Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נושא שני שלי היום, החלטתי לפצל.

אמא שלי רוצה לרכוש רכב חדש, הנוכחי הוא סיוויק 2006 (הגרסא החדשה), מהיום הראשון הורגש שהרכב ארוך מדי, קשה לנהוג בו כי בקושי ורואים את החרטום, הרכב מרגיש כמו ספינה גדולה ובלי חיישני רוורס לא פשוט להחנות :wink:, מה שכן, הנסיעות חלקות והרכב שקט מאוד, בכל זאת, הונדה.

80% מהנסיעות שלה הן עירוניות, היא נכנסת ויוצאת מהרכב בערך 10 פעמים ביום, פעם בשבוע-שבועיים היא נדרשת לנסיעות מחוץ לעיר.

דרוש רכב חסכוני בדלק, נוח לנהיגה ולחנייה עירונית, לא גדול מדי (אבל מומלץ שיהיה מספיק מקום בבגאז'), ועדיין.. משפחתי (או שאולי אפשר להסתכל על סופר-מיני).

כרגע אנחנו פתוחים לכל אופציה, הבעיה שבטווח המחירים הזה קיימות יותר מדי אופציות. יש טעם לחכות עוד מס' חודשים שיגיעו דגמים חדשים בקטגוריה הנ"ל? אנחנו לא מוגבלים דווקא לרכב משפחתי, יש לא מעט סופר-מיני בשוק שיכולות להתאים.

תודה רבה!

פורסם

סוזוקי SX4 עם או בלי בגאז' נפרד, בהתאם לצרכים. המבנה הגבוה נוח לכניסה ויציאה, צריכת דלק סבירה מאד (לפחות בהשוואה למאזדה 3 של אשתי). בדגם 4 דלתות מגאז' גדול ונוח, במחיר תוספת כ-30 ס"מ לאורך בהשואה לדגם 5 הדלתות. זולה יחסית לקטגוריה.

החסרונות - קצת נוקשה, לא שקטה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים לגבי ההונדה ג'אז, אם מחפשים רכב קצת גדול יותר שווה לבדוק את הפיאט בראבו.

מעוצב נח ומרווח אך לא גדול מדי.

ועוד יישאר קצת עודף.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
סוזוקי SX4 עם או בלי בגאז' נפרד, בהתאם לצרכים. המבנה הגבוה נוח לכניסה ויציאה, צריכת דלק סבירה מאד (לפחות בהשוואה למאזדה 3 של אשתי). בדגם 4 דלתות מגאז' גדול ונוח, במחיר תוספת כ-30 ס"מ לאורך בהשואה לדגם 5 הדלתות. זולה יחסית לקטגוריה.

החסרונות - קצת נוקשה, לא שקטה.

סוזוקי SX4 נראה רכב מאוד עייף ומשעמם, למעשה מרכב הפנים בדגמי 2011 נראה פחות מרשים מההונדה בשנת 2006.

מסכים לגבי ההונדה ג'אז, אם מחפשים רכב קצת גדול יותר שווה לבדוק את הפיאט בראבו.

מעוצב נח ומרווח אך לא גדול מדי.

ועוד יישאר קצת עודף.

עידן

הונדה ג'אז רכב מעולה, אבל אני לא בטוח שהוא שווה 128K, אין לג'אז שוק כ"כ חזק בארץ והונדה מותג בנסיקה אדירה. אין ספק שזו אופציה טובה, נלך לנסיעת מבחן.

מה דעתכם על יונדאי? יש טעם לבחון את ה-I35/I25?

אמא שלי אוהבת שהרכז מאובזר, ו.. "סוחב" :-)

פורסם

הג'אז בהחלט סוחבת יפה, אבל היא לא נותנת את ההרגשה בהאצה כמו הסיויק (יש גיר רציף), מאובזרת היא לא, וגירסת הבנזין קומפורט עולה 121.

רכב סופר מיני "סוחב" הייתי מחפש משהו עם TSI (פולו,איביזה,פאביה).

פורסם

תקציב יפה.

מה עם הפורד פוקוס החדשה בגרסת 5 דלתות או יונדאי i30 הרגילה? שתיהן יכולות להתאים לדעתי.

אם הכיוון הוא סופר מיני הייתי בודק את הפיאסטה או יונדאי i20 (יש עם מנוע 1.6 גם, ביצועים טובים יותר).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הבראבו היא אפשרות לא רעה בכלל, אם אמא שלך תתחבר לאופן פעולת הגיר. אגב, אני מהמר שלא.

אופציה שמתאימה לכם מאוד היא הגולף, אבל אני לא מכיר את המחירים שלהן. גם הפוקוס החדשה עושה רושם טוב (לא נהגתי), אבל היו כבר תלונות כאן בפורום על תא המטען שלה, גם לגבי הטענה וגם לגבי נפח, וזה חלק מהדרישות שלכם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
תקציב יפה.

מה עם הפורד פוקוס החדשה בגרסת 5 דלתות או יונדאי i30 הרגילה? שתיהן יכולות להתאים לדעתי.

אם הכיוון הוא סופר מיני הייתי בודק את הפיאסטה או יונדאי i20 (יש עם מנוע 1.6 גם, ביצועים טובים יותר).

אין ספק שצריך לעשות נסיעת מבחן על הפוקוס החדשה, הבעיה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא העובדה שהרכב ממש גדול, יונדאי i30 הנוכחית לא מרשימה בכלל, הייתי מחכה דווקא לדגם שיגיע לארץ ב-2012.

הבראבו היא אפשרות לא רעה בכלל, אם אמא שלך תתחבר לאופן פעולת הגיר. אגב, אני מהמר שלא.

אופציה שמתאימה לכם מאוד היא הגולף, אבל אני לא מכיר את המחירים שלהן. גם הפוקוס החדשה עושה רושם טוב (לא נהגתי), אבל היו כבר תלונות כאן בפורום על תא המטען שלה, גם לגבי הטענה וגם לגבי נפח, וזה חלק מהדרישות שלכם.

אמא שלי לא רוצה להתקרב פיאט, ואני אישית חושב שאולי בצדק.

הגולף יקרה, מתחילה ב-128, למרות שמדובר במנוע 1.2TSI (ואין ספק שזה שווה את זה).

אני אישית נורא מתחבר לגולף, הבעיה ש-VW ידועים בשירות שלהם, ובטיפולים המאוד יקרים, מה שגם לצערי הרב הרכב ממש לא מרשים מבפנים (פחות קריטי עבורי, יותר קריטי לאישה), נעשה נסיעת מבחן.

פורסם

אור - שים לב שמרבית המכוניות המוצעות לך כאן אינן קצרות משמעותית מהסיביק, כך שלהחליף את הסיביק לפוקוס לא ישפר את מצבך של אמך בחניה. אם זה שיקול משמעותי ואין בעית תא מטען עדיף לבחור ברכב 5 דלתות קצר, וזו הסיבה שהצעתי לך את ה-SX4 בגרסתה הקצרה (גרסת ה-4 דלתות תתן תא מטען נוח אבל יתרון האורך יאבד), כאשר הסוזוקי זולה משמעותית מכל רכב אחר במידות דומות. כמובן שיש אפשרויות נוספות - למשל גולף או אוריס שיהיו הרבה יותר יקרות, או i30 שעשויה להתאים אבל לפי הכתוב לעיל עומדת בפני החלפה לדגם חדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הונדה ג'אז היא מאוד אידיאלית עם תנוחת נהיגה גובהה יחסית, שדה ראיה מצוין והיא תעשה המון חיים קלים בעיר לאמא שלך. יחד עם מושבי "הקסם" מאחור, אפילו לא צריך תא מטען גדול במיוחד מאחור (של הג'אז סביר ביותר) ובסך הכל זו מכונית מאוד פרקטית (אולי הכי שיש) ואיכותית.

אופציות חדשות הן קיה סול המחודשת עם מנוע 1.6GDI חדש 140 כ"ס ותיבת שישה הילוכים אוטו' שגם לה תנוחת נהיגה גובהה והיא מעולה לתמרון עירוני וטיפוס מדרכות יחד עם רמת אבזור גבוהה במיוחד שתשווק בקרוב וביחד איתה תשווק גם את הריו החדשה (עוד חודש אני חושב).

טויוטה ספייס ורסו היא אופוזיציה לג'אז בכל הקשור לתנועה עירונית וחסכונית רק פחות מוכשרת מהג'אז ועם תא נוסעים משעמם יותר.

השאלה אם אתה חושב על אמא שלך או על מה שאתה גם תנהג בו, כי תכלס לתנועה עירונית, אין כמו סופרמיני ובמיוחד סגנון המיקרוואן.

פורסם

אני נוהג על רכב משלי ומחפש רכב חדש (ראה נושא נפרד 8) )

אנחנו נלך לנסיעת מבחן על הג'אז, לצערי היא לא ממש מרשימה, וזה משהו שאמא שלי כן מחפשת, אולי הנוחות תקנה אותה.

לא נפסיד שום דבר מללכת למס' אולמות תצוגה, רציתי הכוונה ליבואנים וקיבלתי :) אני אחזור עם רשימת מכוניות אופציונליות להתייעצות.

פורסם

כבר הגיעה הצורה החדשה של קיה סול.

יש מונית אחת כזאת בקריית גת.

מה שמוזר אצל קיה, שהם קודם כל משווקים את הרכב למונית ואחרי זה לשוק הפרטי, זה היה ככה עם הריו שהגיעה לארץ וגם אחרי מתיחת הפנים שהיא עברה, קודם נמסרו מוניות ואחרי זה הדגמים הפרטיים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני ראיתי גם סול פרטיות מהדגם המחודש וגם קראתי איפשהו על התחלת השיווק, לדעתי אופציה שכדאי לשקול.

אולי תנסו להניח את ידכם על טויוטה אוריס היברידית. משפחתית קומפקטית יחסית, מרווחת ויכולה לעזור קצת לחסכון בדלק.

בהצלחה.

• תוכן חדש...