Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מתי יוצא הספר?

"דברים שקורים רק לפרנקוס"

מנגד, אתה לוקח יותר מידי ללב וחושב שאנשים עושים לך רע באופן אישי. הם לא.

ד"א, הבוקר ראיתי בתחנת ארלוזורוב טווינגו בצבע כמו שלך עם לוחית דיפלומטית... הצליח לשעשע אותי על הבוקר :-P

בהצלחה ושנה טובה

ראיתי גם טווינגו צהובה עם לוחית רישוי דיפלומטית בשד' ירושלים ביפו. אותה טווינגו או שהשגרירים החליטו להיפטר מהX5 ?!

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
בד"כ המשכיר חייב לתקן כל בלאי שנגרם לדירה משימוש סביר.

זאת אומרת שאם הביוב נסתם, יש דליפה מהצנרת, הניאגרה בשירותם לא עובדת, צריך להחליף דוד שמש, צריך להזיז ברז גז או לבצע תיקוני חשמל - בעל הדירה אחראי עליהם.

בהחלט נכון.

אבל - אם מגיע אינסטלטור/חשמלאי או כל בעל מקצוע אחר אליך הביתה זה ביזבוז של לפחות חצי יום עבודה.

+שיחה (בדרך כלל לא נעימה) עם בעל הדירה. וגם בדרך כלל צריך להואציא כסף מהכיס בשביל לשלם לבעל המקצוע, ובעל הדירה יקזז לך את זה מתשלום שכר דירה בעוד כמה חודשים.

ולכן לדעתי בתיקונים הקטנים (נניח עם עלות חומרים של עד 100-150 ש"ח) לא כדאי בכלל לערב את בעל הדירה.

לא יקרה כלום אם תחליף בדירה השכורה מפסק חשמלי או נורה או מצוף לניאגרה על חשבונך בעלות של 30 שקל.

אתה קודם כל תהנה מזה ותחסוך את המצבים שפרנקוס תיאר.

פורסם

אני מסכים עם בוקי.

בנוסף, אני לא יודע היכן אתה שוכר וכמה אתה משלם. אבל יש בעלי בית שאומרים: "אתה משלם פחות ממחיר השוק, ובתמורה אני לא רוצה לשמוע מהדירה". זה כמובן לא תופס אם פתאם הלך מזגן של 5K ש"ח, אבל ביתר התיקונים כן. עניין של סיכוי וסיכון.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
זה היה הרבה יותר חמור מזה. היו שם שקיות פלסטיק ועוד כל מני שטויות.

היה גם מלא בשערות וכל מני דברים שאי אפשר לזהות פשוט בגלל שהכל שחור.

את ה600 אני כן אקבל בחזרה בלי טיפת ספק.

הוא ייאלץ לשלם לי כי האחריות היא שלו ורק שלו.

השאלה היא האם הוא ישלם לי בזה שהוא יוריד את השכ"ד, או שבבית משפט לתביעות קטנות.

אם הוא ישלם לי כדי שאני אלך, אני אלך. אבל זה יעלה לו כסף גם בגלל עוגמת נפש וגם בגלל שיהיו לי הרבה הוצאות ובלאי לרהיטים שלי.

מחר ההורים שלי ידברו עם העו"ד ויראו מה עושים במקרים כאלו.

אחי גם דיבר איתי והסביר לי שמנקודת המבט שלו כבעל דירה, זה הגיוני לגמרי שהוא ישלם על זה.

מחר אני אשאל את אחי אם החוזה על הדירה שלו (שבבעלותו) נגמר בקרוב. זה יכול להיות טוב (גם אם צריך לעבור לקריות).

אני מסכים שהאחריות היא שלו.

אבל בגלל הסכום, ובגלל איך שהוא נשמע כבעל בית שמשכיר - תאלץ לתבוע.

משכנתא זה קל

פורסם

אם זה היה משהו של 100 ש"ח, אולי לא הייתי אומר לו אפילו, כמו שלא שילמתי למישהו שיבוא לנקות לי את הבית לפני שאני עובר.

לי יש באופן אישי סלידה רצינית מאוד מלכלוך של אחרים, וזה לא משהו שיעלם בזמן הקרוב, ולא משנה כמה אני אבלה על ספת הפסיכולוג.

זו הסיבה שאני לא יכול לעשות דברים כאלו.

פה בצפון יש נורמות אחרות מבתל אביב והאזור.

פה אין חוסר בדירות כמו שם, אז אני משלם 2300 ש"ח על דירה של 70 מטרים, משופצת ברמה בינונית ומעלה.

זה בערך מחיר השוק, ובהחלט לא מתחת למחיר השוק.

פה בעלי הדירה צריכים להציע משהו אטרקטיבי בשביל שמישהו ייגש לראות את הדירה.

הדירה שעזבתי היא בדיוק כמו זאת אבל הקירות לא משופצים, והוא רוצה 2200 ש"ח.

הראיתי אותה ל15 איש בערך אבל לא מעוניינים כי הם יודעים שיש להם אופציות טובות יותר.

זה ממש לא כמו דירות בתל אביב.

פה, אם בעל הדירה לא משקיע קצת, הוא יכול להישאר חודשים ואפילו שנים בלי דיירים.

פורסם

בלי לראות את החוזה קשה מאוד לדעת מה אתה יכול או לא יכול לעשות.

באופן הכי פשוט, אם החוזה לא אוסר עליך לקזז את עלות התיקון מתשלום

שכר הדירה, ובנוסף לא כתוב בחוזה כי אתה חייב בכל התיקונים בדירה (תניה

שלא סבירה בעליל), הודע לו באדיבות כי מחוייבותו החוזית היא לתיקונים וכי אתה

מקזז את הסכום מתשלום שכר דירה.

אם תעלה את החוזה, יהיה קל יותר להבין מול מה אתה עומד (אבל בכל מקרה,

אקט של קיזוז, שלא בהסכמה, הוא כוחני והיחסים ביניכם לא יהיו מדהימים לאחר

מכן).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

החוזה בדירה השניה ולא בהישג יש עד מחר בבוקר.

כתוב בו שתיקונים בגלל בלאי שאני גורם, על אחריותי, ושמה שקשור לדירה עצמה ולא לפעולות שלי, על אחריותו.

הוא לא יכול להתנער מזה.

פורסם

אוקיי,

אם לא כתוב כלום לגבי קיזוזים בחוזה - זכות הקיזוז עומדת לטובתך ותוכל להודיע לו כי

אתה מקזז לו 600 ש"ח.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

האם הדירה כעת מוצאת חן בעיניך. אם כן

תהיה חכם ולא צודק, תראה שלא הולך לך עימו בטוב תוותר

600 ש"ח = 50 ש"ח לחודש אם תהיה בדירה רק שנה .

הרי מעבר דירה יעלה לך יותר שלא לדבר על העצבים שבעיניין.

אתה לומד בחיפה וכעת גר בחיפה , תעבור לקריות רק הוצאות נסיעה יעלו לך יותר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

רמות רמז.

היום הגעתי למסקנה שאין לי איך לגשר ביני ובין בעל הדירה, אז אני עוזב בהקדם האפשרי כי הוא לא מאפשר לי לחיות בביטחון שהוא יעזור לי במקרה הצורך והוא גם מתחמק מאחריות.

הוא כבר הפר את החוזה שאומר שהדירה תקינה ושהוא אחראי לסוג הזה של תקלות.

דיברתי עם בעל הדירה הקודם (שמתחתי) ואמרתי לו שאם הוא ישפץ כמה דברים, אני אעבור בחזרה.

הוא הסכים לזה וביקש שאני אזמין כמה בעלי מקצוע אחרי החג כדי לקבל הצעות מחיר ולראות איך עושים את זה.

בינתיים אני צריך להחליט אם אני עובר לדירה הקודמת שלי (שהיא לא משהו אבל לפחות אני מכיר אותה טוב ויודע שאין לה בעיות), או אם אני לוקח דירה אחרת, משופצת ברמה טובה יותר באזור נשר.

יש שם כמה דירות מעניינות לפי מה שראיתי היום בבוקר, וחלקן הרבה יותר זולות מחיפה.

ישה, הקריות הן אופציה לא רעה כי למעשה אין לי סיבה להגיע לחיפה חוץ מפעם בשבוע, ללימודים (אני בתואר שני).

זה לא עוד בזבוז כסף, אבל גם אם כן, אני מוכן להשקיע טיפה יותר בשביל לחיות בדירה טובה.

פורסם

הנה החוזה (עם הפרטים שלי ושל בעל הדירה מחוקים) וגם הקבלה של האינסטלטור.

שלחתי אותם היום גם לעו"ד שלי ביחד עם הצהרה מדויקת לגבי מה שקרה בדיוק. אני מקווה שהוא יוכל לפתור את זה.

כרגע מה שאני דורש זה שיחזירו לי את הכסף של התיקון ושהוא ישלם על העלות של עוד מעבר דירה.

דיברתי עם הבעלים של הדירה הקודמת שלי (זו שמתחתי) ואמרתי לו שאני מוכן לחזור אם הוא רק ישפץ כמה דברים ספציפיים שמאוד מפריעים (בעצם, הסיבה שעברתי לדירה אחרת).

הוא אמר שלא אמורה להיות בעיה וביקש שאני אדבר עם בעל מקצוע שהוא מכיר שיכול לשפץ את זה, כדי שאני אוכל לחזור לשם מהר ובתנאים טובים יותר.

מה שהוא ביקש בעצם זה שאני אביא שניים-שלושה בעלי מקצוע שיתנו הערכה למחיר.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Kabala.jpg

פורסם

סעיפים 3 ו 8.4.4 לא פועלים לטובתך

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מום ופגם נסתר.

לא היה לי איך לדעת שזה סתום ברמה כזו, בנוסף לזה שבדקתי את המצב של הדירה חודשיים לפני המעבר.

בחודשיים יכול לקרות הרבה, וזו לא אשמתי.

לגבי הסעיף השני, הוא דווקא מאוד לטובתי.

מותר לי לתקן (זה בכל מקרה היה בתיאום איתו, והוא נתן לי את הטלפון של האינסטלטור) ואז לגבות ממנו, ואפילו עם ריבית, אם ייקח לו יותר מדי זמן לשלם.

פורסם

בדיקה קלילה הייתה מגלה את הפגם ( הסתימה ) זה לא מום נסתר. מה הפירוש בדקת לפני חודשיים , ולפני שנכנסת לדירה?

והודעתך לא הייתה בכתב כנדרש בסעיף 8.4.4

בכל אופן עורך דינך ייתן לך עצות טובות יותר ומקווה שהכל יעבור לך בקלות

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...