Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מספיק להיכנס לפורום "רכבי אספנות" , ולראות כמה חברים ואורחים מדפדפים בו , בו זמנית, כדי להגיע למסקנה הבלתי נמנעת : ישנה התעניינות עצומה בתחום - שגוברת בשנים האחרונות והופכת לטרנד רבתי , אפילו בקרב צעירים חובבי מכוניות שלא חוו את מכוניות העבר , אבל רוצים גם .

עד לפני כ- 10 שנים היה קיים רק מועדון ה- 5 , שכשמו כן הוא : מכוניותאספנות קלאסיות בעלי לוחית רישוי של חמש ספרות שאגדו יחד קבוצה נפלאה של אנשים שהקימו מועדון לתפארת , שעיקר אהבתם היא מכוניות קלאסיות, שיפוצם ואחזקתם למרות גילם המופלג (אתגר ממדרגה ראשונה) . וככל שעתיק הרי זה משובח , נחשב , ומיוחד .

במהלך העשור הקודם קמה קבוצה גדלה והולכת של אנשים שזכרו בגעגועים מכוניות שנעו בכבישי הארץ במהלך שלשת העשורים שקדמו לעשור המדור . קחו לדוגמא את האלפא סוד , שהלכו ונכחדו עם הזמן , כאלו שנהגו בהם בצעירותם , או שהיו להוריהם - ובעיקר זיכרונות נעימיםמהן .

קבוצה זו נבדלת בתחביבה מקבוצת מועדון ה-5 , -באשר למודרניות המכוניות המבוקשות על ידה , אם כי בהחלט יכול חבר להשתייך לשתי האסכולות , ולהחזיק מגוון מכוניות - אלה שלא מדובר על חבר , אלה על אופי מועדון מתוך השלם . השאלה היא מהוא רכב אספנות ? או מה נחשב כרכב אספנות. המצב כיום הוא שהמדינה הגדירה לנו באופן לקוני ויבש מה נחשב חוקית להגדרה כרכב אספנות , וכולנו מתיישרים לפי הגדרה זו , והגדרה שרירותית זו לא יכולה לענות על הצרכים והרצונות של חברים להתבדלות , כדי להשתייך ולהתגאות בנישה שלהם .

היגיע הזמן לשבת ברצינות , לגבש מחשבות ולקבוע עקרונות ברורים לכל מה שנקרא " רכבי אספנות " , כלומר: מה נחשב לרכב עתיק , ומהו רכב קלאסי , ואולי להוסיף " סמי קלאסי " או סמי מודרני , או אולי מכוניות שנות ה- 60 , 70 , 80 .

מה נחשבת כמכונית קטנטנה או מיני : על פי משקלה , אורכה , או נפח המנוע שלה . ואיך אפשר לשייך מכוניות שעדיין לא היגיעו ל- 30 שנה , אך נחשבות לנחשקות ונדירות מה , על ידי כולם ? ומה עם נישת רכבי הספורט ומוגדשי וטורבו מזמנים עברו ? ואולי לבדל את אלו מאלו ע"י לוחית רישוי בצבעים שונים - או כיתוב נוסף או שונה , או אולי לסמן אותן בכוכבים עפ"י השיוך - או השד יודע מה . לא התכוונתי לסימון פיזי ע"ג המכונית עצמה בהכרח , אלה לסימון או הכרה בשיוך באיזה שהו מסמך ( אני מתנגד לכל סימון שהוא - מכורח , אלה מרצונו החפשי של החבר) .

הרבה חברים שואלים שאלות כגון : יש לי רנו 5 , האם גם אני נחשב למכוניות קטנות - ויכול להשתתף במפגש הקטנות ? או האם במכוניות מיקרו , נחשבות מכוניות עד 1 ליטר או אולי 0.9 ל ? האם מיני מיינור 1 ליטר או 1.3 , נחשבת למכונית מיקרו ? או קטנטנה ? על שאלות אלו ורבות אחרות יש לדון ולגבש מאפיינים ברורים , שעדיין לא נעשו בארץ ולא ניתן עליהם הדעת . משהו שיתגבש לתקנון כלשהו שאיתו יהיה קל יותר לבוא מול מקבלי ההחלטות בשילטון - קרי משרד התחבורה , ולדרוש הכרה ושינויים ואולי שינויי חקיקה . במידה וזה יתקיים , יהיה אפשר להגיע להשגים נוספים בתחום עולם המושגים של שמאי הרכב , והכרה בערכם הגבוה של " רכבי האספנות " וטרום אספנות . ובתחום ההכרה של הרשויות המקומיות בזכותינו להעמדת הרכבים בזכות ולא בחסד , ובתנאי שיטופלו כיאות , וירשם על הלוחית " טרום אספנות " , דבר המחייב חקיקה .

זו רק דעתי וקריאת כיוון כלשהי . כל דעה נוספת תתקבל בברכה , ורצונותיהם של כל החברים וגם אלו שבדרך לגיבוש כיוון משותף

תודה תמיר

נ.ב. : אפשרי לבידול על פי המוצא : איטלקיות , יפאניות , ואמריקאיות .

פורסם

לפי דעתי אין צורך בשום שינוי בחקיקה וזה יכול רק להרע את התנאים הקיימים

כל אחד יכול להחליט לעצמו ולהגדיר לעצמו לאיזה קבוצה להישתייך (מבחינה תחבורתית)

וזה לא מונע להישתייך לכולם גם אם אתה לא מחזיק רכב כזה.

בקיצור לא צריך להגזים בהגדרות ולזרום עם האהבה המשותפת לכלי רכב שונים.

איציק

פורסם
לפי דעתי אין צורך בשום שינוי בחקיקה וזה יכול רק להרע את התנאים הקיימים

כל אחד יכול להחליט לעצמו ולהגדיר לעצמו לאיזה קבוצה להישתייך (מבחינה תחבורתית)

וזה לא מונע להישתייך לכולם גם אם אתה לא מחזיק רכב כזה.

בקיצור לא צריך להגזים בהגדרות ולזרום עם האהבה המשותפת לכלי רכב שונים.

איציק

מסכים בהחלט במועדון החמש יש מקום לכווולם

יוני מ"יוני אופנועים" בירושלים 0505244105

פורסם

כבר נעשה נסיון שלא צלח לשמחתנו שהיה מטיב רק עם היבואנים העשירים בנושא היבוא.

אין טעם לקטלג , כל אחד וטעמו הוא.

וכל שכבת גיל מדברים אליה רכבים שהם גדלו עליהם , לדוגמא אני אישית יליד שנות ה 70

ואני באופן אישי אוהב רכבים ואופנועים משנות ה 70 וה 80 ובעקר איטלקיים, ואני בטוח שאם היתי נולד 30 שנה קודם

היתי מאוד מתלהב מרכבים שנות ה 50 כאלו שכביכול גדלתי עליהם.

30 שנה זה לא מעט זמן לרכב, אמנם לפי הדוגמא שהביא פותח השרשור , אלפא סוד היא לא בעלת 5 ספרות

אבל היא בהחלט רכב אספנות נדיר שיש לשמר אותו ולתת לו את הפריבילגיות שמקבלים רכבים בני 5 ספרות, אחרת

לא ישארו בארץ מכוניות משנות ה 80 כי הן כולן ילכו לברזל.

פורסם

איזו סיבה יש לקטלג?

אתה חושב שיש מקום למועדון רכבים בני 50 ומעלה? תקים כזה, אם באמת יש לו מקום הוא יפרח, אם לא אז לא.

רוצה מועדון לרכבי סובארו? הנה הקימו כזה והוא פורח, כנ"ל חיפושיות (מי משוחד מי?) וכנ"ל אלפא.

אין שום סיבה לקטלג בחוק מעבר לקיים היום, זה יפגע באספנים שונים ויפלג את השורות (שגם ככה לא מאוחדות).

אגב, שים לב שיש כיום בארץ מועדוני רכב מכל הסוגים ולפי כל הסיווגים, יש לפי מותג (במועדון סובארוהוליק יש רכבים מכל השנים), יש לפי קטגוריה בתוך מותג (החיפושיות, שכולל את כל מקוררי האוויר של VW), יש לפי נישה (פיול סלאוט ) וכו'.

לכולם יש מקום זה לצד זה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
כבר נעשה נסיון שלא צלח לשמחתנו שהיה מטיב רק עם היבואנים העשירים בנושא היבוא.

אין טעם לקטלג , כל אחד וטעמו הוא.

וכל שכבת גיל מדברים אליה רכבים שהם גדלו עליהם , לדוגמא אני אישית יליד שנות ה 70

ואני באופן אישי אוהב רכבים ואופנועים משנות ה 70 וה 80 ובעקר איטלקיים, ואני בטוח שאם היתי נולד 30 שנה קודם

היתי מאוד מתלהב מרכבים שנות ה 50 כאלו שכביכול גדלתי עליהם.

30 שנה זה לא מעט זמן לרכב, אמנם לפי הדוגמא שהביא פותח השרשור , אלפא סוד היא לא בעלת 5 ספרות

אבל היא בהחלט רכב אספנות נדיר שיש לשמר אותו ולתת לו את הפריבילגיות שמקבלים רכבים בני 5 ספרות, אחרת

לא ישארו בארץ מכוניות משנות ה 80 כי הן כולן ילכו לברזל.

תיקון קל

"מועדון החמש" הוא שם המועדון ועניין חמש הספרות כבר לא רלונטי לרכבי אספנות ובטח לא מהווה קריטריון כלשהוא.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

במהלך העשורים האחרונים, עבר נושא אספנות הרכב תהפוכות ומהלכים רבים.

חלקם מבורכים, וחלקם מסוכנים ביותר שמשפעים השפעה ישירה עד היום.

אם נחשב את סכום כל החלקים, נושא שימור הרכבים עבר מהפכה והיום ניתן אמנם

בקושי מסויים, להגיע לתוצאות שלא מביישות אף ארץ אחרת בעולם.

בכל יום מצטרפים חברים נוספים להתהליך, והתחום משתנה במהירות ומתאים עצמו

"לשטח".

מי שנערך מראש לשינוי, ומגיב נכון בדרך כלל מצליח לשרוד, אלה שדורכים במקום

סופם לגווע, היופי בכל הסיפור הזה שנוצרו היום המון סוגים של פעילויות מוטוריות,

וגם בתוך כל ההגבלות והמגבלות, הצליח לתפתח תחום ענק ומגוון של

התחביב המוטורי.

אני חושב שדווקא החוסר בהגדרה מגבילה ודווקא האפשרות לבחור מתוך מגוון גדול

הוא מה שנותן שאת האפשרות לתחביב הזה לצמוח.

כל מי שהתנגד בעבר לשינוי, מברך היום על המוגמר, וזהי רק תחילת הדרך,

מי שיקח בזמן את המושכות לידים וידע לנתב את התהליכים הקורים כרגע מעצמם

יוכל בעתיד לנכס לו חלק עיקרי ומשפיע בתהליך, האחרים יגררו לתוכו ללא שליטה.

אבל בעצם מי שמרוויח היום זה דווקא ה-"לא מוגדירים" אלה זוכים לטעום מהכל ללא

הגבלה ואיסורים.

גדרות ההגנה נותנות הרגשה בטוחה אבל הן גם מגבילות את האפשרות לפרוץ

קדימה ולדהור במרחב-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...