Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מקרר אמריקאי ישן של ווסטינגהאוס.

בגלל קושי להוציא אותו מהבית אני מעדיף לתקן אותו ולא לקנות מוצר חדש.

לאחרונה הופיעה תקלה במייצר קוביות הקרח - לדעתי הממסר המפקד על חימום קוביות הקרח כדי לאפשר להן ליפול למגירת האיסוף נתפס (מגעים נדבקו). אולי זה טיימר או אולי קומבינה אחרת, טרם פרקתי וחקרתי.

באינטרנט יש מוצרים דומים בשוק האמריקאי, אבל לדעתי הם מיועדים ל-110 וולט. המקרר של הגיע עם אביזרי 220 וולט, לפחות בכל הקשור למדחס, לטיימר ההפשרה וכדומה.

טכנאי קירור הגון יעץ לי להזמין מ-ebay, אבל לא ידע להתייחס לוולטאז'. לדבריו תחליף סיני זול בארץ עולה כ-1200 ש"ח ואיכותו ירודה.

דגם המקרר שלי הוא RSW27VMS W1 וכאמור דגם של ווסטינגהוס.

לא מצאתי icemaker לדגם זה (הוא בן 19 שנים לפחות).

חשבתי להזמין תחליף מודרני (גם אם הוא מופיע כמתאים ל-GE, לדעתי כולם זהים) ולכל היותר לשדוד ממנו חלפים או לשתול שנאי שימיר ל-110 וולט. הכי גרוע יהיה לי מוצר שאוכל ללמוד ממנו על אופי העבודה ולתקן את הישן שלי באמצעות אביזרים חיצוניים איכותיים.

כל עיצה או טיפ יתקבלו בברכה.

יוסי

פורסם

שאלה לי אליך: אם היה מדובר ברכב בן 19 - היית מתקן?

אם מדובר רק במתקן קוביות הקרח - אפשר להמשיך להשתמש במקרר גם בלעדיו. אם מדובר בתקלות יותר משמעותיות הייתי בכל זאת מתאמץ להחליפו כיון שתדירות התקלות רק תלך ותגדל, והתיקונים יעלו יותר ממקרר חדש (אפילו אם יהיה עליך לשלם משהו תמורת סילוקו של הישן).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שאלה לי אליך: אם היה מדובר ברכב בן 19 - היית מתקן?

אם מדובר רק במתקן קוביות הקרח - אפשר להמשיך להשתמש במקרר גם בלעדיו. אם מדובר בתקלות יותר משמעותיות הייתי בכל זאת מתאמץ להחליפו כיון שתדירות התקלות רק תלך ותגדל, והתיקונים יעלו יותר ממקרר חדש (אפילו אם יהיה עליך לשלם משהו תמורת סילוקו של הישן).

הדוגמא לא שייכת לעניין - אשתי בת הרבה יותר מ-19 שנה ובכל זאת אנו משקיעים הרבה מאד בתיקונה, וכך גם לגבי.

יש המון אנשים המחוברים לציוד ישן ומשקיעים בתחזוקתו.

בעיני חברת השתמש וזרוק היא אסון, ומפרנסת סינים במקום אנשי מקצוע בארץ.

אני מתקן - לעיתים בעזרת בעלי מקצוע - ציוד ישן, ככל שניתן להשיג ביצועים תקינים לאחר התיקון.

גם תקלות יותר משמעותיות ניתן לתקן, אפשר בקלות להחליף מדחס, טיימר, מאווררים, ברזים חשמליים וכדומה.

ברור שאפשר להשתמש במקרר ללא מייצר קוביות הקרח, עד כדי כך גם אני מבין.

הבעייה איננה בתשלום למישהו שיפנה את המקרר אלא בקושי אובייקטיבי להוציאו, ושום עיצה לגבי מעלית חפצים חיצונית מודרנית לא תועיל. אני ליויתי את הכנסתו וזו אופרציה לא פשוטה ממנה אני מעדיף להמנע.

סיבה להחליף אותה לא ציינת היא נצילות המערכת אבל בתחזוקה נכונה (בעיקר ניקוי קפדני של מחליף החום החיצוני שמתחת לתא הקירור) המצב כנראה לא כזה נחות לעומת מקררים מודרניים.

אהה, עוד הסתייגות - למה אם התיקונים הפרושים (נניח) על פני 5 או 10 שנים עולים יותר מגרוטאה מודרנית אז זה לא כדאי? כל עוד תדירות התקלות נמוכה והתיקונים אמינים, אין בעיני כל בעייה.

מה שמחזיר אותי לשאלה המקורית - עצות ורעיונות, מישהו בעל ניסיון וכדומה.

יוסי

פורסם

במייצר קרח אין ממסר. יש 2 מפסקים שאחד מהם אחראי על החימום + טרמוסטט שמפעיל מנוע.

אם המנוע הוא 110 וולט מחברים לו נגד מיוחד שמוריד את המתח מ 220 ל 110.

סביר להניח שהמנוע הישן שלך הוא 110 ותמצא שם את הנגד.

מנוע בלתי אפשרי להשיג בנפרד. אתה יכול להזמין את כל היחידה מארהב ולשדוד את הנגד מהאייס מיקר הישן.

נסה לפרק את הבורג שמחזיק את גלגל השינים הראשי על המנוע ולסובב את המנגנון ידנית.

תראה אם המפסקים עובדים ואם גוף החימום מתחמם בזמן שאחד המפסקים נלחץ.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

היה לי סיפור דומה עם מדיח כלים (בן 7) ומיבש כביסה (בן 15) - בשלב מסויים תדירות התיקונים הפכה למרגיזה, והשיקול כבר רלא היה רק של העלות אלא בעיקר של הזמן שהתבזבז בהמתנה לטכנאי ולחלקים ולבלגאן שבסידור הבית אחרי התיקון. תוסיף את אלה לתחשיב העלויות של אחזקת מכשיר ישן ותגלה שגם מבחינה כלכלית הכדאיות גבולית לכל היותר.

לגבי מקרר העניין עוד הרבה יתר קריטי - מדובר במכשיר החשמלי החשוב ביותר בבית (יחד עם תנור הבישול), קשה מאוד להתקיים ללא מקרר תקין. את המקרר הקודם החלפתי כאשר הגיע לגיל 14 (זמן השירות הצפוי למקרר הוא כ-15 שנה) ולא רציתי לקחת את הסיכון של תקלה- העדפתי לבצע החלפה מונעת, גם אם זה עלה לי כמה אלפי ש"ח. לאור מצבו של המקרר הקודם היה ברור לי שהרכישה תהיה חייבת להתבצע בטווח של שנה, העדפתי שהיא תתבצע לפני שאצטרך להשליך לפח מוצרים בשווי יותר גדול משווי המקרר הישן.

לגבי סנטימנטים - אני אף פעם לא מצליח להבין אנשים שמפתחים סנטימנטים כלפי משהו שאינו אדם, או לכל היותר חיית מחמד. כל מי ש"אוהב" את המכונית או הטלפון או המקרר הישן שלו - שיהיה לי בריא. מבחינתי מדובר בחתיכת פח או פלסטיק או אפילו זהב, אבל לא יותר מזה. איני אוהב להשליך מכשירים ישנים שפועלים - בד"כ הם מועברים לבן משפחה נזקק או סתם לצדקה - אבל, למשל, המכונית שהובילה אותי בנאמנות מדי יום משך 9 שנים נשכחה ברגע שיצאתי מסניף הדואר לאחר העברת בעלות. אני מבטיח לך שגם אשתך תודה לך אם תחליף את המקרר באחד מודרני במקום להתעסק במכשיר שעבר זמנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
במייצר קרח אין ממסר. יש 2 מפסקים שאחד מהם אחראי על החימום + טרמוסטט שמפעיל מנוע.

אם המנוע הוא 110 וולט מחברים לו נגד מיוחד שמוריד את המתח מ 220 ל 110.

סביר להניח שהמנוע הישן שלך הוא 110 ותמצא שם את הנגד.

מנוע בלתי אפשרי להשיג בנפרד. אתה יכול להזמין את כל היחידה מארהב ולשדוד את הנגד מהאייס מיקר הישן.

נסה לפרק את הבורג שמחזיק את גלגל השינים הראשי על המנוע ולסובב את המנגנון ידנית.

תראה אם המפסקים עובדים ואם גוף החימום מתחמם בזמן שאחד המפסקים נלחץ.

קודם כל תודה על ההתייחסות העניינית.

אני מבין שהמנוע שאתה מזכיר הוא של מנגנון יצירת והפלת פלחי הקרח.

כנראה שמשהו במגעי המפסק המנהל את גוף החימום נפגם כי גוף החימום לא הפסיק לחמם הרבה הרבה מעבר למועד הסביר (להפשרה חלקית של פלחי הקרח).

האפשרות לנגד טורי הגיונית כי מדובר במנוע הפועל זמן קצר בלבד. יבדק.

תודה.

יוסי

• תוכן חדש...