Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האיביזה שבבעלותי כבר חמש שנים היא ידנית , אחת מהסיבות שאני רוצה למכור ולקנות היא מעבר לאוטומט , אני נוסע אצל חברים ומשפחה על רכבים אוטומטים ולאחר 5 שנים של ידני האוטומט זה פשוט גן עדן - נסיעה מינימלית בקושי עושים משהו , מסתכלים קדימה ועושים מידי פעם סיבובים עם הידיים בכיכרות

הרעיון שהכי קנה אותי בספארק זה המחיר אוטו חדש 2011 עם הניילונים 0 קילומטר ב67 אלף שקל זה באמת מחיר לכל כיס , אבל הפחד שלי שאני יתאכזב שאני ירצה לעקוף רכב אני פשוט לא יצליח והמינוס שזה עוד ידני אז קיבלתי רכב חדש אבל נוסע פחות טוב מהאיביזה בת ה10 שנים שהייתה לי

יש עוד רעיון לרכוש פשוט איביזה שנה יותר מתקדמת אוטומט מהדגמים העגולים של 02-08 1400 סמ"ק אוטומט , גם דיי נמאס לי מאיביזה בא לי רכב אחר . תתנו רעיון בחייאת

בחור צעיר סטודנט נסיעות רעננה אריאל שונא להוציא כסף על דלק אבל אוהב שיש לו את האופציה לעקוף מתי שמתחשק לו , ורוצה להיראות טוב תוך כדי העקיפה אז על מה ללכת

(השירשור ניהיה קצת ייעוץ בקניית רכב , אז אם צריך להעביר, בכבוד )

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מסכים עם מה שנאמר,שלא תחשוב זה לא שהמיני תקועה 90 קמש ולא יכולה לעקוף,אני מציע לך לעשות נסיעת מבחן ותיראה אם זה מתאים לך.אבל אם אתה רוצה אוטומט,אז באמת לא עשית בזה כלום ועדיף לך לחפש סופר מיני אחרת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מבין שאתה סטודנט באריאל גם אני הייתי עד לפני שנתיים ובאותה תקופה הייתה לי I30 , אני מתאר לעצמי שלא צריך לספר

לך על הכביש שעולה למכללה גם עם רכב משפחתי אוטומטי העליה הזו לא תמיד קלה אז בטח ובטח שעם רכב מיני עם מנוע חלש

כמו שכתבתי בהודעה הקודמת חבל זה סתם יבאס אותך לאבד כוח ולסוע עם רכב חדש אבל הרבה פחות חזק בעליות כאלו .

לדעתי תחפש רכב סופר מיני או משפחתי 2008 בסביבות ה 67-70 אלף ( בערך במחיר של ספארק חדשה ) יש לא מעט כאלו

במצב מצויין , אתה תהנה מהנסיעות לאריאל הרבה יותר גם מבחינת האבזור גם מבחינת הכוח וגם מבחינת נוחות הנסיעה .

אם אתה הולך לעשות את הנסיעה הזו רעננה - אריאל כל יום הייתי בכלל מציע לך לעבור לדיזל זו חתיכת נסיעה ומבחינת

צריכת דלק ישתלם לך יותר.

פורסם
האיביזה שבבעלותי כבר חמש שנים היא ידנית , אחת מהסיבות שאני רוצה למכור ולקנות היא מעבר לאוטומט , אני נוסע אצל חברים ומשפחה על רכבים אוטומטים ולאחר 5 שנים של ידני האוטומט זה פשוט גן עדן - נסיעה מינימלית בקושי עושים משהו , מסתכלים קדימה ועושים מידי פעם סיבובים עם הידיים בכיכרות

הרעיון שהכי קנה אותי בספארק זה המחיר אוטו חדש 2011 עם הניילונים 0 קילומטר ב67 אלף שקל זה באמת מחיר לכל כיס , אבל הפחד שלי שאני יתאכזב שאני ירצה לעקוף רכב אני פשוט לא יצליח והמינוס שזה עוד ידני אז קיבלתי רכב חדש אבל נוסע פחות טוב מהאיביזה בת ה10 שנים שהייתה לי

יש עוד רעיון לרכוש פשוט איביזה שנה יותר מתקדמת אוטומט מהדגמים העגולים של 02-08 1400 סמ"ק אוטומט , גם דיי נמאס לי מאיביזה בא לי רכב אחר . תתנו רעיון בחייאת

בחור צעיר סטודנט נסיעות רעננה אריאל שונא להוציא כסף על דלק אבל אוהב שיש לו את האופציה לעקוף מתי שמתחשק לו , ורוצה להיראות טוב תוך כדי העקיפה אז על מה ללכת

(השירשור ניהיה קצת ייעוץ בקניית רכב , אז אם צריך להעביר, בכבוד )

אז למה לא להוסיף עוד כ-5K ש"ח ולקנות יונדאי I10 אוטומטית 1100 סמ"ק? חוץ ממחסור באבזור היא עדיפה על הספארק (לטעמי).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני לא חושב שזה רעיון טוב,אתה מאבד בחיסכון ובכוח שגם ככה לא חזק.אולי לבדוק אופציה למנוע 1.25 יד 2 אם כבר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אז למה לא להוסיף עוד כ-5K ש"ח ולקנות יונדאי I10 אוטומטית 1100 סמ"ק? חוץ ממחסור באבזור היא עדיפה על הספארק (לטעמי).

חוץ ממחסור ואבזור ומחסור בביצועים, התכוונת?

יצא לי לנהוג כמה עשרות קילומטרים בכביש מהיר על i10 עם מנוע 1100 סמ"ק. לא חוויה מרנינה בכלל, הרכב עגלה במובן המאוד איטי של המילה. אם הוא חושש שהספארק תאכזב אותו מבחינת ביצועים, הוא יכול להיות בטוח שה-i10 תאכזב אותו מבחינת ביצועים.

מה אתם אומרים על הקיא פיקנטו אוטומטית 1.25 סמ"ק 85 כוח סוס 76 אלף על הכביש !

אחלה אופציה, אבל כרגע מדובר על אספקה של הרכב בסביבות אפריל. מה שנקרא, תזמין היום קבל בעוד שנה :shock:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קראתי שהולכים להוציא פיקנטו ידנית עם גימור ספורטיבי 3 דלתות ונחשו מה המחיר - 65 אלף שקל , שתיתן מענה למי שלחוץ על הפיקנטו הרגילה , אבל אני לא רוצה עוד פעם ידנית אז נראה לי שהכיוון הוא נסיעת מבחן על הפיקנטו אוטומט ונראה אם היא באמת תיהיה פיקנטית בשבילי

יש פה מישהו בפורום שנסע ברכב או שהוא בעלים של אחד ?

פורסם

יש לי ספארק שעברה תוך 4 חודשים כבר כמעט 10000 ק"מ הרכב יחסית למחיר כמובן סביר לא הכי נוח בנסיעות ממושכות של מעל שעה וחצי צריכת דלק מחוץ לעיר סביב ה- 1 ל- 18 19 בתוך העיר היא עוברת לצריחה של 1 ל-11 בקשר לחוסר כוח

נסו ללחוץ על הכפתור מתחת לרדיו בצד שמאל שמנתק את בקרת היציבות ואז תגלו שהרכב מאיץ הרבה יותר בקלות (אבל בהתאם צריכת הדלק עולה בהרבה) ישנו חוסר זמינות כוח מעצבן לפעמים בעליות ממושכות (אבל אל תשכחו מדובר במנוע 1.2)

בסך הכללי החבילה זולה וצריך להתרגל לזה כשיורדים ממכוניות גדולות .

תקלות ל10000 ק"מ:

צינורות שפריצרים התנתקו

אור פנימי שעובד לפי החשק עם הדלתות ובכלל

מנורת מחשב שנדלקה פעמיים ללא סיבה וכבתה מעצמה לאחר כיבוי והדלקה (אבל שמעתי שזה תופעה שקורית מדי פעם ברכבים עם בקרת יציבות מהמזרח)

בסך הכללי של יחס תמורה אני חושב שהיא מספקת ונותנת מענה טוב יותר ממנועי ה1.0 עם שלושה צילינדר

אל תשכחו שהפביה פונטו ו206 + נושפות לה בעורף עם מחיר טיפה'לה יותר יקר

בהצלחה לקונים :)

אורן

יום יבוא ותהייה לי סיירה!

פורסם

הולכים להוציא, מתישהו, פיקנטו 1.25 ידנית.

מה שיתן את הטוב משני העולמות - גם תיבה ידנית וגם מנוע פחות אנמי.

השאלה היא מתי, דגמים שיש כרגע בשוק מגיעים עם זמני המתנה של כמעט שנה.

מה יהיה עם הדגם החדש? יתחילו לקחת הזמנות ביוני 12 עם אספקה לינואר 13?

לך תדע..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

רוצה עיצוב יפה עם כוח יחסי + חיסכון בדלק? קנה פיאט גרנדה פונטו.

היא רובוטית, ככה שאתה יכול להינות מה"אוטומט" ואם בא לך גם להוריד הילוכים בשביל למשוך את המנוע.

האוטו נראה מעולה (לטעמי לפחות), הרבה יותר מהפונטו שהחליפה אותה, האיבו.

בתוך העיר, עושה 1:14. מחוץ לעיר, אין לי מושג.

נמצאת אצלנו אחת חדשה כזו, נכון לעכשיו על 12 אלף ק"מ, ללא תקלות מיוחדות בכלל למעט פס קישוט שכמעט ונתלש מתחתית הפגוש וחוזק ע"י ברגים.

פורסם

דבר אחד לא מובן לי - אתה מעוניין להחליף רכב, עקב נוחות (אוטומטי) או חיסכון (דלק) ?

הרכב שלך הוא מנוע 1600 ידני (100 כ"ס, נכון) ?

אתה מציין שרוב הנסיעה הצפוייה תהייה בכבישים בין עירוניים.

אני לא מאמין שהצריכה של המכונית הנוכחית שלך בכבישים בין עירוניים, היא כזו גרועה. אני מעריך שצריכת דלק של 1/13 עד 1/16, די הגיונית ולכן אני לא רואה טעם להוסיף עוד כמה עשרות אלפים של שקלים ( אני מנחש שהמכונית הנוכחית לא שווה יותר מ-25 אלף ש"ח, אבל זה רק ניחוש, כמובן), ע"מ לקבל צריכת דלק טיפה יותר טובה (1/16-17). מה עוד, שכרגע אני עם מכונית, שמצבה ידוע לך וזה גם יתרון מאוד חשוב.

במידה ומדובר ברצון לעבור לגיר אוטומטי, למרות שמדובר בעיקר בנסיעה בין-עירונית, אז כל העניין משתנה, כיוון שנוחות היא עניין אחר לגמרי.

• תוכן חדש...