Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זאת בדיוק הבעיה 80% או יותר מהמדינה הם עדר אחד גדול שרצים וקונים כי גם ההוא קנה כזה וזה נראה טוב, בלי לחשוב על נתונים, שיקולים כלכליים ותועלת מול הוצאה.

אם זה לא היה ככה אז כל הליסינגים למיניהם לא היו משגשגים כמו היום, וגם לא היית רואה מבחר עצום של ג׳יפונים שמפחדים ממדרכה.

אבא שלי תמיד היה אומר: הפתרון מתחיל בך. :wink:

זה שכולנו טיפשים ועיוורים לא אומר שגם אתה צריך להיות.

יש הרבה אלטרנטיבות בשוק וכמו שאמרת ידידי, רוב האנשים לא יודעים לעשות שקלולים של תועלת מול הוצאה, או יותר נכון מתעצלים לעשות, ולכן הם נכנעים לבינוניות ולעדר, ומתפשרים שוב ושוב בכל דבר.

ודרך אגב כשאני חושב על זה, איזה יתרון למשל יש למאזדה 3 על פני אוקטביה למשל? או על פני הונדה סיוויק? אולי על פני C4?

אולי ניסאן טידה?

לטידה יש אמינות נהדרת ופשטות ופרקטיות שצריך מכל משפחתית, אבל היא נראית לא משהו והשוק שלה חלש - מכוער מידי.

הסיוויק היא יפיפייה, אמינה, חזקה מאוד אבל עולה בערך 20K יותר מהמאזדה 3 בגרסאת האוטומט - יקר מידי.

C4 זה רכב שזוכה שנה אחרי שנה באליפויות הWRC בעולם, אבל הגיר העצל שלה בגרסאות האוטומט מאוד מעצבן, וכמובן המיתוג שלה כצרפתיה שמתקלקלת כל הזמן מונע ממנה מלהצליח בארץ ואין לה שוק מי יודע מה - צרפתי מידי.

והאוקטביה היא אולי המשפחתית הכי טובה בארץ ביחס של תמורה למחיר, אבל הביטוח עליה יקר מאוד והאחריות היא "רק" שנתיים - תחזוקה שוטפת יקרה מידי.

אז הישראלי הממוצע מעדיף להתפשר שוב ושוב ושוב ובמקום לבחור רכב שטוב במשהו מסויים, הוא מעדיף רכב שממוצע בהכל ומצטיין כמובן בתמחור שיהיה קל להיפטר ממנו אח"כ ולשדרג עוד 3 שנים לרכב המשעמם הבא.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

chesy - השיקולים שפירטת מאוד הגיוניים. לדעתי יותר מפריע לך שרוב האנשים מתייחסים לאוטו שלהם ככלי עבודה ולא תכשיט ומעדיפים משהו זול ועובד.

זה ממש לא קשור לפשרות ועדר, זה סדר עדיויות שונה משלך

the london underground is not a political movement

פורסם
chesy - השיקולים שפירטת מאוד הגיוניים. לדעתי יותר מפריע לך שרוב האנשים מתייחסים לאוטו שלהם ככלי עבודה ולא תכשיט ומעדיפים משהו זול ועובד.

ממש לא קשור לסדר עדיפויות ומה שרשמת ממש לא נכון, אם הצרכן הישראלי לא היה מושפע מאפקט העדר וקונה רכב שיהיה ״זול ועובד״ אז היית רואה הרבה יותר קאיה/יונדאי/דייטסו שזולות יותר מהנפוצה בכביש (מאזדה3) חסכוניות יותר משמעותית והכי עצוב, לא נופלות ממנה בנתונים וביצועים.

אין כאן שום קשר לסדרי עדיפויות.

פורסם

הלוואי והם היו מתייחסים לרכב ככלי עבודה, כלי עבודה זה בסופו של דבר משהו שאתה נמצא איתו רוב היום (מונית, מסחרית, טנדרון, רכב חברה/ליסינג), ורוב האנשים שהרכב הוא כלי העבודה שלהם לא מתפשרים, אלא מחפשים את הדבר שיענה הכי טוב על הצרכים שלהם.

אם זה מונית אז לרוב זה יהיה דיזל ידני בשביל החיסכון בדלק עקב הקילומטראז' הגבוהה, ואבזור כמה שיותר מפנק.

אם זה טנדרון אז זה יהיה בד"כ משהו מרווח עד כמה שאפשר בשביל שיהיה הרבה מקום להטעין וחסכוני עקב הקילומטראז' הגבוהה שהרכב עובר (או דיזל ידני או בנזין עם מנועים מוקטנים).

אם זה רכב צמוד למנהל/בכיר כלשהו שכל היום נמצא בנסיעות ארוכות ממקום למקום אז לרוב זה יהיה רכב מרווח, עם אבזור כמה שיותר עשיר וגיר אוטומטי בשביל לא לעייף יותר מידי את הנהג (יש דלקן/פזומט אז זה לא ממש חשוב החסכון בדלק).

אם זה כלי עבודה, אז הנהג נמצא באוטו חלק נכבד מהיום, וכמו שיש לך משרד בעבודה, או עמדה, או כל דבר אחר, ואתה משקיע שם בסדר וניקיון ודואג שיהיה לך כמה שיותר נוח, אז ככה גם מי שהרכב הוא כלי העבודה שלו כי שם הוא חי חלק לא מבוטל של היממה!

יודע איפה הבעיה? הבעיה היא כשמישהו שקונה רכב פרטי, שהוא לא למטרות עבודה אלא למטרות אישיות, ולנסיעות קצרות ואפילו כרכב משני, אבל השיקולים שלו הם לא מה שפירטתי למעלה אלא שטויות כמו: המלצות של אבא/דוד/סבא/אישה שאומרים לו שזה "הרכב הכי אמין", ו"לכולם יש אותו אז כנראה שהוא רכב טוב", והפינוק של הגיר האוטומטי לעומת החסכון הפרקטי בגיר הידני, ועוד לפני שהוא קונה את האוטו הוא רוצה לדעת שהוא שומר טוב על המחירון שלו ושיש שוק בשביל שהוא יוכל למכור אותו במחיר טוב אחר-כך, ואם זה רכב יד 2 אז כמובן עדיף רכב מליסינג כי זה גם רכב חדש עם הנחה של 13-15% במחירון וגם עם מסגרת טיפולים ידועה מראש ואחריות. (ונחש מה יש לרוב בליסינגים? :x)

וזה מקרה אמיתי של חבר שלי שמחפש כבר הרבה זמן מאזדה לאנטיס 323 לבנה/כסופה בלבד ולא מוכן לשמוע על שום אלטרנטיבה נורמלית אחרת שהיא לא ה"שילוש הקדוש" של יפנית-משפחתומטית-מנוע 1.6.

רכב זה לא השקעה, זה בור בלי תחתית שרק חולב מזומנים כל הזמן. לא שמים מזומן על אוטו (לא פרסומת סמויה לביטוח :wink: ). וכשאתה קונה רכב במטרה למכור אותו אח"כ ולא להינות ממנו כמעט אז כאן הבעיה נעוצה עמוק - בחוסר היכולת לבחור את המוצר הטוב ביותר והמתאים ביותר בשבילך, בלי פשרות.

הנחמה היחידה היא ששוק המיני לאט לאט מתחיל לנגוס בבועת הליסינג הזאת, ואנשים מעדיפים רכבים קטנים וחסכוניים (ואפילו ידניים!) על פני מה שהעדר מעדיף.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם
השאלה היא למה המחירון הרשמי אינו מתאים את עצמו למצב השוק?

זאת השאלה החשובה ביותר שנשאלה בשרשור הזה , וזוכה להתעלמות.

הבעיה האמיתית היא חוסר העדכון במחירון של יצחק לוי.

וזה נובע פשוט משליטה של חברות הליסינג בשוק, הורדה של מחירון , תאלץ אותן להכיר בהפסדים גדולים בשווי ,

בנוסף הרכבים משמשים כבטוחה מול מלווים (אג"ח או אשראי בנקאי)

ובמידה והמחירון ירד ב 10% או יותר , זה בהחלט יכול לגרום לחברת ליסינג לפשוט רגל או להכריח את הבעלים להכניס את היד עמוק לכיס ולהוסיף בטחונות.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

פיג'ו 206 XS

90 כ"ס, שנת 1999 יד 4 , 157,000 ק"מ, נמכרה לפני חודשיים לאחר כשבוע שהייתה מפורסמת בכ1000 ש"ח מתחת למחירון.

הרכב היה במצב מעולה, שמור ומטופל בקפדנות יתרה ללא צורך בישוק קו.

פורסם

אני לא נביא וקונה מכוניות עם הלב ולא הראש, ז"א שעניין הביקוש לא מעניין אותי.

מה שכן, אני תמיד נצמד לכללים שלי:

1. עבר פרטי בלבד.

2. יד ראשונה בלבד.

3. גרסאת האבזור הבכירה.

4. ממוצע של 10,000 קילומטרים לשנה.

נכון, יכול להיות שאני יותר מדי פדנט, אל מצד שני, תמיד הייתי מוכן לשלם מחירון מלא למכונית שמורה ותמיד הייתה לי סבלנות.

פורסם
אני לא נביא וקונה מכוניות עם הלב ולא הראש, ז"א שעניין הביקוש לא מעניין אותי.

מה שכן, אני תמיד נצמד לכללים שלי:

1. עבר פרטי בלבד.

2. יד ראשונה בלבד.

3. גרסאת האבזור הבכירה.

4. ממוצע של 10,000 קילומטרים לשנה.

נכון, יכול להיות שאני יותר מדי פדנט, אל מצד שני, תמיד הייתי מוכן לשלם מחירון מלא למכונית שמורה ותמיד הייתה לי סבלנות.

גם אני נצמד לדברים האלה למעט גירסת האיבזור!! אבל אם מדובר ברכב של 10 שנים+ אני מתפשר עד יד 2

שלושת הדברים האלה מאוד חשובים שקונים רכב!! אהה ושאני מחפש(שלא ענתיקה) אני נצמד לעוד כלל! לא צבע לבן ולא כסף!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
אני אתמול בצהריים הדבקתי שלטים לשמשות של המאזדה ואשתי נסעה בערב עם הרכב לאחת החברות שלה.

הגיס של אותה חברה התעניין והוא ביקש שאגיע למקום. המחירון של האוטו 24,000 שקלים ויש לו מכה בדלת האחורית עם הצעת מחיר ממוסך יבואן לתיקון ב-1500 שקלים, חלון נהג קצת בעייתי וזהו בערך. אני רציתי 22 ובסוף סגרנו על 21 וחצי ומחר הוא כנראה יגיע להעביר בעלות. האמת שאני בעצמי בניתי על מכירה ארוכה, לאוטו הזה יש מבחינתי ערך סנטימנטלי, אבי ז"ל רכש אותו בהפתעה והוא נמצא אצלנו כבר כמעט 13 שנה מיד ראשונה ומאוד עצוב לי למכור אותו, כנראה שזה מזל של הקונה.

ברור לי שמדובר בפוקס רציני והשוק היום מאוד מאוד קשה. קרובי משפחה מפרסמים כבר כמה חודשים איסוזו רודיאו מודל 2003 בעשרת אלפים שקלים מתחת למחירון ועם הרבה תוספות ופשוט אין מתעניינים, ממש אף אחד לא מתקשר. במקרה הזה מדובר ברכב עם מנוע בנזין גדול וצמא (בגלל זה הוא נמכר אגב). היום כנראה יותר קל להיות קונה מאשר מוכר.

חזרתי לעדכן, הועברה בעלות על המאזדה לפני כשעתיים לקונה המרוצה. אפשר להגיד שהרכב נמכר בכמה שעות, אני עדיין לא מאמין שהיא כבר לא נמצאת בחנייה למטה אבל כנראה שהגיע הזמן להתקדם ולהמשיך.

המשך יום נעים לכולם.

פורסם

הכל בלה בלה השוק ברוויה מוחלטת.

אנחנו נכנסים אם לא כבר נמצאים באווירה של ירידות ערך בדומה למדינות מערביות מפותחות לגבי רכבים שאין בהם שום ייחוד.

רוצה לומר תתחילו להתרגל שרכב חדש מאבד 60% מערכו כחדש תוך שנתיים מקסימום שנתים וחצי בשוק (להבדיל "משוק" לוי יצחק)

בונבוניירות תקבלנה איזו שהיא פרמיה.

בקיצור בקרוב רכב ומכונת כביסה יתנהגו די דומה מבחינת שוק יד שניה,

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

אני מסכים איתך וככה זה היה צריך להיות מאז ומתמיד. כולם ירוויחו מזה שצי הרכב במדינה יהיה יותר צעיר שזה אומר בטוח יותר ומזהם פחות, רכישת רכב תהיה זמינה לחלק גדול יותר מהאוכלוסיה והתקווה שלי היא שמחירי המשומשות יגררו גם את מחירי החדשות למטה.

פורסם

קצת בעייתי לא?

הרי רוב האנשים שרוצים לרכוש רכב חדש מסתמכים באופן כזה או אחר על הסכום שהתקבל מהרכב הישן.

אי אפשר לגייס כל כמה שנים 100 אלף שקל.

• תוכן חדש...