Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי באחד מהנושאים בפורום, שההתקנה והכוון חשובים מאוד עד כדי שליש ממחיר המערכת (אם הבנתי נכון).

לא ברור לי מה הסיפור - כמו שאני מבין יש רמקולים, יש ברגים, יש כבלים וקונקטורים וזהו. מחברים זה לזה וזהו זה!

מה אני מפספס?

ולמה זה חשוב במיוחד ברמקולים קומפוננט?

פורסם

יותר חשוב מההתקנה זה התכנון של כל המערכת מראש (אלמנטים, אקוסטיקה\בידוד, קרוס-אוברים\חיתוכי תדרים, הגברה מתאימה).

פורסם

שמדברים על התקנה נכונה ואיכותית, לא מדברים על סוגי הברגים או אף הכבלים.

מדברים על נושא של מיקומים, זוויות התקנה וכמובן גם נפחים.

לאחר מכן חיווט ראוי והסוף אך לא הקצר ביותר זה נושא הכיוונים.

ולכן זה שמבדיל התקנה איכותית לאחת סטנדרטית.

under construction..

פורסם

ובל נשכח את איכות העבודה עצמה, למשל שימוש בכלים מתאימים לפירוק הפלסטיקה והחזרת כל החלקים למקום ללא שברים ורישרושים.

עבודה זהירה ומקצועית לוקחת יותר זמן.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

כתבתם הרבה אבל בעצם לא הכל רלוונטי,

כמו שאני מבין -

1) מיקומים זה פשוט - ה HU הולך למקום המוקצה לו דשבורד, הרמקולים הולכים לדלתות היכן שהיצרן מיקם אותם.

2) לא להרוס את מה שקיים (פלסטיקה וכו) = פשוט

מה שחודש לי זה שיש כבלים איכותיים וכנראה יש פחות.

מה שלא הבנתי זה כוונים. מה יש לכוון?

פורסם

תתפלא, אבל מיקומים מקוריים לרוב ממקומים בצורה הכי לא נכונה מבחינת סאונד.

בשביל זה נועד תחום הקאסטומיזציה ברכב, ולשם כך אנשים משקיעים אלפי שקלים בבניות פיברגלאס על מנת ליצור מיקום ונפח אופטימלי לרמקולים.

אל תשכח שבחלק גדול מהרכבים אין מקום לרמקולים גדולים ולכן נדרשת יצירתיות.

אין נפח מתאים, וברוב המקרים בטוח שגם אין מקום לסט קדמי לדוגמא של 3 חלקים.

לכן מבצעים התקנה שונה ולא סטנדרטית.

under construction..

פורסם

אם אתה הולך להחליף רדיו דיסק ורמקולים מקוריים של הרכב ב 500 - 600 ש"ח אז כן

אם אתה מכניס מגבר / קומפוננט אז לא

"יש לי על השמשה הקדמית שריטות כנראה של חתול, שריטות קלות לא עמוקות.

יש מקום אולי שמשייפים שם זכוכית והם יכולים לשייף קצת כדי שזה יראה חדש?"

פורסם

חבר'ה אל תשכחו גם שהמיקום ברכב יכול להספיק אולי לרמקולים המקוריים, אבל במידה ונוצר שידרוג למערכת הרמקולים אז כל העניין משתנה מבחינת כיוון ונפח - המאפיינים השתנו.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

התקנה איכותית:

1. קודם כל והכי חשוב - לא לגרום נזק. לא לשבור פלסטיקים, לא לשרוט/לעקם חלקים.

2. להחזיר הכל למקום בצורה מושלמת כמו שהיה לפני. לא "לוותר" על ברגים וקליפסים בהחזרה כי זה לא ממש מסתדר.

עד כאן זה הכי בסיסי ו-2 אלו לא מתקיימים בלדעתי 90%+ מההתקנות.

המשך:

3. שימוש ברכיבי התקנה נכונים - לא חייב להיות החברה הכי מפוצצת, אבל שלא ישימו לך כבלים של חשמל בתור כבלים של רמקולים כי בדיוק נגמר להם (והיו דברים מעולם). שימוש בערך פיוז נכון וכו'. לשים וופר על הגבהה אטומה ולא ברגים שהכל יהיה מסביב FREE AIR..

4. מיקום נכון של האלמנטים - כמו שהוסבר.

5. כיוון של המערכת.

6. שהתוצאה תצא אסטתית ומשביעת רצון.

בד"כ כל אלו לא מתקיימים ואם כן אז זה לא ב-300 שקל.

אם תלך ותקנה את הקרמיקה הכי יפה בעולם לבית וירכיבו לך אותה בגבהים לא שווים, עם רווחים ויהיו סדקים בקרמיקה - זה ייראה חרא. נכון?

אותו דבר על בחירת אחלה רכיבים והתקנה מסריחה.

פורסם

TREBEL-MID-BASS, שמעת פעם? אלו שלושת הכיוונים הכי בסיסיים שקיימים כמעט בכל מערכת.

אז כשאומרים כיוונים מתכוונים לכיוון המערכת על מנת שתוכל לנגן במצב האופטימלי בהתאם למה שאתה אוהב ואופי השירים, נניח והרכבת מערכת שמורכבת מרכיבים הכי יוקרתיים שיש אבל הכיוונים נעשו על הפנים אז יוצא מצב שמה שאתה שומע נשמע בדיוק כמו רמקול של 50 שקל ואתה לא מנצל את הרכיבים.

סתם דוגמא נניח ואתה אוהב לשמוע שירים שיש בהם הרבה סולו גיטרה, והצלילים הגבוהים חתוכים נמוך מידי, יוצא מצב שאתה מאבד חלקים מהצליל, או למשל הטרבל מכוון נמוך מידי אז אתה תשמע יותר תופים מאשר גיטרה או זמר.

זה פחות או יותר כל העניין של כיוונים כמובן שיש כיוונים יותר מעמיקים ומדוייקים אבל אלו הכי בסיסיים שיש, מקווה שעזרתי השתדלתי להיות הכי מובן שיש.

• תוכן חדש...