Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

יש לי מאזדה 6 מודל 2008 ואני מוכר אותו בחודשים הקרובים.

יש לי מעט קילומטרים ללא תאונות והרכב כמו חדש.

בדקתי בשני מחירונים וקיבלתי מחיר משוקלל של 125000-128000.

האם זה אומר שאוכל למכור את הרכב במחיר המשוקלל או שאני יכול לחלום?

בעצם בשביל מה קיים מחיר משוקלל?

תודה

פורסם

המחיר משקלל פרמטרים שמשפיעים על הסחירות ולכן על המחיר. למשל רכב שנסע מעל הממוצע - בשקלול זה יוריד לו את המחיר, ולהיפך. השקלול מחשיב את הפרמטרים שהם מעבר לרכב כמו שהוא יצא מהמפעל (מס' בעלים קודם, נסועה וכו')

לגבי הריאליות של המחיר הזה - לי אישית אין מושג.

פורסם

תודה.

אני מקווה שיש פה מישהו שכן יש לו מושג לגבי המחיר הריאלי.

בעבר הייתי מוכר למשפחה במחיר מחירון אבל עכשיו החלטתי לנסות את מזלי בשוק.

אני לא אסגיר את הקילומטראז' המדויק אבל הוא מתחת ל 10000 ק"מ שזה בהחלט נמוך

פורסם

מתחת ל-10K מוגדר מציאה של ממש (רכב בן 3!)

השאלה כמה תקבל תלוי בביקוש והיצע. מבירור קצר בלוחות (לא ציינת תת דגם) נראה שמדובר במחיר גבוה מאוד, ממש הקצה העליון של הסקאלה , אבל זה לא אומר שהמחיר בהכרח לא ריאלי. מקסימום, תוריד לאט לאט, זה גם תלוי כמה אתה לחוץ למכור.

לפי מה שאתה מספר בהחלט מדובר במציאה, בוא נקווה שתמצא מישהו שיעריך אותה.

פורסם

אני מנסה למכור עכשיו את הגולף שלי שהיא בת שנתיים וחצי, מחירון יד 2 משוקלל נותן 129K לוי יצחק נותן 124K

כרגע בשוק היד 2 בדרך כלל המוכר מבקש מחירון יד 2 בעוד הקונה רוצה לשלם לפי לוי יצחק.

בכל מקרה שוק היד שנייה חלש מאוד בתקופה האחרונה ונראה שאנשים רוצים לקבל את הרכב בחינם, לפחות בכל מה שקשור לגולף...מאחל לך שתצליח יותר ממני, אני כבר מבקש 110K

פורסם

אני אענה בתור מי שחיפש מחודש יוני עד לאמצע אוגוסט רכב שמור כמו שלך בהנחה שאתה מדבר על דגם הלקצורי.

בסוף קניתי רכב אחר חדש מהיבואן.

שוק המאזדה 6 יד שניה פרטי כרגע מת לחלוטין.

מאזדות 6 נמכרות כרגע מתחת למחירון הרגיל למרות שזה מאזדה ( והיה צריך כביכול לשמור על הערך)

לא מזמן היתה מאזדה 6 לקצורי 2008 שנמצאת עדיין באחריות עם 2400 ק"מ שהתחילה במחיר 125,000 ולא ירדה גם שהמחיר ירד לאט לאט ל 115,000. (מודה לא הלכתי לראות את הרכב, אני פסלתי אותו ברגע שהמוכרת ענתה לי לשאלה האם נעשו טיפולים בזמן? ב:"לא צריך הרכב כמעט לא נסע אני אתן לך את בעלי הוא מבין בזה")

המחירון המשוקלל גבוה מאוד ואפשר "כמעט" לקנות מאזדה 6 מודל 2010 במחיר הזה. אני כמעט וסגרתי על מודל 2009 ב115,000.

קח בחשבון שמאז חודש יולי לוי יצחק יצר עיוות מוזר במחירון שלו ויוצא שהמחירון של הדגם הפרימיום הבכיר עם מנוע 2.5 היה יותר זול ב400 מדגם הלקצורי.

הלכתי לראות במהלך החודשים האלו כמעט כל מאזדה שהיתה יחסית במרכז ( כולל גם גיחות לירושלים) וכולם היו במצב די מוזנח (יש לציין שאני פדנט קיצוני).

רכבים הופיעו גם שלושה חודשים ביד שתיים מבלי שמכרו אותם (בדקתי עכשיו יש ביד 2 כמה רכבים שאני עוד מכיר מיוני)

כל המוכרים החדשים חיו בסרט שבגלל שזה מאזדה הם רוצים מחירון על ה-6 ויותר שלהם אבל לאט לאט הורידו מחירים כשהבינו מה קורה בשוק.

יכול להיות שאם באמת הרכב שלך במצב תצוגה ללא נגיעות פח בכלל וללא תיקונים או צביעות פגושים (שהיתה כמעט לכל מאזדה שניה שראיתי) יש לך סיכוי טוב למכור את הרכב די מהר.

אני הייתי מוכן לשלם על רכב במצב מצויין גם מעל המחירון אבל גם אני הייתי מעדיף להתפשר ולקחת מודל 2009 במקום 2008.

אם אתה מעוניין בעוד נתונים שייש לי צור קשר בפרטי.

פורסם

אין לי בעיה למכור במחיר מחירון לאחד מבני המשפחה שכבר מחכים לרגע שבו אמכור את הרכב.

כנראה שאין ברירה אלא לנסות את השוק ואם אראה שאני לא מקבל מעל המחירון משמעותית אשאיר את זה במשפחה.

פורסם

כמו שאמר לפניי, במחיר הזה ניתן לקנות את אותו הדגם מודל חדש יותר, ובתוספת "קלה" אפשר גם להוציא מהחברה את הדגם הפשוט. איזה דגם יש לך?

פורסם

השקלול רלוונטי בערך באותה המידה שהמחירון רלוונטי: הוא משמש בסיס, לא תוצאה מוגדרת מראש.

סתם לדוגמה, אני בבירור ממש עכשיו לרכישה של משפחתית פרטית משומשת בת שנה, במחיר של 75K במקום המחירון שעומד על 95K. אז מה יגיד המוכר? אין מה לעשות, אלו כוחות שוק. המחירון אמור לשקף אותם, לא לקבוע אותם.

פורסם

את המחיר האמיתי בו תמכור את הרכב רק דבר אחד קובע, וזה כוחות השוק, לא יצחק לוי ולא יד 2, כל אלו משמשים בסיס ואומדן אבל לא מעבר לזה, אם יש אי שם ברחבי הארץ אדם שמחפש לשדרג לרכב כמעט חדש אבל לא לשלם את ירידה הערך של יציאה מהסוכנות אולי המודעה שלך תקרוץ לו, אבל אם לא קרוב לוודאי שלא תמכור מעל המחירון, ואולי תגיד תודה אם תמכור במחירון,

אני מציע לך לקחת את המכירה באיזי ולהקציב לעצמך חודשיים אפילו שלושה, לפרסם את הרכב במחיר שאתה דורש (מעל המחירון אמרת? להשאר בגבול ההגיון) ולהמתין לטלפון המיוחל, ואולי לא יתקשרו הרבה, אולי לא יתקשרו בכלל בימים הקרובים, אבל תתאזר בסבלנות, ואם אחרי שבועיים שלוש לא יהיו מתעניינים תבין שכוחות השוק גברו עליך ותאלץ להוריד מעט את המחיר, וחוזר חלילה עד שתגיע למחיר ריאלי שבוא באמת יש מתעניינים באוטו.

פורסם

ואגב - זה אולי נשמע טריוויאלי, אבל אל תזלזל גם במודעות שעל הרכב והפצת השמועה בקרב חברים וקרובים, הרבה אנשים שאני מכיר קנו/מכרו בשיטות האלו ולא דווקא בלוחות, שם זה שוק מחירים ואנשים אפילו לא טורחים להתקשר למספרים הגבוהים, הרבה פעמים. במיוחד בגלל שיש לך להציע רכב במצב טוב בהרבה מהרגיל, זה יכול לקרוץ דווקא לאנשים שיש להם זיקה אישית יותר.

• תוכן חדש...