Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההטבה בשווי מס של הפריוס עדיין לא נותנת יתרון עקב שווי מס מקורי גבוה יותר שנגזר ממחיר הרכב הגבוה בהרבה.

להיברידי יש יתרון בתוך העיר על הדיזל בתצרוכת הדלק, לדיזל יתרון של כוח זמין בכל עת שלא תלוי במידת טעינת המצברים ולכן גם בעליות ממושכות ישאר עם הרבה מומנט, בזמן שלהיברידי יגמר המצבר ותיאר על מנוע בנזין חלוש.

פורסם
"הפלואנס דיזל בנויה לזה הרבה יותר מהפריוס" ???? בדיחה, נכון ?

מה שכן, לנסיעות מחוץ לעיר, הפלואנס תהיה חסכונית יותר, בעיר - הפריוס.

סייג לחוכמה שתיקה.

מנועי סולר בטיפול על פי הספר יחיו הרבה יותר ממנועי בנזין מקבילים , זאת עובדה.

נסיעה עם רגל קלה בעיר תביא את הפלואנס לצריכת דלק לא פחות טובה מהפריוס גם בעיר, מחוץ לעיר הדיזל יהיה חסכוני יותר מהחשמל, שלא לדבר שהפלואנס נוחה משמעותית מהפריוס, מרווחת , ומתאימה למשפחה בצורה טובה יותר מהפריוס.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

תיקחו בחשבון גם משתנה נוסף כשיקול לרכישה - שמירת הערך.

אם בעל הרכב מתכוון לרכוש את הרכב לטווח קצר (עד שלוש שנים) לא הייתי נוגע ברנו.

לטווח של מעבר ל5 שנים לדעתי זה כבר פחות משנה ואם זה לטווח ארוך אז זה חסר חשיבות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הפריוס אינה כוכבת בשמירת מחיר כמשומשת, ויעיד חברה אשר ניסה למכור מודל 2009 יד ראשונה והיה צריך להוריד כ 15% ממחיר המחירון.

בק"מ אשר פותח השירשור מבצע אינני מכיר רכב אשר ישמור על מחירו , הק"מ מקביל לרכב ליסינג מקביל , וכך יהיה מחירו בשוק לאחר תקופת השימוש.

פורסם

כמה דברים:

חיסכון - אם הנסיעה שלך בעיקר בדרכים מהירות הפלואנס עדיפה. החיסכון של היברידיות בה בעיקר בנסיעה עירונית/פרברית, בנסיעה בדרך בין עירונית הבטריה מתרוקנת.

קרינה - הקרינה בפריוס 3 יותר נמוכה מקרינה ברכב בנזין רגיל(כן, גם ברכבי בנזין יש קרינה). בפריוס הראשונה/שניה ובאינסייט של הונדה יש קרינה גבוהה בעיקר במושב האחורי לכן לא ממליצים להושיב שם ילדים לנסיעה לאילת לדוגמה(לא יותר מ - 4 שעות רצופות), אבל כאמור זה לא כולל את הפריוס 3 כך שזה חסר ערך עבורך.

בגדול, מאחר וזה ליסינג, הייתי הולך על היותר זול מבינהם אם יש הבדל גדול, ועל הפריוס אם הוא קטן. סה"כ הרנו רכב נח(טוב למי שנוסע הרבה), ואין ממש סיבה לפסול אותו.

נ.ב.

המלצות הקרינה בהיברידיות, הם לפי בית שמאי. בית הילל טוען שהקרינה במכוניות היברידיות נוצרת רק בזמני תאוצה ולכן לא משמעותיות כלל, ובכל מקרה לא קשורים לפריוס 3.

פורסם
אם אין לך איך לנמק את מה שכתבת - לפעמים השתיקה שווה זהב. בד"כ מנועי דיזל "מחזיקים" יותר קילומטראז' ממנועי בנזין מקבילים. מכאן הקביעה שהפלואנס בנויה לזה יותר. בפריוס אתה מקבל בעיקר גימיק .

אין ספק שרנו מחזיקה הרבה יותר זמן מהאוטו האמין ביותר שטויוטה הוציאה בעשור האחרון...

לראיה, רנו נחשבת לאוטו שומר הערך והעמיד ביותר בארץ, וגם באירופה...

הצחקת...

פורסם

נר?

היתה לך רנו?

היתה לך טויוטה?

על סמך מה אתה כותב את התגובות שלך?

רב סרן שמועתי?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אין ספק שרנו מחזיקה הרבה יותר זמן מהאוטו האמין ביותר שטויוטה הוציאה בעשור האחרון...

הצחקת...

יש לך מושג מה קורה באירופה ?

חי את הביצה הישראלית וחושב שהוא יודע על מה הוא מדבר.

מה שיפה אצלך שאת הדעות הקדומות שלך אתה הופך לעובדות.

פורסם

הצחקת...

אני לא ארד לרמה הילדותית שלך, אז אענה עניינית.

יש לי הרבה חברים ומכרים שמחזיקים רנו, בעיר מגאן אך גם קליאו, ידניות ואוטומטיות, בנזין ודיזל, בד"כ בק"מ גבוה (אנשים שעובדים ונוסעים הרבה). מגאן 2 דיזל (הדגם הכי מושמץ פחות או יותר) מגלה אמינות מרשימה למרות היסטוריה עשירה שכללה שימוש ברכב כרכב זונה בחברה של החבר שלי, תקופה כפרטית אצלו, מכירה לליסינג וקניה מהם חזרה לאחר חצי שנה עם תאונה באמצע, חזר לשמש רכב פרטי שלו ועכשיו אצל אחיו, ק"מ בשמיים ומה לא. נוסעת בלי בעיות וצריכת דלק של 5.2 ל'/100 ק"מ על מחשב דרך.

חבר נוסף קנה מגאן (1 מתוחת פנים) שניה כבר (הראשונה רוסקה - היא באמת בטיחותית) - בלי כל בעיה.

שכן עם קליאו B (ולפני זה אקספרס דיזל איזי) - כנ"ל. כך גם אשתו של חבר, שנסעה עליה הרבה וללא בעיות.

דוד עם רנו 19 (די מזמן) - גם כן ללא בעיות. חבר של חמי וחמותי שהחליף את הרנו 19 רק לאחר תאונה.

דוד נוסף עם מגאן 2 (1.6 אוט') ושכן נוסף (1.6 ידני) - כנ"ל.

לקוח שלי החליף שבוע שעבר מגאן 2 דיזל בפלואנס דיזל (שתיהן ידניות) - לא מוכן לשמוע על משהו אחר.

יש לך משהו, רצוי מנומק הפעם?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לגבי האמינות של הרנו, תנסה לבדוק כמה מבעלי המגאן שטיפלו במורשה טוב החזיקו את האוטו 5 שנים ומעלה והחליפו שוב ברנו (אני אחד מהם).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תגידו, מה עובר לאנשים פה, המח נמחק מהגזים של האוטו?!

ונגיד למשהו יש רנו והיא מעולם לא נכנסה למוסך וטויוטה שכל הזמן במוסך. זה אומר שרנו יותר אמינה מטויוטה.

לא!!! 1 זה לא סטטיסטיקה.

וכל הסקרים כולל האירופאים (שהם בוודאי לא אוהבים טויוטה) מראים שטויוטה אמינה יותר. אז מה אתם רוצים מהבן אדם.

מה, בגלל שהיה לכם 3 רנו ושתי טויוטות אז אתם מבינים יותר מסקר אירופאי של עשרות אלפי משתמשי רכב.

ודי די די, טויוטה יותר אמינה. נקודה. זה עדיין לא אומר שכולם חייבים לקנות טויוטה.

נ.ב.

לפני שתעלו את תירוץ המוסך (הדבילי לחלוטין כי גם את הטויוטה בד"כ מטפלים במסוכי דה שקל מוסכים בע"מ) באירופה יודעים לטפל ברנו בטח יותר מבארץ והיא עדיין פחות אמינה מטויוטה.

פורסם
"הפלואנס דיזל בנויה לזה הרבה יותר מהפריוס" ???? בדיחה, נכון ?

מה שכן, לנסיעות מחוץ לעיר, הפלואנס תהיה חסכונית יותר, בעיר - הפריוס.

אני רואה שכבר ענו לך בנימוק מלא לכן אומר שכדאי לך לבדוק עובדות לפני שאתה סתם כותב ומטעה מישהוא שצריך לעשות החלטה, רכב דיזל מטופל יעשה הרבה יותר קילומטרים מרכב בנזין וגם יהיה מאוד חסכוני, חוץ מזה שבמנוע הדיזל יהיה לנהג זמינות כוח תמיד מסל"ד נמוך וזה יתרון גדול.

לא נורא, תמיד צריך לטעות בשביל להגיע לדרך הנכונה.

פורסם

לא חשבתי שמלחמת היבשות לא תגיע גם לשרשור הזה.

אנסה לחזור לנושא הדיון: לבחור שנוסע הרבה יש דרישה - רכב ליסינג חיסכוני בגלל הגבלות כמות הדלק.

על הפרק שני רכבים חיסכוניים פחות או יותר באותה מידה.

היתרון של רנו - מרווח, בגאז' גדול וכנראה צריך לשלם פחות כל חודש שווי שימוש, בגלל מחיר יותר נמוך בתור רכב חדש.

אבל יש אולי גם חיסרון - עוד אחד מאלפי פלואנס על הכבישים, פחות מודרני, כנראה פחות מאובזר וגם פחות מרשים (שוב, כי לכולם יש אותו).

הבחור צריך להחליט, האם שווה לו לשלם יותר על פריוס שנחשב לרכב ברמה קצת יותר גבוהה, גם מבחינת ה"סטטוס".

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חברים,

אני כבר בטויוטה החמישית במשפחה הגרעינית - מתוכן שלוש שלי ושתיים היו בבעלות אבא שלי אבל נסעתי עליהן ה-מ-ו-ן ואני מכיר את הרכבים היטב, אחת מהן למען האמת עברה לאחותי ועד היום משרתת אותה.

4 קורולות וכרגע נהנה מאוונסיס 06.

את הקורולה 96 שלי אחרי 7 שנים שהיתה בבעלותי (אפס מוחלט של תקלות) החלפתי ברנו מגאן 08

והנה מה שיש לי לאמר

תעזבו לרגע את האמינות בצד - למה אנחנו כל כך דופקים לזה חשבון אם הרכב שבאופן סטטיסטי נחשב לפחות אמין הוא גם במקרה הרבה יותר זול מהרכב ששולט בתבלת האמינות.

נאמר שתהיה לי תקלה או שתיים במגאן - התקלות הצפויות הן שיפוץ גיר, החלפת סלילי הצתה - ההשקעה אמורה להיות לשתי התקלות יחד גג 10K שקלים, תאמינו או לא - זה עדיין יוצא זול יותר מלקנות טויוטה באותו השנתון :-)

מה הרווחתי לעומת זאת?

רכב הרבה יותר נוח מקורולה בשנתון דומה - מנסיון.

רכב הרבה יותר בטיחותי מקורולה בשנתון דומה - אין כאן וויכוח בכלל.

רכב שעדיין נותן חסכון בהוצאות בדלק בצורה סבירה מאוד.

לאמר לכם את האמת - מעבר לקצת יותר זריזות שהיתה לי בקורולה ושקט נפשי, הרנו מנצחת בכל השאר.

ואם להתייחס ספציפית למגאן שאני קניתי - היא אחרי יישור קו מכאני מלא ואחריות לשלוש שנים מלאות אז בעצם הדבר היחידי שהלך לי כאן לאיבוד זה קצת זריזות בזינוק (בזינוק בלבד)

אני יכול לחיות עם זה :-D

תיקחו בחשבון שהמצברים בפריוס הם בעלי אורך חיים צפוי לסביבות ה10 שנים ואחרי זה צריך להחליף אותם - זו השקעה מאוד גדולה במידה וזה קורה, כמה אלפים.

אולי זו לא בעיית אמינות אבל זו בהחלט בעיית בלאי.

בקיצור - פותח השרשיר צריך להחליט מה יותר עונה לו על הצרכים בין שני הרכבים האלו - לעשות נסיעת מבחן (לך תדע אולי אחד הרכבים פתאום לא יבוא בחשבון או שפשוט יהיה לו קליק ודווקא יילך עליו) ולסגור עניין.

אבל לצאת בהצהרות של ילד קטן, לדבר בלי לדעת -> זה לא במקום. זה כל כך ישראלי ולצערי, בגלל זה שונאים אותנו.ובצדק!

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...