Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן 15w40 sm/cf של חברת פרסטון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האם מישהו טרח לקרוא את ההודעה שלי בנושא? השמן המדובר (המיוצר על ידי AMALIE) אכן עבר תחת ארגון התקינה API (וזה בניגוד גמור למותג "המהולל" ליקווי מולי) ולכן אין שום חשש להשתמש בו.

לא מצאתי באתר של Amalie כל אזכור למותג Prestone.

הם מייצרים שמן תחת השמות Amalie,Wolf's Head & Xcel

מנין מצאת שהם היצרן של השמן?

לחברת Honeywell יש קשר לחברת Prestone אבל גם באתר שלה לא מצאתי אזכור לכך שהיא מייצרת שמן מנוע בשם Prestone.

מעולם לא ראיתי בארה"ב שמן מנוע של Prestone , אך ראיתי את נוזל הקירור שלהם שנמכר ברשתות הגדולות.

זה מוזר שרק בארץ ובסינגפור אפשר למצוא את השמן הזה.

פורסם

לחברת Honeywell יש קשר לחברת Prestone אבל גם באתר שלה לא מצאתי אזכור לכך שהיא מייצרת שמן מנוע בשם Prestone.

היא יכולה לייצור עבור ספקים רבים ולשווק לה, הספק יכול לארוז את השמן באריזות משלו תחת שמות מגוונים ולשווק אותו שוב. מה הבעיה? אז המשווק משתמש בזכויות קנייניות של PRESTONE לשיווק מוצרים במדינה מסויימת (ישראל). איפה הבעיה?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

מה הבעייה? זה מסריח, זה הכל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה מסריח? שימוש ברשות בסימן המסחר?

אתה חושב ש-COCA COLA מייצרים בארה''ב, ולא ע''י טמפו משקאות בע''מ?

זה נוהג רגיל בכל העולם, לא מבין בכלל מה הבעיה.

פורסם

מה הקשר? קוקה קולה זה מותג מוכר המיוצר בארץ תחת פיקוח ורשיון והשמן הנ"ל הוא "מותג" שאין לו אמא או אבא.

אני לא הייתי מוזג ולו מ"ל אחד של שמן שאין לו שום איזכור בעולם מלבד מדפי הום-סנטר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זו כבר החלטה סובייקטיבית שלך. אם אתה טוען שהמוצר שמן מנוע שמשווק בישראל תחת המותג PRESTONE מיוצר ללא רשיון, אתה מוזמן לפנות לחברת הפרסטון העולמית ולהפנות את תשומת לבם (אתה תכשל, כי הם מכירים את המוצר). אם אתה טוען שהוא מיוצר "ללא פיקוח", אתה מוזמן לפרט איזה פיקוח נדרש למוצר הזה על פי תקנות בישראל. אם השמן אינו עומד בתקנה הישראלית לשמן מנוע (אם קיימת), אז ניתן לפעול בענין. אבל עד כה רק אמרת שזה "מסריח" ואין לו "אבא ואמא". איני רואה כל פגם בעסקים של חב' פרומט, אם אתה רואה הטעיית הצרכן או כל פגיעה אחרת בציבור הרוכשים - אתה מוזמן להפנות את תשומת לבינו. עד כה - הכל לגטימי.

פורסם

אני לא מבין מה גורם לך להגן בחירוף נפש על פרומט, אבל זה גם לא ממש מעניין אותי.

אם אתה בוחר להשתמש בשמן שאין לו איזכור בשום מקום בעולם (למה?), הוא לא מאושר ע"י ה API (בדקתי) ושהוא שייך ליצרן שמתמחה בנוזלי קירור (...) אז לבריאות. מבחינתי אין הבדל בין שמן פרסטון לשמן ז'וז'ו ובניו על האש. שניהם מבחינתי הם מוצרי מדבקה שאני לא יודע מי ההורים שלהם.

אם אתה כלכך מקורב ליבואן אולי תגלה לנו מי היצרן האלמותי? יכול להיות שזה מוצר מצויין שאנחנו סתם קוטלים.

איתמר.

פורסם

אני לא משתמש בשמן הזה ולא מתכוון להשתמש. בדרך כלל אני משתמש ב Castrol Magnatec 5W/40 C3 או Valvoline SynPower 5W/40, אבל במקרה הזה איני רואה כל פסול בדרך עסקיהם של פרומט בע''מ. זו היא נורמה עולמית. משתמשים בסימן מסחרי ע''י שיווק מוצר. מה זה משנה אם הוא לא נמכר בארה''ב תחת שם הזה?

אם אני ארצה מחר לשווק בישראל שמן מנוע תחת המותג BOSCH ואקבל אישור לשימוש בסימן המסחר, אז אוכל למצוא ספק שיספק לי שמן ואארוז אותו לבד. איפה הבעיה?

פורסם

לפותח השרשור:

השאלה היא האם אתה מוכן להשקיע ברכב שלך 100-150 ש"ח על טיפול נורמלי וטוב לרכב, במקום לקחת את הסיכון ולשים שמן ב 50 שקל ממקור לא ידוע.

פה תחליט בעצמך.

דוגמא אישית שלי?

יש לי רכב בן 14 שנה +

לפני חצי שנה הלך ראש מנוע, שמן מנוע היה לא ידוע, רדיאטור סתום, וכל זה כי לא עשו לאוטו טיפול בזמן ואני לקחתי אותו לאחר חודשיים שהוא ישב בצד, ולא נסע.

התחלתי לנסוע איתו הרבה כמעט 1500 ק"מ עד שקרה מה שקרה, מאז, לאחר הרבה כאבי ראש, הפסד עבודה (כי היתי צריך להגיע עם הרכב ולצערי אין לי כסף זמין לקניית אוטו אחר), ובערך 4000 ש"ח על טיפולים לתקלה הנ"ל, החלטתי להשקיע בטיפולים.

נכון, אולי קצת מוגזם, אבל אני משתמש בשמן שעולה 50 שקל לליטר, מטפל אצל מקורות מוסמכים ביותר שיצא לי להכיר גם אם זה מעט יותר יקר (אבל שווה, ואני לא מדבר על מוסך מורשה), ומשתדל לקנות את רוב החלפים והרכיבים בעצמי, שאני אדע מה נכנס ומה יוצא מהרכב שלי.

נכון האוטו שווה בקושי 10K, אבל הוא משרת אותי, ואם אתה רוצה ששלך ישרת גם אותך נאמנות, טפל בו היטב.

עוד 20-30-50 ש"ח על שמן מנוע טוב שמוחלף פעם בחצי שנה לערך, שווה את הכסף.

וכמובן, הקשב לחברי הפורום הוותיקים, הם יודעים הרבה יותר ממני ואולי גם ממך (בלי להעליב כמובן)

רק בריאות ולילה טוב :)

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...