Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה על התגובות המלומדות!:-D

מהתגובות של חברי הפורום לנושא המדובר, ניתן להסיק שהגורם המהותי ביותר המונע את נוכחותה של משטרת תנועה חזקה, סמכותית ומקצועית בארץ הקודש הוא התרבות הים תיכונית בה אנו חיים.

לצערי למדינת ישראל אין היכולת להעתיק מקומה לאזור הים הצפוני, אך אני בכל זאת מאמין שבעזרת חינוך נכון ניתן להפיק ארגון מקצועי הרבה יותר ממה שקיים בפועל, הרי בצבא זה עובד, אז למה לא במשטרה?

נ.ב.- הייתי רוצה שיהיה לי טייזר חשמלי ברכב, כזה שיורה אלקטרודות למרחק של מספר מטרים, נשמע לי מאוד שימושי !

אם אתה סבור שהגעת אל המסקנה הנכונה בעזרת החברים הנכבדים כאן, כדאי שתחשוב על אלטרנטיבה מעט שונה בעזרתה תוכל לתהות על פשר אותם "הבדלים' בין שוטר ישראלי לרעהו האמריקאי. ותנוח דעתך, אין לי מושג לסיבתו של ההבדל המנטלי, אולי בגלל שזה פשוט אינו קיים, לפחות לא באופן אליו אתה מכוון. שוטר אמריקאי אינו חבר בית הלורדים והוא יודע להגיב בפראות חסרת פרופורציה, להרביץ ולרסק עצמות בדיוק כמו חברו הישראלי, למרות הים השונה לצידו כל אחד מהם חי. לא זה ולא זה עשויים מקרח וכמו כל אדם כשמעצבנים אותו, אז הוא מתעצבן. ושוטרים אמריקאיים מוגבלים באופן בו הם יכולים להפעיל סמכות, לא פחות מאשר הישראלים. ולא צריך כל פעם להסתכל בקנאה על האופן בו החברה האמריקאית "מסתדרת" עם מפירי החוק שבקירבה, אין שם שום סיבה מיוחדת לגאווה, אפילו לא בהשוואה אלינו.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לאתה תראה פה איך שוטרים

מתייחסים לאזרח "שלא נראה להם" - והאמן לי שאחרי זה, אתה תרצה לחבק את השוטרים בטורקיה!

עדיף להתמודד עם שוטרים בארץ שיש להם מכסת דו"חות למשמרת, מאשר עם שוטרים במדינות עולם שלישי כאלה ואחרות, שרק מחפשים איך להוציא ממך בקשיש.

היתרון של שוטרי משטרת ישראל, שאסור להם לגבות תשלום במקום (ובודקים אותם), אחרת היינו מסכנים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אם אתה סבור שהגעת אל המסקנה הנכונה בעזרת החברים הנכבדים כאן, כדאי שתחשוב על אלטרנטיבה מעט שונה בעזרתה תוכל לתהות על פשר אותם "הבדלים' בין שוטר ישראלי לרעהו האמריקאי. ותנוח דעתך, אין לי מושג לסיבתו של ההבדל המנטלי, אולי בגלל שזה פשוט אינו קיים, לפחות לא באופן אליו אתה מכוון. שוטר אמריקאי אינו חבר בית הלורדים והוא יודע להגיב בפראות חסרת פרופורציה, להרביץ ולרסק עצמות בדיוק כמו חברו הישראלי, למרות הים השונה לצידו כל אחד מהם חי. לא זה ולא זה עשויים מקרח וכמו כל אדם כשמעצבנים אותו, אז הוא מתעצבן. ושוטרים אמריקאיים מוגבלים באופן בו הם יכולים להפעיל סמכות, לא פחות מאשר הישראלים. ולא צריך כל פעם להסתכל בקנאה על האופן בו החברה האמריקאית "מסתדרת" עם מפירי החוק שבקירבה, אין שם שום סיבה מיוחדת לגאווה, אפילו לא בהשוואה אלינו.

עם כל הכבוד, אמריקה קיימת עוד הרבה לפני שהרצל חשב על להקים את מדינת היהודים. מיכוון שבחו"ל שוטרים נהרגים הרבה יותר בעת מילוי תפקידם הם לא נותנים לאף אחד לשחק בהם או איך שאומרים באנגלית "To fuck around". שוטר בארה"ב יודע שכל יום שהוא יוצא מהבית ייתכן שהוא גם לא יחזור. אצלנו למרבה המזל זה עדיין לא הגיע למימדים כאלה. עובדה, כאשר שוטר עוצר נהג בארה"ב הנהג נשאר ברכב עם הידיים שלו על ההגה. השוטר ניגש אליו כאשר יד אחת כבר מונחת על האקדח לכל מקרה שייבוא. הנהג בטוח שלא מעיז לצאת מחוץ לרכב בכדי להתווכח עם השוטר. ומה קורה בישראל? הישראלי החמוד יוצא מהאוטו, מבקש תעודת שוטר, מתחיל להתווכח עם היה לשוטר כובע או לא ואלוהים יודע מה עוד. לא מציע כלל וכלל לישראלי ליישם את "הישראליות" שלו בארה"ב. רועי, אל תחייה באשליות. לשוטר האמריקאי יש יותר סמכות מהישראלי וגם למרבה הצער הוא ניצב יותר בסיכון חיים מאשר חברו הישראלי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

1. לשאלה אם אמריקה עתיקה יותר מאיתנו, אין נגיעה לענין.

2. לא כל שוטר אמריקאי ניגש עם היד על קת האקדח, גם לא כל נהג שנעצר הוא עם שתי ידיים על ההגה. בדיוק כמו שלא כל ישראלי שנעצר ע"י שוטר מתחיל לשאול איפה התעודה ולמה אתה לא עם כובע על הראש. ובכל מקרה האופן בו שוטר ניגש לאוטו, אינו קשור לסמכויות המוקנות לו.

3. המשפט האמריקאי מחמיר מאוד עם חריגות מסמכות של שוטרים, להערכתי יותר מאשר זה שלנו ולכן אם ניתן להצביע על הבדל, הוא נוגע יותר לשאלה האם ליחס הזה השפעה על החרות היחסית שמרשה לעצמו השוטר במגעו עם האזרח, אם לאו. בכל מקרה למיטב ידיעתי, שאינה שלמה, אין לשוטר אמריקאי באופן כללי יותר סמכות בדין מאשר לזה הישראלי.

4. ושוב אני חוזר, אין לנו סיבה להתקנא בחברה האמריקאית, כמעט משום בחינה, גם לא בענין השלטת חוק וסדר.

פורסם
עדיף להתמודד עם שוטרים בארץ שיש להם מכסת דו"חות למשמרת, מאשר עם שוטרים במדינות עולם שלישי כאלה ואחרות, שרק מחפשים איך להוציא ממך בקשיש.

היתרון של שוטרי משטרת ישראל, שאסור להם לגבות תשלום במקום (ובודקים אותם), אחרת היינו מסכנים.

ואתה חושב שאיפה שלוקחים כן מותר להם? אסור אבל לא בודקים אותם.

תהיה בטוח שאם בארץ לא היו מפקחים הם הראשונים לקחת. מעבר לזה השוטר הישראלי כלכך רע שהוא יעיף לוותר על השוחד ולדפוק אותך עם תלונה על ניסיון לשוחד. העיקר להכניס לך כמה שיותר

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
5700? לא יודע מה איתך, אבל משוטרת שנמצאת במערכת, שכר התחלתי סביבות 7000 ש"ח.

הרבה אנשים היו שמחים לכזה שכר התחלתי (לפני שעות נוספות ושבתות)

במשטרה אין כזה דבר תוספת שעות נוספות ותוספות אתה מקבל את השכר הבסיסי שלך בלי שום קשר לשעות נוספות או שבתות שאתה עובד. ומה אכפת למשטרה אם אתה עובד כל יום שלדי (12 שעות ביום) סתם כי יש כוננות על זה שיש חג באיראן.

ואף שוטר לא מקבל בהתחלה 7000 ש"ח תנסה יותר לכיוון של 4.5-5 אלף ש"ח.

תיכנס לאתר שוטרים חשופים בניידת ותראה שכל ההבטחות על העלאת שכר של 2000 ש"ח היו רק הבטחות שלא שוות את הנייר שעליהן הן הודפסו כי אף שוטר לא קיבל את התוספת האמורה.

פורסם
ואתה חושב שאיפה שלוקחים כן מותר להם? אסור אבל לא בודקים אותם.

תהיה בטוח שאם בארץ לא היו מפקחים הם הראשונים לקחת. מעבר לזה השוטר הישראלי כלכך רע שהוא יעיף לוותר על השוחד ולדפוק אותך עם תלונה על ניסיון לשוחד. העיקר להכניס לך כמה שיותר

לא הבנתי מה אתה אומר, האם מי שמנסה לשחד שוטר צריך לתת לו את מפתח העיר?

הבנאדם ניסה לשחד שוטר ואתה חושב שהשוטר אשם בזה וצריך לתת לעבריין חיבוקים ונשיקות.

אתה יודע מה, אם כבר על אותה אנלוגיה אז לכל אישה מוכה הגיע שירביצו לה. היא בטח ביקשה את זה. פתטי.

פורסם
לא הבנתי מה אתה אומר, האם מי שמנסה לשחד שוטר צריך לתת לו את מפתח העיר?

הבנאדם ניסה לשחד שוטר ואתה חושב שהשוטר אשם בזה וצריך לתת לעבריין חיבוקים ונשיקות.

אתה יודע מה, אם כבר על אותה אנלוגיה אז לכל אישה מוכה הגיע שירביצו לה. היא בטח ביקשה את זה. פתטי.

1. בארץ בודקים את השוטרים ולכן הם לא לוקחים

2. השוטרים פה כלכך חארות, שיש מצב שרק כדי לדפוק יותר את האזרח בשביל להראות שהם יותר חזקים, הם עוד היו מותרים על השוחד (במידה ולא היו בודקים אותם) רק כדי להאשים את האזרח בניסיון לשוחד.

בקשר לסכום, זה לא אני המצאתי, זה מגיע משוטרת שנמצאת במערכת כבר מספיק שנים. שעות נוספות יש בכל עבודה חוקית

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
1. בארץ בודקים את השוטרים ולכן הם לא לוקחים

2. השוטרים פה כלכך חארות, שיש מצב שרק כדי לדפוק יותר את האזרח בשביל להראות שהם יותר חזקים, הם עוד היו מותרים על השוחד (במידה ולא היו בודקים אותם) רק כדי להאשים את האזרח בניסיון לשוחד.

בקשר לסכום, זה לא אני המצאתי, זה מגיע משוטרת שנמצאת במערכת כבר מספיק שנים. שעות נוספות יש בכל עבודה חוקית

כל כך חארות? ואתה אומר את זה מניסיון והיכרות אישית עם המון שוטרים,נכון...?! אין לי ספק שאתה מושלם, בניגוד לכל השוטרים שהם "חארות"... עוד חכם עם פה מלוכלך. :x

פורסם

לי דווקא לא נראה שזה קשור לשוטרים עצמם, אלא יותר לתרבות המקומית.

יש אנשים שלא מבינים סמכות ולא מכבדים את המשטרה כמו במדינות אחרות.

רק תארו מה היה קורה אם בין לילה כל השוטרים בארץ היו מוחלפים בשוטרים עם מנטליות וסמכויות של שוטר אמריקאי.

תוך יממה היו כמה עשרות הרוגים וכמה פניות לבג"ץ על התעללות.

לדעתי צריך לשפר את מערכת האכיפה ולשנות את סדר העדיפויות שלה, להרים את שכר השוטרים לכפול ממה שהוא כיום (או יותר), ולנסח מחדש את הסלוגן של המשטרה מ"עצור בצד, תיפרד מ750 ש"ח" ל"לשרת ולהגן", כמו בארה"ב.

אבל גם בשביל זה צריך לשנות המון דברים בחברה הישראלית ולעשות סוג של "יישור קו" כדי שהסמכויות של המדינה יהיו ברורות לכולם באותו אופן.

פורסם

חברים מה שאני כל כך אוהב בפורום הזה שכאן קיימת תרבות שיחה...בואו נשמור עליה, גם את הדברים הכי חריפים ניתן לומר בסגנון ושפה נקייה.

הנה דוגמא:

במקום "סתום את הפה" ניתן לומר "לפעמים מוטב להשתמש בעיניים ובאוזניים, את הפה להשאיר להזדמנויות אחרות" :lol:

זמין 8)

פורסם

רק תארו מה היה קורה אם בין לילה כל השוטרים בארץ היו מוחלפים בשוטרים עם מנטליות וסמכויות של שוטר אמריקאי.

לדעתי צריך לשפר את מערכת האכיפה ולשנות את סדר העדיפויות שלה, להרים את שכר השוטרים לכפול ממה שהוא כיום (או יותר), ולנסח מחדש את הסלוגן של המשטרה מ"עצור בצד, תיפרד מ750 ש"ח" ל"לשרת ולהגן", כמו בארה"ב.

אבל גם בשביל זה צריך לשנות המון דברים בחברה הישראלית ולעשות סוג של "יישור קו" כדי שהסמכויות של המדינה יהיו ברורות לכולם באותו אופן.

מר פינקוס, מכיר את המשפטים "חראות יש משני הצדדים"? או "כאשר אתה מפנה אצבע מאשימה כלפי מישהו שים לב ששלוש אצבעות מופנות אלייך"?

כאדם שחיי שנים רבות בגולה אני יכול לומר לך שאנשים בארה"ב מחנכים את הילדים שלהם ששוטר הוא אדם טוב שמציל חיים ומגן על האזרחים באותה מידה כמו שכבאי, רופא או אנשי חילוץ והצלה אחרים מצילים חיים. ומה בישראל? רוב ההורים מלמדים את הילדים שלהם ששוטר הוא מנייאק. עובדה, זה מתחיל מגיל הינקות שאומרים לילד "אם לא תגמור את האוכל אני אקרא לשוטר שיבוא....."

כבר נאמר עלינו שאנחנו עם קשה עורף לפני מעל ל 3,000 שנים. חושב שמשהו השתנה? ממש לא.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

החברה הישראלית בכלל צריכה דחוף שיפוץ כללי,! וזה מתחיל מחינוך!

היום היה לי מקרה שאני הולך לפתוח עליו אשכל,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

• תוכן חדש...