Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני מספר חודשים בישרו לי מחברת הסלולר שמכשיר הפלאפון שלי נתקף בקורוזיה, כנראה שהם אמרו לי את זה במחשבה שאני עוד אחד מאותם אנשים שיענו אמן וישלמו השתתפות עצמית ענקית ע"מ לתת להם את הטלפון התקין שלי ולקבל טלפון אחר.

כמובן שלא היה נראה לי הגיוני שבתוך 14 יום יכולה להווצר קורוזיה בבאר שבע, במיוחד לא בפלאפון חדש.

(ד"א המכשיר פועל עד עצם היום הזה אחרי תיקון במעבדה פרטית שכלל עדכון תוכנה - ללא פתיחה של המכשיר כלל וכלל!)

את מושג הקורוזיה אני מכיר עוד משיעורי חומרים ותחזוקה בכיתה י"ג. וכשנציגי השירות התחילו להסביר לי שזה נוצר מהאבנית שבמים הבנתי כבר עם מי יש לי עסק..

אז מיד התחלתי לחקור.

אמנם עדיין לא סיימתי את הקורס מבוא לכימיה, אבל למיטב הבנתי יש חומרים שבמפגש עם אוויר יוצרים תחמוצת, והחלודה היא תחמוצת של היסוד Ferrum - הלא הוא הברזל.

לברזל הולכה חשמלית לא גבוהה, ולכן לא משתמשים בו במעגלים אלקטרונים.

הבנתי שמשתמשים במעגלים מודפסים בנחושת. ושיש לה 2 תחמוצות - ושניהן באות בצורת אבקה.

אם זה באמת נכון, אז גם אם יש ברזל בפלאפונים, הוא בטח משמש לרכיבים מאוד מסוימים ובכמויות מאוד קטנות. בטוח לא בעומק השכבה השלישית של המעגל המודפס.

ולפיכך, גם אם רכיב ברזל כלשהו החליד ואינו שמיש יותר בפלאפון, כנראה שניתן להחליף אותו.

בנוסף, ניסיתי לגולל בזכרוני אם פעם מוצר אלקטרוני אחר שלי שבק חיים בגלל קורוזיה במעגל המודפס, וגיליתי שאף פעם לא התקלקל לנו בבית טלפון שולחני/מקרר/מכונת כביסה בטענה שיש קורוזיה. על כל קלקול היה פתרון של החלפת רכיב כלשהו שקיפח את חייו. אז איך פתאום קרה שמוצרים מז'אנר אחד מאוד מסויים יכולים להיות מוגדים "טוטאל לוס" ?

יכול להיות שחברות הסלולר משתמשות בזה אך ורק כדי להכניס יד אל הכיס שלנו?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לא רק ברזל מתחמצן. קורוזיה פוגעת במוליכות חשמלית, ומופיעה בכל מיני מקומות. לא סביר שב"עומק" המעגל, יותר סביר במגעים, כמו של הסוללה או האנטנה (במיוחד במכשירים הישנים עם האנטנה החיצונית המתברגת). מצד שני, כמו תמיד, לא בכל פעם שנציג שרות של סלולר אומר "קורוזיה" זה באמת קורוזיה. לפעמים זו סתם אילוזיה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אני לא יודע עד כמה לקורוזיה כתוצאה מהלחות שבאוויר יש יכולת להשבית מעגל חשמלי כזה , אבל אני מניח שהמונח הפך לשגור בכל פעם שמכשיר מתקלקל מכיוון שלא מעט מהמכשירים נרטבים (גשם ומקורות מים אחרים :lol:) , וכנראה במקרה כזה הקורוזיה היא רק סימן להירטבות המכשיר .

הנקודה היא שיש מקרים שבהם דורשים אחריות , ואם המכשיר נרטב לא זכאים לאחריות , והקורוזיה היא רק סימן כאן .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

האמממ, מהמעט שאני יודע, האלקטרושליליות של ברזל ושל נחושת היא כמעט זהה, ככה שהם מקבלים קורוזיה בערך באותה קלות ומהירות.

אין לי מושג מה אומר החוק לגבי כול העניין הזה, אבל קורוזיה יכולה להגרם מהלחות באוויר, וכול עוד האריזות של המכשירים לא אטומות וואקום(והם לא עד כמה שאני יודע) באחסנה לא ראויה, גם יכולות לקבל את זה. 14 יום לקורוזיה זה מופרך לחלוטין גם בסביבה הכי לחה שיש(הם מצפים את המעגלים באבץ אם אני לא טועה, לעיכוב הקורוזיה).

מורחים אותך פה ללא ספק, השאלה מה אפשר לעשות בקשר לזה, ואת זה אני לא יודע.

פורסם

מעגלים מודפסים מיוצרים אך ורק מפסי נחושת עם ציפוי כסף/זהב או בדיל ובמקרים רבים ציפוי לכה או הדפסת משי המגינה על פסי ההולכה.

הרגלים של הרכיבים גם הם מיוצרים ממתכות אצילות לכן הסיכוי שתפתח קורוזיה רק כתוצאה מהלחות שבאוויר הינו קלוש.

גם אם מתפתחת קורוזיה על מתכות אציליות היא חיצונית בלבד ומגינה על המתכת בפני חדירת הקורוזיה לעומק המתכת וניתן להסיר אותה ללא שום בעיה בעזרת מחק או עיפרון מיוחד להסרת קורוזיה חיצונית.

החלקים שעליהם עלולה להתפתח קורוזיה היא בלוחיות סיכוך המיוצרות מפח ברזל (פלדה) עם ציפוי בדיל ורק במקרה שהבדיל נשחק או הוסר מלוחיות הסיכוך וגם בברגי פלדה שלא עברו טיפול ציפוי באבץ או השחמה.

כול הנכתב נכון כול עוד המכשיר לא 'שחה' במים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אלפא, לא רק ברזל מתחמצן, אבל יש חומרים שהתחמוצת שלהם באה לידי ביטוי כאבקה/ כחומר אחר. ויש את הברזל, שהתחמצנות שלו באה לידי ביטוי בהרס החומר והרס התכונות שלו.

לפי מה שביררתי, כשמכשיר נופל למים, הוא באמת יכול לההירס במקום, אבל זה לא בגלל הקורוזיה שנוצרת, אלא בגלל שהמים שמוליכים חשמל, יוצרים קצרים במעגל ועלולים להרוס רכיבים בתוך זמן קצר.

לכן, אם מכשיר נופל למים, הפעולה הראשונה שיש לנקוט עם הוצאתו מהמים, היא הוצאת הסוללה, ככה אין זרם במעגל, ואפשר לייבש את הפלאפון ולהחזיר את הסוללה, פעם אבא שלי ייבש עם פן פלאפון של אמא שלי שנפל למים ואחרי שהחזיר את הסוללה הכל פעל כרגיל.

ו- davemustaine87, זה שמורחים אותי היה ידוע מראש, ואחרי כל כך הרבה ניסיונות להגיע איתם להסדר, ואחרי שניסו לשכנע אותי שהפלתי את המכשיר למים (דבר שלא קרה מעולם), לבסוף הגדלתי לעשות ולקחתי את המכשיר למעבדה פרטית לבדיקה, ואחרי שפתחו אותו שם, כתבו בדוח מעבדה במפורש שאין סימנים לקורוזיה. ואת כל המסמכים עם השתלשלות האירועים הגשתי לבית המשפט.

ממליץ לכל מי שמקבל יחס דומה לפעול בצורה הנ"ל.

פורסם

תשמ'ע...אני בניתי עשרות או מאות מעגלים אלקטרונים שעובדים כבר יותר מעשר שנים ללא שום קורוזיה גם ללא ציפוי הגנה קרי לכה או חומרים ייעודים למטרה זו לכן אינני מאמין לסיפורים של 'הטכנאים'.

גם אם מתגלה קורוזיה חיצונית ניתן להסירה בקלות רבה יחסית אפילו בעזרת מקלון לניקוי אוזנים הטבול באלכוהול 95 אחוז או כפי שציינתי קודם לכן בעזרת מחק 'קשה'.

פורסם

גם אני מעולם לא האמנתי.

ועצוב לדעת שיש כאלה שכן מאמינים.

כשאחרי שבועיים בישרו לי את בשורת הקורוזיה, הציעו לי מכשיר חדש במחיר זעום של 1200 שקל (החלת ביטוח רטרואקטיבית ע"ס 50 שח לחודש, למשך 12 חודשים לפחות, +השתתפות עצמית ע"ס 590 ש"ח)

כמובן שאת המכשיר שלי הם רצו לעצמם, ע"מ למכור אותו שוב...

אני מכיר טלפונים שיצאו מטבילה באסלה והמשיכו לפעול. ואני מכיר טלפונים של חברים שפועלים יותר מ-5 שנים בלי לבקר במעבדה.

תאמין לי מרק, אם אתה תשמע איך הנציגים מדברים אני לא בטוח שתתאפק מלצחוק להם בפנים.

הייתי מצפה מחברות כ"כ גדולות להעסיק אנשים שאומרים מילים שהם בדקו מה המשמעות שלהם.

כמו שציינתי, סיפרו לי שקורוזיה נגרמת מהאבנית שבמים, וסיפרו לי שזאת בעיה חוזרת - בתרגום לעברית: זה שתיקנת את הפלאפון לא אומר שהוא יפעל עוד הרבה (עברו 7 חודשים!! מאז שהחברה החליטה שמדובר ב"טוטל לוס")

וגם אם זו באמת בעיה שתחזור, ואפשר לתקן אותה, למה אתם לא עושים את זה? אה נכון, הכסף שלי...

פורסם

קורוזייה משום מה זה מונח שגור בפי הטכנאים,

ממה שאני מבין, הוא מקביל למונח "גרמלינים" של שנות השלושים- יש תקלה, שאף אחד אין לו מושג מהי, אז מאשימים משהו הזוי.

"המיקרופון לא עובד" = קורוזייה.

"המסך בהיר מדיי" = קורוזייה.

"האצבעות שלי שמנות מדיי בשביל ללחוץ על הכפתורים" = קורוזייה.

"לא קראתי את הוראות ההפעלה" = קורוזייה (במוח?!)

"אני לא מעוניין בביטוח" = חבל, ואם תהיה לך קורוזייה? :evil:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בכול טלפון יש חיישן לחות\מים (מדבקה לבנה שהופחת לאדומה במגע אם מים), תבדוק ששלך לא אדומה :)

בחברות הסלולר לא בודקים את הלוח בודקים את המדבקה.

בכללי כמו שמרק כתב קרוזיה בטלפון אפשר להסיר בעזרת אלכוהול 97% או בעזרת כול חומר לניקוי מעגל אלקטרוני.

הבעייה מתחילה מתי שנכנס מים מתחת לאיזה צ'יפ BGA :)

אודי A4

דימה.

פורסם

הייתה לי פעם מדבקה אדומה. טיפה של אקונומיקה והיא הבהיקה בלבן.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מתן, אין לי הסבר מדעי לתת לך, אלא מעשי יותר וזאת ע"פ נסיוני כטכנאי במעבדת סלולר בעבר.

הקורוזיה נראית מעין אבקה לבנה/ירקרקה, ונגרמת בשילוב של זרם חשמלי ומים או ליתר דיוק המלחים שבמים.

כלומר גם אם נפל לך המכשיר למים, נתק את הסוללה, ותן לו להתייבש בשמש כמה ימים וסביר להניח שלא תהיה שום קורוזיה.

כמובן שאם הוא נפל לך לים, אז הבעיה יותר חמורה וסביר להניח שתצטרך לנקות את המלח בדרך כלשהי מהמעגל האלקטרוני,

כי הוא זה שיוצר את הקורוזיה בשילוב הזרם כאמור.

מדוע קורוזיה היא קטלנית למכשירים? כמו שאמרו כאן, זה גורם לתהליך כימי עם הנחושת ולכן גורם לפדים (מגעים) של המעגל להתחמצן, כשבפועל ההולכה שלהם נפגעת משמעותית - לעיתים עד כדי חוסר הולכה ולעיתים זה גורם להם להתנתק פיזית מהמעגל.

עוד בעיה של קורוזיה, זה שהיא מוליכה, הרי מה שגורם למים להיות מוליכים מלכתחילה זה המלח, וזה גורם לקצרים במעגל ולהתחמצנות מהירה יותר של הנחושת(כי עובר לעיתים זרם גבוהה יותר עקב הקצר - > התחמצנות מהירה יותר).

אז למה לא לנקות את אותה קורוזיה ולתקן את המכשירים?

לא תמיד ניתן לנקות את הקורוזיה, כי היא נכנסת מתחת לרכיבי BGA(עשה חיפוש), הורסת את המגעים של המעגל המודפס ולעיתים חודרת לתוכו, וברגע שהמעגל המודפס נפגע, המכשיר טוטל לוסט.

גם אם המכשיר עובד כרגע לא ניתן לדעת את ההשלכות של הקורוזיה, לפעמים הפגיעה מינורית ולפעמים רק חלק מהמעגל נפגע,

ובשימוש היום יומי לא תרגיש שינוי, אבל עדיין יש בו קורוזיה.

עכשיו, לגבי המקרה שלך ספציפית,

יש מכשירים שעקב המיקום של המעגל הראשי הם יותר רגישים, ואם יש מים בסביבה של המכשיר(ידיים רטובות/זיעה וכו) הם מגיעים המר יותר למעגל.

מהנסיון שלי אף אחד לא יאבחן שיש קורוזיה אם אין באמת, אגב בזמנו לפחות היינו מראים ללקוחות את הקורוזיה.

השיקול היחיד של הטכנאי זה אם לנקות את הקורוזיה ולקחת סיכון שהוא משחרר מכשיר לא תקין ב100% או להכריז עליו טוטל לוסט.

אגב, לכל מי שחושב שהטכנאי מרוויח מעניין הטוטל לוסט - אתם טועים.

היינו מתומרצים על לתקן כמה שיותר, ולא להכריז על מכשירים טוטל לוסט.

עריכה קלה:

מרק, לאחר קריאה של התגובה שלך, ואני מצטער על הבוטות, אתה מדבר פשוט שטויות!

ראיתי במו עיניי מעגלים של מכשירים, שפד התחמצן עד כדי כך שנהיה שחור ולא הוליך יותר או לחילופין פשוט התנתק מהPCB.

גם עם אלכוהול וגם עם חידוש של המגעים(איפה שניתן), אפילו של רכיבי BGA באמצעות BLOWER ומחמם תחתון, המעגל לא היה חוזר לעצמו.

אם כבר היה חומר אחר, על בסיס שומני שהיה עוזר נגד קורוזיה קשה אבל גם ברוב המקרים ללא הצלחה.

פורסם

עריכה קלה:

מרק, לאחר קריאה של התגובה שלך, ואני מצטער על הבוטות, אתה מדבר פשוט שטויות!

ראיתי במו עיניי מעגלים של מכשירים, שפד התחמצן עד כדי כך שנהיה שחור ולא הוליך יותר או לחילופין פשוט התנתק מהPCB.

גם עם אלכוהול וגם עם חידוש של המגעים(איפה שניתן), אפילו של רכיבי BGA באמצעות BLOWER ומחמם תחתון, המעגל לא היה חוזר לעצמו.

אם כבר היה חומר אחר, על בסיס שומני שהיה עוזר נגד קורוזיה קשה אבל גם ברוב המקרים ללא הצלחה.

תגובה כמו שלך מצריכה תגובה נאותה מצידי, או שאתה מפגר או שיש לך בעיות בהבנת הנקרא.

כתבתי לקראת סוף ההודעה שלי"כול הנכתב נכון כול עוד המכשיר לא 'שחה' במים".

כול הנזקים שאותם הזכרת אני מכיר גם מהצד התיכנוני וגם מהצד המעשי ואומר מספר דברים.

אני מייצר בעצמי מעגלים מודפסים ואחד השלבים בתהליך הייצור הינו ניקוי של המעגל בעזרת מים זורמים למשך מספר דקות וייבוש (שום נזק לא נגרם למעגל ולא נוצרת קורוזיה).

נזק למוליכים של המעגל המודפס לא מתרחש לאחר שבועים או חודש כתוצאה מהלחות שנמצאת באוויר או מזיעה בכף היד אלא במידה והמכשיר נרטב ומים נכנסו למכשיר והתהליך של היווצרות קורוזיה מתחיל להתפתח לאיטו ולא ביום בהיר אחד.

יצא לי לתקן מספר מערכות שמע של תקליטנים שעובדים עם הציוד שלהם במסיבות שנערכות בקירבת הים ואכן לאחר מספר שנים נוצרת קורוזיה על חלקים מסויימים של המעגל שגורמת לבעיות שונות אבל שוב פעם זה תהליך שלוקח זמן רב.

פורסם

מרק היקר, קצת הבנת הנקרא(תקרא לאט, תבין מהר)...

לא דיברתי בכלל על מכשיר ששחה, מספיק ידיים רטובות או מזיעות - אם תרצה אני אחפש את זה בשבילך בהודעה הקודמת שלי, בניגוד למיכשור שאתה מתעסק איתו ע"פ התיאור שלך, סלולרי זה מכשיר שכל היום נמצא ביידים/כיסים ולכן אתה רואה המון מקרים של קורוזיה.

בטלפונים סלולריים זה שונה, הכל קטן וקרוב, מספיק שהיד מזיעה וכמו בדגמים מסוימים של סוני אריקסון מחבר הטעינה ממוקם בצד המכשיר- איפה שאוחזים את המכשיר -ומהר מאוד נוצרת קורוזיה..תחפש באינטרנט על בעיות הטעינה שלהם..

בנוסף עוד מקור לבעיה זה כפתורי ווליום/הדלקה שגם דרך שם חודרת לחות/רטיבות מאוד בקלות.

לסיכום, תשתה כוס מים ותרגע, אתה יכול לטעות לפעמים

פורסם

אין צורך שתסביר לי לכולם אני הבנתי הכוללל. בעבר שהיית צעיר יותר עבדת תקופה מסויימת במעבדה לתיקון טלפונים סלולרים וניתקלת במספר מקרים של קורוזיה 'קשה' ואכן במקרים אלה ניתן להגדיר את המכשיר טוטל לוסט.

מהמקרים שניתקלת בהם לא ניתן להסיק או להקיש שום דבר לגבי מכשירים אחרים במידה והייצרן הטלפון הסלולרי עשה את המינימום הדרוש בכדי להגן על מוליכי החשמל והפדים השונים בפני קורוזיה קרי ציפוי זהב או בדיל דבר שייגן בפני קורוזיה.

אם בכול זאת מופיעה קורוזיה כנראה זה כשל תיכנוני של הייצרן.

את רוב המקרים שבהם מופיעה קורוזיה ניתן בנקל להסיר כפי שכתבתי קודם לכן ולא להאמין לסיפורים של 'הטכנאים'.

שכחתי...בהרבה מקרים 'טכנאים' מנקים את המגעים של הסוללה בעזרת בד שמיר עדין בכדי להסיר קורוזיה עדינה שנוצרת על המגעים וזו השטות הכי גדולה לעשות.

• תוכן חדש...