Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגולף סובלת במודלים האלה מבעיה כפולה: מנוע 1.6 קטן והאוטו מרגיש מעט "עצל. במנוע 2.0 (אם תמצא ידני) היא זוללת דלק.

קח בחשבון שהאחזקה של הגרמניות יקרה בד"כ מאלו היפניות.

סוזוקי בלאנו 2002 תשאיר לך גם עודף מהתקציב שציינת, רק צריך לקחת בחשבון בטיחות פאסיבית לא משהו בכלל.

פורסם

תודה רבה על התגובה שלך!

על פי kml.co.il כתוב ש 2.0 שנות 00-04 ידנית עושה 1:12 (צריכת דלק יצרן) ו 1:11 (צריכת דלק "אמיתית") בעוד ש 1.6 שנות 99-04 עושה 1:14 (צריכת דלק יצרן) ו 1:12 (צריכת דלק אמיתית) ואם נצא מהנחה ששניהן עושות בממוצע 1:11 זה לא יהיה כזה נורא לדעתי.

כמו כן ידוע לי שאחזקה של גרמניה דורש יותר כסף מאשר יפנית.

לגבי בלנו 02 אין דגמים עם גיר ידני בשנתון הזה לצערי :( (ולדעתי אין ידני החל משנת 00 אם זכור לי נכון)

עכשיו שאני שם לזה לב, גולף 2.0 מודל שנת 00-04 היא בעלת הספק של 115כ"ס, מה שגורם לי לחשוב שפולו 100כ"ס כמו ש Michael.R הציע, יכולה להיות אופציה לא רעה בכלל (בהנחה שהיא באמת מסוגלת לסחוב מקסימום בלי רעש מיותר או ריעדות מיותרות, שוב כמו ש Michael.R טוען).

אשמח לעוד תגובות וחוות דעות!

וכרגיל תודה ענקית מראש! :)

פורסם

אז ככה - הבדלי צריכת דלק קטנים ביותר בין מנועי ה-1.6 ל-2.0.

מנוע ה-2.0 לדעתי הוא אחד המנועים המוצלחים שנהגתי בהם, כולל ההזרקה ישירה המודרנים.

אומנם יש לו "רק" 115 כ"ס, אבל כולם זמינים כבר מסל"ד אפסי של 2400. כלומר לאורך כל רצועת הסל"ד יש לך כוח זמין - ההרגשה עם המנוע הזה היא לא ספורטיבית - אלא מנוע חזק, שיש לו כוח זמין תמיד - אני מאוד אוהב אותו.

בנוגע למכניקה של הבורה מול הגולף - קודם כל הבורה קצת יוקרתית יותר - זה בא לידי ביטוי בדברים קטנםי כמו התריסים של המזגן וכו'.

המכניקה אולי זהה, אבל בכל זאת, לא יודעל הסביר למה, שמעתי על יותר בעיות מבעלי גולפים מאשר בעלי בורה.

מה גם שהבורה זולה משמעותית כיד שנייה מגולף.

הייתה לי בורה 2.0 ידנית במשך 10 שנים. מאוד אהבתי אותה.

פורסם

תודה רבה Nakamichi!

עכשיו אחרי בדיקה מהירה שערכתי ביד2 אין בורה 2.0 בדגם הידני בכלל :( וגולפים יש מאט מאוד, אוף כל כך הייתי נעול על הדגמים הללו :( בכל מקרה לא ממש בוער לי ויש לי עוד חודש+ עד שאחליט להוציא כסף, אולי עד אז אמצא משהוא שווה.

שאלה אחד יש לי לגבי בורה, איך המרווח שלה במשובים האחוריים? הסעת אנשים במושבים האחוריים? הם התלוננו על צפיפות? כי מבדיקות שערכתי בפורום זה עיקר התלונות לבורה.

כמו תמיד אשמח לתגובות נוספות, כי עדיין יש לי התלבטויות :(

תודה רבה מראש, ולילה טוב :)

פורסם

אין הבדל משמעותי, אם בכלל, במרווח של הנוסעים בספסל האחורי בין הבורה לגולף, שתיהן אינן מרווחות במיוחד שם אבל בהחלט אין מדובר בקטסטרופה והמושבים עצמם מעוצבים ונוחים מאוד. יתרונה המרכזי של הבורה על הגולף הוא המחיר שנמוך להערכתי בשתי שנות מודל בערך וזה פנטסטי בהתחשב בעובדה שמדובר במכוניות זהות מכנית והבורה אף מאובזרת יותר, כפי שכתב כאן אחד מקודמיי.

בהחלט מצטרף גם להתלהבות מהמנוע, גמיש ונעים מאוד בפעולתו, למרות מספר הסוסים הצנוע שהוא מציג. בהחלט קניה טובה, גיר ידני יעשה אותה כאמור לקניה טובה יותר ובורה דיזל ידנית זו בכלל אוטופיה, אבל כזו עם קילומטראז' נורמלי גם נדירה באותה מידה.

פורסם
גולף ובורה זה אותו רכב, אותם מכלולים עם צורה חיצונית שונה.

כשקונים רכב מהשנים האלה מה שיותר חשוב מהמוצא של הרכב (יפני או גרמני) זה היסטוריית הטיפולים והתקלות.

כשמדברים על רכב בני 10 +- שנים, גולף מטופלת ומטופחת תפגין אמינות טובה יותר מקורולה מוזנחת.

זה שאתה בוחר בגיר ידני זה כבר טוב, כי זה פוטר אותך מהבעיה הכואבת ביותר של MK4 (הגיר האוטומטי)

חוץ מזה, MK4 עלולה לסבול מעוד כמה בעיות שוליות, אבל לא משהו שצריך למנוע ממך קנייה.

בשביל נסיעות עירוניות לרוב בתוך ת"א אני הייתי ממליץ לך דווקא לבדוק את הכיוון של פולו 1.4 100 כ"ס.

חסכונית יותר,זריזה, ונוסעת בכיף גם בבינעירוני עם מזגן.

ברור שגולף מטופלת ומטופחת תפגין יותר אמינות מקורולה מוזנחת, אבל אפשר להגיד גם שקורולה מטופלת ומטופחת בת 13 שנה, עדיפה על גולף 2002 מוזנחת.

זה הכל תלוי.

תראה, תעשה נסיעה על הגולף ותעשה נסיעה על הקורולה, תראה איפה יותר מרגיש לך, במקביל תנסה גם את המזדה 323.

וליבי אומר אפילו תבדוק את הפאסאט

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

רועי5

תודה רבה! אם יש משהוא שיכול לחזק את הדעה לגבי המרווח בספסל האחורי או ההפך לסתור, אשמח לשמוע!

Vw-golf

נשמע כל רעיון לא רע! אני אכן אעשה זאת.

שאלה קצת אחרת:

מה עדיף מבין השלושה:

1. פולקסווגן גולף 2.0 (ראיתי כמה שנכנסות לתקציב עם קילומטראז' בסדר)

2. פולקסווגן בורה 2.0 (נדיר נדיר)

3. פולקסווגן פולו 1.4 100כ"ס (יש מספיק ביד2)

בהתחשב בעדיפויות שרשמתי בעמוד הקודם.

תודה רבה והמשך יום נעים! :)

פורסם

לדעתי פולו יותר תתאים- היא נכנסת בקלות לחניות יחסית לבורה וגולף (אתה תל אביבי, כך הבנתי. צרות של עירונים).

מה עם סיאט לאון- טולדו מבחינתך? יש את דגמי ה1.8 ידני (ללא טורבו) שגם נחשבים למוצלחים מאוד (ותקנו אותי אם אני טועה- הוא נחשב לעדיף על ה2.0).

לשאלתך לגבי הדיזל: נדיר מאוד אך אפשרי עם המון סבלנות וזמן- למצוא את גרסאות הדיזל של גולף/ בורה/ סיאט טולדו (זהה לבורה במכלולים ותחושה טובה בפנים- דומה לפנים של A3 מאותם שנים בערך). מנוע עם חיי מתושלח, אמין, חזק וגמיש וכמובן חסכוני. אבל ההמון סבלנות זה מפני שאולי פעם- פעמיים בחצי שנה יש מציאה אמיתית מבחינת הקילומטראז' וגם אז תצטרך להיות מאוד זריז בהיענות למודעה- נחטפת תוך חצי שעה- שעה. בנסועה כמו שלך אין שום סיבה להעדיף אותו דווקא, לדעתי.

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אכן אני מתל אביב ורוב הזמן נמצא בתל אביב (עובד, לומד, גר)

ראיתי באמת שהפולו קטנה יותר מהגולף, אך לדעתי הגולף יפה יותר.

איך המנוע 1.4 (100כ"ס) של פולו ביחס למנוע 2.0 של גולף? איך הם אחת לשניה ביחס איבזור הרכב, נוחות? האם הבדלי צריכת דלק כל כך משמעותיים (1:14 נתוני יצרן לפולו 1.4 ו 1:12 נתוני יצרן לגולף 2.0)?

מהבורה אני כנראה יורד בגלל זמינות אפסית של דגמי 2.0, אלה אם יופיע איזה דגם. בכל זאת יש לי בערך חודש וחצי לחפש ועד סוף התקופה הזאת אני חייב ורוצה כבר לקנות רכב.

לגבי סיאט ליאון לא ממש אהבתי.

כרגיל אשמח לעוד תגובות.

תודה רבה מראש!

פורסם

אשמח לדעת על החסורונות של גולף שהזכרת לגביהם.

אחלה אני אבדוק את פולו, תודה רבה על ההצעה!

אשמח לעוד דעות וחוות דעת!

• תוכן חדש...