Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מתכנן לקנות את הרכב הראשון שלי והתקציב הוא 30K שקל.

אשמח לקבל חוות דעת על הפולקסווגנים הבאים:

1. גולף

2. פולו

3. בורה

אני מדבר רק על גיר ידני.

אני מדבר על מודלים בשנת 00-02 בעיקר כי הם אלו שנכנסים לתקציב. אשמח לדעת כל דבר אפשרי כמו איזה נפח מנוע כדי (הבנתי שיש החל 1.4 ועד 2.0). האם כדי דיזל או בנזין? מה נחשב קילומטרז' טוב לשנים הללו? וכל דבר אחר שיועיל.

כמו כן אשמח או תוכלו לגעת בהשוואה של המודלים של הפולקסווגנים ליפניות הבאות:

1. מאזדה לנטיס 323

2. טויוטה קורולה

3. סוזוקי בלנו

רובן כמובן שנתונים עד 00, שזה חיסרון בהשוואה לפוקסווגנים שיותר "חדשים" מבחינת שנתון, ויתרון מבחינת מחיר (רוב היפניות הן עד 20K בהשוואה לפוקסווגנים שקשה למצוא מתחת ל 25K).

הרכב ישמש אותי בעיקר לנסיעות בתוך העיר (בית, עבודה, לימודים, לרוב בתוך תל אביב) ופעם-פעמיים בחודש נסיעות בינעירוניות ארוכות (צפון, דרום). חשוב שיהיה חסכוני בדלק אך גם יתן תמורה טובה לכסף (נניח אני מעדיף אוטו שעושה 1:12 ולא נכנס למוסך מאשר אחד שעושה 1:16 אבל כל הזמן נכנס למוסך).

תודה רבה מראש,

שבוע טוב!

פורסם

לגבי היפניות:

1. מאזדה לנטיס 323

2. טויוטה קורולה

3. סוזוקי בלנו

אני יכול לאמר לך את המשפט של רנו בזמן האחרון - לא רואות מוסך!

טיפולים תקופתיים - שלום שלום.

8 שנים עם קורולה 96 - טפו טפו טפו

לגבי הגרמניות - אני לא ממש יכול לאמר לך אבל תעשה תרגיל פשוט ואז אתה תבין על מה אני מדבר

תנסה לראות כשאתה הולך ברחוב, נוסע רגוע בכביש - כמה מכוניות מהשנתונים האלה אתה רואה על הכביש יפניות וכמה גרמניות...

אתה כבר תבין לבד שהיפניות מזדקנות בכבוד לעומת המתחרים שלהם.

ואני מסכים שהגרמניות בשנים האלה ואולי גם היום הן הרבה יותר רכב מאשר היפניות - אבל הן מחזיקות הרבה פחות ולא בהכרח מסיבות של אמינות לא גבוהה באותה המידה אלא תחזוקה יותר גבוהה (חלקים יותר יקרים, טיפולים יותר יקרים), צריכת דלק יותר גבוהה

קורולה משנתונים 93-97 אתה עדיין רואה על הכביש בכל פינה ופינה שלא לדבר על שנתונים מתקדמים יותר

סוזוקי בלנו גם כן רואים לא מעט וזה רכב שבכלל הופסק הייצור שלו מזמן מזמן...

מיצובישי לנסר וסופר לנסר שנות ה90? - הרכבים האלה הם כמעט כמו חיפושיות כבר... זה לא יאמן כמה רואים אותן על הכביש (אני גר ליד כפר ערבי אז בכלל).

עכשיו קום, צא החוצה לאיזו הליכה לילית בשכונה שלך ותגיד לי למה שמת לב (חוץ מבחורות שלובשות בגדים קצרים בגלל הקיץ).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נכון אתה צודק, כל אוטו שלישי זה מאזדה לאנטיס 323, וכל אוטו רביעי זה סוזוקי בלנו. אבל רק כל אוטו עשירי הוא ידני ואני עדיין רוצה ידני. זה לא מדד. אני מודע לאמינות של היפניות אבל לא ממש בא לי לנסוע על קורולה של שנת 1995, ובכלל קורולה מכוערת לדעתי :\ החדשות (2000+) עוד בסדר אבל הישנות לא יפות (דעתי האישית).

אשמח לעוד דעות!

פורסם

רק דבר אחד אני יכול לומר לך: הרכבים האירופאים ששקלת (במיוחד הגולף) נוחים משמעותית מהיפניות שהעלית, אם זה שיקול.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

סתם תזכורת אפילו שאתה אומר שלא תיגע ברכב אוטומט, אם כבר הלכת על פולקסווגן אז שלא תעיז לגעת באוטומט, ולא משנה איזה סיפור יספרו לך! הגירים האוטומטיים בשנים האלו פשוט זוועתיים אין גיר שלא מתקלקל.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

@bar72

גם פרמטר חשוב, בכל זאת אני אחד שנהנה מנהיגה ומקווה לבלות הרבה זמן ברכב (גם בפקקים של תל אביב ;) )

@kobi.idan2

תודה רבה על ההזהרה!

אשמח אם מישהוא בכל זאת יכול לתת המלצה כל שהיא או כל מידע אפשרי לגבי הפולקסווגנים, כי בניגוד ליפניות שהרוב אומרים שזה מכוניות אמינות וחסכוניות, על הגרמניות שמעתי הרבה סיפורים שונים (לבורה יש מאט מקום במושבים האחוריים, גולף 1.6 לא תמיד סוחב וכדומה) ומכיוון שאני נוטע לכיוון של הגרמניות ארצה לדעת שלא עושה טעות (עצוב לטעות ועוד בבחירת רכב ראשון).

תודה רבה מראש!

פורסם

נכון,

מסכים איתך - היפניות של שנות ה90 ללא ספק לא מתהדרות ביופי או איכות נסיעה - אין כאן וויכוח בכלל, אפילו ציינתי שהרכבים הגרמניים באותן התקופות הם הרבה יותר רכב מאשר המתחרות היפניות.

אם אתה מחפש ידני אז אני מאמין שאתה צריך לחפש סובארו - המותג הזה משום מה נמצא על הכביש עם גיר ידני הרבה יותר מכל יפנית אחרת.

היתרון של היפניות מאותן השנים הוא אמינות - כמו שאתה רואה, לא סתם כל רכב שלישי או רביעי שאתה רואה על הכביש הוא יפני\קוריאני בייחוד בייחוד כשמדובר ברכבים משנות ה90, תחילת ה2000

אבל השאלה היא מה אתה מחפש ב30K ומה אתה יכול למצוא ובאיזה מצב.

וההשארה שלי היא שהשרשיר הזה בקלות יכול להפוך לנסיון לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

אתה צריך לקבוע לעצמך גבולות ולהבין איפה הפשרות

אתה תראה כאן הרבה שרשירים של ילדים שמחפשים רכב ישן שהוא ספורטיבי או זריז מאוד, חסכוני בדלק, אמין, יפה, שומר ערך והכל ביחד באותה חבילה אה כן - גם זול לתחזוקה.

בקיצור תחליט מה חשוב לך

אמין וחסכוני וזול לתחזוקה - כמעט כמעט תמיד לא יהיה זריז (אולי קורולה או מזדה)

נוח לנהיגה ושומר ערך - לא חסכוני וגם לעיתים לא אמין

וכך הלאה... תיקח את זה בחשבון.

אפרופו - רכבים אירופיים, המגרש הביתי שלהם זה גיר ידני - החלטה טובה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני בהחלט מסכים איתך לגבי לקבוע גובולות. אבל לפני שאני קובע גבולות אני צריך להבין מי נגד מי.

כמו שאמרתי על היפניות שמעתי הרבה (בלנו מאוד חסכונית כמאט ולא רואה מוסך, לא סתם כל רכב שלישי הוא לנטיס וכדומה) לעומת זאת על הגרמניות לא שמעתי הרבה. הכל תלוי בידע שלי על הרכבים, ברגע שאדע את היתרונות והחסורונות של כל אחד אוכל להחליט מה אני מעדיף. אולי אוטו ישן יותר וחסכוני יותר אך פחות נוח, אולי ההפך אחד שנראה טוב ונוח אבל לא כל כך חסכוני.

בסופו של יום כולנו רוצים אוטו חדש ויפה וחסכוני ומהיר ומה לא, ואני מבין שאני צריך להתפשר איפשהוא, אבל בשביל להתפשר אני צריך לדעת את היתרונות והחסרונות.

אשמח לעוד חוות דעות במיוחד על בורה וגולף (גם על פולו לא יזיק). נפחי מנוע, בנזין או דיזל, אמינות, נוחות, חסכוניות, בעיות ידועות וכדומה. כמובן נא להתייחס בעיקר לגיר ידני ודגמי שנת 2000-2003 שנכנסים לתקציב של 30K.

תודה ענקית מראש! :)

פורסם

בוא נגדיר את זה ככה:

תקציב: 30K

גיר מבוקש: ידני

שנתון: מכוון לאזור ה2002-2004

גודל: בין סופר מיני למשפחתי קומפקטי

עכשיו תענה על השאלות הבאות:

1. מה הנסועה השנתית שאתה מצפה לעשות? כמה קילומטרים? (אם הנסועה שלך מתחת ל20K אתה כבר יכול להוריד חסכון בדלק בסדר העדיפויות).

2. האם השארת בצד תקציב ליישור קו מכאני?

3. מה יהיה סוג הדרך העיקרי שאתה תיסע בו? - דרך מישורית? דרך הררית? כבישים פתוחים? משולב? פקקים?

4. האם לרכב יש מטרה עיקרית? - נסיעות לסופשבוע בעיקר? נסיעות לעבודה\לימודים בלבד\בעיקר?

עכשיו תסדר לנו בסדר עדיפות יורד מהחשוב לפחות חשוב מה אתה רוצה מהרכב:

אמין (זה גם אומר חד חד ערכי מוסכים טובים עם שירות טוב)

עלות תחזוקה

חסכוני בדלק

נוח ושקט

סחיבה חזקה

יפה

שמירת ערך

אם לתת לך דוגמא מהחיים הפרטיים - יש לנו שני רכבים בבית

האחד - אמין (אמינות זה הדבר הכי חשוב לי - לא מסוגל לנסוע במכונה שאני לא יודע מתי היא תאכזב אותי), יפה (בעיניי כמובן), גדול, חזק, נוח (בשבילי הוא נוח מאוד), יחסית זול לתחזוקה, ובסופו של דבר אפילו חסכוני בדלק באופן יחסי (אבל הדלק בעדיפות אחרונה)

הרכב הזה היה מיועד בעקרון לנסיעות בסופשבוע לפינוק אבל היות והוא צורך דלק כמעט אותו הדבר כמו הרכב השני הוא הפך להיות הרכב הראשי.

הרכב השני - אמין, זול לתחזוקה, חסכוני בדלק, סחיבה נאה ומספקת, בעיניי הרכב נאה ואלגנטי (מאוד מבוגר בעיצוב שלו) - לא יודע למה אבל אני אוהב את הגברת, יחסית לרכב משפחתי גדול ומרווח, לא נוח ומאוד מאוד רועש.

כמו שאתה רואה רכב אחד נועד להיות רכב ראשי שמביא אותנו מיעד ליעד עם איכות נסיעה טובה והדגש בו הוא בעיקר על סחיבה ונוחות ואיכות ולא על חסכון בדלק או עלות תחזוקה והרכב השני לעומת זאת זה רכב שנועד לשרת אותנו כשאנחנו צריכים להשתמש בשני רכבים או לעשות נסיעות קצרות בתוך העיר.

---- לגביך - פולו, גולף או בורה ידניות יתנו לך תשובה ממוצעת פחות או יותר להכל אז אם הנסועה שלך לא גדולה מידי ויש לך קצת תקציב בצד ליישור קו מכאני והפתעות - אין שום סיבה שלא תלך על משהו שעושה לך את זה.

Pioneer TS-X150

פורסם

טוב אז ככה:

תקציב: 30K

גיר: ידני

שנתון: 1999-2004 (עדיפות לכמה שיותר חדש כמובן)

גודל: בין סופר מיני למשפחתי קומפקטי

נסוע שנתית משוערת: עד 10K, ולדעתי זה יהיה פחות, אבל נגיד 10K בשנה

תקציב ליישור קו מכאני: ניתן לגרד עד 2K-3K מעל התקציב הנוכחי (כלומר מקסימום מקסימום מקסימום תקציב כולל יישור קו זה 33K), כמובן שאם אקנה אוטו ב 26K במקום 30K אז 4K הנותרים ילכו ליישור קו מכאני (כל ה 4K אם צריך או חלק ממנו)

סוג דרך עיקרי: עירונית ופקקים של תל אביב. סופשי שבוע יכול להיות דרך בינעירונית

מטרה עיקרית של הרכב: נסיע מהבית לעובדה, ללימודים, לחברים - זה רוב הזמן. פעם בחודש-חודשיים יכול להיות נסיעות ארוכות נניח מהמרכז לצפון.

מבחינת מה חשוב לי בסדר יורד:

יופי - שיהיה רכב יפה

אמינות - אני צריך רכב אמין שלא יתקלקל לי באצמע נסיעה רק כי בחוץ יש 35מעלות והמנוע מתחמם (סתם דוגמא של מקרה שקרה לחבר שלי). אמינות כמובן כוללת בתוכה עלות תחזוקה (אוטו אמין יותר יעלה פחות להחזיק וההפך)

נוחות - שיהיה נוח הן לי בתור הנהג והן לאנשים שיסעו איתי אם זה מקדימה או מאחורה. אני אכניס תחת נוחות גם את האיבזור של הרכב שזה כולל (בסדר יורד) - חלונות חשמליים, קודנית, אזעקה, מערכת ABS, רדיו דיסק, מערכת ESP (את רוב הדברים אפשר להתקין גם אחרי זה אך כמובן שעדיף שזה יבוא כבר מותקן ברכב).

חסכוני בדלק - שיעשה נניח לא פחות מ 1:10, אני מאמין שאני אוכל לחיות עם זה.

חזק - אני לא הולך לנהוג מעל 110 כי אסור אבל כשאני אנהג 110 אני רוצה שהאוטו יסחוב שלא יתחיל להרעיש או לרעוד במקסימום שלו וגם כשהמזגן עובד.

זהו זה בערך הצרכים,

אשמח לקבל חוות דעת על סמך הדברים הנאמרו לעיל.

תודה רבה!

פורסם

אני אישית, הייתי אומר לך, לך על פולקסוואגן, כי אני מכור, לי אישית יש גולף אבל של סוף שנת 2007 כמעט 4 שנים על הכביש, לכן אני לא כ"כ מכיר את הפולקסוואגן של שנות ה 2000 וקצת מעלה.

אבל מניסיון אישי עם טויטה קורולה שנת 95 ושנת 97, זה פשוט רכב שלא מתקלקל, באמת, רכב ממש חזק!

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

@Vw-golf

תודה רבה על התגובה! כן אני מתחיל לפתח נטיעה לעבר הפולקסווגנים (מצחיק שכשהחלתי לקנות אוטו אמרתי לעצמי שפולקסווגן גולף יהיה האוטו האחרון שאני אקנה [בשל היותי מיני ולא אוטו משפחתי] ונכון להיום אני הכי נעול עליו)

לגבי הקורולה אכן שמעתי הרבה דברים טובים עליהם ודגמי 95-97 עוד נראים בסדר מבחינת יופי חיצוני. אבל קצת מעציב לנסוע על רכב בן 16 שנה.

@Nakamichi

תודה רבה על התגובה!

לפני מה שאני יודע הבורה והגולף זה אותה מכניקה רק השילדה שונה (מיני נגד משפחתית קומפקטית) אני צודק? דווקא לגבי הבורה שמעתי שהיא צפופה מאחורה ואם זה נכון אז זה מינוס לבורה. אני אשקול את בורה למרות שמבדיקה מהירה ביד 2 דיי קשה למצוא אחת במצב טוב ומנוע 2.0

אשמח לקבל עוד תגובות וחוות דעת על הגרמניות.

תודה רבה מראש!

פורסם

גולף ובורה זה אותו רכב, אותם מכלולים עם צורה חיצונית שונה.

כשקונים רכב מהשנים האלה מה שיותר חשוב מהמוצא של הרכב (יפני או גרמני) זה היסטוריית הטיפולים והתקלות.

כשמדברים על רכב בני 10 +- שנים, גולף מטופלת ומטופחת תפגין אמינות טובה יותר מקורולה מוזנחת.

זה שאתה בוחר בגיר ידני זה כבר טוב, כי זה פוטר אותך מהבעיה הכואבת ביותר של MK4 (הגיר האוטומטי)

חוץ מזה, MK4 עלולה לסבול מעוד כמה בעיות שוליות, אבל לא משהו שצריך למנוע ממך קנייה.

בשביל נסיעות עירוניות לרוב בתוך ת"א אני הייתי ממליץ לך דווקא לבדוק את הכיוון של פולו 1.4 100 כ"ס.

חסכונית יותר,זריזה, ונוסעת בכיף גם בבינעירוני עם מזגן.

V5

פורסם

אשמח לדעת על החסורונות של גולף שהזכרת לגביהם.

אחלה אני אבדוק את פולו, תודה רבה על ההצעה!

אשמח לעוד דעות וחוות דעת!

תודה רבה מראש! :)

• תוכן חדש...