Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר יקר, אם אתה מפחד שתאבד את האחריות על הרכב או התנערות של הייבואן בגלל שלא ביצעת טיפולים אצלו תנסה את השיטה הבאה.

טיפולים שוטפים לפי ספר הרכב תעשה במוסך מורשה הייבואן. במידה וקיימת תקלה ברכב סע אך ורק למוסך רון.

בתום האחריות תעבור סופית למוסך רון בגלל המחיר השירות והמקצועיות.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא הבנתי מה היתרון של השיטה הזאת מרק.

אין ספק שרון יפתור לו כל דבר בצורה מקצועית ויעילה יותר אבל הוא לא יעשה את זה בחינם.

אם היה אפשר לנצל את האחריות גם אצל לא רון בכלל לא הייתה פה דילמה.

V5

פורסם
חבר יקר, אם אתה מפחד שתאבד את האחריות על הרכב או התנערות של הייבואן בגלל שלא ביצעת טיפולים אצלו תנסה את השיטה הבאה.

טיפולים שוטפים לפי ספר הרכב תעשה במוסך מורשה הייבואן. במידה וקיימת תקלה ברכב סע אך ורק למוסך רון.

בתום האחריות תעבור סופית למוסך רון בגלל המחיר השירות והמקצועיות.

מדובר ברכב חדש.

התקלות ב VW רק מתחילות לצוץ לאחר כ-5 שנים בממוצע (חמסה חמסה), לפחות זה הניסיון שהיה לי עם רכבי הקונצרן.

לכן הדילמה היא בעיקר לגבי טיפולים שוטפים.

ושוב חזרנו לנקודת ההתחלה.

אם לשמור על האחריות אצתרך לעשות טיפולים שוטפים במוסך יבואן בחמש השנים הקרובות, זאת בגלל האחריות החדשה על גיר DSG.

דעתכם.

זמין 8)

פורסם

אז בשביל מה צריך אחריות?

לא הבנתי אותך, אשמח להסבר.

פורסם
אז בשביל מה צריך אחריות?

לא הבנתי אותך, אשמח להסבר.

התבלבלתי :-o התכוונתי לרשום משהו לגבי תקופת האחריות הנוספת למשך 5 שנים נוספת על התיבה מסוג DSG.

האם מישהו ראה מסמך של הייצרן/ייבואן לגבי היקף האחריות עבור תיבה מסוג DSG 7 ?

האם האחריות מותנת בהמשך טיפולים שוטפים בצ'מפיון ?

איזה כייף לי :)

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

יש לי Seat Altea XL DSG7.

הרעידות התחילו גם אצלי ....

האוטו יד שניה וטופל אצל אם הדרך (ע"י הבעלים הקודם) ואצל רון. יש לי קבלות אבל לא בטוח שזה יספק את היבואן.

למישהו היה מקרה דומה?

פורסם

האוטו יד שניה וטופל אצל אם הדרך (ע"י הבעלים הקודם) ואצל רון. יש לי קבלות אבל לא בטוח שזה יספק את היבואן.

למישהו היה מקרה דומה?

תלך ותעמוד על שלך!

בכל מקרה לתקלה הזו אין קשר לטיפולים מכיוון שתיבת ההילוכים אטומה ולא דורשת טיפול

how it's like to drive :twisted:

פורסם
תלך ותעמוד על שלך!

בכל מקרה לתקלה הזו אין קשר לטיפולים מכיוון שתיבת ההילוכים אטומה ולא דורשת טיפול

לך לרון ללא חשש, הוא עומד בכל הדרישות של משרד התחבורה , כבר שנים ממליצים עליו בכל מקום , ועומדת לצידך פסיקת בית

הדין להגבלים עיסקיים בירושלים שהוציא צו לפי סעיף 50ב' לחוק ההגבלים העיסקיים בתאריך 22.12.2002

תחת הכותרת: חופש התחרות בענף הרכב

"כל בעל רכב רשאי להחליט היכן ברצונו לקבל שירות לרכבו, גם כאשר הרכב עדיין במסגרת האחריות של היבואן.

משמעות הדבר הינה כי אין חובה לטפל ברכב רק במוסכי השירות של היבואן, גם כאשר הרכב בתקופת האחריות,

וזאת בטיפולים שוטפים ותיקונים שאינם קשורים לאחריות.

למען הסר ספק, היבואן אינו רשאי לשלול את האחריות הכוללת לרכב אם בעליו בחר לבצע את הטיפולים התקופתיים

במוסך מורשה - שאינו מוסך שירות מטעם היבואן."

פורסם

אם אני לא טועה, לפי החוק אתה צריך שבקבלות יהיה פירוט מדויק שהכול נעשה בדיוק לפי הוראות היצרן. זה כמובן יהווה תירוץ עבור צ'מפיון מוטורס לא לתת לך שירות (ואחריות) בכלל, במקום השירות הגרוע הרגיל שלהם. מניסיון כמובן. אבל אם יש לך אומץ אז לך על זה. הרכב שלי מטופל אצל רון כבר כמה שנים והוא בהחלט יכול לזקוף לזכותו שהרכב הישן הזה עוד חורש את הארץ, ככה שגם אני אחזק את הרושם החיובי שקבלת עליו כאן. רק תוודא באמת שהכול יעשה בצורה כזו שהאחריות על הרכב שלך תכובד, אם זה בכלל אפשרי..

פורסם

שנתיים ראשונות טיפלתי בלאון במורשה כדי לקבל "רצון טוב" של שנה שלישית.

בגיל 3 כבר עברתי לטפל אצל רון. זה פשוט לא שווה את הסיכון.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

לפי החוק היבש הדרישה היא שתטפל במשרד מורשה משרד התחבורה, בהתאם להחניות של היצרן שהם מתעדכנות מעט לעט.

במידה ומוסך רון מעודכן בכל הנהלים וההוראות אז היבואן לא יכול להתנער מאחריות במידה וקורה משהו, יכול לשחק אותה ולהתנפח אבל מבחינת החוק אין לו קייס.

כמו כן, אתה יכול לפני כל טיפול לבקש הצעת מחיר ממוסך מורשה מה צריך לעשות בטיפול, ואז יש לך אסמכתה שלהם ולבקש ממוסך רון שיפעל לפי ההוראות שלהם(שהוא כבר מכיר). וכמובן שהחשבונית תצא עם הפירוט המלא.

הבעיה יכולה להיות בשנת האחריות השלישית של "הרצון טוב", שכאן אם תצטרך את האחריות למשהו שהוא שונה ממנוע \ גיר ששם אתה מקבל 5 שנים אחריות אז אתה יכול להיות בהפסד כספי במצטבר(למרות מה שחסכת כשטפלת אצל מוסך רון).

אני באופן אישי אחת הסיבות שחשבתי לקנות רכב גרמי זה בגלל מוסך רון, ובטוח הייתי מטפל אצלו.

אבל לכל אחד העדפות סיכון שונות אחרי הכל.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

ומה לגבי עדכוני תוכנה דבר שנעשה לעיתים קרובות מאוד במנועי TSI ובגירים של ה-DSG.

האם למוסך רון יש את היכולת לעשות זאת בעת הצורך?

כי במנועי FSI וTSI זה דבר חשוב מאוד.

אם זה לא נעשה אז לדעתי יש חשש שהיבואן יתנער מהאחריות בעת הצורך.

פורסם

ומה לגבי אחריות של רצון טוב של היבואן וגם היצרן לקלקולים אחרי אחריות

ומה לגבי ביצוע ריקולים שקטים כמו תיכנותים למשל הרי מוסך לא מורשה לא יודע עליהם ולא יבצע אותם

יש יתרונות למוסך מורשה יבואן ששום מוסך כללי ולא חשוב עד כמה הוא מקצועי או טוב ועם כל הכבוד שיש לקולגות מהפורום, לא יכול לספק

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

למישהו היה מקרה דומה?

טוב, אז כל מה שעניתם לי לגבי החוק, ההגיון המכני, התקדימים וכו' זה טוב ויפה, אבל דרוש פה עדכון ממקור ראשון על מה קורה בפועל.

אז האמת היא שעוד לפני שכתבתי את הפוסט הראשון כבר ביקרתי אצל מוטור אפ (מוסך הרשת בפתח תקוה). מנהל המוסך ראה את סיכומי הטיפולים שלי, עם פירוט הטיפול (החלפת שמן, החלפת מסנן וכו') אך ללא המק"טים של החלפים. הוא טען שזה לא תלוי בו, הוא רק מעביר את זה ליבואן לאישור אבל לא נראה לו שיאשרו לי. (זה לא אני, אני רק הש"ג... )

אז כיוון שכבר הכרתי את טענת מוסכי הרשת לגבי הפירוט של הטיפול, ואת נטייתם להיטפל לתואנות טכניות וכיוון שהיו חסרים לי המק"טים של השמנים מהטיפולים אצל רון ואצל אם הדרך, עברתי אצל שניהם, ושניהם יצאו מגדרם לעזור לי, לאתר את המק"טים ולהוסיף אותם לחשבונית עם חתימה נוספת. לא שחשבתי שזה יעזור - אבל לפחות עשיתי את המקסימום. כאן רון נחלץ לעזרתי ושלף את השפן מהכובע. הוא נתן לי טלפון של כתב רכב (אני מעדיף לא לחשוף את שמו ללא הסכמתו), וכאשר סיפרתי לו את הסיפור, ושמרגיש לי שהיבואן מנסה להתחמק הוא שלח אותי חזרה למוסך, עם בקשה להתקשר אליו ברגע שלא מאשרים לי את הכיסוי.

הפעם הגעתי למוטור אפ כבר מוכן. ביד ימין החזקתי את הכתבה המודפסת שבה צ'מפיון הכריזו על הארכת האחריות, ואת נוסח החוק לעידוד התחרות בענף הרכב. ביד שמאל את הטלפון עם המספר של הכתב ונכנסתי למוסך.

מנהל המוסך הביט בדוחות הטיפול המעודכנים ופטר אותי בזלזול - אי אפשר לעדכן מקט"ים בדיעבד הוא אמר.

הפנתי אותו לנסח החוק שהכנתי מראש (נדמה לי שלסעיף 6) לכך שחובת ההוכחה לטיפול לא נאות חלה עליו ולא להיפך ולכך שהוא לא יכול להתנות אחריות, אפילו אם היא אחריות של "רצון טוב" (החוק לא מכיר בשטות הזו) בשום טיפול או קניית חלפים במוסך המרכזי.

זה לא עשה עליו רושם.

אני לא מחליט, הוא חזר שוב, אתה לא מכיר אותם הם כמו קיר - הם לא יאשרו לך את הטיפול בחיים.

ואז שלפתי את הארנב מהכובע. ביקשתי להגיש את המסמכים שלי בכל זאת ושיקראו לי ברגע שנציג היבואן מגיע, כדי שאתן לו לדבר עם הכתב. מנהל המוסך חזר ומלמל שזה לא יעזור אבל שהוא יגיש את הבקשה ויחזור אלי.

חצי שעה מאוחר יותר אני מקבל ממנו טלפון.

תשמע, הוא אומר לי. אני הייתי מאוד מופתע אבל החליטו לאשר לך את הבקשה. אני מזמין לך את החלק, זה יגיע תוך חודש.

החלק הגיע לבסוף מהר יותר - תוך שבועיים, הרכב טופל והנקישות נעלמו.

אז הנה הסיפור שהתחיל בריח רע, נגמר לבסוף בטעם טוב. אם זה קשור להתעקשות שלי וכמה משקל היה פה לכתב? תשפטו אתם

פורסם

+1 על המאמץ ועל ההתעקשות שלך.

זה הכל עניין של כסף והרבה כסף. אם מוסכי מורשה יבואן היו אטרקטיביים כמו מוסך רון אז לא היתה פה שאלה בכלל.

אבל זה לא המצב, המוסכים שלהם יקרים פי כמה, אי אפשר להיות ליד הרכב בזמן הטיפול ועוד ועוד....

לך ללא חשש למוסך רון - החוק עומד לצידך, הרי כל מטרת החוק הזה זה לאפשר לך לטפל ברכב היכן שאתה רוצה!

מוסכי מורשה יבואן זה לא מאפיה ולא קרטל ולא מונופול! אולי פעם, עכשיו לא! תנצל את החוק שעומד לצידך שמעודד תחרות ושוק

חופשי. למה לא לחסוך מאות אם לא אלפי שקלים בטיפולים שוטפים?

Me-Golf GTI MK6 Premium+Passat 1.8T, my wife-Passat 2.0, my mom-Passat 2.0, my brother-Polo 16V & my sister Polo 1.4

• תוכן חדש...