, ובעברו על ידו;

14) ברחוב משולב;

15) באזור מיתון תנועה;

16) במנהרה.

מקרא של סעיפי המשנה 3 ו 6 יכולים לחייב האטה בצומת מרומזר או לא מרומזר לכאורה,

ולמה לכאורה?

כי המחוקק לא כתב את הכאילו מתבקש והוא בהתקרבו לצומת

הפירוש : המחוקק לא חושב כי הדבר נחוץ או כי יש סכנה מיוחדת בצומת.

האם אידיוט המחוקק?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

איך פתרו את הבעיה החוקית שבצילום דיגיטלי? או ששוב מנסים להשחיל את מי שלא מתנגד?

שמעתי שמועה על בעיה נוספת, שנובעת מהעברת הנתונים הסלולרית. הטענה היא שבגלל שרשת אורנג' לא מאובטחת, התמונות לא קבילות כי אפשר להכניס תמונות מפוברקות.

ואגב, האם אידיוט המחוקק?

שאלה שנשאלת לעיתים קרובות.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

יש לי רעיון.

אני כן מצדיק את מצלמות הרמזור מפני שהן באמת חשובות.

לגבי מצלמות המהירות:

100,000 דוחות בחודש מ- 3 מצלמות בלבד! שכל המצלמות יחלו לפעול הדוחות יהיו הרבה יותר.

פשוט על כולם לבקש להישפט ולא לשלם את הדוח זה הכל!

בתי המשפט לא יעמדו בעומס בגלל הכמות הגדולה של הדוחות כל מי שיבקש להישפט יצטרך להמתין המון זמן מעל שנה ובינתיים יוכל לנהוג כרגיל.

עד שייתייאשו!

בעבר MAZDA 3 SPIRIT

בהווה AUDI A3 1.8

פורסם

אני מסכים עם ההצעה, אבל יש כמה בעיות:

דוח מצולם, מרגע שתוכר המערכת הדיגיטלית בבית המשפט (ופה המערכת חזקה, אפס בירוקרטיה - עניין של חודש חודשיים) קשה מאוד להתווכח עם דוח מצולם בבית המשפט.

אין "שוטר" שצריך להגיע לבית המשפט ולהעיד.

ברגע שהמערכת תלמד את ה"שיטה" ישיתו קנסות מוגדלים על ה"חכמולוגים" - למען יראו וייראו.

עדיין, אני תומך בשיטה. אבל קודם - נסו להמנע מקנסות, לפחות בתקופה הראשונה (גם לא יקרה, מנסיוני). רק שיפרסמו את רף האכיפה, המצלמות יוצרות עומסי תנועה באזורים גבוליים מבחינת עומס.

פורסם

היום בבוקר נסעתי מצומת חולון לכוון ראשל"צ ועברתי דרך המצלמה המפורסמת הממוקמת ליד ביה"ס מקווה ישראל.

לפני המצלמה עקפה אותי מאזדה 3 שנסעה, לפי הערכה לא לגמרי פרועה, על 140 קמ"ש לפחות, ובעיקבותיה טויוטה קאמרי שנעה במהירות דומה.

כמובן שהן צולמו, ולפי המהירות הם יכירו היטב את חבריה של גילה אדרעי מרכבת ישראל.

סקרנותי גברה, סובבתי את המכונית והמתנתי בתחנת האוטובוס לראות עוד כמה פריירים יפלו למלכודת.

רוב הנהגים מודעים היטב לקיום המצלמה ונסעו ממש לאט, והבודדים שטסו שם היו, ללא יוצא מן הכלל מאזדה 3 ששייכות לציי רכב.

אולי אלפי הדוחות שיגיעו יגרמו סוף סוף להפעלת לחץ ציבורי להעלאת מהירות הנסיעה המותרת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אולי אלפי הדוחות שיגיעו יגרמו סוף סוף להפעלת לחץ ציבורי להעלאת מהירות הנסיעה המותרת.

אם כבר אז בדיוק ההפך יקרה.

הלחץ הציבורי לא באמת משפיע.

יותר דו"חות=יותר כסף למדינה.

• תוכן חדש...