Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תרמית בקילומטרז', מה לעשות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני יותר בכיוון של צ'אק נוריס :wink:

אני לא ממליץ לאף אחד לנהוג באלימות, אתה אף פעם לא יודע מה מחכה לך בצד השני. גם אני שאני גיבור גדול ותאמין לי המשפחה שלי נראית כמו פרק של תמונות יפואיות חושב פעמים. תמיד יש מטומטמים שאין להם מה להפסיד.

הבעיה היא שהמערכת המשפטית היא ביזיון, בארה"ב יש את הBBB ואת המדינה שמטפלת בתלונות במהירות, אפשר בקלות להשעות רישיון סחר למישהו. אבל אם תתלונן סתם תשלם כסף.

פניה לתביעות קטנות מסתיימת תוך פחות מחצי שנה

מה הבעיה ?

במקרה הנ"ל לא נראה לי שמדובר על סוחר עם רשיון סחר

פורסם

לא אמתי לבחור להתנהג באלימות זו לא הכוונה שלי.

אני פשוט אומר שיש, אנשים בעולם הזה שאין דרך אחרת.

ורק ככה הם אולי יקבלו איזה "איזון"

פורסם

לפי דעתי כשרוכשים רכב ממגרשים ומסוחרים,צריכים לקחת בחשבון את הסיכון (העצום) הזה של ק"מ מזוייף.

אנשים נוטים להתעלם ולצבוע הכל בוורוד עם כל מיני הטבות מסביב ותשלומים = חבילה טובה.

אני אתן דוגמא:

אצלנו בעבודה היו רכבים מסוג סקודה אוקטביה סטיישנים = רכבים מצויינים.

ברגע שהרכבים עברו 300 אלף, הוחלט להחליף אותם,הם הוצעו למכירה.

לפני כמה זמן,חבר לעבודה ראה את אחד הרכבים במרכז קנייה, הוא ניגש לרכב וישב שם בעל הרכב, הוא ניגש אליו ואמר לו שזה היה רכב שלו (נהג יחיד בעיקר) , הוא ניגש על מנת לומר לו שזה באמת רכב נהדר במצב מצויין היות והוא רוב הזמן נהג עליו ושכיום יש רכבים פחות טובים בליגה אחרת לגמרי (רומסטארים).

בעל הרכב כמובן קיבל בחיוב ,הכניס מפתח לסוויץ ואז.... 100 ומשהו אלף על המד ק"מ.

אגב,הוא לא סיפר לבעל הרכב המרוצה את הק"מ האמיתי שלו.

קיצצו רק 200 אלף ק"מ.

סיפור אמיתי לחלוטין!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
פניה לתביעות קטנות מסתיימת תוך פחות מחצי שנה

מה הבעיה ?

במקרה הנ"ל לא נראה לי שמדובר על סוחר עם רשיון סחר

צודק בהחלט.

מקרה זהה קרה לחבר טוב, תביעה בבית משפט לתביעות קטנות בעכו הניבה 5000 שח שסגרו את הסיפור.

לקח חצי שנה שבמהלכה הוא נסע פעמיים לבית המשפט, פעם להגיש תביעה, ופעם לסגור את הסיפור.

חצי שנה עוברת מהר.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם
התלונה מיותרת כי ידוע מראש מה תיהיה התוצאה , והתוצאה לא תקדם את הנפגע במאומה ואולי אף ההפך.

אין מה לשלוח דרישה לא ריאלית , וביטול עסקה זו דרישה שאינה ריאלית.

אתה טועה. סוחר רכב חייב בגילוי נאות. הסתרת מידע מהותי היא עילה לביטול עסקה וגם עבירה פלילית ולכן תלונה במשטרה "תמריץ" את הסוחר לפצות את המתלונן על מנת לסגור עניין, אלא אם הסוחר הוא עבריין אלים, אשר לא שם על המשטרה ובתי המשפט.

כדאי לשלוח אליו מכתב התראה. אין צורך לחשוף את כל ההוכחות ומספיק לציין כי בידיך הוכחות חותכות לכך שבוצע זיוף של הקילומטרז' וכי בכוונתך להגיש תלונה פלילית וכן לפנות לבית משפט בתביעת פיצויים.

פורסם
אתה טועה. סוחר רכב חייב בגילוי נאות. הסתרת מידע מהותי היא עילה לביטול עסקה וגם עבירה פלילית ולכן תלונה במשטרה "תמריץ" את הסוחר לפצות את המתלונן על מנת לסגור עניין, אלא אם הסוחר הוא עבריין אלים, אשר לא שם על המשטרה ובתי המשפט.

כדאי לשלוח אליו מכתב התראה. אין צורך לחשוף את כל ההוכחות ומספיק לציין כי בידיך הוכחות חותכות לכך שבוצע זיוף של הקילומטרז' וכי בכוונתך להגיש תלונה פלילית וכן לפנות לבית משפט בתביעת פיצויים.

תקרא את הסיפור שוב ותגלה שכשהסוחר קנה את הרכב הוא הוסיף יד . מה שאומר שאין לו רשיון סחר אנחנו "המומחים" הפורום מתייחסים אליו כסוחר פשוט כי אנחנו לא יודעים מי הוא .

הוא אינו סוחר שחייב בגילוי נאות או גילוי כלשהו. גם אם הוא כן חייב בגילוי נאות עדיין המרחק לביטול עסקה הוא רב וגם אם יגיעה לבית משפט והכל יוכח כנכון תיהיה העדפה לסעד פיצוי ולא ביטול כשבמקרה כזה כל מאוד להעריך את הנזק וכל שצריך הוא חוות דעת שמאי.

בעניין הפלילי תיהיה הסוי שהמשטרה תעשה משהו הוא קלוש ביותר , במקרה הטוב התיק יסגר מחוסר עניין לציבור ובמקרה הרע התיק יסגר מחוסר אשמה או העדר ראיות כי אז "הסוחר" יוכל להציג את סיבת הסגירה במשפט כדי לחזק את הטיעון שלו שהוא לא אשם.

בכל אופן זה לא כל כך שחור לבן שדווקא "הסוחר" הוריד ק"מ מכיוון שעוברים חודשים ארוכים מאז רישום הק"מ בטסט עד המכירה ואולי דווקא זה שהרכב היה אצלו הוריד ק"מ .

פורסם

תביעות קטנות זה עד 20,000 שקל ככה שאם אתה רוצה פיצוי מהיר על החלק היחסי שאתה חושב שמגיע לך, זאת אופציה טובה. אם אתה רוצה לבטל את העיסקה ולקבל את הכסף בחזרה בית משפט יעמוד לצדך בגלל מצג שווא. העניין שזה הליך שלוקח יותר זמן והשאלה אם אתה מרוצה מהרכב וכל הסיפור הוא כמה עשרות אלפי קילומטרים הבדל. משטרה בהחלט תתיחס לתלונה אבל זה לא שיזרקו אותו לכלא באותו רגע.

תציע לבחור שיפצה אותך או שאתה מגיש תלונה במשטרה ותביעה בבית משפט לביטול העסקה ופיצויים על הנזק, הזמן ועוגמת הנפש שנגרמו לך. תהיה החלטי ולא לפחד ולא להיכנס לאלימות מצד אחד או פחד מצד שני. זה עסק שלו ולא עקיצה חד פעמית ולא שווה לו להתעסק עם זה. יראה שאתה רציני והחלטי יפצה אותך , יראה שאתה עלה נידף ברוח ינפנף אותך.

מכיר מקרוב מישהי שסוחר עבד עליה בערך באותו סיפור של הורדת קילומטרז' ויד. שנה רדפה אחריו עם עורכי דין וכו' ולא ספר אותה עד שהציעה לו שיקנה ממנה את הרכב בחזרה. הוריד לה 20 אחוז ולקח את הרכב. תלמד להבא - לא קונים ממגרשים אלא רק מחברות ציי רכב או טרייד. בהצלחה

פורסם
היי, שלום לכולם.

לפני כפחות משנה חברתי נפלה קורבן לתרמית של סוחר רכבים מנתניה וזהו הסיפור בקצרה:

סוחר הרכבים מכר את הרכב כשברשיון הוא יד 02 כשהוא מיופה כוח._(והיד 02 הינה חברה פרטית), עם קילומטרז' של 145000.

לאחר כשמונה חודשים, כשהגיע הטסט וכשהרשיון נשלח לביתה של חברתי, לתדהמתה היא רואה שהרכב שכרגע הוא על שמה הוא יד 04 עם קילומטרז' שכתוב ברשיון של [כשהקילומטראז' שמופיע ברישיןו הוא] 185000 ק"מ._ז"א שלרכב הורד ק"מ [הורד קילומטראז']'] .

לאחר בירור קצר גילינו שהסוחר קנה את הרכב מהחברה הפרטית והפך להיות יד 03, ולאחר כיומיים מכר אותו לחברתי. במהלך היומיים האלה הוא הוריד את הקילומטרז' והציג את הרכב כיד 02, כמו שכתוב ברשיון שהוא קיבל כשקנה את הרכב מהחברה.

אציין שברשיון שהוא קיבל עדיין לא כתבו את הקילומטרז' של הרכב, מכיוון שזהו בדיוק מספר חודשים לפני שהתחילו לכתוב.

בנוסף, בבירור עם החברה, אומת הקילומטרז' שבה [שבו]הם מכרו את הרכב לסוחר, והוא תואם את הקילומטרז' שהיה כתוב בטסט שאותו הם העבירו אחרונים [הטסט האחרון אותו הם העבירו] (כמובן שרשיון רכב עם הקילומטרז' המעודכן נשלח גם לסוחר, אך הוא לא היה מודע שהק"מ רשום לאחר שכבר הוריד [שהקילומטראז' יהיה רשום ברישיון לאחר שהוא טיפל ברכב])

הוגשה תלונה במשטרה כנגד בעל הרכב היד 03 והסוחר מיופה הכוח שלו.

כרגע שאלתי היא כזאת: הרכב לפני טסט, וכידוע הם רושמים את הקילומטרז',_ מה אני אמור לעשות? שאיני רוצה שירשמו את הק"מ הנוכחי, 145000, כי הוא לא נכון ולא אמיתי.

תודה מראש ..

שלושת המשפטים המוכחלים לא עושים שכל בכלל, לכן קשה לדעת אם אכן מדובר בסוחר או לא.

במקרה שאכן סוחר ,טוב שהוגשה תלונה למשטרה. בוא נקווה שהתלונה תתגבש לידי כתב אישום.

יש להעריך את הנזק שנגרם ולתבוע אותו .

ביטול ההסכם אפשרי , אם הקונה יוכיח כי לא היה רוכש את הרכב אם היה יודע כי מדובר ביד X ולא ביד Y ואם הקילומטרג' הוא T ולא Z

בית משפט לתביעות קטנות מטפל בתביעות של עד 31900 ש"ח ולא 20000 ש"ח.

בתוקף סמכותי לפי סעיף 2(ג) לצו בתי המשפט (שינוי סכום התביעה בתביעות קטנות), התשס"ח-2008, אני מודיע כי עקב שינוי המדד שפורסם בחודש דצמבר 2010 לעומת המדד שפורסם בחודש דצמבר 2009, סמכות בית המשפט לתביעות קטנות תוגדל החל ביום כ"ה בטבת התשע"א (1 בינואר 2011) ל- 31,900 שקלים חדשים .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

גם אם הוא סוחר או לא ..מה שבטוח מזה הוא מתפרנס מלרמות אנשים תמימים

אז אפשר לא לקרוא לו סוחר רכבים אבל מה שבטוח שהוא עדיין ממשיך לעשות את זה וכנראה ימשיך..

• תוכן חדש...