Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל על פי החוקים שלהם

כאן אתה טועה - החוק הוא שלך, כחברה, שמעוניינת לעודד אנשים ליצור אומנות ולאכוף את הצרכן לשלם בעבור זה.

לגבי חברות הסלולאר - אתה משלם להן על התשלום לאינטרנט ולפיכך, שימוש בשירותי אינטרנט, כולל סקייפ ו-וואטס אפ , הוא לא גניבה. יש הבדל מהותי בין השניים.

51 קג"מ :shock::lol:

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין שום הבדל, לצערינו הילדים של היום לא מודעים לכך שהורדת תוכן פירטי זה גניבה.

בהחלט לא, ולהגיד "אין שום הבדל" לא משנה את העובדה שיש הבדל ברור:

אתה לא חושב שיש הבדל בין גניבת חפץ מוחשי שלאחריה לבעלים חסר החפץ יחד עם אובדן הכנסה פוטנציאלי מהמכירה שלו לבין העתקת תוכן וירטואלי שבו נוצר לבעלים החוקי "רק" אובדן הכנסה פוטנציאלי?

גם חברות הסלולר ותשתיות האינטרנט שמחייבים אותך 'בטעות' על סכומים מפוברקים או מוסיפים לך שירותים שלא ביקשת ומחייבים את כרטיס האשראי שלך ללא אישורך זה האבא של הגניבה

לא, זו הונאה. הונאה אינה גניבה; שוד אינו גניבה; וכן הלאה.

זה מזכיר לי את אלו שאומרים שמי שדורס למוות בהשפעת אלכוהול הוא רוצח. לא: מדובר ברשלנות (פושעת, אם תרצו) אבל לא ברצח.

וכך גם כאן. בלתי חוקי? נכון. פוגע במפיצי התוכן? בהחלט. לא יפה? אולי. אבל שום דבר מכל אלו אינו הופך את הדבר לגניבה, בדיוק כמו שחתול שנשך אינו נהפך לכלב.

נניח שראית סרט בקולנוע, במחיר מלא. אחרי שנה אתה חרמן עליו שוב. הרי ראית אותו, שילמת עליו. האין זה נותן לך הזכות לראותו שוב? הרי "קנית" את הזכות לראות את הסרט הזה. ותחשבו על זה.

אם אתה רוצה להכנס לאולם הקולנוע שוב, אתה צריך את רשותו של בעל האולם, שבדרך כלל ידרוש ממך לקנות כרטיס תמורת הרשות הזו. לצפיה בסרט אין שום קשר לענין: נסה פעם לבקש את מחיר הכרטיס בחזרה מפני שעצמת את עיניך במשך ההקרנה.

פעם, לפני שחלקכם עוד עזבתם את הגן, עשיתי עבודת גמר לתואר ראשון על הפצת מדיה דיגיטאלית באינטרנט. זה היה עוד לפני MP3 ונאפסטר. אני מכיר את הסוגיה, ואין לה פתרון במסגרת החוקים הקיימים, שעדיין לא מותאמים לעולם של היום.

יפה: אנו פועלים במסגרת חוקים שאינם מתאימים למציאות החדשה. חברות התקליטים מתמודדות עם הבעיה באמצעות מלחמה כנגד קהל הלקוחות שלהן - טעות חמורה לדעתי.

ע"פ מילון- גנבה- לקיחת חפץ מבעליו בכוח הזרוע מבלי לקבל רשות.

לא, זהו שוד. גניבה היא לקיחת רכוש ללא ידיעת ו/או הסכמת הבעלים.

המוזיקה, כקניין רוחני, שייכת ליוצר שלה.

המושג "קנין רוחני" הוא מושג מעורפל. למשל, אם שילמת והלכת להופעה ושמעת שיר יפה - האם מותר לך לזכור את השיר אח"כ? לזמזם אותו? לשיר אותו לעצמך? לספר עליו לאחרים? לשיר לאחרים? להלחין שיר דומה? לשיר אותו לאחרים? תמורת כסף?

בחפץ מוחשי, כגון פטיש, אין שום ערפול: הפטיש שלך וזהו. אם לקחו לך אותו - אז לקחו. לא - לא.

אין ספק שהעתקות גורמות לירידה ברווחים של חברות התקליטים. אבל זה לא אומר שזה לא בסדר. גם פתיחת חנות מתחרה מול עסק קיים גורמת לירידה ברווחים, אבל זה לא אומר שזה לא בסדר ובוודאי שאין לזה שום קשר למושג "גניבה", למרות שבסוף היום לבעל החנות הראשונה יהיה פחות כסף בכיס.

כרגע, חברות התקליטים (אני מתייחס כרגע לשירים ולא לסרטים) מנסות להמשיך ולגבות תשלום גבוה עבור שירות שפעם רק הן יכלו לספק (תקליט או תקליטור). כיום יש אפשרויות אחרות להשיג את השירות הזה (הורדה או צריבה), ולכן פחות אנשים מוכנים לשלם את המחיר הגבוה. הנסיון הנואש של חברות התקליטים להמשיך בכלכלה של מונופול לאחר שהמונופול אבד, נדון מראש לכשלון, כפי שמראה התמונה של "לפני ואחרי" בשרשור הזה.

דני

פורסם
המושג "קנין רוחני" הוא מושג מעורפל. למשל, אם שילמת והלכת להופעה ושמעת שיר יפה - האם מותר לך לזכור את השיר אח"כ? לזמזם אותו? לשיר אותו לעצמך? לספר עליו לאחרים? לשיר לאחרים? להלחין שיר דומה? לשיר אותו לאחרים? תמורת כסף?

לא מעורפל. אפילו כמה תווים יכולים להחשב כקניין רוחני.

ראה כאן דוגמא טובה:

http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,404,209,59319,.aspx

זה מתחדד עוד יותר כשמקשיבים לשני השירים ורואים כמה דק הקו המחבר.

בכל מקרה, מה שבטוח, מעורפל או לא, "צריכת מוזיקה" שלא נרכשה, היא בגדר גניבה. תאהב או לא, זה המינוח.

פורסם
כאן אתה טועה - החוק הוא שלך, כחברה, שמעוניינת לעודד אנשים ליצור אומנות ולאכוף את הצרכן לשלם בעבור זה.

לגבי חברות הסלולאר - אתה משלם להן על התשלום לאינטרנט ולפיכך, שימוש בשירותי אינטרנט, כולל סקייפ ו-וואטס אפ , הוא לא גניבה. יש הבדל מהותי בין השניים.

לא, החוק הוא מעורפל בדיוק כמו שכול המושג הזה של "קניין רוחני".

לסלולר אני משלם על אינטרנט בשביל להנות מתכנים במסגרת שהם רוצים שאני אהנה בה, הם בהחלט לא מעוניינים שאני אשתמש בתכנים שמונעים מהם רווח(כבר היה נסיון אפילו של סלקום, אם אני טועה, לחסום את כול התוכנות האלה בגלישה באינטרנט). כרגע הם לא זועקות כי התחום לא מפותח מספיק, אבל ברגע שיהיה אפשר לנהל שיחה איכותית דרך התשתית של האינטרנט בפלאפון, הם מיד יזעקו וישתמשו בכול דרך על מנת להפיל אותך, כולל גם להחשיב אותך כגנב.

פורסם

אפשר ללכת עם דוגמאות סביב סביב

נגיד שיש לי יס מקס בבית, והקלטתי דקסטר - חוקי לגמרי לגמרי.

אבל לא בא לי לראות את זה על המקס אלה על האיפד שלי

אז אני מוריד את זה מטורנט ושם על האיפד

זו גניבה או לא ? שהרי שילמתי ויש לי את זה מוקלט, אני רק שם את זה על מדיה אחרת.

לכל אלה שאומרים שזה אולי לא חוקי אני מזכיר תקדים בית משפט אמריקאי (אני מקוה שאני זוכר את הפרטים במדוייק) של סוני כנגד משתמש שהוריד אלבום ב MP3 בטענה שהוא גנב אותו והמשתמש אמר בבית משפט שאין אפשרות להמיר את הדיסק שהוא קנה ל MP3 בגלל הגנות שסוני שמה והוא בכל זאת רוצה אותו על הנגן שלו ולא כ CD אז הוא הוריד אותו מהרשת ובית משפט קבע שהמשתמש רשאי לעשות זאת.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

השאלה היא לא של חוק אלה יותר על מה שילמת, האם שילמתי על שימוש בתוכן ויש לי זכות לצרוך אותו איך שאני רוצה או ששילמתי על שימוש מוגדר בטכנולוגיה מסויימת לשם צריכת התוכן.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אתה כותב כנגד תופעה הזו, אך בו בזמן כותב שקורה שגם אתה גונב. וכדי לא להיתפס כמצטדק אתה אומר שאתה לא כזה..

אני כתבתי נגד?!

תראה לי איפה...

התופעה כתופעה היא מתבקשת ובלתי נמנעת. היכן שאין אכיפה ו/או לא יכולה להיות אכיפה והגניבה כל כך קלה ופשוטה. לא פלא שהיא הפכה לנורמה.

אישית, אני שומר על האיזון שנראה בעיני סביר, בין לגנוב לבין לקנות. מהבחינה הזו אני לא שונה מכל גנב אחר, שקובע לעצמו את המידתיות שמתאימה לו. ההבדל הוא שאני לא מצטדק. כשאני גונב, אני גונב. זה מה יש, זה מה שאני עושה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דרור, בעוד שהויכוח פה הוא על הגדרת החוקיות של הורדה ללא תשלום,

המכנה המשותף לשאלות שלך היא הנחת היסוד ששילמת משהו למישהו.

אופן השימוש בחומרים הנרכשים לאחר התשלום - סיפור אחר.

פורסם

כרגע, חברות התקליטים (אני מתייחס כרגע לשירים ולא לסרטים) מנסות להמשיך ולגבות תשלום גבוה עבור שירות שפעם רק הן יכלו לספק (תקליט או תקליטור). כיום יש אפשרויות אחרות להשיג את השירות הזה (הורדה או צריבה), ולכן פחות אנשים מוכנים לשלם את המחיר הגבוה. הנסיון הנואש של חברות התקליטים להמשיך בכלכלה של מונופול לאחר שהמונופול אבד, נדון מראש לכשלון, כפי שמראה התמונה של "לפני ואחרי" בשרשור הזה.

כיום יש אפשרות קלה, נוחה לגנוב מבלי להתפס (לא "להשיג" לגנוב), לכן אנשים לא מוכנים לשלם את המחיר.

חברות התקליטים מעולם לא היו מונופול. אוליגופול, במקרה הטוב, וגם זה רק לתחומים ושווקים מאוד מסויימים של המוסיקה, שגם את חלקם הן יצרו בעצמם.

ג'סטין ביבר הוא לא אומן שהוחתם ע"י חברת תקליטים, הוא מוצר של חברת התקליטים (או יותר נכון, חברת מדיה).

פורסם
כרגע הם לא זועקות כי התחום לא מפותח מספיק, אבל ברגע שיהיה אפשר לנהל שיחה איכותית דרך התשתית של האינטרנט בפלאפון, הם מיד יזעקו וישתמשו בכול דרך על מנת להפיל אותך, כולל גם להחשיב אותך כגנב.

אין שום בעיה היום לנהל שיחה איכותית דרך תשתית האינטרנט, אני עושה את זה כל הזמן, וזה יותר טוב לעיתים משיחה בסלולר.

חברות הסלולר פשוט שינו את התוכניות שהן מוכרות לך. למעשה, עם גודל החבילות היום, כבר לא גובים ממך כסף פר דקה, אם יש לך סמארטפון.

פורסם
אישית, אני שומר על האיזון שנראה בעיני סביר, בין לגנוב לבין לקנות. מהבחינה הזו אני לא שונה מכל גנב אחר, שקובע לעצמו את המידתיות שמתאימה לו. ההבדל הוא שאני לא מצטדק. כשאני גונב, אני גונב. זה מה יש, זה מה שאני עושה.

מסכים ומזדהה עם דבריך, לדעתי הם מסכמים את הדיון הזה בצורה הטובה ביותר, ללא ניסיונות לייפייף את העובדות.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
אין ספק שהעתקות גורמות לירידה ברווחים של חברות התקליטים. אבל זה לא אומר שזה לא בסדר. גם פתיחת חנות מתחרה מול עסק קיים גורמת לירידה ברווחים, אבל זה לא אומר שזה לא בסדר ובוודאי שאין לזה שום קשר למושג "גניבה", למרות שבסוף היום לבעל החנות הראשונה יהיה פחות כסף בכיס.

דני

אתה נכנס לפרשנות משפטית שאותי לא מעניינת בכלל.

לאן ולמה נעלמו 90 אחוז מחנויות להשכרת תקליטורים ? בולקבסטר ועוד מספר חנויות קטנות ?

שמת לב שכול המכונות האוטומטיות להשכרת סרטים מושבתות ועומדות כאבן שאין לה הופכין ?

אתה מבין שמשפחות רבות איבדו את הפרנסה בגלל גניבת (בשבילך הורדות) סרטים ?

איזה כייף לי :)

פורסם

לא גונבים אותי כי אני לא משתמש בזה:-) כל אחד ומקורותיו

אישית מאז ה"גזירה" הספק ההורדות שלי לא השתנה

בין אם זה סרטים, סדרות או שירים ב hd/flac

ווואללה אני מוריד כמויות של דברים סתם ככה

כמו סדרות מלאות ומה לא

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...