Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא אומר שאין פה עילה משפטית. אבל גדולים ממני פסקו שאמת משפטית ואמת עובדתית אינם היינו הך (וסילחו לי שאני לא זוכר את הנוסח המדויק). מבחינה משפטית, אם היה במה לזכות, הבחור היה זוכה. דה פקטו - לא קרה פה כלום.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כל עוד שלא נוסח בין שני הצדדים זכרון דברים אין שום מעמד משפטי - העסקה לא יצאה לפועל שלום שלום ונאכל לחייל הצלחה בהמשך דרכו.

רשאים להוריד כומתות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
הרשה לי לא להסכים עימך.

כידוע יש חוקים במדינה ( מי כמוך יודע ) והסוחר עבר על אחד מהם חשוב לעינייננו

חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוינאות), תשס"ח-2008

על כל המשתמע מכך כולל טופס גילוי נאות

החוק מגדיר מהו מידע: מידע" – מידע על תיקונים או טיפולים שבוצעו ברכב או כל מידע אחר שיש בו כדי להעיד על מצב הרכב ותקינותו,

על כן בהתאם ללשון החוק אין פה הסתרת מידע.

נכון, בסעיפים אחרים חייב מוכר הרכב אם הוא סוחר לעשות מספר פעולות בכתב בעניין המכירה וזה לא היה כאן, ואני מניח שלא בכדי, אבל בכל זאת אינני חושב שמטרת החוק היתה להגדיר מידע אודות קבלת הרכב מסוחר כפגם ברכב.

אני לא אוהב לגונן על סוחרי רכבים (ולא אוהב אותם במיוחד) אבל הוא לא עשה פה תרגיל עוקץ כלשהו. הקונה הוא זה שצריך לעיין ולבדוק וכו'.

פורסם

זה מה דורש החוק מסוחר

האם משהו מכל אלה הוא ביצע ? חלק. האם בצורה מסודרת בוודאי שלא.

אילו פותח השרשור היה ממשיך בעיסקה הרי בוודאי שהסוחר לא פעל כדין.

ודרך אגב הסנקציה היא פלילית ולא אזרחית. קנס שכדומני מגיע עד ל קרבת 200K

גילוי נאות

4. *(א) לא יעשה עוסק ברכב עסקה בעניין מכירת רכבמשומש, אלא אם כן התקיימו כל אלה:

(1) נחתם חוזה בכתב בינו לבין רוכש הרכב (בסעיף זה –החוזה);

(2) העוסק ברכב מסר לרוכש הרכב, עד למועד חתימתהחוזה ובנפרד מהחוזה, טופס חתום בידו, שמפורטים בו הפרטים כאמור בסעיף קטן (ב)(בסעיף זה – טופס גילוי);

(3) רוכש הרכב אישר בחתימת ידו את קבלת טופסהגילוי.

(ב) עוסקברכב יפרט במדויק, בטופס הגילוי, את הפרטים שלהלן:

(1) שמו המלא, מספר הזהות שלו ומענו המלא; היההעוסק ברכב תאגיד – גם את סוג התאגיד, מספרו ומענו המלא;

(2) שמו המלא של בעל הרכב, מספר הזהות שלו ומענוהמלא; היה הבעלים תאגיד – גם את סוג התאגיד, מספרו ומענו המלא;

(3) מספר הבעלים הקודמים של הרכב, וככל הידוע לו– אם הבעלים הקודמים היה חברה שעיסוקה החכר – גם את שמה ומספרה של החברה;

(4) פגיעות שנגרמו לרכב, ככל הידוע לעוסק ברכב,עד למועד מסירת טופס הגילוי;

(5) מספר הקילומטרים שעבר הרכב, ככל הידוע לעוסקברכב, מיום רישומו לראשונה ועד למועד מסירת טופס הגילוי;

(6) הסכום שישולם בעבור הרכב.

(ג) בכלעסקה בעניין רכישת רכב משומש, שהעוסק ברכב הוא המוכר בה, יגלה העוסק ברכב לרוכשהרכב כי הוא מוכר או משווק כלי רכב דרך עיסוק.

(ד) בלילגרוע מהוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב), יראו לעניין אותם סעיפים קטנים מי שמוכררכב משומש, שאינו רשום כבעליו ברישיון הרכב, כעוסק ברכב, אלא אם כן הוכיח אחרת;ואולם הוראות סעיף קטן זה לא יחולו על מי שמוכר רכב משומש של בן משפחתו מדרגהראשונה.

עונשין

5. *העובר על הוראותסעיף 4, דינו – קנס פי שבעה מהקנס כאמור בסעיף 61(א)(2) לחוק העונשין,התשל"ז-1977.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני בדיעה שאם המוכר לא עשה גילוי נאות מראש לעובדה שהוא סוחר, לך תדע מה הוא עוד מסתיר.

אני בעבר הרחוק נפלתי פעם עם אחד כזה שהציג עצמו כמוכר רכב של דוד שלו, ואף הבטיח לתקן כל פגם שיתגלה בבדיקה

במוסך של "חבר שלו". אני הייתי תמים והאמנתי לו, והרכב הזה יצא בסוף בור בלי תחתית עד שהצלחתי להיפטר ממנו בהפסד רציני.

לעומת זאת קניתי רכב באוטו-סנטר אחרי בדיקה במכון, והרכב אצלי כבר 8 שנים, ויכול להגיד שזו היתה קנייה מאוד מוצלחת.

אז לקנות מסוחר זה לא פסול. לקנות משקרן זה מה שרצוי להימנע ממנו.

נהג ותיק

• תוכן חדש...