Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן 20-50מ איכותי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים

קשה לי להסיג שמן איכותי 20-50 .רק של פז או חברות לא מוכרות.אני רגיל ל VALVOLINE או

LIQUI MOLY .השעלה זו,עם אני יכול להישתמש 10-40 חצי סינטטי,עם לא כבד מידי.

האוטו שלי FIAT 128 1100 ס"מק,ו BMW 1502 1600 ס"מק.

עם למישהו יש תשובה לזה??

שבת שלום

BMW 1502 :beerchug::**,FIAT 128- '79 **RAMBLER AMERICAN 1964:sissies:** ENRIQUE ZAYFERT ** KARMIEL **

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רק אם המנוע שלך ממש תקין תוכל להשתמש ב 20/50 שהוא השמן שהומלץ בשעתו על ידי פיאט אבל במציאות כולם שמו שמן 30 כשהאוטו היה חדש ושמן 40 W או 50 W כשהמנוע היה עייף.

בשמן 20/50 היתה נלקת לי נורת לחץ השמן בכביש החוף כי השמן היה דליל מדי ולא הגיע לצמיגות של 50 W.

שמן סינטטי ושמן חצי סינטטי ממש לא מתאימים למנועים ישנים.

האמת שבארץ לא מוכרים שמן שממש מתאים למנועים ישנים.

לכן בהנחה שהמנוע שלך תקין תוכל להשתמש בשמן רגיל 20/50 ואם המנוע עייף, חפש שמן חד דרגתי שקשה למצוא וכמה שיותר סמיך 40 W או אפילו 50 W.

למנועים עם מרימי שסתומים מכניים לא תהיה בעיה עם שמן סמיך.

למנוע עם מרימים הידראוליים תהיה בעיה בהנעה במזג אויר קריר כי יכול להיות שהשמן הסמיך לא יפעיל את המרימים.

שלמה דן גדרון

פורסם

Valvoline ובוודאי ש- Liqui Moly אינם טובים יותר משמן של פז או דלק.

מציע לך לא להשתמש ב- 20W50 אלא ב- 15W40 מינרלי.

אם מדובר במנועים עם יחסית מעט שעות עבודה, לא תהיה שום בעיה, ורק אם תתקל במנורת אזהרה ללחץ שמן מנוע נמוך מהבהבת או דולקת בסיבובי סרק שהמנוע חם חזור לצמיגות הגבוהה יותר.

15W40 מיוצר לרוב בתקנים מודרניים יותר מ- 20W50. לכן תקבל שמן באיכות טובה יותר. ההתנגדות הפנימית של המנוע תהיה נמוכה יותר, ולמרות הנסועה הנמוכה ברכב אספנות, אולי תוכל לחוש בהתנהגות קלילה יותר של המנוע ובתצרוכת דלק טובה עד כדי 5%.

סביר להניח שמחזירי השמן והאטמים במנוע מותקנים שנים רבות, ולכן הייתי נזהר עם שמן סינטתי חלקי או מלא.

גילוי נאות: אני עוסק בתחום הרכב, החל מאספנות ועד לכלי הרכב החדישים ביותר, וכן החל ממנועי קטנועים ועד למשאיות ואוטובוסים. הייתי שותף לבדיקות מעבדה רבות של שמנים שיצאו מסוגים רבים של מנועים הפועלים בארץ, כולל בשמנים שהופעלו במנועים של מכוניות משנות השבעים.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אורן, מה בדבר התוספים שהיו בשמנים הטיפשיים והוסרו בגלל המגמה הירוקה ואיכות הסביבה?

אצלי במפלץ, עברתי לשמן מינרלי של פז 40 והוא (האופנוע) מגיב מצויין נורית לחץ השמן לא נדלקת יותר!-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אורן מה אתה ממליץ איזה דרגת איכות?

אני שם sl דלקול בדרך כלל בחיפושית.

מידי פעם גם sg שאין ברירה.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
אורן, מה בדבר התוספים שהיו בשמנים הטיפשיים והוסרו בגלל המגמה הירוקה ואיכות הסביבה?

אצלי במפלץ, עברתי לשמן מינרלי של פז 40 והוא (האופנוע) מגיב מצויין נורית לחץ השמן לא נדלקת יותר!-רן

בשמנים המודרניים יותר מ- 20W50 או שמנים חד דרגתיים, ישנם תוספים טובים יותר, מכיוון שאלו שמנים המיועדים לפעול יותר שעות עבודה, ובמנועים בהם ההספק גדול יותר ביחס לנפח (=לחצים בתוך המנוע). תוספים אלו מקנים לשמן שכזה תכונות טובות יותר בהקשר על ניקוין פנימי של המנוע, עמידות לחמצון והפחתת זיהום אוויר !

מציע לך גם במפלץ לעבור ל 15W40 מכיוון שהמנוע יקבל שימון הרבה יותר מהר בהתנעה קרה. אם במנוע קר נורת לחץ נדלקת ובמנוע חם לא, יש בעיה בפורק הלחץ ויש לבדוק אותו לפני שיגרם נזק למנוע.

אורן

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
אורן מה אתה ממליץ איזה דרגת איכות?

אני שם sl דלקול בדרך כלל בחיפושית.

מידי פעם גם sg שאין ברירה.

כלל, ככל שדרגת האיכות גבוהה יותר, עדיף.

קשה למצוע 20W50 בדרגות SL שלא לדבר על SM.

מציע לך לחפש את התקנים האירופיים: ACEA A1, A2 וכיו"ב. ACEA הוא האיגוד של יצרני הרכב באירופה, ותקני ACEA מייצגים דורות מודרניים של שמנים.

אורן

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
התנאי של השמנים של הרכבים שלנו שהם יהיו מינראלים לא סינטתים.

זה לא תנאי, זו המלצה. במנוע ששופץ לאחרונה, מומלץ דווקא להשתמש בסינטתי מלא או חלקי !!!

אורן

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

קראתי שבמנועים ישנים לא כדאי להשתמש בשמן בדרגת SM כי הוא עלול לגרום לבלאי מהיר של גלי זיזים. יש למישהו נסיון עם זה?

פורסם
כלל, ככל שדרגת האיכות גבוהה יותר, עדיף.

קשה למצוע 20W50 בדרגות SL שלא לדבר על SM.

מציע לך לחפש את התקנים האירופיים: ACEA A1, A2 וכיו"ב. ACEA הוא האיגוד של יצרני הרכב באירופה, ותקני ACEA מייצגים דורות מודרניים של שמנים.

אורן

היי, אם אתה מעוניין אפשר לארגן לך כמה 20W-50 שתרצה בדרגת SF מתוצרת דלק.

צור קשר לפרטים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

באתר castrol העולמי ראיתי שהם מייצרים סדרות שמנים במיוחד לרכבים קלאסיים- 20\50, 30 , 40 וכולי. מי שצריך הייתי בודק עם הסוכנים אם אפשר להזמין דרכם. אני יודע על חברת פלדמן ובנו שמשווקים את השמנים שלהם, אם זה עוזר למישהו

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
בשמנים המודרניים יותר מ- 20W50 או שמנים חד דרגתיים, ישנם תוספים טובים יותר, מכיוון שאלו שמנים המיועדים לפעול יותר שעות עבודה, ובמנועים בהם ההספק גדול יותר ביחס לנפח (=לחצים בתוך המנוע). תוספים אלו מקנים לשמן שכזה תכונות טובות יותר בהקשר על ניקוין פנימי של המנוע, עמידות לחמצון והפחתת זיהום אוויר !

מציע לך גם במפלץ לעבור ל 15W40 מכיוון שהמנוע יקבל שימון הרבה יותר מהר בהתנעה קרה. אם במנוע קר נורת לחץ נדלקת ובמנוע חם לא, יש בעיה בפורק הלחץ ויש לבדוק אותו לפני שיגרם נזק למנוע.

אורן

היי אורן (בזמנו טיפלת לי בסאאב 9000)

יש לי יגואר משנת 1957 מנוע 120 כ"ס 2.4L

מה מומלץ לשים שמן מנוע

ואיפה ניתן להשיגו?

תודות

פורסם

יכול להיות שהשרשור הזה הופך ל"איזה שמן מתאים לי בטרנטה??" :D

בכל מקרה הייתי שמח להתעלק ולשאול את אורן, על איזה שמן הוא ממליץ בביאנקי Y10, מנוע FIRE 1100 אחרי אוברול שמעשן ואוכל שמן מאז האוברול ושותה 20\50... תודה מראש!

איטלקיות שובבות שעושות בלאגן :lol:

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם

למה הכוונה במנורת לחץ שמן שנדלקת? אצלי למשל הנורה נדלקת שנייה אחרי ההתנעה ואז נכבית.

גם אצלי מנוע לאחר אוברול. בהתחלה המנורה הבהבה לי אך לאחר החלפת משאבת השמן התופעה פסקה מלבד ההתנעה, שכאמור המנורה נכבית לאחר שנייה.

• תוכן חדש...