Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי לפעמים רעידות בעת האצה. ואני יודע שזה בגלל כוהל תקול (היתה לי את אותה בעייה פעם, החלפתי וזה הסתדר).

הבעייה היא שלהונדה יש 8 כוהלים, ואני לא יודע איזה מהם הוא הדפוק.

האם יש דרך יותר יעילה מלהחליף אחד אחרי השני ולראות האם הבעייה נפתרה?

תודה, איתי.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כוהל זה אלכוהול רפואי 70% נפח ויותר...

קויל לעומתו יכול להמצא ברכבך בכמות של 4 יחידות ולא יותר, אם כי פחות; 2 או 1.

אם זה כמו בסיויק, יש ארבעה והם יושבים על הפלאגים ויש להם קונקטור בצד.

מנתקים את הקונקטור, מניעים, אם המנוע עובד ונוסע אותו דבר, זה הבעייתי.

פורסם

רוברט , ניסיתי מה שהצעת:

ניתקתי כל הזמן קויל אחד, וראיתי מה ההתנהגות.

ויש תוצאות מוזרות מאוד. לא הרגשתי שינוי - הרכב נסע טוב ורגיל (הרעידות לא תמיד קורות).

יותר מוזר מזה, אפילו ניתקתי 3 קוילים (!) מתוך 8, ועדיין הרכב נסע רגיל.

פורסם

באופל שלי הייתה בעיה דומה ,

חיברתי מחשב וראיתי באיזה צילינדר יש Misfire

למזלך אתה יכול להחליף קויל יחיד ככה שבמידה ואין לך מכשיר דיאגנוסטיקה אני חושב ששווה את ההשקעה של הבדיקה במוסך על מנת לאתר את הבעיה.

לצערי , ברכב שלי מדובר ביחידה אחת :)

פורסם
יותר מוזר מזה, אפילו ניתקתי 3 קוילים (!) מתוך 8, ועדיין הרכב נסע רגיל.

אין סיכוי, אנחנו לא מדברים על אותו הדבר.

תעלה תמונות או תבוא עם הרכב.

פורסם

ככול הנראה הוא מדבר על חוטי הצתה.

שכנראה 4 חוטי הצתה יושבים על קויל אחד, הוא ניתק 3 שבעצם יושבים על אותו קוויל שאינו מתפקד ולכן אין שינוי.

הם הקוויל היה מתפקד היה שינוי לרעה.

אם אין שינוי הרכב ממשיך לגמגם.

קובי

פורסם

חבר'ה בואו לא נעשה סלט, זה עדיין לא מדע בדיוני והמכוניות לא באו מהסרט TRANSFORMERS.

קויל שיושב על הפלאג אין לו חוטי הצתה באוטו בכלל. יש קונקטור לקויל, הוא מקבל 12 וולט, ממיר אותם

לאלפי וולטים אחרים ושולח אותם ישירות לראש הפלאג תחתיו. הקויל הוא שנאי, ממיר מתח.

בוא נחכה לתגובה ממנו על מה שכתבתי קודם.

לא יודע אם יש בכלל בעיה לאוטו. הוא אומר שהוא נוסע רגיל.

פורסם

אני לא טועה.

יש 8 פלאגים, שלכל אחד מהם יש קויל משלו. וכל קויל מחובר עם כבר, שאותו ניתנקתי.

ניתקתי 3 כבלים כאלו (כלומר 3 קוילים מתוך 8), ועדיין האוטו נסע רגיל.

איך זה יכול להיות?

פורסם

אוקיי, בג'אז יש 8 פלאגים.

אלא אם כן הפלאג השני הוא סתם ליופי בכל צילינדר, אין סיכוי שניתקת 3 והאוטו נוסע רגיל. אולי ניתקת משהו אחר.

אני לא בא להגיד לך שאתה לא מבין עניין, אני רק יודע שחור על גבי לבן. אז האוטו קצת מוזר, בשביל זה תמונה אחת שווה מיליון מילים. תעשה טובה לכולם, תעלה תמונה דקה אחת, תקיף בעיגול מה ניתקת, נראה את התמונה וננתח.

אולי זה בכלל לא הבעיה.

פורסם

דווקא מאוד הגיוני שהרכב יעבוד כרגיל. הרי אם בכל צילינדר ישנו לפחות פלאג אחד שנותן ניצוץ הרי שהמנוע יפעל. הפלאג השני נועד כנראה לשריפה טובה יותר של התערובת לצורך צריכת דלק טובה יותר. הרי זה אחד היתרונות המוכרים של הג'אז..

פורסם

האם כל הפלגים והקויילים זהים?

אני לא בטוח שאפשר לאבחן קוייל לא תקין בדרך שהוצעה ברכב עם שני פלגים לכל צילינדר.

וגם אם כן, צריך לעשות מספר ניסונות כשבכל ניסיון בכל צילימדר מחובר רק קוייל אחד.

פורסם

קודם כל תודה על העזרה והתגובות.

הפלאגים לא זהים יש 2 סוגים: יש את העליונים (4) שקרובים לתא הנהג, ואת התחתונים (4) שרחוקים מתא הנהג.

אני יודע שזאת בעייה נפוצה בז'אז, ובד"כ מתקלקלים הקוילים העליונים (שקרובים לתא הנהג).

השאלה היא איזה בדיקות אני צריך לעשות בשביל לזהות את הקויל הדפוק (אולי הוא דפוק רק חלק מהזמן?)

פורסם

תנתק מכל צילינדר פלג אחד, כך האוטו יעבוד על 4 פלגים, ויהיה לך קל יותר , אני מציע שלא תנתק את הפלג עצמו אלא את הצד של המתח הנמוך שמגיע ל coil

פורסם

כן, תמיד יש סיכוי שהוא דפוק רק חלק מהזמן.

בד"כ כשקויל חם=מנוע חם הוא מקצר, ברגע שתרגיש את הרעידות, תתחיל לנתק.

איך אבחנת בפעם הקודמת ?

• תוכן חדש...