Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים מה שלומכם!

יצא לי לקרוא לא מעט שרשורים בפורום העוסקים במשטרת התנועה, סמכויותיה ותפקודה בפועל.

כמובן שבשרשורים אשר יצא לי לקרוא, היו חברי פורום שהביעו את התסכול שלהם מהעובדה שמשטרת התנועה הישראלית "רכה" יותר מהמקבילה זו בארה"ב.

שאלתי היא למה?

למה באמת למשטרת ישראל אין ניידות תנועה עם מגנים מקדימה, שוטרים שפועלים ע"פ קוד מאוד מדוייק ולא מהססים לעצור ולזרוק מאחורי סורג ובריח עברייני תנועה ישר אחרי המעצר.

האם יש לנו במדינה איזשיהו מחסום משפטי, כלכלי, אתי, מוסרי, שמונע את קיומה של משטרת תנועה חזקה.

כזאת שפגישה איתה גורמת לכל עברייני התנועה לחשוב פעמיים לפני תעלולים על הכביש.

זמין 8)

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם קוד הפעולה היה ברור כפי שציינת בהודעתך.

גם שוטר ברוטאלי דביל וללא השכלה יכול להיות שוטר טוב.

כנראה שקוד הפעולה אינו ברור מה שמביא לידי ביטוי התנהגות מגוחכת כמו זו של השטותרים בישראל.

פורסם

בארצות הברית שוטר יכול להסתכל על רכב לקבוע שהוא נסע במהירות מופרזת והנהג יורשע

אנחנו רוצים את זה בישראל ?

פורסם

ידידי הטוב, בארצות הברית כל ניידת מצויידת במצלמה שמתעדת את כל המשמרת של השוטר. כאשר שוטר עוצר רכב בטענה שהוא עבר על המהירות המותרת יש תיעוד של הרכם מצולם אכן עושה זאת. במידה והנהג רוצה לערער בבית משפט אז זכותו. אבל שלא יתפלא עם הסרט יוכיח אחרת.

עוד דבר שאתה בטח לא יודע, לשוטר אין זכות לעצור אף רכב ללא סיבה. כלומר, שוטר לא יכול לעצור רכב מסויים רק כי בא לו. הוא צריך סיבה. או שהרכב מבצע עבירה או שיש חשש בטוח לביצוע פשע. הדרך היחידה לבדוק מכוניות זה במחסום כאשר הם בודקים רכב רכב או נגיד כל רכב רביעי או חמישי לדוגמה.

מצד שני, כל נהיגה במהירות מעל 100 מייל (160) נחשבת בהרבה מדינות כנהיגה מסוכנת וגוררת מעצר אוטומטי והשלכה לבית כלא מאחורי סורג ובריח עד ההופעה לפני שופט וכמובן גרירת הרכב ממקום ביצוע העברה כאשר הוצאות הגרירה הן על חשבון הנהג.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

האמת שהייתי רוצה שזה יהיה המצב ולו כדי לקרוא שרשור בפורום המשפטי שתוכנו יהיה בסגנון של "תפסו אותי על 120 באיזור של 60 וקיבלתי טייזר לביצים כי הרמתי את הקול על השוטר, אפשר לפנות עם זה למח"ש?"

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

לצערי האטיקה של השוטרים בארץ היא לא האתיקה של השוטרים האמריקאים

ולצערי הטימטום של השוטר הישראלי הממוצע, גבוה בהרבה מזה של מקבילו האמריקאי,

אל תשכח שאנחנו חיים במדינה מזרח תיכונית על כל המשתמע מכך, - כלומר, אם לשוטר יהיה

עודף כוח - משמע, הוא יכול לעשות ככל העולה על רוחו, - ואז אתה תראה פה איך שוטרים

מתייחסים לאזרח "שלא נראה להם" - והאמן לי שאחרי זה, אתה תרצה לחבק את השוטרים בטורקיה!

כי הם יראו לך כאיילות חסודות ליד השוטרים בישראל,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

תודה על התגובות המלומדות!:-D

מהתגובות של חברי הפורום לנושא המדובר, ניתן להסיק שהגורם המהותי ביותר המונע את נוכחותה של משטרת תנועה חזקה, סמכותית ומקצועית בארץ הקודש הוא התרבות הים תיכונית בה אנו חיים.

לצערי למדינת ישראל אין היכולת להעתיק מקומה לאזור הים הצפוני, אך אני בכל זאת מאמין שבעזרת חינוך נכון ניתן להפיק ארגון מקצועי הרבה יותר ממה שקיים בפועל, הרי בצבא זה עובד, אז למה לא במשטרה?

נ.ב.- הייתי רוצה שיהיה לי טייזר חשמלי ברכב, כזה שיורה אלקטרודות למרחק של מספר מטרים, נשמע לי מאוד שימושי !

זמין 8)

פורסם

לצערי למדינת ישראל אין היכולת להעתיק מקומה לאזור הים הצפוני, אך אני בכל זאת מאמין שבעזרת חינוך נכון ניתן להפיק ארגון מקצועי הרבה יותר ממה שקיים בפועל, הרי בצבא זה עובד, אז למה לא במשטרה?

בצבא זה עובד? לא היו לך הרבה שעות צה"ל אני רואה:-)

ובנימה יותר רצינית, הרבה יותר קל לעבוד כשלא חסר לך כסף. אין מה להשוות בין מה שצה"ל צריך להשקיע כדי לקבל תקציב לבין מה שהמשטרה צריכה להשקיע כדי לקבל תקציב.

פורסם

ובנימה יותר רצינית, הרבה יותר קל לעבוד כשלא חסר לך כסף. אין מה להשוות בין מה שצה"ל צריך להשקיע כדי לקבל תקציב לבין מה שהמשטרה צריכה להשקיע כדי לקבל תקציב.

בצבא הייתי מדריך חי"ר...לכן בהחלט היו ויש לי עדיין (מילואים) הרבה שעות צה"ל- גאה ואוהב את זה !!!

הבאתי את צה"ל כדוגמא כי לא דיברתי על תקציבים...לא בונים ערכים ונורמות התנהגות עם תקציב.

אתה יכול לרכוש רק"מ במאות מיליונים, אבל אם לא יהיו לך חיילים שידעו בדיוק מה לעשות איתו, סביר להניח שתפסיד את המלחמה.

אגב, נכון מאוד לגבי הצבא המיצרי, יש להם טנקים מסוג אבראמס A1 אמריקאי, נראה לך שהם יודעים מה לעשות איתם באותה רמה כמו חיילי צבא ארה"ב? (זאת בנוסף לעובדה שהם פשוט גאונים וקנו טנקים שפועלים על מנוע סילון רגיש לחול...כנראה שהם לא ידעו שיש להם חול במדינה)

במקרה של המשטרה מדובר באותו סיפור.

המטרה היא לא להשקיע מאות מיליונים ולהפוך כל ניידת של משטרת תנועה לבוגאטי ווירון, אלא להשקיע בחינוך, ערכים, נורמות התנהגות וקוד אתי מאוד ברור ומוגדר - בדיוק כמו בצבא :wink:

זמין 8)

פורסם

וזה מסביר את פנקסי הדוחו"ת המתמלאים מדי יום,

והינה עוד ליצן

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

בדיוק, בשביל להשקיע צריך כסף. אני לא חושב שאתה יכול ללמד את השוטר ערכים, להרביץ בו ציונות ולעשות את כל הדברים היפים (בלי ציניות) שאתה מתאר ואחרי זה לשלוח אותו למשימה באוקטביה חבוטה עם 300K על השעון כשבסוף החודש הוא מקבל משכורת של 5700 ש"ח ונקרע מבפנים כשהוא עומד מול מפגיני המחאה החברתית. זה פשוט לא יעבוד.

הכל מתחיל ונגמר בכסף. אפילו אותה השקעה בחינוך וערכים.

והינה עוד ליצן

אני מקווה שכשאמרת ליצן דיברת על נהג המשאית. היה שרשור על הסרטון הזה דרך אגב.

פורסם
בדיוק, בשביל להשקיע צריך כסף. אני לא חושב שאתה יכול ללמד את השוטר ערכים, להרביץ בו ציונות ולעשות את כל הדברים היפים (בלי ציניות) שאתה מתאר ואחרי זה לשלוח אותו למשימה באוקטביה חבוטה עם 300K על השעון כשבסוף החודש הוא מקבל משכורת של 5000 ש"ח ונקרע מבפנים כשהוא עומד מול מפגיני המחאה החברתית. זה פשוט לא יעבוד.

הכל מתחיל ונגמר בכסף. אפילו אותה השקעה בחינוך וערכים.

מסכים. :wink:

אולם לא צריך תקציבי ענק, אבל בהחלט צריך תקציב הגיוני במטרה להוציא את כל הדברים הללו לפועל.

אני גם בטוח שבמשטרה עצמה יש הרבה תוכניות אופטימיזציה, שהם רוצים מאוד ליישם, כנראה המדינה משתמשת במשטרה כפרה חולבת של תקציב המדינה ללא כל תמורה- חבל ועצוב.

אני באמת מאמין ששוטר יכול להיות מקצוע עם הרבה יותר כבוד ובטחון כלכלי מאשר היום, 5,000 לחודש זה באמת בושה, אי אפשר לחיות על משכורת כזאת...:|

זמין 8)

פורסם

5700? לא יודע מה איתך, אבל משוטרת שנמצאת במערכת, שכר התחלתי סביבות 7000 ש"ח.

הרבה אנשים היו שמחים לכזה שכר התחלתי (לפני שעות נוספות ושבתות)

מפחיד שהדבר הזה אמור לשמור עלינו

http://www.youtube.com/watch?v=HGuQvRgDMWA&sns=fb

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...