Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תנו לזה עוד כמה שבועות או חודשים ואז נדע כבר הרבה יותר על מדיניות האכיפה של משטרת ישראל (רף מהירות, שעות אכיפה)...בטח איזה עובד לשעבר של מל"מ יזמר... :-D

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

משטרת ישראל לא המציאה את עניין המצלמות.

אני מתגורר בסינגפור ופה על הכבישים יש יותר מצלמות מהבית של האח הגדול.

אני מניח שזה המצב שבסופו של יום יהיה בישראל.

כפועל יוצא, פשוט לא נוסעים מהר. אני פשוט לא עובר את ה-90 מפחד להיתפס ואף אחד לא נוסע מהר.

במנהרות ובגשרים המצב עוד יותר חמור מותר לנסוע 70, איזה תעוקה מטורפת ואין מה לעשות.

בסוף אנשים יתרגלו לנהוג במהירות החוקית ירצו או לא ירצו.

להגיד לכם שזה טוב? מצמצם את מספר ההרוגים? לא יודע! באמת.

אבל אנשים נוסעים לאט, כי על מהירות חוטפים פה בענק!

במדינה עם 400 הרוגים מתאונות דרכים בשנה, כדאי לפחות לסתכל על הצד החיובי של זה (עד כמה שניתן כי זה באמת מעצבן).

נקרא לזה ניסוי. ניתן לזה לרוץ שנה, שנתים.

אם זה באמת מצליח לצמצם את מספר ההרוגים והתאונות...אז אין מה לעשות, זאת הדרך.

אבל אם לא! אז צריך לקום ולהתקומם או לחילופין לעדכן את מהירות הנסיעה החוקית בהתאם לבטיחות כלי הרכב החדשים ותשתית הכבישים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הניסוי נערך כבר באנגליה וגילה כי זה לא משפיע ולכן הוסרו שם רוב המצלמות.

לא רוצה להיות שפן נסיונות.

רוצה שבמקום מצלמות ייבנו גדר הפרדה ,היא מצילה חיים, יעלו את רמת האספלט ,יעשו שיפועים נכונים בסיבובים , ישנו את הטסט כך שנהג ילמד לנהוג ולא לעבור את הטסט.

כך יורידו את כמות ההרוגים.

אבל זה עולה כסף ולא מכניס כסף אז למה לבצע.

יותר תאונות יותר כסף למדינה ממיסים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ההבדל בין 80 ל 90 הוא זניח ביכולתך למנוע תאונה בצומת או בכל מקום אחר על הכביש, ואין חולק כי צומת הוא מקום מסוכן בכביש. עדיין המחוקק לא הגדיר כי בצומת עליך להפחית בX קמ"ש או בY אחוזים את מהירותך לעומת המהירות בדרך ממנו באת.

מניעת תאונות בצומת (אשר בינה לבין החוק אין דבר וחצי דבר) היא קודם כל על ידי מבט בוחן לצדי הצומת כדי לוודא שאין ולא תהיה תנועה חוצה. אף על פי כן אני יודע שיש להאט בכניסה לשטח הצומת על ידי עזיבת הגז ואף נגיעה בבלמים (כדי להיות מוכנים לבלימה ברגע הקריטי) ושאם מגיעים במהירות או שהצומת עיוור (אין שדה ראיה לנתיבים החוצים) יש להאט.

האטה כשמגיעים למקום מסוכן אינה מלה גסה, להבדיל מהאטה בכביש פתוח וריק עם שדה ראיה פתוח (וכאן כולנו מסכימים). 70-80 קמ"ש בכניסה לצומת בינעירוני הם סבירים מכל בחינה אפשרית, ובפירוש בטוחים יותר מ-90-100 קמ"ש, כל שכן ממהירויות הגבוהות מכך.

נ.ב. המצלמות באנגליה (וגם בארצות הברית, וגם באוסטרליה, וגם באירופה...) עדיין חיות ובועטות, לו גם בהרכב חסר. ללמדנו שאנחנו לא נמצאים לבד בצרה הזו, ושגם גדולים וטובים מאיתנו נכשלים בנושא המהירות בכבישים פתוחים, או מנסים לעשות עליו קופה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן

כל מילה בסלע ומסכים עימך כי יש לנקוט באמצעי בטחון כדי לעבור את הצומת בשלום אבל...

כאן אנו דנים בשאלה החוקית האם המחוקק קבע כי יש להפחית את המהירות בצומת מ 90 ל 70. את זאת המחוקק טרם קבע לכן המצלמות לא יעניקו דו"ח למי שעבר ב 90 ולא ב 70.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

זה גם נכון, ואני חושב שאמרתי את זה (ואם לא - אז הייתי צריך). כל העניין סביב אכיפת מהירות ב-70 קמ"ש בכניסה לצומת מקורו בשמועות בלבד, או במקרים נקודתיים. בכל זאת, אני חוזר ומציין שכאן הבטיחות הולכת עם השמועות, ולכן השאלה האם זה חוקי או לא אינה רלוונטית.

פורסם
הנה המקור התקציבי להורדת מחיר הדלק.

למה שיהיה מקור תקציבי להורדת מחירי הדלק, אם אפשר גם זה וגם זה?

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

למי שלא שם לב נאמר:

זמן 02:45 -

בחודש האחרון בשלוש מצלמות שמהירות הנסיעה המותרת באותם כבישים שהם צילמו היא 90, צילמנו יותר מ-100,000 נהגים שעברו על המהירות המותרת. יתרה מזאת, 11% מהם, נסעו במהירויות שעולות מ-110 עד 140. אנחנו הוצאנו בחודש האחרון קרוב ל-1,000 דוחו"ת לאנשים ובסביבות ה-250 דוחו"ת של אור אדום.

זמן 03:35 -

אם הנהגים יסעו על פי חוק ואנחנו נמשיך ללוות את זה מחקרית, ונראה שבכבישים שגם המהירות המותרת היא 90 ואנחנו נראה שהמהירויות שהן נוסעות שם, לא גורמות לתאונות דרכים, (03:52) ואנחנו לא שינינו כי הוא זה מסף או מרף האכיפה שהיה נהוג במשטרת ישראל ב-30 שנה האחרונות, אנחנו נהיה מאוד מאוד סבלניים.

כלומר, כן היו 100,000 שעברו את מהירות 90 קמ"ש באותן 3 מצלמות (ותאורטית, 60 מצלמות מתעדות 2 מיליון עבירות מהירות).

מתוך 100,000 עבריינים, נשלחו רק 1,000 דוחות מהירות. (ו-250 דוחות רמזור), כלומר, אנחנו מדברים על בערך אחוז אחד של מקבלי דוחו"ת מהירות - תאורטית זה אומר שבהיקף ארצי זה אמור לצאת כ-20,000 דוחות מהירות בחודש.

עוד קראתי אתמול, שנאמר שאף אחד לא יקבל דו"ח על חריגה של 5 קמ"ש. עכשיו תיקחו את המשפט הזה ואת מה שנאמר ב-03:52 ותנסו להבין לבד על כמה יעמוד רף האכיפה.

ולגבי המהירות המותרת למעבר בצומת - כבר דובר על זה, ה-70 הוא מספר מצוץ מהאצבע. המהירות המותרת היא על פי הנאמר בתקנה 54.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

"בחודש האחרון בשלוש מצלמות שמהירות הנסיעה המותרת באותם כבישים שהם צילמו היא 90, צילמנו יותר מ-100,000 נהגים שעברו על המהירות המותרת. יתרה מזאת, 11% מהם, נסעו במהירויות שעולות מ-110 עד 140. אנחנו הוצאנו בחודש האחרון קרוב ל-1,000 דוחו"ת לאנשים ובסביבות ה-250 דוחו"ת של אור אדום."

נתרגם את מה שאומר מפקד משטרת התנועה

כל מצלמה צילמה 30000 צילומים שזה 1000 ליום שזה כ 60 לשעה ( חישבתי רק על 16 שעות פעילות ) שזה 1 לדקה.

כלומר המצלמה צילמה את המהירות הממוצעת בה כלי הרכב נסעו בכביש הזה

ושומו שמים ללא שום תאונה .

"אם הנהגים יסעו על פי חוק ואנחנו נמשיך ללוות את זה מחקרית, ונראה שבכבישים שגם המהירות המותרת היא 90 ואנחנו נראה שהמהירויות שהן נוסעות שם, לא גורמות לתאונות דרכים, (03:52) ואנחנו לא שינינו כי הוא זה מסף או מרף האכיפה שהיה נהוג במשטרת ישראל ב-30 שנה האחרונות, אנחנו נהיה מאוד מאוד סבלניים. "

אז במקום לחכות ולחקור ובמקום להיות סבלניים , לא הגיע הזמן להעלות את מהירות הנסיעה אדוני מפקד המשטרה.

האם מישהו חידש לך שהמהירות היא ארכאית ולא מתאימה לציבור הנורמאטיבי .

ו 11% נסעו במהירות "המבהילה " של 110-140 קמ"ש ושוב ללא כל פגע.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
הניסוי נערך כבר באנגליה וגילה כי זה לא משפיע ולכן הוסרו שם רוב המצלמות.

לא רוצה להיות שפן נסיונות.

רוצה שבמקום מצלמות ייבנו גדר הפרדה ,היא מצילה חיים, יעלו את רמת האספלט ,יעשו שיפועים נכונים בסיבובים , ישנו את הטסט כך שנהג ילמד לנהוג ולא לעבור את הטסט.

כך יורידו את כמות ההרוגים.

אבל זה עולה כסף ולא מכניס כסף אז למה לבצע.

יותר תאונות יותר כסף למדינה ממיסים.

מסכים לגמרי ומוכן לפתח את זה...

אם המיליונים שהמצלמות האלו אמורות להכניס לקופת המדינה ישמשו ברובם לשיפור תשתית הכבישים בישראל, פיתוח רכבת תחתית במהירות, בנית מחלפים נוספים וכו'...אני מוכן לשלם דו"ח מהירות פה ושם למען סביבתי.

הבעיה היא שהכספים האלו ילכו למימון אוכלי חינם בעיקר באזור ירושלים ובני ברק שהצליחו לשכנע מספיק אנשים שהלימודים שלהם מצילים אותנו מצרות גדולות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני מאזור המרכז, רוב הנסיעה שלי במהירות גבוהה (100) היא בערב כאשר הכביש בדרך כלל ריק! באמת שניסיתי לא פיזית פשוט חשבתי על זה שאני מתקרב לצומת והינה עכשיו אני צריך להוריד ל70?! פשוט לא הגיוני!!! כביש ישר, כביש ריק,כביש חדש ולא משובש, לא מסתדר לי, לא מצליח להוריד את הרגל מהגז וללחץ על הברקס ל70...

מקס.

פורסם
"בחודש האחרון בשלוש מצלמות שמהירות הנסיעה המותרת באותם כבישים שהם צילמו היא 90, צילמנו יותר מ-100,000 נהגים שעברו על המהירות המותרת. יתרה מזאת, 11% מהם, נסעו במהירויות שעולות מ-110 עד 140. אנחנו הוצאנו בחודש האחרון קרוב ל-1,000 דוחו"ת לאנשים ובסביבות ה-250 דוחו"ת של אור אדום."

נתרגם את מה שאומר מפקד משטרת התנועה

כל מצלמה צילמה 30000 צילומים שזה 1000 ליום שזה כ 60 לשעה ( חישבתי רק על 16 שעות פעילות ) שזה 1 לדקה.

כלומר המצלמה צילמה את המהירות הממוצעת בה כלי הרכב נסעו בכביש הזה

ושומו שמים ללא שום תאונה .

"אם הנהגים יסעו על פי חוק ואנחנו נמשיך ללוות את זה מחקרית, ונראה שבכבישים שגם המהירות המותרת היא 90 ואנחנו נראה שהמהירויות שהן נוסעות שם, לא גורמות לתאונות דרכים, (03:52) ואנחנו לא שינינו כי הוא זה מסף או מרף האכיפה שהיה נהוג במשטרת ישראל ב-30 שנה האחרונות, אנחנו נהיה מאוד מאוד סבלניים. "

אז במקום לחכות ולחקור ובמקום להיות סבלניים , לא הגיע הזמן להעלות את מהירות הנסיעה אדוני מפקד המשטרה.

האם מישהו חידש לך שהמהירות היא ארכאית ולא מתאימה לציבור הנורמאטיבי .

ו 11% נסעו במהירות "המבהילה " של 110-140 קמ"ש ושוב ללא כל פגע.

איך אפשר להסביר את זה בן אדם כאשר הוא אומר ש"50 אחוז מהתאונות נגרמות ממהירות"...

מקס.

פורסם

אתה לא מחוייב לכך מבחינה חוקית, אבל אם אתה חש שאינך יכול לעשות זאת פיזית - כדאי שתבדוק את הנהיגה שלך טוב מאוד. קוראים לזה חוסר שליטה עצמית. ואם אתה לא חושב שיש בזה צורך - תדמיין שנהג אחר פתאום עובר באדום וחוצה את הצומת מתחת לאף שלך, ואם אתה חושב שזה לא קורה, אז אתה טועה! וכשזה קורה - זו תמיד תאונה קשה (תוצאה של מבנה הרכב).

עלינו כנהגים מוטלת האחריות לנקוט בכל אמצעי הזהירות כדי למנוע פגיעה כזו, אפילו שאנו לא אשמים בה. ריכוז מלא בצומת, בדיקת מראות מקדימה, סריקה של צדי הצומת, "מעקב" אחרי תנועה חוצה שטרם נעצרה, תכנון בלימה ואף נתיב התחמקות, "סגירת" המצערת בכניסה לשטח הצומת וכן - גם האטה לפני הצומת (ל-70-80 קמ"ש) כאשר מגיעים אליו במהירות - תעזור למנוע פגיעה שכזו, ובמקרה הכי גרוע - 'להמיר' אותה בפגיעת פח בלתי מזיקה.

פורסם

תמיד התשובה שלי למיקרים האלה, תילך לקנות חלב בסופר ומשאית תדרוס אותך, אין לך שליטה על זה וזה כן יכול לקרות, אין פה שום קשר למצלמות מהירות, נסיעה, דלק, חשמל, וצדק חברתי. אין לך שליטה על זה והנהג לא ראה אותך וכן זה קרה... וקורה...

אני מאמין שאם כן יגיע תורי להידרס על ידי משאית או אחד חכם ששרף רמזור אדום, זה יקרה ככה או ככה ולא משנה מה ניסיתי לעשות כדי למנוע את זה... מבחינתי מת או משותק לכל החיים זה אותו דבר...

מקס.

פורסם

אני לא מבין מה הקשר. אם יבוא מישהו באדום הוא כנראה יכנס בי בצד, המהירות שלי בכלל לא רלוונטית, רק של הנהג השני.

אם כבר - תחשוב על זה ככה, אם אני אזחל בצומת אני יהיה בה הרבה זמן וההזדמנות לפגוש שמה מישהו תהיה יותר גדולה מאשר אם אני יעבור שמה מהר.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...