Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[תמונות ריגול] אלפא רומאו CXover

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכון! ומי בכלל יקנה SUV של פורשה?!

חחח.מה אתה צוחק פורשה בחיים לא ייצרו ג'יפ, זאת חברה של מכוניות ספורט.

אלפא לא יכולים להיכנס לשוק האמריקאי בלי ג'יפ.

הרכבים הכי נמכרים בארה"ב הם טנדרים ואם הם לא רוצים להיכנס לשוק הזה אז ג'יפ זה גם נמכר.

אחרי שפיאט קנו את קרייזלר אני לא מבין למה הם משקיעים במותגים האיטלקיים שלהם, הם לא מזיזים להם במכירות.

להכניס את אלפא לארה"ב יעלה להם כלכך הרבה כסף שלא בטוח שהם יצליחו לכסות את ההוצאה.

אייל

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נכון! ומי בכלל יקנה SUV של פורשה?!

זו עוד דוגמא מצויינת.

נכון שנתוני המכירה של הקאיין גבוהים אבל זה בארצות הברית.

שם המכונית נימדדת בכמה היא רחבה וכמה דלק היא צורכת בנסיעה מ"מול" אחד למישנהו.

הכוונה העיקרית שלי, לחובבי מותג אלפא יהיה קשה לעכל את זה לדעתי. כולל אותי אגב.

יום אחד שאהיה גדול גם לי תהיה מזארטי גראנד טוריסמו ....

פורסם

חובבי המותג צריכים לשמוח שדגמים כאלה נותנים ליצרן האהוב עליהם את המזומנים לייצר כלי רכב פחות רווחיים.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

כנראה שמצבה של פיאט בכלל, ושל אלפא בפרט גרוע כמו הדיווחים.

אני רואה את זה כצעד של פיאט כדי לגרום לאלפא להיות רווחיים יותר, במיוחד לאור הספקולציות של רכישת אלפא ע"י פולסווגן.

כמובן שהייתי שמח אם הם היו משקיעים את זמנם ביצירת מכונית אלפא רומיאו אמיתית כמו פעם ולא את הדבר המפלצתי הזה,

אבל מה שעובד לפורשה יעבוד גם לאלפא ומזראטי בארה"ב.

אני מקווה שהם ישתקמו ויחזרו לדרכם.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
לא מבין את המהלך הזה,

חברה עם מורשת תרבות מוטורית כמו שלהם, גם הם נופלים למשבצת של SUV אמריקאי?

מי יקנה אלפא גיפ? רק מזוכיסטים לדעתי.

זה מחוץ לנישה שלהם, נראה שהערבוב הזה עם GM לא עושה להם טוב במיוחד.

כפי שנאמר מקודם, זה קרה אפילו לפורשה, זה יקרה עוד מעט למזראטי (OMG) ובסופו של תהליך זה יקרה גם לפרארי (אלא אם כן האנושות תרד מעניין הג'יפים קודם לכן - הלוואי!).

מוכרים היום אלפות תחת DODGE בארה"ב, לך תבין אותם...

באמת?! אילו דגמים למשל?

1. שילדה ומכללים חדשים לחלוטין, נבחנים לא אחת תחת מרכב של מכונית קיימת בכדי לא להסגיר טרם זמן את עיצובו של הדגם החדש. אני מקווה שזה הענין. בדיוק

2. פיאט רכשה את קרייזלר ואם שואלים אותי, זו תהיה בכייה לדורות. וכבר מתחילם לראות את נצניה, כמו ג'יפ של פיאט שהוא בעצם דודג' או לנצ'יה תמה שהיא קרייזלר 300C. פשוט בדיחה ועצוב שהדבר הזה קורה אצל פיאט שהיא, עבורי לפחות, הניצוץ האחרון של ייחוד, יופי, מקוריות, הנאה ובמיוחד אופי, בתוך כל היצרנים האירופאים, היפנים והקוריאנים שמחקים האחד את רעהו בלי בושה ובעיקר בלי טיפת שאר רוח.

אני מסכים. לגבי הנקודה השנייה שלך, אכן השילוב הזה מוזר, למרות ההצהרות היצירתיות מפי קברניטיי פיאט\קרייזלר.

מצד שני, הכל אפשרי וייתכן שקרייזלר עוד יתחילו לייצר רכבים טובים.

חחח.מה אתה צוחק פורשה בחיים לא ייצרו ג'יפ, זאת חברה של מכוניות ספורט.

אלפא לא יכולים להיכנס לשוק האמריקאי בלי ג'יפ.

הרכבים הכי נמכרים בארה"ב הם טנדרים ואם הם לא רוצים להיכנס לשוק הזה אז ג'יפ זה גם נמכר.

אחרי שפיאט קנו את קרייזלר אני לא מבין למה הם משקיעים במותגים האיטלקיים שלהם, הם לא מזיזים להם במכירות.

להכניס את אלפא לארה"ב יעלה להם כלכך הרבה כסף שלא בטוח שהם יצליחו לכסות את ההוצאה.

למה הם משקיעים כסף במותגים האיטלקיים? כדי שלא רק מזראטי ובעיקר פרארי יהיו רווחיות אלא גם אלפא ולנצ'יה. מצבה של פיאט וחטיבת המשאיות שלהם טוב יותר ממה שאני מכיר.

חוץ מזה, לשיטתך עדיף לא להשקיע כסף גם במותגים האמריקאיים, כי זה זבל עוד יותר גדול מפיאט.

זו עוד דוגמא מצויינת.

נכון שנתוני המכירה של הקאיין גבוהים אבל זה בארצות הברית.

שם המכונית נימדדת בכמה היא רחבה וכמה דלק היא צורכת בנסיעה מ"מול" אחד למישנהו.

הכוונה העיקרית שלי, לחובבי מותג אלפא יהיה קשה לעכל את זה לדעתי. כולל אותי אגב.

רק בארצות הברית? תעשה בדיקה כמה משאיות של פורשה נמכרות ברוסיה, מערב אירופה ונסיכויות הנפט ותחזור אלינו.

על הדרך, תשווה את נתוני המכירות של הקאיין ל911 לצורך העניין.

חובבי המותג צריכים לשמוח שדגמים כאלה נותנים ליצרן האהוב עליהם את המזומנים לייצר כלי רכב פחות רווחיים.

בדיוק! גם פיאט הוא עסק למטרת רווח. אין רווח? אין אלפא רומיאו 4C (לדוגמא).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני רק מקווה שהטרנד הזה יעבור מן העולם, ואנשים יחזרו להשתמש במכוניות נורמליות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
רק בארצות הברית? תעשה בדיקה כמה משאיות של פורשה נמכרות ברוסיה, מערב אירופה ונסיכויות הנפט ותחזור אלינו.

על הדרך, תשווה את נתוני המכירות של הקאיין ל911 לצורך העניין..

לא מכיר את המספרים (אשמח לשמוע אותם אם הם בידיך) אבל אתה יכול להסתובב שבועות רבים במערב אירופה מבלי לראות ולו "משאית" פורשה אחת לרפואה.

בכלל, באופן כללי ניתן להגיד שמערב אירופה מעולם לא נדבקה במחלה המגעילה הזאת שנקראת SUV.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני לא מבין למה טרנד הקרוס-אובר מפריע לכם כל כך, אני דווקא אשמח לראות את אלפא מצליחים גם בארה"ב ולא משנה אם מה שיכניס אותם לשוק הזה יהיה ג'יפון, לא שאני הייתי קונה כזה בעצמי...

אולי זה אפילו יוריד את המחיר של ה159 דיזל יום אחד :wink:

פורסם
לא מכיר את המספרים (אשמח לשמוע אותם אם הם בידיך) אבל אתה יכול להסתובב שבועות רבים במערב אירופה מבלי לראות ולו "משאית" פורשה אחת לרפואה.

בכלל, באופן כללי ניתן להגיד שמערב אירופה מעולם לא נדבקה במחלה המגעילה הזאת שנקראת SUV.

זה פשוט לא נכון. אלא אם כן אתה נמצא בכפר שכוח אל, לא יעבור זמן רב עד שתתקל באחת. אגב, זה לא רק פורשה, יש גם את ב.מ.וו, מרצדס, אודי ועוד.

אמנם נכון יהיה לומר כי מערב אירופה אינה מאוהבת בSUV כמו האמריקאים, אך האמירה כי הם מעולם לא נדבקו במחלה הזו אינה תואמת את המציאות.

אגב, כמה נתונים סטטיסטיים לגבי המכירות שלהם בארה"ב:

http://press.porsche.com/news/release.php?id=602

http://en.wikipedia.org/wiki/Porsche

(יש לגלול מטה עד לחלק של ה-Production split).

http://press.porsche.com/more_about/statistics/

וכאן יש נתונים עולמיים:

http://rumors.automobilemag.com/panamera-and-cayenne-lead-2010-porsche-sales-increase-4534.html

נ.ב. חוץ ממערב אירופה וארה"ב ישנם עוד כמה איזורים, בהם קונים מכוניות כמו הקאיין.

פורסם

כשהייתי באיטליה לפני כמה חודשים הפורשה שראיתי הכי הרבה על הכביש (וראיתי הרבה) היא הקאיין, גם באירופה לא חסר. (לפחות שם היא ידנית)

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

השאלה שלי הייתה אחרת ואליה הקישורים שלך לא עונים.

האם יש לך נתונים כמה קאיין מיוצרים בכל שנה ומה התפלגות המכירות שלהם (ארה"ב, קנדה, מפרץ פרסי, מערב אירופה, המזרח הרחוק וכו)?

אני מהמר די בבטחה על זה שמבין השווקים הגדולים, מערב אירופה יהיה השוק הכי קטן.

ואני אגיד שוב, למרות שאתה חושב שאני טועה, מערב אירופה מעולם לא נדבקה במחלה הרעה הזאת שנקראת SUV, הנוכחות שלהם על הכבישים (כמובן באחוזים ולא במספרים אבסולוטים) היא זניחה ביחס לארה"ב או אפילו ביחס לישראל.

פורסם

תתעמק בהם קצת יותר ותמצא פרטים אשר עונים, במידה מסוימת, גם על שאלתך. אגב לא ראיתי נתונים אשר מגבים את טענתך.

בכל אופן, אנסה להשיג נתונים יותר מפורטים.

לגבי מערב אירופה, תסתובב בערים הגדולות בגרמניה, שוויץ, איטליה, אוסטריה ותווכח בעצמך: כמות הג'יפים מבית פולקסוואגן, אודי, מרצדס, ב.מ.וו, פורשה ועוד כמה יצרנים אינה זניחה כלל. מדוע גם האירופאים נדבקו במחלת הSUV? מהסיבה הפשוטה שרוב רובם של בעלי הרכבים הללו באירופה אינם זקוקים להם ואינם מנצלים את היכולות הטמונות בהם (לפחות לחלק מהג'יפים הללו באמת יש יכולות שטח).

בלי קשר למיקומה של מערב אירופה בהיררכיית המכירות העולמית, ג'יפ כזה או אחר יתרום בוודאות למכירות של אלפא רומיאו. ראה כי העלייה במכירות של פורשה נגזרת בעיקרה ממכירות הקאיין והפאנמרה. כל יצרן בוחן את תנאי השוק בעולם הגדול ולא רק במערב אירופה. אלפא רומיאו (פיאט) רוצה לפרוץ לעולם הגדול ועל מנת להשיג מטרה זו יש להכין את הכלים אשר יאפשרו זאת. אחד מאותם כלים או אמצעים הוא ג'יפ. דבר אחר שחסר להם כרגע לטעמי, אך אני מאמין כי יופיע בעתיד, הוא מנוע V6 ואולי גם V8 בדגמים גדולים יותר.

פורסם
בלי קשר למיקומה של מערב אירופה בהיררכיית המכירות העולמית, ג'יפ כזה או אחר יתרום בוודאות למכירות של אלפא רומיאו. ראה כי העלייה במכירות של פורשה נגזרת בעיקרה ממכירות הקאיין והפאנמרה. כל יצרן בוחן את תנאי השוק בעולם הגדול ולא רק במערב אירופה. אלפא רומיאו (פיאט) רוצה לפרוץ לעולם הגדול ועל מנת להשיג מטרה זו יש להכין את הכלים אשר יאפשרו זאת. אחד מאותם כלים או אמצעים הוא ג'יפ.

פה אין לנו שום מחלוקת.

• תוכן חדש...