Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית חימום של המעבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תוכנות מומלצות לבדיקת מעבדים לצרכי אוברקלוק וטמפ':

LINX

INTEL BURN TEST

OCCT

HIPERPI/SUPERPI

PRIME95

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

LAPPING למעבד זה שיוף של משטחו העליון של המעטפת שלו לצורך יישור המעטפת ומגע גדול ככל שאפשר בין המעבד לגוף הקירור.

ישנם מדריכים בYOUTUBE, אני לא אומר או ממליץ לבצע את זה, זה על אחריות המשתמש (המשוגע) בלבד ומבטל כל אחריות כל שהיא מהמעבד. אבל עוד משהו נחמד שתדעו שניתן לעשות למעבד כדי לשפר טמפ'.

http://www.youtube.com/watch?v=GpD4wmB79hs דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

התוכנות שרשמתי משמשות לבדיקת יציבות מעבדים באוברקלוק ע"י הפעלתם באחוזים גבוהים מאד לאורך זמן.

משתמשים בתוכנות אלו גם כדי לבדוק טמפ' במאמץ כדי לבדוק קירורים.

מבין התוכנות שהעלתי אני ממליץ דווקא להשתמש בתוכנת הPRIME95 לבדיקת הטמפ' מפני שהיא יותר קרובה למציאות של שימוש במעבדים בעומס לעומת LINX או IBT או OCCT באפשרות LINPACK אשר מאמצת את המעבד כמעט ל100% אמיתי, מה שלא מגיעים אליו בעבודה במחשב, גם לא "במאמץ". בתוכנות אלו משתמשים לבדיקת יציבות OC.

פורסם

בנתיים הגעתי ל-55 מעלות מקסימום עם LINX, אני מניח שלא כיוונתי כמו שצריך את התוכנות ולכן לא הגעתי לבדיקת מאמץ רצינית כי עם PRIME95 הגעתי בקושי ל-48 מעלות.

אני אשמח לעזרה בהגדרות שבאחת מהתוכנות האלה כדי להגיע למאמץ מירבי לבדיקה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בLINX אין יותר מדי הגדרות שצריך לכוון, רק בשימוש בזיכרון תשנה לMAXIMUM, תריץ אותה איזה 10 לופים לפחות ותראה אם יש שינוי בין התוצאות בGIGAFLOPS שאתה מקבל, אתה יכול גם להעלות צילום מסך של התוצאות.

במקביל תפעיל 2 תוכנות ניטור טמפ' כמו REALTEMP וCORETEMP כדי לבדוק אם הנתונים של הטמפ' נכונות ואין הבדלים משמעותיים בין התוצאות.

בPRIME95 תריץ בSMALL FTT לשימוש מקסימלי במעבד.

פורסם

PRIME95

core1: 56

core2: 58

core3: 49

core4: 51

LINX

core1:61

core2: 61

core3:58

core4:58

אלה הטמפרטורות מקסימום בחדר לא ממוזג

in the face

with a chair

פורסם

נראה טוב מדי.. :) אל תגע בכלום, הכל בסדר.

בLINX היו שינויים רציניים בGFLPS?

פורסם

LINX הרצתי פעמיים בעיקרון כי אני קצר בזמן, אבל הראשון 32.3922 והשני 31.5512.

בערב אני אחזור אני אריץ אותה 15 סיבובים ואז תהיה אינדיקציה טובה יותר. מה המקסימום הפרש שיכול להיות בצורה תקינה?

in the face

with a chair

פורסם

2 לופים זה כלום, לא אינדיקציה לשום דבר, הפרשים מיניאטורים זה תקין, תעלה צילום מסך כשתחזור.

פורסם

עכשיו אתה מתחיל לדבר עם מספרים הגיוניים ואכן - אם הם יעלו מעבר לזה הם טיפה גבוהים.

אריק ידידי - מדידה ב"סרק" אין לה שום משמעות , וקירור אוויר כמעט אף פעם לא יביא מעבד לטמפ' חדר - אלא אם רק עכשיו הדלקת מחשב.

מחשב שרץ יומיים שלושה - תקין לגמרי אם יהיה 10 מעלות מעל טמפ' חדר , אולי אפילו קצת יותר.

השאלה אם הביצועים בעומס מלא יציבים (לדוגמא - אצלי עם 750 I5 עם OC קליל בעומס מלא לגמרי בחום הזה - לא עובר את ה50 מעלות בשום מצב)

ליביו

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אפרופו בעיות התחממות מעבד; לאחרונה אני שם לב שהאויר החם שיוצא מהצלעות קירור של המחשב הנייד הפך להיות סוג של חום איימים.

בדיקה עם HWMONITOR הראתה שטמפ' המעבד נעה בין 50 ל 70 (min\max).

המחשב כבר בן מעל 3 שנים ופעם אחת ניקיתי לו את הצלעות קירור סמוך למאוורר.

היום מצאתי זמן לפרק את המחשב לגורמים, לנקות את מה שהיה פעם משחה טרמית (והפך לסוג של בטון\דבק אפקסי) ולשים מחדש משחה טרמית + ניקוי מחדש לצלעות קירור של המאוורר (ששוב נסתמו מאבק).

לאחר ניקוי נמצא שטמפ' המעבד ירדה ב 20 (!!!) מעלות צלזסיוס בהתאמה - ביחס למה שהיה קודם לכן.

לא רק שהמאוורר עכשיו לא נשמע בעבודה וגם לא מגיע לסיבובים מהירים (כי אין צורך), אלא שהמחשב מגיב טוב יותר ומן הסתם הוא כבר לא חם בתחתית כמו שהיה קודם לכן (כמובן שגם האויר שנפלט מצלעות הקירור רחוק מלהיות חם).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצאת שם משהו כזה?

dv6-1.JPG dv6-2.JPG

הסוודר הוצא השבוע מנייד DV6 של HP עם בעיות חימום.

פורסם

אכן, אבל בקנה מידה הרבה פחות רציני מהתמונות שהעלת. (גם אצלי מדובר ב HP [למעשה קומפאק שהגיע מאמריקה] והמאוורר בתמונה שלך כמעט זהה לזה שיש אצלי).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תמונת מצב מבדיקה היום בבוקר

זה לא נותן להגדיל פה, אז צריך להוריד את התמונה (לפתוח בעמוד חדש) ואז להגדיל במחשב

Untitled.jpg

in the face

with a chair

פורסם

תוצאות טובות, אתה יכול לישון בשקט, כמו שנרשם כאן, ההבדל העיקרי הוא בטמפ' מקסימום ולא במצב IDLE.

• תוכן חדש...