Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בולמים לסובארו dl ,חוט חשמל שהוא פיוז נשרף

nissan
שימו לב! השרשור הזה בן 7537 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

טוב השאלה הראשונה היא לגבי הבולמים האחוריים ,הגיעה זמן להחליפם והמליצו לי להוסיף גומיות להגבהה ,עד כמה זה מומלץ ואיך בדיוק זה מורכב.

שאלה שנייה יש תיבת פיוזים על מיכל העיבוי אחד החוטים נשרף כתוצאה מקצר , איפה משיגים כזה שיהיה בשביל 1.5 אמפר?

ועוד שאלה נזכרתי בה עכשיו ,בתוך בית פילטר האויר יש בצד השמאלי מן פחית זהובה שמלמטה מתחברים אליה צינורות שלדעתי זה עדי שמן שחוזרים לשריפה נוספת השאלה למה הפחית ואיך איה עובדת?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב השאלה הראשונה היא לגבי הבולמים האחוריים ,הגיעה זמן להחליפם והמליצו לי להוסיף גומיות להגבהה ,עד כמה זה מומלץ ואיך בדיוק זה מורכב.

שאלה שנייה יש תיבת פיוזים על מיכל העיבוי אחד החוטים נשרף כתוצאה מקצר , איפה משיגים כזה שיהיה בשביל 1.5 אמפר?

ועוד שאלה נזכרתי בה עכשיו ,בתוך בית פילטר האויר יש בצד השמאלי מן פחית זהובה שמלמטה מתחברים אליה צינורות שלדעתי זה אדי שמן שחוזרים לשריפה נוספת השאלה למה הפחית ואיך איה עובדת?

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי הבולמים אל תשים מקוריים כי הם מאוד יקרים וגם , אם תלך למוסך מורשה אתה תראה על בולם מקורי שרשום סובארו אבל מתחת בקטן כתוב את השם של החברה שמייצרת את הבולם הזה, אני לא זוכר את השם הזה אבל אם תלך לחנות חלקי חילוף ותבקש בולם לסובארו שלך,אז ייתנו לך בולם מאותה חברה של הבולם המקורי,רק שבחנות יעלה לך שליש מחיר,ותבקש גם מכסה פלסטיק חדש -במתלבש מעל הבולם ומונע כניסת לכלוך ואבק לבולם.

כעיקרון הכופסה הזהובה מתחת לפילטר אויר זה מין חיישן מכני שקשור לוואקום ומאפשר מעבר של גזים בחזרה למנוע,כעיקרון זה נועד לטמפרטורות נמוכות,ממש לא שימושי לארצנו(המידע נלקח מתוך ספר היינס).

לגבי הבולמים אני ממליץ על מונרו,הם מעולים,הרבה יותר טוב מהמקוריים מניסיון,ייתנו שיפור משמעותי(600 ש"ח כולל הרכבה),לגבי ההגבהה אתה יכול להוסיף טבעת גומי בין הבולם וזה יגביהה לך את הרכב בכמה ס"מ שזה משמעותי.

לגבי הפיוז שנשרף, באוטו דיפו יש - עולה משהו כמו 10 ש"ח.

מקווה שעזרתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גומיות ההגבהה דינן ככוסות רוח למת.

ככל הנראה הקפיצים האחוריים ברכבך חלשים, כך שהגומיות רק יתנו מראה של קפיץ תקין בעוד שאת עבודת הקפיץ יעשה הבולם ובכך יסיים את חייו עד מהרה.

בולמ"ז לסובארו הן מתוצרת KYB(כמדומני) והם בומים טובים למדי, העיניין הוא שנוחות הנסיעה ב-DL אינה קשורה רק אליהם.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא ממש נכון, אני ברכב שלי החלפתי גם קפיצים וגם בולמים וגם שמתי מאחור גומיות הגבהה של 2 ס"מ, האוטו נוח ברמה אחרת מהמקורי.

לגבי הבולמים המקוריים, אכן הם תוצרת KYB.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא ממש נכון, אני ברכב שלי החלפתי גם קפיצים וגם בולמים וגם שמתי מאחור גומיות הגבהה של 2 ס"מ, האוטו נוח ברמה אחרת מהמקורי.

לגבי הבולמים המקוריים, אכן הם תוצרת KYB.

מאיפה לך שזה בגלל המגבילים ולא בגלל החלפת הבלומים+קפיצים בחדשים?

הרי אם החלפת את הישנים כנראה שמצבם לא היה טוב..

:idea:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום לכולם.

גם אני רוצה לעשות הגבהה .איפה אני יכול לבצע את הגבהה ומה המחיר ועד כמה מותר לעשות הגבהה כדי שלא יעשו בעיות בטסט.

http://photos.walla.co.il/sagishu <--אלבום תמונות של הרכב
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ועוד שאלה נזכרתי בה עכשיו ,בתוך בית פילטר האויר יש בצד השמאלי מן פחית זהובה שמלמטה מתחברים אליה צינורות שלדעתי זה עדי שמן שחוזרים לשריפה נוספת השאלה למה הפחית ואיך איה עובדת?

הגומיות להגבהה אכן עוזרות (מניסיון), אך קח בחשבון שאם הרכב נמוך מאחורה - ניתן להאשים חלקית גם את הבולמים האחוריים מסוג גז שכבר עייפים ברכב שלך (כאשר הם "גמורים", הם אינם מספקים התנגדות כמו שהם אמורים לספק).

בולמים מקוריים לסובארו הינם של KYB, מחיר של כל בולם אחורי נע סביב ה 190~ שח כמדומני. אגב, ההגבהות הינן הגבהות גומי שיושבות בין החלק העליון של הקפיץ לחלק העליון של המתלה. אין עם זה שום בעיות בטסט.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לתשובות על הבולמים , לגבי החוט פיוז זה לא פיוז רגיל של רכב אלה חוט חשמל שנשרף ואת זה לא נראה לי שיש באוטודיפו.

בכל חנות חלפים תוכל להשיג "פיוז חוט" לסובארו DL.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 7537 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...