Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, לפני שנתיים וחצי בערך אכלתי עם חבר שלי ברמת החייל,לאחר כשאני חזרתי לרכב שחנה במקום חניה מסודר ראיתי שהתחת שלי מעוך מאוד,נכנסנו בי בקיצור,למזלי ראיתי על השמשה פתק,איזה מס' רכב נכנס בי ושל איזו חברה היה הרכב,זאת הייתה משאית של חברת פזמוביל ומי שהשאיר לי את הפתק הוא היה נהג מונית נחמד שהיה בדיוק מול הרכב שלי באותו הרגע והשאיר לי כמובן את המס' טלפון שלו.

צלצלתי לנהג הלכנו יומיים אחרי זה לעשות תצהיר אצל עו"ד.

על הכל.

תיקנתי את הרכב ומהרגע שאני הבנתי שזאת חברת פזמוביל שנכנסו בי ברכב צלצלתי אליהם אין ספור פעמים וקיבלתי ניתוקים בפרצוף ויחס שלא נראה כמותו לשום בן אדם,שמו עליי פס,שלחתי להם את החשבוניות תיקון שלחתי להם העתק של תצהיר עו"ד לא היה עם מי לדבר לא חזרו אליי ולא רצו להקשיב לי וסך הכל רציתי לקבל את מה שמגיע לי,כספי תיקון הרכב,שמאי, וכו' וכו'.

תבעתי אותם בבית משפט לתביעות קטנות,סך תיקון הרכב כולל דו"ח שמאי וירידת ערך היו 7456 ש"ח

במשך שנתיים חברת פזמוביל התעלמה ממני עד שזה הגיע לתביעה.

תבעתי אותם על סך 12 אלף ש"ח.

היום צלצלו אליי מביטוח כלל שהם חברת הביטוח שלהם והחברת ביטוח רוצה לתת לי בדיוק את סכום התיקון +הוצאות שמאי ועוד כמה חמוצים מסביב כמו פתיחת תיק בולים וכו'.

מצטער על רמת הכתיבה אני בכוונה מקצר ולא מתנסח יותר מדי.

אני בזמנו לקחתי 3 ימי חופש מהצבא על מנת להגיע לרמת החייל לחפש עדויות שנכנסו בי,דיברתי עם האנשים שעובדים ב"ילו" עם חברות האבטחה בבניינים שאולי יוצאיו לי את הוידאו מאותו הלילה כי מצלמות אכן היו מכוונות לשם ולא הצלחתי להוציא את זה.

נסיעה בשביל לתקן את הרכב,הוצאות תחבורה ציבורית וכו'.

חברת ביטוח כלל אומרים לי שזה מה שהם יכולים להביא לי ולא מגיע לי שקל יותר,אמרתי להם שעברו שנתיים זה גם ריביות וכמובן עגמת נפש כי באמת עברתי המון חרא עד שהגשתי את התביעה הזאת.

חברת כלל אומרים לי שאין סיכוי שהשופט יאשר לי עגמת נפש בסיפור כזה ובמצב כזה מתקבלות רק הוצאות נזק,עגמת נפש לא מקבלים ואני גם אשלם הוצאות משפט בסופו של דבר.

האם מה שחברת הביטוח כלל שמן הסתם יש להם אינטרס לשלם כי כמה שפחות כי חברת פזמוביל גלגלה את זה עליהם צודקים?

או שהם מנסים לסבן אותי והאמת היא שאני יכול להוציא את כל ה12 אלף האלה,לדעתי מגיע לי אפילו 20 בגלל כל מה שעברתי,ימים שלמים של שיחות טלפון על מנת לאתר את הנהג שפגע בי,ניתוקים חוזרים מצד סדרן הרכב של פזמוביל תוך כדי שהוא מקלל אותי,אומר לי אם אני אצלצל עוד פעם אחת הוא ידאג לזיין אותי(מצטער על הביטוי) ועוד כל מיני דברים כאלה ואחרים.

מה אתם אומרים שעליי לעשות?

פורסם

אתה בשלב סחר סוסים.

ראשית אתה זכאי לריבית והצמדה על כל ההוצאות עליהן אין מחלוקת.

בית משפט לתביעות קטנות לא נוהג לפסוק "עוגמת נפש", ובודאי שלא תזכה בסכומים בהם אתה נוקב. אתה חי בסרט אם אתה חושב שתקבל אלפי שקלים.

מצד שני גם חברת הביטוח לא רוצה להגיע לדיון בו היא תפסיד ללא ספק. הם שולחים נציג לדיון, וגם זו הוצאה.

בקש מחברת הביטוח הצעה בכתב שתכסה את כל הוצאותיך (כולל ריבית, הצמדה, אגרת בית משפט, הוצאות תחבורה ציבורית אם יש לך קבלות) ובכך תבטיח שסכום זה לא יהיה במחלוקת. אם יציעו לך פיצוי נוסף של כמה מאות שקלים כדי "לסגור עניין"- קח ולך שמח וטוב לב.

תאר לך מה היה מצבך אילו הנהג הפוגע לא היה משאיר את פרטיו.

פורסם

איך הגעת מ 7456 ש"ח ל 12 אלף ש"ח תוכל לפרט לנו?

ומכיוון שהיית חייל לא מגיע לך שכר עבודה על הימים שבזבזת

ועוגמת נפש ייפסקו לך בסכום גג של 500-1000 ש"ח אם בכלל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הייתי חייל שעושה שבוע שבוע ואכן עבדתי בעבידה מסודרת עם אישור עבודה וכו, מכיוון שהצבא מן הסתם אמר לי שיש לי את השבוע השני על מנת לעשות את הסידורים שלי לא עשיתי אותם על זמן הצבא, לא מגיע לי כסף על בזבוז 3 ימי עבודה?

במצטבר זה 900 שקל.

בנוגע לריבית, הם אומרים לי שהריבית היא 26 שקל מיום פתיחת התיק, פתחתי את

התיק בפברואר השנה.

שמע ברור שמצבי היה לא טוב אם לא היו לי פרטים אבל בוא נתייחס לתכלס, חברת פזמוביל סיננה אותי, קיללו אותי, עשו ממני צחוק.

בכל מקרה זה לא העניין, מה שאתה אומר זה בעצם לקבל את מה שהם נותנים לי וזהו?

אני עדיין רוצה

להתייעץ עם עורך הדין שלי אבל עדיין מה יהיה נכון לעשות?

פורסם

להתייעץ עם עורך הדין שלי אבל עדיין מה יהיה נכון לעשות?

לדעתי, הגש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. הכנס את כל ההוצאות שהיו לך בעקבות במקרה, כולל ירידת ערך, מוניות ונייר טישו לניגוב הדמעות. נסה לנפח את החשבון כמה שיותר במסגרת ההיגיון הסביר. הוסף סכום שיספק את יצר לימוד הלקח שאתה רוצה שילמדו מבלי להגזים ותמתין. לפני מועד הדיון יש הליך משפטי של בוררות. יתקשרו אליך מבית המשפט ויציעו לך את ההליך הזה. תסכים. סביר מאוד להניח שגם הנתבע יסכים. תמיד טוב לסגור דברים מחוץ לכתלי בית המשפט במיוחד כשהם מודעים לזה שהצדק איתך. מהלך הבוררות אינו מחייב במידה ואין הסכמה ומהלכו אינו מובא בפני השופט. בידה ויש הסכמה, הבוררות מקבלת תוקף חוקי. עכשיו אתה מתחיל מנקודת התחלה טובה יותר. המינימום זה מה שהם הציעו לך והמקסימום זה מה שדרשת בתביעה. איפה שהוא באמצע, תפגשו. הכל תלוי ביכולת המו"מ שלך. אם תחליט שאתם לא מגיעים לעמק השווה, תמיד יש לך את האופציה להמשיך עם התביעה. אממה, עליה וקוץ בה, אם אתה כותב בתביעה סכום פיצוי על עוגמת נפש שהשופט לא יאשר, אתה עלול להפסיד את התביעה כולה, למיטב זיכרוני, (ויתקנו אותי יודעי דבר), השופט בתביעות קטנות יכול, או לקבל או לא לקבל, את התביעה. הוא לא יכול להגיד שאתה צודק אבל הסכום שדרשת עבור עוגמת הנפש גבוה מידי והוא מקזז חלק ממנו. אם הסכום שדרשת מוגזם לדעתו הוא יפסוק נגדך ואתה עלול להפסיד את התביעה הבטוחה.

ארז רונן

פורסם

אני לפחות לא כתבתי לך לוותר על התביעה ולקבל בהכנעה את מה שהם אמרו.

ואם אתה יכול להוכיח כי הפסדת ימי עבודה אז מגיע לך.

וריבית והצמדה מגיע לך מיום שהוצאת את ההוצאות ולא מיום שהגשת את התביעה.

בבית משפט לתביעות קטנות לא מפנים לגישור ( מה שארז קרא לו בוררות ) בד"כ.

ובית המשפט רשאי להפחית מעוגמת הנפש למשל ולקבל את שאר התביעה

אין כאן עיניין של הכל או לא כלום.

האם הוגש כתב הגנה? האם יש הערכת שמאי שלהם שצורפה לכתב ההגנה?

למתי קבוע הדיון?

וכפי שכתבי ולא הגבת איך מהסכום של 7456 הגעת ל 12000 ש"ח.

שופטים אוהבים לפסוק את שמגיע וקצת יותר אבל לא אוהבים תובעים שתביעתם הוגזמה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אין לי בעיקרון דרך להוכיח שהפסדתי ימי עבודה, עבר קצת זמן מאז ..

אני יכול להוכיח שעשיתי שבוע שבוע בצבא.

אתה בטוח שריבית והצמדה מגיע לי מהיום שהוצאתי את ההוצאות, כי במחלקה המשפטית של הביטוח אמרו לי שמגיע לי את כל זה מהיום שהגשתי את התביעה.

לא הוגש כתב הגנה,וכמובן לא הוגש דו"ח שמאי שלהם.

הדיון אמור להתקיים בעוד חודש מהיום.

למען האמת לא חשבתי שהגזמתי במה שביקשתי,האם לאחר שאני אגיע למשפט אני יכול לטעון שאני דורש 10 אלף שקל? וזה בדיוק מה שמגיע לי לדעתי.

מהי בעצם הריבית וההצמדה שאני אמור לקבל על שנתיים של המתנה מיום ביצוע התשלום?(אני לא יודע מהו האחוז המדוייק).

אמרו לי בחברת הביטוח שהם יעשו מנהג שהם לא עושים לרוב והוא לפצות אותי על התשלום ששלימתי לעד הראיה על מנת שיבוא איתי לעו"ד בשעות הצהריים על מנת למלא תצהיר.שילמתי לו כ300 שקל וזה הדבר היחידי שהם מוכנים לשלם לי מעבר להוצאות ששילמתי וכמובן עוד 20 ומשהו שקלים על ריבית והצמדה מה שנראה לי מופרח.

פורסם

תבדוק בבית המשפט אם יש אישור מסירה של כתב התביעה לנתבע.

וכן אם הגיע כתב הגנה.

לא הגיע כתב הגנה השופט רשאי לתת פסק דין רק על סמך כתב התביעה שלך. עליך כמובן להתייצב לדיון, והוא יכול להתיר להם להתגונן ביום הדיון, אתה כמובן תביע התנגדות לכך.

אתה תראה שעשית שבוע שבוע ותראה מה שווים של 3 הימים שהפסדת ( אם באמת השקעת 3 ימים ) על ידי תלושי משכורת מאותו מקום שעבדת בו בתקופה ההיא.

הסכום של 7456 מלפני שנתיים וחצי חישבתי לפי 30.6.2009 ועד היום מגיע ל 8346 , אכן משהו כמו 20 ש"ח :-D .

מכאן אתה למד איך ניתן לסמוך על דבריהם.

עדיין לא פירטת איך מ 7456 הגעת לסכום של 12000 או 10000 ש"ח.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בבית משפט לתביעות קטנות לא מפנים לגישור ( מה שארז קרא לו בוררות ) בד"כ.

ובית המשפט רשאי להפחית מעוגמת הנפש למשל ולקבל את שאר התביעה

אין כאן עיניין של הכל או לא כלום.

אחד שלי אחד של ישה:

שלי: (בוררות וגישור

בוררות – הצדדים רשאים להסמיך את בית המשפט לדון בתביעה כבורר. במקרה כזה הדיון יהא קצר ביותר.

גישור – הצדדים רשאים לנסות ולפתור את הסכסוך שביניהם בדרך של גישור, אם מבקשים הם לפתרו בדרך מהירה באמצעות מגשר שליד בית המשפט. ניתן לפנות למגשר באמצעות מזכירות בית המשפט לתביעות קטנות.)

http://elyon1.court.gov.il/heb/info/choveret/hesb_ktanot.htm

הוספה שלי, מניסיון אישי, מזכירות בית המשפט בשני מקרים שתבעתי חברות שונות, פנו אלי בהצעת גישור.

של ישה: (יותר פשוט להביא את הקישור מאשר להתחיל לצטט...)

http://www.tviaktana.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=289429

ארז רונן

פורסם

איך הגעתי לסכום של 12 אלף שקל,האמת לא חשבתי יותר מדי פשוט זה הסכום שציינתי כי חשבתי שלאחר כל הטרטורים שלי אכן מגיע לי כל הסכום כולל פיצויים.

מכיוון שלסכום שציינתי צריך להוסיף 900 שקל שכרגע אין לי דרך להראות את הכסף הזה מכיוון שעבדתי בעסק שהרווחתי בו בסביבות ה150 ל5 שעות וקיבלתי טיפים נכבדים מאוד,לרוב גם הייתי עושה מעל 300 שקל במקום הזה במשמרת מכיוון שהלקוחות היו מאוד נדיבים עם הטיפים ככה שיש לי דרך רק להוכיח ככל הנראה רק על סכום של 450 שקל,גם כן הוצאות על תחבורה ציבורית, בן אדם שנוסע ברכב ביום יום ורגיל להגיע מהר ממקום למקום מן הסתם ישלם מוניות בטח כשהוא יודע שזה רק לכמה ימים,פה גם יש עוד תוספת של 300 שקל כמובן שלא שמרתי קבלות(או ביקשתי בכלל מהנהגי המוניות) וכמובן שבחלק מהזמן נסעתי בתחבורה ציבורית כשהמרחקים היו יותר ארוכים ומחיר של 100 ומשהו שקל לכיוון לא היה שווה בעיני.

בסופו של דבר אחרי הריבית וההצמדה ככל הנראה הסכום שאני תבעתי הוא 2500 שקל על עגמת נפש.

חשבתי שזה סכום הוגן לדעתי,כנראה שלאור מה שאתם רושמים פה טעיתי ובמקרים כאלה בטח מגיע עד 1000 שקל עגמת הנפש.

בכל אופן מחר אני אבדוק מה הוא כתב ההגנה שלהם ואני אחזור לפה עם יותר תשובות.

פורסם

לדעתי אתה קצת עף על עצמך.

בשביל דרוש כאלה סכומים אתה צריך להראות תלוש משכורת, לבוא ולהגיד בבית משפט שקבלתי בעבר X כסף שחור מטיפים זה משול להכנס לתחנת משטרה עם הסכין מלאה בדם ביד ולהגיד "אני הרוצח".

אם אתה מחליט ללכת עם העניין לבית משפט אתה צריך להבין שיכול להיות שתפגוש שופט שלא יראה בעין יפה אתה המשחקים שלך אחרי שחברת הביטוח כבר הסכימה לשלם לך את הכסף ולכן יפסוק לרעתך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

קבל מהם את ההצעה בכתב, ואם היא אכן כמו שכתבת- קח אותה והמשך בחייך.

לפי גבריך- אתה לא יכול להוכיח אובדן ימי עבודה, אתה לא יכול להוכיח את העלות האמיתית של ימי העבודה שלך, ואתה לא יכול להוכיח איומים בטלפון. כל מה שאתה אומר כאן זה בגדר "נפנופי ידיים". זה שנראה לך שהסבל שלך שווה כמה אלפי שקלים לא קביל בבית משפט, ושופטים לא אוהבים אנשים שמנפחים את הסבל של עצמם בשביל לעשות רווח או בשביל להתנקם.

עם מה שיש לך ביד היום, סביר מאוד להניח שאתה לא תקבל מבית המשפט יותר ממה שחברת הביטוח מציעה לך עכשיו מינוס הזמן והטרחה. בהתחשב בעובדה שללא נהג המונית ההוא לא היית מקבל אפילו אגורה, לקבל תשלום על התיקון, עלות העדה ועוד מסביב (מה שכנראה מביא את סכום ההצעה לסכום קרוב לזה שחישבו פה שכולל בתוכו ריבית והצמדה) נשמע לי כמו עסקה טובה.

אם אתה חושב שזה שתתנצח עם חברת הביטוח בבית משפט יהווה איזושהי נקמה למישהו בפזמוביל- אתה טועה.

אם אתה חושב שאיזשהו שופט ישפוט עבורך סכום פיצוי כמעט כפול רק בגלל שככה תימחרת את הזמן והעצבים שלך- אתה טועה.

אותי לימדו שעדיפה ציפור אחת ביד. שים את זה מאחוריך, חבל על האנרגיות.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

הסכום של 7456 מלפני שנתיים וחצי חישבתי לפי 30.6.2009 ועד היום מגיע ל 8346

לדעתי, תדרוש מהם את הסכום עם ריבית וזהו - לא 12 אלף ש"ח, שאתה לא יכול להסביר אפילו כאן, איך הגעת אליו.

אני לא רואה סיבה שחברת הביטוח לא תסכים לשלם לך אותו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אתה יכול לבקש מבית המשפט את כל ההוצאות המוכחות וההגיוניות.

לא תמיד ישלמו לך עבור נסיעה במונית, אבל במקרה דנן גם אין לך קבלות כך שלכל היותר אולי תקבל מחיר אוטובוס.

גם את יום העבודה לא בהכרח יתמחרו כיום מלא ועוד בהתחשב בכך שעבדת רק 5 שעות. הטיפים כמובן לא בחשבון.

אני מעריך שההוצאות בפועל בערכן הנומינלי עמדו על כ-8,000 ש"ח (תיקון, שמאי, תיק בימ"ש, שכ"ט עו"ד, נסיעות וכד').

אם אני מצמיד את הכל (גם את עלות פתיחת התיק) ל-01.12.2009, אני מקבל שנכון להיום מדובר על 8,415 ש"ח.

אם תוסיף לסכום הנ"ל ריבית כמקובל, תגיע קרוב ל-9,000 ש"ח.

כפי שישה אמר כבר קודם, במקרה הנוכחי, סביר שבימ"ש יתן לכל היותר 500-1,000 ש"ח עבור עוגמת נפש. במקרה הנוכחי נראה לי שיתנו כ-500 ש"ח, כך שבעצם סכום התביעה כולל ריבית והצמדה צריך לעמוד על כ-9,500 ש"ח.

בתביעות כגון אלה, בימ"ש מקבל יותר באהדה, סכומים שמעידים על כך שהתובע לא חיפש להתעשר על חשבון התביעה אלא לקבל את הוצאותיו + פיצוי קטן.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בכל מקרה אין מה לפחד מלהגיע למשפט, הסיכוי שיפסקו נגדך הוצאות הוא קלוש מאוד מאוד.

במקרה הגרוע תקבל את הסכום שהוצאת (לפי קבלות) וזהו.

במקרה הטוב תקבל גם את הריבית+הצמדה+אגרת פתיחת תיק+כמה מאות שקלים עגמת נפש.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...