Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי גטס vs פג׳ו 206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות אחד מרכבים אלו תיבת הילוכים אוטומט בין השנים בתקציב של עד 25k.ברצוני לדעת מה עדיף מבחינת האחזקה ואמינות. והשאלה השנייה היא איך אני יכול לזהות ברכבים של גטס 2006 אם הם בעלי מנווע החדש או לא? בגלל שחלקם מנוע 1400 אך עדיין עם פנסים ישנים? בתודה דניאל 

פורסם

הדגם אחרי מתיחת פנים הוא בעל הפנסים המתוחים לצד, השונים ולמיטב ידיעתי גם עם המנוע החדש,אבל בכול מקרה צריך להיות רשום ברישיון הרכב.

היונדאי כניראה תהיה יותר אמינה,לפיגו יש לפעמים בעיה עם שסתומי לחץ באזור ה150K בגיר,ביודנאי אין משהו לגבי הגיר. לא יודע עד כמה בעיות חשמל אכן פוקדות את ה206.הגטס ידועה בתור רכב זול יחסית לאחזקה אם כי לא חסכוני בגירסה האוטומטית במיוחד לפני מתיחת הפנים.

מצד שני ה206 נוחה יותר,ומרגישה יותר איכותית מהגטס. לדעתי אין מה לפחד מהשסתומים,סך הכול מחליפים ונוסעים בלי דאגות,זה לא שהם מתקלקלים כול 20K.

אישית הייתי הולך על ה206.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בוודאות מבחינת אחזקה יהיה לך יותר קל לתחזק גטס.

כמו כן, בתקציב שלך נכנסות מכוניות חדשות יותר, עקב ירידת הערך של הגטס אל מול ה-206.

ה"תשלום" שלך על העניין, הוא נוחות מופחתת בנסיעה והרגשה פחות איכותית של ההרכבה באופן כללי.

מציע להימנע מרכבים בגימור GLF (רוב הרכבים) שכן אין בהם ABS והם מכילים רק כרית אוויר אחת.

אם תסתכל טוב, אני לא בטוח שאתה יכול לקנות בתקציבך רכב עם הגימור המוצלח יותר של אחרי מתיחת הפנים.

פורסם

אני אשמח לקצת הסברים על ה206

עשיתי נסיעת מבחן בפג'ו 206 שנת 2007 שלוש דלתות (הגג שמש היה נראה לי לא מקורי כי בפיג'ו זה בדרך כלל לרוחב כל הגג ושם זה היה משהו שנראה כמו בשאר המכוניות)

עם 45 אלף קילומטר סה"כ

נכנסתי לרכב והרכב כבד טנק! בקושי זז - וזה רכב 1600 קטנטן - מה קורה פה? ככה זה מרגיש לעומת קורולה? מאזדה 3?

מה גם שהגיר בזמן שהייתי נותן לרכב להוריד מהירות לקראת עצירה היה קופץ כאילו שזה גיר רובוטי.

האם ככה זה צריך להיות בפיג'ו?

איזה גיר בכלל יש לרכב הזה? אוטומט רציף? אלקטרוני? רובוטי?

מה הולך שם? יצאתי מהרכב וברחתי על נפשי כמי מבחינתי - הגיר דפוק.

אפרופו - ביונדאי גטס 2007 שנהגתי בה - הרכב היה זריז בצורה מפתיעה - אני מדבר על ה1.4 ליטר, האבזור הפנימי שלו והאבזור הפנימי של ה206 היו ממש באותה הרמה מבחינתי חוץ מזה שאי אפשר להתעלם מהעיצוב המדהים והכסאות של ה206 אבל מבחינת נוחות הגטס היתה דווקא נוחה, לא יודע למה עושים לרכב הזה כל כך הרבה שחור.

הדבר היחידי שלא נוח לי בגטס זה שהדיפון נכנס לי קצת ברגל וזה פוגע במרווח הפנים. מעבר לכך זה נראה כמו רכב פנטסטי לאנשים שמחפשים מכונית הגונה בסכום זעום.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מזהיר מראש שאני חולה צרפתיות ולכן איני אוביקטיבי, היונדאי שותה יותר דלק ומרגישים זאת בהחלט אני נסעתי עם 2 הרכבים אחד היה גטס עם 75 אלף ק"מ אוטו מלא מנוע 1.4 ידני רכב מלא עליות ים מלח בהילוך 3 במהירות 60 הרכב הרגיש כאילו אותותו אנחנו נוסעים אחורה, עם פגיו אומנם רכב לא מלא ומנוע 1.6 אוטומטי היה נחמד לשחק בסיבובים שם, בכל מקרה הפגיו היא לא הרכב הטוב בעולם אך הוא לא כזה אפור כמו הגטס ולא שותה כמו הגטס.

בכלל מה הדרישות שלך מהרכב? כי לדעתי אתה תהנא בפגיו יותר מהיונדאי למרות שרוב הסיכוים שהיונדאי תהיה אמינה יותר ולכן החזקתה תצאה יותר זולה למרות שחלקים של 206 לא כאלה יקרים וזה לא שאתה לא יוצא מהמוסך אבל הגיר הזה הוא הוכחה לכך שהצרפתים יכולים ללמוד עוד הרבה בכדי שיצא להם מושלם.

פורסם

לפי מה שאני מבין פג'ו ורנו רק עכשיו מתחילים להוציא מכוניות עם גירים שמצופה מהם רמת אמינות גבוה יותר מבעבר.

היה נראה לי מוזר מאוד לנהוג ברכב שהוא באמת כל כך סקסי למראה ולתחושה אבל עם גיר שפשוט הרגיש כאילו שאחרי 45K קילומטרים שחטו לו את הצורה.

זה הפחיד אותי ועל הגטס לא רציתי ללכת בגלל שיש לה נפילת ערך אסטרונומית + קשה היום למכור רכב == חתונה.

אז, לפני שאני מתחתן עם עוד מכונית, אני רוצה לפחות להיות סגור שאני אוכל לחיות איתה תחת אותה קורת גג.

שרשיר מעניין, השוואה מעניינת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נצל"ש

גם אני במהלך אותה התלבטות רק שאצלי אני יותר "מכוון מטרה".

ההתלבטות אצלי היא מה יותר "כלכלי" פשוטו כמשמעו,

ה206 היא החסכונית הזריזה המאובזרת והחתיכה מבין השתיים לרעתה גורסים שהאחזקה יקרה ושהגיר לא אמין בעליל.

הגטס לעומתה זולה לאחזקה והיא הזולה מבין השתיים לקנייה מה שמאפשר קניית שנתון גבוה יותר (וחסכון נוסף באחזקה עתידית יש יאמרו).

בסופו של יום, מי מהן פחות נוגסת בכיס בשקלול הסופי?

יקיר.

MX-5 NC

פורסם

כרטיסיה של אגד?!

אתה יכול לנסוע על 206 שהגיר שלה גם יחזיק מעמד היטב לפני שתמכור אותה ותמשיך הלאה.

אתה יכול לנסוע על גטס שטופלה לא טוב, שמנים באיכות ירודה וכל שלושה חודשים יתפוצץ לך איזה מחזיר שמן, תחליק לך רצועת טיימינג ואלוהים יודע מה עוד.

מה שחשוב בסופו של דבר למרות הסטיגמות שמספרים לך כאן על רכבים ולמרות התקלות האופייניות שמוכחות סטטיסטית הן לקנות רכב שטופל טוב ולהמשיך לטפל בו טוב ובזמן.

בסופו של דבר זו הערובה הכי נכונה לכיס לא נגוס.

צמיגים איכותיים, שמנים איכותיים, נהיגה רגועה -> כל זה יבטיח לך כיס בריא יותר.

תיקח בחשבון את נפילת הערך של הגטס וזה לא משנה את מי משתיהן אתה קונה - כעבור שנים בודדות הערך בקנטים.

שנתון חדש יותר בהחלט יכול להבטיח שאתה תחזיק את הרכב יותר זמן - מצד שני, רכב פחות אטרקטיבי - יתכן ואתה תרצה להפטר ממנו מהר יותר.

תחשוב טוב לפני שאתה עושה החלטה - שוק הרכב לא הולך להיות קל יותר למוכרים בשנים הקרובות.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...