Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש לי בעיה כל בוקר כשה אני נוסע והמנוע קר באת עברת אילוך מירשאון לשני נישמעים מקות בגיר פעם או פעמיים בנוסף נישמה צורה כיאילו האילוך הרשאון מושך את אצמו כמה שניות ומיסתדר לאחר מי כן. הבעיה קורת רק שהמנוע קר השמח לדעת מה יכולה להיות הבעיה ?

פורסם

תאמין או לא...

אבל בדיוק נכנסתי לפורום על מנת לשאול את אותה שאלה על אותו סוג הרכב עם אותו שנתון!

גם אני בעל אלמרה פרפקט 2003 מנוע 1800 (שלך כסופה?)

גם אצלי אותה תופעה כאשר הרכב קר, אמנם לא שומע דפיקה אבל אני מרגיש אותה ממש חזק, אלה אם כן אני משחרר את הגז בדיוק כשאני יודע מתי ההילוך עובר מראשון לשני, רק אז לא מורגז.

הבעיה נעלמת לחלוטין אחרי נסיעה של כרבע שעה.

אם לומר את האמת הייתי אצל ספי לפני כמה חודשים (ספי- החבר של הבחור עם הברנדה) ולא יצא לו לאבחן משום שהרכב הזה חם, וגם כשחכיתי שעתיים כמעט שהרכב יתקרר, זה לא עזר וכבר הייתי לחוץ ללחת וגם ספי היה לחוץ.

אבל השאלה שלי מדוע רק כאשר הרכב קר התופעה קיימת? וכאשר הרכב חם (רבע שעה לפחות) הבעיה נעלמת לחלוטין? איך בדיוק הגיר עובד כשהוא חם מזה שהוא קר?

פורסם

מותר להצטרף? אלמרה 06.

גם אצלי זה קורה בבוקר, כשהמכונית לא זזה מאתמול בערב. לי נאמר, ע"י מוסך מורשה יבואן שזה תקין. האם אני מאמין? ספק גדול מאוד.

הקטע המעניין הוא שזה קורה בעשר דקות הראשונות ונעלם כאילו לא היה. בתור חובבן נטו, אני מאמין שמדובר בזמן שלוקח לשמן גיר להתחמם מספיק וזה נשמע תקין.

שורה תחתונה: אני חי עם זה.

פורסם

גם אני עם אותה תופעה באלפרה פרפקט 2001 כבר כמה שנים.

בזמנו כשבדקתי את הבעייה במוסך מרתון ברעננה נאמר לי שזו תופעה מוכרת באלמרות ושלא צריך להתרגש מזה. לטענתם זה אכן קורה בגלל שהשמן לא מספיק להתחמם.

פורסם

פשש ואני הייתי בטוח שרק אני ואול עוד אחד חיי ככה עם אלמרה.

אצלכם הדפיקה היא חזקה?

אני ממש מרגיש את המעבר של ההילוך, יום אחד אני אצטרך פזיוטרפיה ניראה לי.

ספי מה אתה אומר על העיניין?

פורסם

אף פעם לא הבנתי את המונח "דפיקה" בהעברת הילוך. אני כן מרגיש, שההילוך לא רוצה לעבור הלאה, אבל לחיצה קצת יותר עמוקה, של דוושת הגז, פותרת את הבעיה.

כאבי גב? חבר, אם יש לך כאלו, אסור לך לנהוג ביפנית:lol: .

פורסם

כדי לפתור בעיה צריך לראות אותה.

אתם צריכים להשאיר את הרכב ללילה במכון גירים כדי שבבוקר תהיה אפשרות להרגיש את הבעיה ולנסות לפתור.

פורסם
פשש ואני הייתי בטוח שרק אני ואול עוד אחד חיי ככה עם אלמרה.

אצלכם הדפיקה היא חזקה?

אני ממש מרגיש את המעבר של ההילוך, יום אחד אני אצטרך פזיוטרפיה ניראה לי.

ספי מה אתה אומר על העיניין?

לא צריכה להיות דפיקה לא כשהגיר חם ולא קר

מניסיון הבעיה היא בווסת לחץ או בחיישן טמפרטורה

היו מקרים שכוון TPS פתר את התקלה

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור כי יש פתרון פשוט לבעיה (משיכת העברת ההילוך בין ראשון לשני כשהמנוע קר).

בעצת חבר מכונאי בעל ניסיון רב בגירים הוספתי תוסף של חברת wurth מיד לאחר החלפת נוזל הממסרה.

בבוקר למחורת ניתן היה לראות שיפור משמעותי בבעית מישכת ההילוך והחל מהבוקר השני והלאה הבעיה נפתרה כליל - אין יותר משיכת הילוך אני נוסע כך כבר כ-שלושה חודשים ובהחלט יכול לומר כי הבעיה נפתרה.

אני חייב לציין שתחילה חששתי קצת מהוספת התוסף היות ואינני חסיד גדול של תוספים אך זה באמת פתר לי ולעוד מכר עם אלמרה שסבל מאותה תופעה את הבעיה.

• תוכן חדש...