Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

" העיניין שאנו "ציבור" קטן שאף אחד לא סופר. ,,"

רן אולי ההפך....

המדינה העניקה לציבור קטן (סקטוריילי ) את הפריבלגייה לייבא לישראל רכב לא חדש, גם אם הוא בפועל משמש תחליף לרכב ליסינג...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז שם המיסים הרבה יותר נמוכים, ובאותו זמן אתה יכול להימנע מלשלם אותם אם אתה עומד בקריטריונים מסוימים, שלמען האמת לא נשמעים מופרכים.

למשל, אם אתם הבעלים של רכב בחו"ל יותר מחצי שנה ולא מתכוונים למכור אותו שנה אחרי הייבוא, לא משלמים מיסים באנגליה.

אם אני טס עכשיו לחו"ל וקונה רכב אספנות לשימוש יומיומי, אחרי חצי שנה יהיה לי יותר קל לייבא אותו לאנגליה מאשר לארץ.

פשוט אידיוטי מה שקורה פה.

פורסם

הערותיי בגוף ההודעה

טוב עכשיו זה מובן, אתה לא מחפש האמת והגישה הנכונה לכלל מה האמת והגישה הנכונה ?, אתה מנסה לשמור על ערך הרכב שלך. יפה, לפחות אתה מודיע זאת לכלל. דווקא הרכב שלי לא יאבד מערכו, עקב מחירו הנמוך. ההערה שקפצת עליה, היתה בס"ה שיקול שיש לתת עליו את הדעת ולראייה מיקומו בסעיף.

מה שיותר חשוב, באמור, אך, שוב, רק כמידע שכדאי לתת עליו את הדעת (שכן, זה לא יקרה), זו העובדה, שאם יותר להביא רכבי אספנות במחיר עלות, מחר רוב הרכבים בארץ יהיה רכבי אספנות, מסיבות מובנות.

אל לנו להתנצח, אבל מיסוי 100 על עבודה בחו״ל?! איפה יש דבר כזה, ומה מאחורי הלוגיקה?! אספנות באשר היא, בין אם זה פסל, ציור, רכב או ריהוט עתיק אמורה לקבל טיפול אחיד. שום אחד מהקטגוריות הנל למעט רכב, תקבל קנס של 100 אחוז אם הבעלים ירצה לשלוח את הפריט לעבודה בחו״ל. לכן זאת אכן הפליה! איני יודע אם אתה צודק בעניין האפלייה, אבל כך או כך, זה החוק והוא נקבע, לדעתי, בהתאמה לרכבים "לא אספנות", כי בד"כ מדובר בדברים חדשים.

פורסם

המיסוי הוא על המכלול שנרכש הכולל גם עבודה.

המדינה מנסה לעודד תעסוקה בארץ. גם כששולחים מתקן תעשיתי לשיפוץ בחו"ל משלמים מכס על השיפוץ.

אם היו מייבאים חלקים לארץ ומוסך בישראל היה מבצע את העבודה הכלכלה בארץ היתה נהנהת מכך.

כולם צודקים שכייף יותר להיות במדינה שאין בה מיסים.כמו קאטר.

לפי מה שאני יודע באנגליה יש הרבה הם מיסים המציאו את המ.ע.מ ויש להם גם מס עיזבון כבד.

באנגליה לוקחים מס על האוטו בגלל שאתה מת... טוב לפחות אתה לא משלם אותו רק היורשים שלך...

גם שיעור מס ההכנסה באנגליה הוא לא נמוך.

אנגליה גם לא נאלצת להחזיק צבא שאוכל לה כ 45% מהתקציב.

ואחרי שהכל נמצא באנגליה כל כך "טוב" אז אפשר להבין למה הכלכלה שלהם צולעת!

בישראל יש יותר מ"חצי כוס מלאה", שחלק מהכותבים לא סופרים אותה, ומעדיפים להצדיק מישהו שגנב בגדול מכולם ופגע קשה בגישה העתידית של פקידי המכס כלפינו.

הכל רק כי הם נהנים להשמיץ את עצמם.

קבלו פרופורציה, מדובר במקרה של הברחה ולכן פירסמתי את זה כדי שחברים יבינו, שברוך השם לא כל פקידי המדינה עיוורים ועדיף לנהוג ביושר.

שלמה דן גדרון

פורסם

אף אחד לא הגן על המבריחים.

מה שמקומם היא הגישה של הממשלה, וגם הגישה של המכס.

אני שוקל לייבא רכב עוד כמה חודשים (אחרי שישמש אותי כרכב יומיומי בחו"ל), ומפחד שיקרעו אותי פה מבחינת המיסים כשאני אחזור לארץ, למרות שאני אעשה הכל לפי החוקים.

אני מרגיש, וגם שמעתי אחרים מרגישים באופן דומה, שהכללים במכס הם שרירותיים לחלוטין, גם אם ישנם כללים פחות או יותר ברורים.

פעם אחת בודקים לפי מצב הצבע, פעם אחרת לפי המכלולים המכאניים, ופעם שלישית פשוט זורקים מחיר בלי להסתכל על הרכב.

טכנית, אפשר לייבא רכב שנראה כמו פח זבל וכמעט לא לשלם מיסים, למרות שהמנוע שלו חדש, או שאפשר לייבא את אותו רכב ולשלם עליו 250% ממחיר הקניה, פשוט כי בדיוק באותו יום התחשק להם לפתוח את מכסה המנוע.

הקריטריונים לא ברורים ב100%, וזה לא בסדר.

לא יכול להיות שאני יודע שאני אשלם בין 500$-4000$ על מכס, ואין לי שום צורה אובייקטיבית לדעת כמה זה יהיה.

ועוד משהו: איכות העבודה של רוב המכונאים והמשפצים בארץ היא די בינונית, אז בעצם אין אפשרות אמיתית לבעלות על רכב אספנות משופץ ברמה טובה, אלא אם משקיעים הרבה יותר כסף ומאמץ מאשר במקומות אחרים.

פורסם

תפסיקו לבלבל את המוח

רוצים לעודד עשיה בארץ , שווין

למה יש מס מטורף על החלקים ?

הרי אין יצור של החלקים בארץ

הרי כל בן אדם שאשכרה בנה רכב בארץ יגיד לך

שזה פשוט אונס!

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
תפסיקו לבלבל את המוח

רוצים לעודד עשיה בארץ , שווין

למה יש מס מטורף על החלקים ?

הרי אין יצור של החלקים בארץ

הרי כל בן אדם שאשכרה בנה רכב בארץ יגיד לך

שזה פשוט אונס!

צודק ב-100%

לא ברור לי למה משווים כל הזמן לאנגליה , עברנו כבר את תקופת המנדט הבריטי,

תשוו לארה"ב , שם זה ליברלי יותר ,

כאן משרד התחבורה נשאר בתקופת השלטון התורכי , עדיין אותם חוקים ,

וכנראה יחלוף עוד דור עד שזה ישתנה .

אולי נכדינו יזכו לכך......

סמוך על הדודג' :-)

פורסם
רשות המיסים פירסמה היום את האמור להלן:

זה מסביר את היחס ליבוא האישי.

[

כ"ט טבת תשע"ב

24 ינואר 2012

מתעצמת תופעת ההונאה ביבוא אישי של רכבי יוקרה

בחודש האחרון חשפה רשות המסים מספר אירועים בייבוא אישי של כלי רכב שבוצעו תוך התחמקות מתשלום מסים של אלפי ₪. בין יתר המקרים שנחשפו: ניסיון להבריח רכב פרארי תוך הצהרה על מחיר נמוך ורכב אספנות מדגם מרצדס. ברשות המסים מתנהלות בימים אלה חקירות נוספות בחשד להונאה ביבוא אישי של כלי רכב. ברשות מציינים כי התופעה אינה חדשה אבל היא מתעצמת והרשות נדרשת להתמודד עם העלמות מס בהיקפים גבוהים והנמכות מחיר כתוצאה מהתרחבות הייבוא בדרך זו.

במשרד חקירות מכס ומע"מ תל-אביב מתנהלת חקירה מסועפת בחשד להגשת מסמכי יבוא כוזבים למכס על מנת להבריח ארצה רכב מסוג FERARI, דגם F142 (ITALIA 458) במטרה להתחמק מתשלום מס בהיקף של 500,000 ₪. בפרשה זו נעצרו ושוחררו בתנאים מגבילים, בתחילת החודש, בעלים של עסק למסחר בכלי רכב, בכלל זה יבוא אישי.

לפי הבקשה למעצר ושחרור בערובה, החשודים ביצעו יבוא אישי של רכב עבור לקוחה, הגישו בשמה מסמכי יבוא מזויפים על מנת להונות את המכס ולשלם רק חלק מהמסים הנדרשים ביבוא, ללא ידיעת בעל הרכב וייתכן תוך כדי הונאתו. כמצוין בבקשה, החשודים רכשו את הרכב בחו"ל, ביצעו יבוא אישי תוך הטעיית פקיד המכס ושימוש במסמכים מזויפים וכוזבים במטרה להתחמק מתשלום מסים כדין.

עוד בתחילת החודש חשף מכס אשדוד ניסיון נוסף להתחמקות מתשלום מסים לרכב אספנות מסוג מרצדסSL 280 מודל 1971. יבואנים של רכבי אספנות נדרשים לשלם מסים בגובה 100% מערך הקניה וכך גם בעת שרכבי האספנות מיוצאים לצורך שיפוץ בחו"ל, עם חזרתם יש לשלם מסים בשיעור זהה בעבור החלקים ועבודות השיפוץ.

הרכב מסוג מרצדסSL 280 יוצא לחו"ל לצורך טיפול באוגוסט 2010. כשהחזיר היבואן את הרכב לארץ בסוף 2011, הוא הצהיר כי מדובר ביצוא מוחזר ולרכב הוחלפו פנסים ופגושים בלבד. הומצאה חשבונית בסך 3,670 אירו ושולמו מסים בהתאם. אולם, בבדיקה פיזית שביצעו חוקרי המכס התברר כי מנוע חדש הותקן במרצדס והודבקה דסקית עם מספר המנוע הישן ובבדיקה מדוקדקת נמצא כי על המנוע מוטבע מספר המנוע החדש.

מחקירת היבואן הסתבר כי אכן הותקן מנוע חדש משופר ועוצמתי, שהותאם לרכב האספנות בעבודת יד ע"י חברה בגרמניה, המתמחה בעבודות אלו. בחקירתו הודה היבואן כי עלות המנוע והתקנתו הינה 50,000 אירו, עליהם לא הצהיר למכס. היבואן יידרש לשלם הפרשי מסים בסך 250,000 ₪. עוד הודה היבואן כי ניסה להתחמק מאישור משרד התחבורה למנוע החדש. המקרה נבחן בימים אלו ע"י הגורמים הרלוונטיים להחלטה על המשך הטיפול.

כזכור, בתחילת החודש שעבר, לבקשת מכס אשדוד נעצר חשוד בהגשת מסמכים כוזבים למכס בעת ייבוא אישי של רכב מסוג פיאט 500 אברט טריביוט פרארי, במטרה להתחמק מתשלום מס בהיקף של אלפי ₪. הוצהר על יבוא אישי של רכב מסוג פיאט 500 ובפועל יובא פיאט 500 אברט טריביוט פרארי. לפי בקשת המעצר של מכס אשדוד, החשוד זייף את חשבון הספק, שינה את דגם הרכב, נתוני הספק מנוע ועלותו, במטרה להציג מצג שווא לרשות המסים ולהתחמק מתשלום מס. החשוד נעצר ובימ"ש הורה על איסור פרסום שמו.

להלן תמונה של פרארי 428

איזה שטויות במיץ עגבניות!!! וזו הודעה רשמית של המכס???

מישהו התקין במרצדס sl מנוע "משופר ועוצמתי"?!! אם במקרה אין כאן אף אחד שמבין טיפה באספנות, ואם בעוד יותר מקרה אף אחד כאן לא מבין כלוס במרצדס אספנות, הרי פירוש רש"י: במרצדס כזו, או בכל רכב אספנות ראוי לשמו מנוע "משופר ועוצמתי" רק יגרע מהערך, ויהיה טמטום רציני.

מי שמכיר את המנוע הזה יודע שאי אפשר לעשות ממנו מנוע "משופר ועוצמתי" אלו שטויות, טמטום ובורות.

בקיצור, אין בכלל מילים לתאר עד כמה כל זה אוסף של שטויות, ומי שמתייחס לזה כאן ברצינות...ובכן, כרגיל מדובר ב "הודעה רשמית" של "מכס" אז כמובן שאנחנו האריסים צריכים להתייחס לזה ברצינות. הפריץ הפליץ משהו וכולנו נכנסים לשקשוק ומסבירים כמה הריח טוב.

הפוסט הזה מבהיר (שוב) עד כמה כולנו יהודים גלותיים קטנים, פחדנים וחסרי כל חוט שדרה. זה מסביר שוב למה המחאה החברתית מתה, למה שודדים אותנו על ימין ועל שמאל, ולמה השלטון מושחת גזלן ואטום. פשוט, בגלל שהם יכולים. אנחנו נלקק להם על זה.

פורסם

פרנקוס - החשבון שלך לא נכון.

ברגע שאתה קונה רכב בסכום מסויים המחיר של המנוע והמיכלולים כבר בפנים.

החישוב של רכב זה הוא לפי מה ששילמת, רק תוכיח שמה שאתה אומר שזה מה ששילמת.

כשאתה קונה רכב הרוס אתה משלם גם על המיכלולים ההרוסים.

המחיר יהיה בהתאם ובכל מיקרה תיצטרך להוכיח שזה מה ששילמת באמת.

האבסורד הוא שליפעמים רכבים ששונים ברמת ההשקעה עולים לך אותו דבר ביגלל עיסקה טובה יותר.

כאן מתחיל מחול השדים והאצבע המאשימה בהונאה וזיוף וכמו שרבים וטובים התנסו על בשרם ויצאו דוברי אמת.

חומר למחשבה.

למה המכס לא מפרסם כי בשנת 2011:

חשדנו ב 85 יבואני ריכבי אספנות כי הם מרמים בהגשת המיסמכים אבל רק 1 עם מרצדס מודל 71 נמצא רמאי.

פורסם

זה כל כך ברור שמשרדי יחסי הציבור של יבואני הרכב עומדים מאחורי הפרסומים שמשמיצים את היבוא האישי בכל דרך אפשרית ומשחירים את היבוא האישי בעיני הציבור ומנסים להקשות ולבטל את היבוא האישי ,"תראו את אלה גם עשירים קונים פרארי וגם גונבים לכם מיסים" ,רק משרדי יחסי ציבור מנוסים יכניסו הודעה כזו לעיתונות בפרסום ארצי,בישראל לנסות לרמות את מס הכנסה וכל מס אחר זה ספורט לאומי אחרי הכול ובטח לא שווה ידיעה בעיתון.

עבד בן אדם הרוויח 100 שקל,לקחו לו מס 45 שקל,נשאר לו 55 שקל קנה אוטו ב 25 שקל ,לקחו לו מס עוד 25 שקל - תראו כמה מיסים ישירים ועקיפים לוקחים לנו בושה .

למה אני צריך לשלם מס עבור תיקון שעשו לי בחו"ל לרכב ,אל-על משלמת מיסים בארץ עבור התיקונים שמטוסיה עוברים בחו"ל ,אז גם מי שנוסע לטיפול רפואי בחו"ל צריך לשלם מיסים לפי המשוואה הזו היות וגזל פרנסה של רופאים בארץ .

פורסם
זה כל כך ברור שמשרדי יחסי הציבור של יבואני הרכב עומדים מאחורי הפרסומים שמשמיצים את עבד בן אדם הרוויח 100 שקל,לקחו לו מס 45 שקל,נשאר לו 55 שקל קנה אוטו ב 25 שקל ,לקחו לו מס עוד 25 שקל - תראו כמה מיסים ישירים ועקיפים לוקחים לנו בושה .

ספק אם משרד יחסי הציבור של יבואני הרכב מוציא הודעות רשמיות של המכס.

מה גם שאין להם ענין לתקוף רכבי אספנות דווקה.

אם אתה משלם 45% מס מצבך לא רע. נדמה לי שנקודת התחלת מס בשיעור 48% היא יותר מ 41,830 בחודש. כלומר כחצי מליון בשנה. ויש לקחת שחשבון שעד נקודה זו משלמים הרבה פחות.

משום מה אתם שוכחים כל הזמן את ההוצאה הביטחונית שיש למדינה. ואחרי כל זה מצבנו לא רע יחסית לרוב מדינות העולם.

שלמה דן גדרון

פורסם
פרנקוס - החשבון שלך לא נכון.

ברגע שאתה קונה רכב בסכום מסויים המחיר של המנוע והמיכלולים כבר בפנים.

החישוב של רכב זה הוא לפי מה ששילמת, רק תוכיח שמה שאתה אומר שזה מה ששילמת.

כשאתה קונה רכב הרוס אתה משלם גם על המיכלולים ההרוסים.

המחיר יהיה בהתאם ובכל מיקרה תיצטרך להוכיח שזה מה ששילמת באמת.

האבסורד הוא שליפעמים רכבים ששונים ברמת ההשקעה עולים לך אותו דבר ביגלל עיסקה טובה יותר.

כאן מתחיל מחול השדים והאצבע המאשימה בהונאה וזיוף וכמו שרבים וטובים התנסו על בשרם ויצאו דוברי אמת.

על זה בדיוק אני מדבר.

אני עומד לקנות רכב, להשתמש בו כל יום ולעשות לו יישור קו, ואז להביא אותו לארץ, כשאני חוזר.

הבעיה היא שאני קונה אותו במחיר סביר, משקיע בו קצת כסף, מנקה אותו שייראה כמו שצריך, ואז השמאי מהמכס יכול להגיד לי "אתה אומר ששילמת 20000? הרכב הזה נראה ששווה יותר מזה. אני לא מאמין לך", ואז אני אאלץ לשלם כפול מיסים.

אני אפילו לא מדבר על שינוי מנוע או דברים גדולים, אלא רכב יומיומי שעבר טיפולים בזמן ואולי החלפת ציריה פה ושם.

יכול להיות שאם יש לי עסקה טובה בחו"ל, עדיין המכס יעלה לי יותר מהשימוש השנתי של אותו רכב, כולל הקנייה.

אני לא מאמין במקצועיות של השמאים במכס.

כבר ראינו מה קרה לחבר פורום מסוים שהביא SL במצב "לא משהו", עם חלודה ועוד כל מני בעיות וההערכה של המכס הייתה כמה פעמים הערך הריאלי.

אני לא יודע אם בסוף הצליח המאבק החוקי אבל הוא נלחם עם השיניים כדי שיירדו ממנו ויעריכו את הרכב כמו שצריך.

• תוכן חדש...